Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 560
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, вашите бебета, които вече са навършили 6 месеца, стоят ли стабилно сами седнали? Аз се депресирах, Алекс се задържа, но не за много дълго, килва се без упора.. Нормално ли е?

# 616
Момичета, вашите бебета, които вече са навършили 6 месеца, стоят ли стабилно сами седнали? Аз се депресирах, Алекс се задържа, но не за много дълго, килва се без упора.. Нормално ли е?
Моята седи за малко и е по същия начин. Къде килва къде не. Аз я слагам от седмица да стои как да свикне за толкова кратко време.

# 617
Орехче, и Ава днес ми ги прави същите номера. Не е ревала, но мнооого мрънка, особено вечерта. Всичко бута в устата, мята се, постоянно се повдига, главата е на повече от педя от леглото и седи в тази странна поза, едвам я приспах. За цял ден има едва час и половина дневен сън, иначе е весела, гука, но аз съм размазана, особено след този кеч за приспиване 😃
Мони, Ава от няколко дни сяда стабилно, само това иска да прави, утре навършва 6 месеца. Но пък не подскача/пружинира с крачета, не се повдига на 4 крака, смешно вдига дупето, но само толкова. Днес в голямата фейсбук група имаше анкета за седенето и мисля, че повечето бяха гласували, че бебетата не се задържат стабилно седнали все още, аз не бих се притеснила.

# 618
Мони, и Стефи не може да се задържи повече от 2 секунди седнала , а е на 6 месеца и 7 дни вече.
За сметка на това се повдига на колена и лакти и иска да стои само по корем, слагам я за малко да свиква , ама се изсулва много бързо и гледа да се обърне веднага по корем Simple Smile

# 619
Ами и аз от седмица започнах, чаках умишлено да е навършил точно 6 месеца, пак от притеснения. Ама като слушам, че вашите бебета и по-малки си стоят стабилно на дупетата почвам да се филмирам. Той постоянно се оглежда и от първото, което му направи впечатление се втурва и завършваме я по корем, я на една страна. Иначе напъните да е седнал са непрекъснати. Сега започнах да го слагам по 10-15мин на стола за хранене в изцяло седнала позиция уж да свиква ама не знам полезно ли е, добра идея ли е.. 😔

# 620
Болибон, благодаря за рецептата за маслото. И мен ме нави да пробвам. Hands Plus1

Момичета, да ви питам дойде ли ви мензисът? На мен ми дойде ноември, декември пропусна, а като гледам и януари го отписах вече. Не се притеснявам, предполагам, че е нормално, но ми е интересно при вас как са нещата.

# 621
Ами и аз от седмица започнах, чаках умишлено да е навършил точно 6 месеца, пак от притеснения. Ама като слушам, че вашите бебета и по-малки си стоят стабилно на дупетата почвам да се филмирам. Той постоянно се оглежда и от първото, което му направи впечатление се втурва и завършваме я по корем, я на една страна. Иначе напъните да е седнал са непрекъснати. Сега започнах да го слагам по 10-15мин на стола за хранене в изцяло седнала позиция уж да свиква ама не знам полезно ли е, добра идея ли е.. 😔

Според мен не го слагай в изцяло седнала позиция, постави го полегнал/ облегнат леко, детето ще седне когато е готово. Някой, някъде ми беше казал ( дали пък не е някоя от вас, не помня ) че детето трябва да седи стабилно, а не да се подпира на нещо пред него или да се килва на една страна, тогава може да седи в изцяло изправена позиция.

Допълвам се:

На мен не ми е дошло все още, но започна да ме боли корем от няколко дни, а днес направо ми идва да убия някой. Супер съм сприхава

Пак се допълвам:

Никола е на 5 месеца и 10 дни и непрестанно прави коремни преси. Повдигам до седнало положение за ръчичките за по няколко секунди, подпирам го за по малко на възглавница, на шезлонга в по седнала позиция и на пуфа на баткото, седи седнал и в мен  Просто като идеи

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 22:37 от Didister

# 622
  • Бургас / Славейков
Не седи ,слагам на възглавници да е подпрян .На стола е полулегнал не на 90градуса.Момченцата по мое наблюдение по бавно сядат.Пак си зависи от детето.Каката гледам снимки на тази възраст е седяла на столчето за хранене.Аз каши днес купих ,но давам плод сега.За безглутенови май пише ,че може да не захранваш както с глутенови.Масло може ида не направя ,но като дойде време ще квася пак мляко .Ние обичаме в къщи.Даже скоро ММ се присети ,че преди съм правила пък сега не:grinning:Мляко ще взимам от млекомата .

# 623
И аз още нямам цикъл, но до преди две седмици имах кърма, може и това да е причината, от доста време ме боли корем /яйчници, но нищо, днес си записах час за гинеколог на 12. 02,  ходила на лекар, само един път 9 дни след секциото и повече не съм... Малко се притеснявам, дано всичко е наред.

M. Angelova  мойте са на 5 месеца и заради това тъпо скачане / пружиниране, ни дадоха направление за рехабилитация. Малкия, като тръгнеш да му го правиш си вдига краката и просто не иска да ги пусне надолу. Иначе е много силен. Според педиатърката, това е така защото много го носиме на ръце.

# 624
Аз съм от “късметлийките” на, които им дойде веднага след лохиите още, буквално през два дни. Та така де, имам менструация. Първият месец след първото идване ми закъсня с 10 дни, но от тогава ми е редовна менструацията. Да отбележа, че не кърмя още от вторият месец след раждането.

# 625
Лизи, чак пък рехабилитация 😳 нашата педиатърка нищо не е споменала, аз като цяло за това я харесвам, че не ме шашка излишно. И ние разнасяме Ава, но я оставяме и на килимчето, тя се обръща, както казах, повдига дупето, вече седи, но няма интерес да подскача, за мен е нормално. На една приятелка дъщеря ѝ навършва годинка този месец и "не е пълзяла и един сантиметър", както тя казва. Седи права стабилно, вероятно направо ще проходи. Децата се развиват с индивидуален темп, сега, ако на 5 месеца не си задържа главата явно има проблем, ама че не прави нещо, което другите правят от две седмици, не мисля, че е притеснително. А и по примера на моята приятелка, някои деца пропускат някои milestones.
Аз още нямам цикъл, знам, че е нормално първата година след раждането да е нередовен.

# 626
Мен ми дойде на 39-тия ден,точно преди погачата.Е в деня на погачата беше голям екшън😂😂Кръв до небето и обратно,слизам от колата тече по краката ми,на земята абе навсякъде,вдигнах роклята за да не я изцапам и се върнах в колата😂😂с цел да се поизбърша и после на магия до тоалетната на бензиностанцията,абе ужас беше😂Аз кърмих само 2 седмици,затова може би така рано ми дойде
Малката е на 5м и една седмица,не сяда но тя не се и обръща още.Само на една страна застава и когато трябва да си прескочи рамото да се завърти,тя се връща обратно.Но си мисля че до навършване на 6м ще започне да се обръща.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 23:47 от Nessa

# 627
Алекс се обръща и започва да вика и рита, вдига дупето, но ръцете, не му идва на акъла на детето.. 😂
В началото си мислих, че вика защото не може да се обърне по гръб, после разбрах, че е от яд вероятно, че не може да пълзи. Започва с нокти да  дере и се мъчи на пързалка да го кара, но естествено не му се получава 😂

# 628
Не може да стои сама, като я придържаме седнала е стабилна с изправен гръб, но самичка не може, веднага се накланя на някъде. Не ме притеснява обаче.
Обръща се сама от около седмица, но вече го владее много добре.

# 629
На мен ми дойде когато малката беше. А 2м и половина. Кърмя. Следващия месец ми закъсня с няколко дни и след това си ми идва редовно. Сега този месец ще видим. Ама и с каката ми дойде като беше на 4м и ми идваше редовно като по часовник, а нея я кърмех на поискване по n-брой пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт