Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 584
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Аз не пиша по всяка тема, но Орехче попита и писахте за въведени зеленчуци, каши.
Картоф+сладък такъв,тиква, тиквички ( много й харесва пюре с тях), моркови, грах, броколи, карфиол, зелен боб, царевица. Не съм забелязала проблем с коремчето.
Трудоемко си е да ги приготвям всеки ден( все пак и друга домакинска работа има), но за мен домашно приготвено е по- добре.Консистенцията става като на купешките. Прибавям от водичката в която са се варили.
Масло и зехтин използвам.
Кисело мляко вече е опитвала, днес изкиснах малко сиренце и прибавих в пюрето, ми хубаво стана( аз винаги опитвам Blush ).
Сухари, бисквитки бебешки. Каши си давам според зависи - или правя с банан и грис с АМ или е бирхер мюсли на Хип пак с АМ или пюре плодово със сухарче накиснато в чай. Ако е плодовото след около час и половина й давам млякото.
Жълтък вече половинка слагам и месо пилешко за сега два пъти в седмицата някъде. Както дойде честно казано.
Следя все пак някаква възраст по месеци кое кога, но не го и мисля прекалено.
Пюре с кайсия давах, нямаше проблем. Но лично за моят вкус киселееше и не купих повече.
Ориз не смея, голямата се беше жестоко запекла от него като я захранвах. Ще го яде като започне от нашата храна.

# 571
Аз не пиша по всяка тема, но Орехче попита и писахте за въведени зеленчуци, каши.
Картоф+сладък такъв,тиква, тиквички ( много й харесва пюре с тях), моркови, грах, броколи, карфиол, зелен боб, царевица. Не съм забелязала проблем с коремчето.
Трудоемко си е да ги приготвям всеки ден( все пак и друга домакинска работа има), но за мен домашно приготвено е по- добре.Консистенцията става като на купешките. Прибавям от водичката в която са се варили.
Масло и зехтин използвам.
Кисело мляко вече е опитвала, днес изкиснах малко сиренце и прибавих в пюрето, ми хубаво стана( аз винаги опитвам Blush ).
Сухари, бисквитки бебешки. Каши си давам според зависи - или правя с банан и грис с АМ или е бирхер мюсли на Хип пак с АМ или пюре плодово със сухарче накиснато в чай. Ако е плодовото след около час и половина й давам млякото.
Жълтък вече половинка слагам и месо пилешко за сега два пъти в седмицата някъде. Както дойде честно казано.
Следя все пак някаква възраст по месеци кое кога, но не го и мисля прекалено.
Пюре с кайсия давах, нямаше проблем. Но лично за моят вкус киселееше и не купих повече.
Ориз не смея, голямата се беше жестоко запекла от него като я захранвах. Ще го яде като започне от нашата храна.
Какво чайче даваш ? А бирхер на кое викаш , че не се сещам какво може да е. А имам спомен май лимец беше дала, ММ купил един пауч с лимец, банан и нещо си ама още малко ще почакам  До колкото се запознах от глутеновите той е най  - лек и безопасен ,ама и не претендирам , че казвам истината 😀😀😀

# 572
Минавам да кажа, че днес успях да пробутам чай. Взех на Holle да пробвам и  явно ѝ хареса. Изпи 40 мл за 5-6 часа. Ако има още някое не пиещо вода може да пробвате този вариант. Може и да мине номера, знае ли човек....

# 573
Някоя от вас има ли уред за готвене на пара и пасиране?
Днес поръчах , надявам се да ме улесни малко ,че голямо варене и пасиране и миене пада по 2 пъти. А ден 😆

# 574
Дидистер, честит рожден ден, желая ви много здраве и щастие.
Днес бях доста заета да чистя и подреждам, че вкъщи бомба беше паднала.
Мъжо успя да даде 6 лъжици пюре с месо, което е голям напредък.
Изяде и цяло пакетче пюре ябълка, слива, морков и пащърнак на две хранения.
Гледам да не давам мляко през деня и започва да яде. След разходка (спи през цялото време) като се събуди сам си отваряше устата.
Орехче, давам доста хаотично, но засега съм въвела тиква, морков, пащърнак, сладък картоф, картоф, грах, броколи, авокадо. Банан, ябълка,круша,сушени сливи, киви, боровинка, днес праскова.
Каша оризова и 5 зърна с мляко.
Пиле и говеждо, никак не хареса, жълтък. Остават млечните продукти, ягоди, кайсия, домат, гъби, риба.
Давам готови пюрета сега, защото моите не са много гладки и не ги харесва. И без това ми е по-лесно.

# 575
Дидистер , честит рожден ден! Пожелавам ти да си много здрава, ти и близките ти! И много щастливи моменти!

За вземането на урина, обяснихте всичко, само искам да допълня, че пликчето се разтваря хубаво и аз слагам хлабав памперс, най добре е преди сън, за да не рита много, поне при мен така имаше успех, после ги пресипах в контейнерче за урина и занесох в лабораторията. Аз имах проблем с взимането на урина при момчето, много риташе и постоянно го разлепваше.

Днес е третият ден от захранването, дадох сладък картоф с тиква, Сами пак не поиска, нито един път да си отвори устата, даже като ме види че тръгвам с лъжицата към него стиска уста и запощва да реве... Накрая просто му топех лъжицата в пюрето и му я давах в ръка, за да я оближе, почти нищо не стигаше до устата му, но поне го опита.... Ако някой има идея, как да го накарам да отваря уста, ще го черпя! :beer. Яна успя да яде от пюрето, имаше доста по лигавника, но според мен и гълташе по малко.
Колко пюре трябва да изяждат за да се замести хранене и за колко време трябва да се случи това?
Все ме е страх да не би да давам на Яна повече от колкото трябва

# 576
Лизи, за 4 месеца го дават 140 грама, за 5 - 150, за 6 - 160. Пробвай каквото казах на Междик. Яж пред него, облизвай се, за да вижда, че ти е вкусно. Дай му да се изцапа, да бодне ръчичка в бюрото. Не знам дали ще помогне, но според мен трябва да му стане интересно, за да иска.

Луси да, гъбите не са ли тежка храна?

Анчо, браво на вас, да ви е сладко. Доста неща сте опитали и ви се получава, браво на вас!

Аз да се похваля, днес изяде 80 грама тиква. Имахме домашна много сладка и така вкусно му стана, че не можех да сваря да давам. За утре съм приготвила само броколи домашно приготвени. Предния път бях смесила с карфиол у пащърнак и изобщо не се хареса. Та ще го видим утре. Не мисля да давам вече купешки, за да свиква на консистенцията на домашните. Само бял морков ще дам купено, защото не намерих на пазара.

# 577
  • София
Гъбите се дават поне над 2г, аз на баткото може би изчаках да минат 3г даже.
Но и аз захранвам бавно де. За мен е рано за млечни, с тях ще изчакам до 10-11м, глутен към 10м.

# 578
Чаят е фенхел( копър) на Хип.
Да, лимец са - и бисквитките и сухарите.
А мюслито е на Хип от 6м. Една жълта опаковка с ябълка, банан и жито на картинката до купичка каша.Допадна ми много, защото е с пюре от ябълка, банан( на прах преработено естествено), с пълнозърнесто брашно и овесени ядки пълнозърнести. На вкус е много приятно.

# 579
Аз не разбирам за гъбите не съм стигнала до там. Но бях споменала за един сайт в който намерих доста интересни вкусове. Там има пюре от патладжан, смокиня и т.н
Та това са гъбите, пише 4+

# 580
Като съм разглеждала пюретата и като цяло детските щандове доста абсурдни неща намирам. То и аз давам вече това онова, но са се оляли производителите да печелят на гърба на бебетата.
Това ме разби с гъбите дето Magic/Miss го показва.
Патладжан как да е ама гъби и смокини не бих дала.

# 581
Анчо тази каша е много хубава. А и беше една от двете, които моя син можеше да се излъже да яде.

# 582
да bolibon, така е, хубава е. Аз им пробвах една с банан и бисквити( млечна), но изобщо не ми хареса.
Тази за да е по- нормална гъстота( иначе им стават доста редички на Хип ) вместо 200мл аз правя 170 готово АМ и слагам три супени лъжици. Става чудна.

# 583
Само да кажа че фенхел е фенел а не копър. Да не стане грешка нещо. Тоя фенел много го обичат тук ние и 1 път не сме взели. И бебето не го хареса, имаше комбинирано пюре с него. Много ми е блудкав и гаден ама явно е подходящ за бебета.

# 584
  • Велико Търново
Лизи , ако пробваш ЗВБ , или те е страх, аз се чудя дали вече да не я пробвам с някое сварено резенче.

Иначе за около две седмици заместихме ядене , знам че на колкото месеца е бебето толкова трябва да се яде, тоест Вики е на 6 месеца, значи 160 грама, но тя в повечето случаи продължава да си иска и изяжда по едно бурканче от 190 гр.

Тази сутрин Вики се събуди със зъбче 😃😃 . Забелязах че през изминалата седмица бузките ѝ доста често се зачервяваха, бях чела че се зачервяват при никнене на зъбки. Та ще следя при следващото зъбче дали ще е пак така ☺️ .

Общи условия

Активация на акаунт