Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 556
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Велико Търново
Мони, и при нас е същата работа, застоява се ако я придържам, но не я насилвам, мен дори още ме е страх да я слагам седнала, ако може сама да си седне, но педиатърката каза че трябва вече да я слагам. Не се притеснявай, Алекс не е единственият който не може да се застоява, просто ти правят впечатление другите дечица, които вече могат , но не избързвай с напълно седналото положение.

Вики все още не се обръща от корем по гръб, правеше го на 4 месеца, а сега не иска, но тя има моменти в които си ми е мързелче.

На мен ми и дойде след лохиите, въпреки че кърмех до 4 месеца. В началото ми беше редовен, той винаги си ми е бил като по часовник, но напоследък постоянно ми закъснява с по 7-10 дена, и само се филмирам 😃

# 631
Момичета, взела съм "моето първо пюре" на гербер, но сега виждам в сайта, че на всичките пише, подходящо за +6 месеца, мойте са на 5 месеца, дали може да ги давам или не, аз съм взела тиква с морков и тиква с картоф, защо да не стават за по малки, нали са "моето първо пюре"

# 632
  • Велико Търново
Да не би консистенцията им да е по на едро , да не е напълно пюрирано както за +4

# 633
  • Варна
Габи се върти каро пумпал, но не седя самостоятелно - това става около 8м, даже казват, че се научават да сядат чрез пълзене и това е първата стъпка. Така че напълно нормално никой да не може да сяда без възглавници. Аз я слагам в столчето по малко всеки ден иначе и там си е на 90 градуса, но подпряна.

Не ми е дошло - кърмя иначе. Последните 2 месеца се опитва - има леко зацапване, но за ежедневна превръзчица. Все едно няма сила да текне, странно е, ама ще видим 😀

# 634
И моят първи "цикъл" беше за ежедневна превръзка. Не е имало такива кървища като при Nessa. Аз март съм записала час за АГ да видим какво се случва.

Стефан нещо и той стана мързелче. Преди даваше да го дърпам за ръцете, за да се набира, а сега почва едно мрънкане като го хвана. Обръща се само от корем по гръб засега.

# 635
Джой, толкова рядко не ми се е случвало, но щом да ти казали да замесеш памперса пробвай. Ако не ти го приемат в лабораторията поне там ще ти дадат насока какво и как.
Продължават ли проблемите със слузта?

Никол се килва, трябва да е подпряна. Слагам я на стола за хранене и се закрепва, колкото да яде, но докато давам храна дъжда едната ръчичка и така балансираме.

А иначе мц на мен ми дойде още докато имах лохии около 1м след раждането. Пак ми е точно периоди и почти се регулира, като сила. Първите бяха ужасни....

Др седмица съм на ендокринолог, после мисля да ходя на очен. Струва ми се, че ми е променен диоптера сама всички казват 6м да минат и тогава, а на АГ ще се записвам по натам. Просто няма как да си вкарам всички доктори в програмата.

# 636
  • София
Обозначенията на пюретата 4+,5+,6+,8+ и т.н са за консистенцията на пюрето - 4+ и най-гладко пасирано и с месеците стават все по-гъсти и с парчета. Не означава, че може да давате храната след съответните месеци. Например има пюрета 4+ със суха мляко, но за мене е прекалено рано на 4м да се захранва с това.
Кърмя на поискване и имам цикъл от ноември, страшна късметлийка съм. Доста по-силен е от преди, но сякаш болките в корема понамаляха. През януари даже от стрес и напрежение покрай болести ми дойде два пъти.
Моята дъщеря е почти на 6м, прави ги след 4дни. Седи също напълно седнала. Чат пат пада настрани, но нормално. Сама не може да седне, но и не очаквам чудеса. Баткото си научи да сяда сам на ДЕВЕТ месеца, но пък беше стабилен някъде и той откъм шестия си месец. Аз ако до 9м не му помагах да седне, щеше да пищи 24/7. Обръща се, но предимно наляво 🤣. Но не може например да е на 4 крака или да пълзи. Децата се развиват различно Simple Smile

# 637
  • Пловдив
Цикъл започнах да имам горе-долу към третия месец. Единствената промяна, която забелязвам, е че ми намалява кърмата малко преди да ми дойде.

Йоанна я държа седнала отскоро. Преди това ме беше страх, защото костите на бебетата са все още меки и все си мислех, че мога да я "повредя" без да искам.
Седи седнала с помощ, като я придържам, иначе се набира на пръстите ми много добре.

# 638
Момичета, с какво мажете венците при зъбоникнене? Имахме меко казано тежка нощ, много мрънка, търсила е гърда 6 пъти 🤯🥴 далеч съм от мисълта, че е от глад, но само това я успокояваше долу-горе за час-два. Иначе не боцка нищо, не мога да видя дали е подут или белее венеца, не ми дава 🤷

# 639
  • София
Калгел

# 640
Божидар също седи стабилен, но се килва на моменти,  затова сам не го оставям още, когато е седнал. Но за два дена буквално стана много стабилен.
Чекненето и странните пози са в изобилие, дори когато спи. Застава в поза Л , ако ме разбирате. Забива главата в земята изпъва краката и вдига дупето.
Спи изключително изкривен, но щом му е удобно. Пак дупето нагоре главата на една страна, цялото тяло извито...
Иначе продължава да се мъчи да пълзи, клати се и се хвърля напред, поне не се плаши вече. После по негов си начин ср придвижва, не мога да го опиша. Другото е , че така се извива, че все едно ще седне, но е доста далеч от това. И все пак позата и захода са правилни.
Ние ползваме theetha гел и прахчета, но мога да  кажа, че сравнително спокойно се появиха зъбките, не е имало драми.

На мен ми дойде веднага след лохиите. Същата работа, както преди, аз умирам от кръст по време на цикъл.
Малко се обърка около биопсията. Сега незнам как ще е след конизацията. Аз така и не прокървих след процедурата. Още чакам и резултатите Disappointed

# 641
  • Велико Търново
Виктория докато е по гръб се гъни много странно, извива си гърба на дъга и главата ѝ отива назад, направо имам чувството че ще се потроши 😃 . Гледам и второто долно зъбче избива .. кажете ми че от горните ще имаме малко почивка 😃

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 12:19 от Plamingo__

# 642
Бочко, но те не я и мъчат зъби. С каката измазах и издавах всичко от аптеката и нищо не подейства. Баткото мина само с Бочко. Обаче пък на всички зъби вдигаше еднократно Т и кашляше. Значи в момента сменя зъби и пак е с кашлица на всеки. Зъб от 21 до 24 също избиха с Т и кашлица. Въпреки, че според лекарите вече не би трябвало да му пада имунитета от никненето на зъб. Е да ама явно пада. Здрав е, но си накашля в момента. И на доктор го водих за всеки случай, защото подозирах задна хрема, но докторката каза, че няма никакъв секрет.

# 643
На мен малко са ми странни тези обозначения за месеците на пюретата. Например, направи ми впечатление, че пащърнака на Хип го дават от 5+, а реално той е едно от най-редките и гладки пюрета, тиквата пък е от 4+, а е по-гъста и има влакна, затова малко не ги разбирам, но им се доверявам, щото все си мисля, че има някакъв скрит замисъл 😂

# 644
Аз пак се изневерих. Взех урина от първия път,което е супер и в лабораторията в която ходя и взеха кръв без проблем,без да плаче. Обаче не можело с кръв от пръста да изследват вит Д,както и кръвна група. Не можело да изследват кръвна група,само в кръвния център в града имали право. Ако някоя лаборатория друга изследвала в града кръвна група значи кръвта се транспортирала бла,бла и така. С две думи пуснахме  само стандартните кръв и урина🙄

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 10:38 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт