Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 626
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Аз като цяло също не мога да се оплача. Не плаче без причина, просто си иска неговото, занимавка, разходка... Млякоооо Grinning
Явно сега е периода на зъбите + сополи... си е киселичък.
Беше няколко дни, надявам се да - беше.
А съня постоянно се променя. И Божидар заспиваше с кърпичка и това му писна. Скоро ще се откаже и от ръцете ми. Като го гушна да го приспивам и въздиша с успокоение, не ми пречи. Понякога заспива и аз продължавам да го държа да го гушкам, точно, защото скоро няма да са бебетата. И той има специфично мрънкане... Много е смешен - иго иго иго и набира и намаля Grinning

Не разбирам сега в коментара на Angelova към Lizi, чета " две седмици ще отнеме цяла порция"... Тогава защо аз бързам в моите две седмици Grinning
Rolling Eyes
Аз също мислех, че горе за такова време трябва да има цяла порция...
Ако цяла порция= заместен обяд...

# 451
И нашата педиатърка с такава картофена схема ми каза да захранвам. Ама не се съобразих с нея.

# 452
Меджик, аз още не съм започнала да захранвам 😃 но от това, което четох и гледах - 10 грама на ден до достигане на 150-160 грама пюре (това се брои за заместено хранене). Аз няма да меря грамове, но долу-горе това ще следвам за ориентир, пък Ава какво ще реши е друг въпрос 😃 за картофа четох, че е лепкав и безвкусен и на няколко места не го препоръчваха за първа храна. Аз съм решила да започна със сладък картоф. И btw, в един уебинар препоръчаха да се вкарат възможно най-много зеленчуци, "може и всеки ден различен", за да опитало бебето различни вкусове. Само в България се вкарвали по 3-5 дни 😃 и в ЗВБ го няма това. Колкото специалисти,  толкова и мнения 😃

# 453
Не съм изгледала всичко на Владимирова, нямам време. Но това което гледах (2 часа беше) и тя казва така. Възможно най много зеленчуци за един месец. И после каша.
От заместване до заместване, тя казва да има месец. Ето сега се сетих, защо се чудих и не исках да давам кашата.

# 454
Захранването при Борис върви с темпото на охлюв, като гледам с тази скорост и кооперативност от негова страна някъде към първи клас може и да е захранен с необходимото.Sad.
Яде само морков и един опреден вид тиква, всичко друго се плюе с погнуса и позиви за повръщане. Особено броколите, а ние така обичаме броколи.
Особено сега като спазвам ниско въглехидратен режим, вкъщи броколи и карфиол да иска човек. До сега съм въвела, само тиква, сладък картоф, морков, броколи и пащърнак. Броя си ги въведени понеже все пак хапна по 2 лъжици преди ясно да ми покаже какво мисли по темата. Направо че гледа с изрежение „тва си го яж ти”
Вчера обаче определено спечелих приза за лоша майка. Имам подозрение, че иска да яде, но само сладички неща и реших да го пробвам с нещо плодово. Имах нещо като пюреца ама в торбичка с накрайник за лъжичка. Дадох му такова с ябълка, банан и трици. Ами яде го, че и за още се оглеждаше хитреца. Та поне се потвърди теорията ми. Сега вече и тези 3 неща си водя за въведени.Днеска обаче ще го мъча с нормален картоф като се събуди, пригорвила съм и моркова за смесване, ако видя зор само с картофа. За месо и жълтък не смея да мисля още. Гледам да му давам пюре винаги след първата дрямка за деня. Пада около 3 часа след катоня ял мляко, наспал се е и не е още прекалено гладен.
Явно го мъчат зъбки, понеже примрънква и проплаква докато спи, но за щастие не се събужда за друго освен за ядене.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 14:14 от Cinnamon Cookie

# 455
  • Бургас / Славейков
Дадох аз картофа днес яде го ,доста рядък май го направих .И после продължих с морков ,тиква и пащърнак.Да и при нас точно две седмици и заместих храненето.Ядеше на 10ден по 50гр.и следващите дни прояде вече цяла порция.Тоз морков не му харесва сега много ,ама яде добавих днес и мляко .До неделя ще дам още един зеленчук .И може би от другата седмица ще въведа плодовете и кашата.Вече нямам търпение да заместят още едно хранене ,че  след захранването не ще да захапе биберона с  млякото.Изяжда го после ,ама с мрънкане.С пюретата добре.,ама днес на голямата кака обещах че може да отиде на дискотека ,ако я пуснат, че освен на кошарата ще вися и да чакам май по нощите и нея.Разбира се няма да бъде сама ,ще има и по големи с нея ,ама пак .То нито да я пуснеш ,нито да не я .А бе общо взето ми е трудно да превключвам от пюре и каша с дискотека и момчета ама тъй ще е .Confused

# 456
Аз влизам да си помрънкам. Какво му стана на това дете снощи, заспа за «дрямка» по никое време, после се събуди и не спря да реве поне 1 час. Ама жално, все едно го боли нещо. Реших че ск зъби и  му дадох парацетамол и след 20-30 мин му мина и даже се заигра. После спа що годе добре през нощта и днес си е в нормалното настроение - усмивки, марънкане, игри…

Отделно, все се каня да напиша за памперсите. Литъл еннджъл ползвам и накрая попаднах на «нова партия» от тези без ластичето отзад. Еми през един път е осран буквално до ушите. С ММ имаме общ виртуален списък за магазина и направих грешката да отбележа че трябваи памперси 4 размер и 5, като мислих да купя Мамиа и Лупилу. И ММ като отговорен баща отишъл в Асда и купил от големите пакети пак Литъл Енджъл😂 Те пък се оказаха от старата серия… всичко ок, но явно му стават малки 4 размер, защото нощем все текват. Днес ще слагам 5ца вечерта… голяма сага с тези памперси. Може ли да не сменят моделите 😂 Да пуснат нов, какво ме объркват само. Опаковката е еднаква, купуваш и не знаеш какъв модел ще е.

# 457
  • Варна
Aз също първо вечер минах на 4ка (използвам Хармони), а после и през деня. Но първо известно време вечер спеше с по-голям размер, за да не пропуска. Вече и през деня и през нощта е с тях и няма никакъв проблем. После с 5-ицата сигурно пак така ще направя.

# 458
Не успях да изчета всичко ще се върна да дочета. Тази нощ Ники и пищял да 3 сутринта. До 7 съм го държала да спи на ръце. От 8 до сега обикаляме болници и клиники - резултата остър бронхит с обструкции. Честито ще се черпим с вентолинт и пулмикорт. Гастроентеролога ме навря в кучи г.. защо след като е с рефлукс не съм го захранила на 4 месеца с оризова каша. Защо с бронхит го водя при нея Колкото лекари толкова мнения.

# 459
С нашето малко дупе, тепърва носи 3ка. Little angels, които ползвам в момента са без ластик, а мамиата имат ластик на гърба.

Къде ще водите децата на ехография и очен, за София става въпрос. Личната ни праща в мед.център “Детско здраве” на ул. Ами Буе 27, обаче като се разчетох в коментарите на superdoc нещо хич не ми хареса. Особено това, че детските кабинети били на 2я етаж, до който стигаш по вита стълба с бебе на ръце….

# 460
Божеее , на мен ми отне 2 месеца , за да заместя хранене и то успях, защото вкарах каша преди обяд и на обяд минаваме с по -малко пюре - 130/40 грама.Ако чаках да яде 200 пюре(колкото мляко) или поне 170 ,никога нямаше да заместя.Все пак мисля , че поне 2 дена е хубаво да се дава едно и също  , няма за къде да се бърза.Но пък 10 дена картоф и аз не бих яла , а и съм почти сиг , че ще доведе до жесток запек.
М.Ангелова, и аз онзи ден бях на такава тема - колко бързо пораства , как няма да има нужда от мен в един момент , а като се сетя  ,че вече даже и не иска да заспива в мен...та и аз гледам да не съскам и да не се ядосвам , но пък за сметка на това понякога поплаквам с нея(като предималко).Цял ден я виждам , че не е на кеф , само пъха нещо в устата и до предималко ми е плакала .
ДИДИстер, и аз като я водих на гастро(тъкмо направи 4м тогава) ми каза да захранвам - не е с установен рефлукс , но пък по моя преценка е на АР мляко , защото още от новородена се давеше и повръщаше и никое мляко не можеше да пие освен кърмата , но пък много колики имаше .Та и неговото мнение явно е същото.Дано помогнат бързо инхалациите и да намерите пулмикорт , че бях дочула  ,че е едно от лекарствата , които липсват.

# 461
Да мина да се оплача и аз (не смогвам да Ви изчета): и ние сме от болните Sad Пулмикорт няма, взех турския аналог. Постоянно скимти и иска на ръце. Дави се в сополи. Постоянно се лигави (мисля, че за капак и зъби ще вади). А с такова нетърпение чаках да почнем захранването.

# 462
Пулмикорт и вентолинт намерихме в аптеката в студентски град на бл. 60. Клиниката на Ами буе не я препоръчвам -ужасна е.  За очен лекар препоръчвам клиниката в Карпузица ( не помня името и ще пиша допълнително). Иначе за ехография болница Здравето на маестро Кънчев ( нещо си) е специализирана детска

Редактирам се: очната клиника се казва Визус в Княжево. Таткото ни е с късогледство и там водим баткото, а за в бъдеще и Ники защото е наследствено

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 20:20 от Didister

# 463
Didister,преглеждат ли бебета на тези две места с направлението от личния?

# 464
Didister,преглеждат ли бебета на тези две места с направлението от личния?

Да. Лекар от очната клиника, преглежда и в  оптики  Joy в Ринг мол и той ми каза да заведем бебето там на преглед, но да порасне още малко. А баткото сме го водили първия път на около 2. Но може да се обадиш да попиташ.
В болница Здравето също преглеждат с направления по каса

Общи условия

Активация на акаунт