Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 518
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
На мен ми дойде цикълът в началото на октомври, 2 месеца и половина след раждането. Съвсем нормално и без никаква болка. От тогава си ми идва съвсем редовно.
Борис още не седи, само се опитва да се повдигне и прави преса, но според педиатърът абсолютно всичко си е както трябва при него. Нещата ще се случат когато е готов.
Специално за Междик да кажа, не запомних кога им е прегледа при кардиолог, но при нас мина вчера. Абсолютно всичко беше добре, и всилки отвори останали от периода преди раждането се бяха затворили. Шумът беше изчезнал. Общо взето няма да ходим повече. Сигурна съм, че и при Божидар всичко ще е наред, така както го описваш ми звучи като напълно здраво дете, а Борис е доста по мързелив и миже много по малко неща за възрастта си.☺

Иии с апетит вече си хапва пилешко месо от два дни. Да дам днес само зеленчуково или да направя трети ден пилешко се чудя. Вие колко дни въвеждахте месото?

# 646
Куки много се радвам Hug, браво на Борис Heart
Ние се наложи да изместим часа, защото този който ни дадоха беше последния ни ден в БГ. На 14.02 ходим.

Да, така изглежда Божидар в очите на всички. Аз мога да опиша като "диване", "шило", "борче" и подобни... Не се спира просто, не може да стои нормално да се заиграе с нещо. Играчките са последното интересно нещо. Любимо му е пластмасово шише с леща вътре. И да ходи да рови под парното и кранчето му за регулиране. От цяла стая с играчки и забавления, той отива там в ъгъла да чопли и ми се хили като го хвана.

# 647
  • Бургас / Славейков
Цикъла ми дойде официално след 2м.хапчета октомври ,ако не се лъжа .Лохиите ми свършиха на 46ден,и после имах цапане непрекъснато,но не беше ми дошло.След първите хапчета направих един ужасен кръвоизлив ,бях писала тогава.После пих други и сега вече си ми идва както преди ,но е доста по обилен 2,3ден ходя с по 2превръзки.И страшно много ме боли кръста и главата като мигрена нещо получавам.Този месец дори ми дойде няколко дни по рано , отдавна не се е случвало.Митко много мързеливичък ми се вижда ,подпирам го да седи свлича се и почва да мрънка. Не се заиграва с нищо.Общо взето е спокоен само сутрин ,през другото време мрънка.Слагам го на земята да рита и да се обръща ,обръща се до половина и пак ляга и чака да го завъртя.Меджик добра идея за шише с леща.Гледам снимки на каката на тази възраст играла си е с капачки от безалкохолно в една кутия събирахме, и торбички закачени на паяка ,на 7м.помня че съм я сложила в него .И една голяма бутилка от мин.вода разнасяше +стирката.Ама тези неща след като е седяла ,значи поне 1,2месеца още.

# 648
Мисля да пробвам и с боб скоро Grinning

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 02:25 от Miss AG

# 649
Куки, страхотна новина! Според мен дай зеленчука на третия ден , но като стане ден за месо повтори със същото, за да си сигурна.
И Ади не е съвсем стабилна седнала на леглото.На столчето е доста стабилна , но подозирам , че се подпира .Каня се да мина килима с парочистачката ,че скоро не съм и вече да отива на земята.Там ще се научат и да лазят и да седят.Но междудругото и аз съм била от тия бебета дето не са лазили ,а направо са проходили сравнително рано.
Цикълът ми идва вече 6ти път май, ама и аз кърмих до около 40тия ден .Обаче напоследък може и след неуспешната Б и съответно аборта да започна -потя се като луда нощем като съм в цикъл, просто е ужасно.Има ли други така?
За зъбите ползвам Дентокинд.

# 650
  • Велико Търново
Аз сега използвам осадент гел и от вчера давам камилия, но по 2 пъти на ден.

Някой използвал ли е това гелче, сестра ми ми каза че преди години го е използвала и е била доволна.

# 651
Аз за зъбки използвам “калгел”.
Днес за първи път предложих на Плами купешко пюре зеленчуково. Взех и на ДМ био. Пюрето беше сладък картоф,морков някакъв микс. Изяде го цялото 🙄190 гр🫤Много и хареса.Останах в потрес с какъв апетит го яде🙄След това не търси мляко🤷♀Моя мъж ходи издирва домашна тиква и съм се запасила със зеленчуци да и готвя,а тя ме уби. Цената им е доста приемлива на Дм-ските пюрета като цяло🙄

# 652
На мен ми дойде преди 3 месеца, а кърмя. Много ме е яд, исках още малко да избутам без цикъл 😁

Нашият бебо не седи седнал, не го и слагам, чакам сам да се сети как. Обаче за захранването ми се иска да може да седи стабилно. Не знам какво ще го правя... Мисля да започна със сварен или печен сладък картоф. Не знам дали ще пюрирам или поне да намачкам. Иска ми се сам да го поднесе към устата си 😁

Аз мажа с Дентокинд... Снощи като го приспивах, така изрева, че реших, че са зъби. Ровя трескаво в чекмеджето, цръцнах на пръста и се зачудих защо е прозрачен... Поглеждам...и за малко да го намажа с лубрикант 😳😬

Милото, Меджик, големи сладури са Божидар и Пламена Heart Eyes

Диди, честит рожден ден на патерици! Надявам се да се оправяте вече и да сте здравички!

Ангелова, и при нас е адово с буденията. След 3+ години без качествен сън, даже не мога да запомня колко пъти нощем, но под 4 пъти не пада. Поне 5-6 пъти се буди Sob

Милото, нали беше питала дали се заиграват бебоците... И аз тогава казах "какво заиграване, каката сега е на 3 и още не се заиграва..." Е, малкият мога да кажа, че е доста търпелив и самостоятелен всъщност. Днес го оставих пред кутия с играчки и половин час си рови, вади, лапа, оставя, взима нова играчка... А каката и сега ни взима здравето. Будна ли е, не спира с "мамо, тати, мамо, тати... Какво да нарисувам сега? ... С какво да си играя сега?" Направо е нетърпимо положението и често си изпускаме нервите напоследък. Беше ходила 3 дена на градина, и вече две седмици и половина вече си е вкъщи...

SunLove, никой не ми отговори в темата за кърменето. Аз междувременно, се насилвам да пия по 1.5 литра вода на ден и взе да ака почти всеки ден. Засега ще караме така. Няма да започвам по-рано със захранването. Сигурно и АМ няма да му давам. Сигурно е глупаво от моя страна, ама се притеснявам да не се запече, ако му дам. Иначе би било добре да свикне, за когато се налага да отсъствам, щото не се цедя и нямам запаси от кърма. Ама така или иначе скоро ще почнем и ние със захранването, да му дават пюренца, ако е гладен и ако ме няма Grinning

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 14:02 от Барбалена

# 653
Барбалена и аз със синът ми нямах проблем. Където го оставих там стоеше,играеше и се занимаваше сам,но сега момата е нещо друго. Иска все да и говоря и тя да гука или да се смее. Все иска да е в център на вниманието. Плами както писах си стои сама,но не издържа дълго като минути,но тя иска само да дърпа играчките пред нея.
Един въпрос. Искам да  купя интерактивен куб,но този на Мапи само в Емаг ли го предлагат?. Няма ли сайт някъде другаде от където мога да го поръчам? Вие на какъв куб сте се спрели?(ако сте набелязали или имате купен )🙄

# 654
Аз купих този на Мапи от Емаг. Озадачих се, обозначено е, че е подходящ за възраст над 15 месеца и се ядосах, гледам, че го предлагат и на по-малки бебета, според вас редно ли е?   
https://www.emag.bg/interaktivna-igrachka-za-bebeta-mappy-toys-6 … urce=mobile%20app

# 655
Аз купих този на Мапи от Емаг. Озадачих се, обозначено е, че е подходящ за възраст над 15 месеца и се ядосах, гледам, че го предлагат и на по-малки бебета, според вас редно ли е?   
https://www.emag.bg/interaktivna-igrachka-za-bebeta-mappy-toys-6 … urce=mobile%20app
Точно този гледам. На какви пари го взе? Тези топки само те ми липсват в нас. Излишни са ми и се чудя🙄Няма какво да ги правя🫤

# 656
Аз сега използвам осадент гел и от вчера давам камилия, но по 2 пъти на ден.

Някой използвал ли е това гелче, сестра ми ми каза че преди години го е използвала и е била доволна.
Аз съм го ползвала и с двете. С баткото бях доволна, за каката съм казвала.

Мони аз я имам същата играчка, само и е изгубен телефона. Беше на малкия ми племеник. Сестра ми като разбра, че съм бременна с каката и ми я прехвърли. Давала съм и да си играе откакто започна да сяда и още си играе с нея. Вчера Криса я беше предърпала и си играеше отстрани да бута онези, които са като зъбни колела. После кака и и я въртеше и от другите страни.

Мойте и трите са си играли сами. И големите се заиграваха и сега и малката. Дори и да има някой около нея си се заиграва. Не се е налагало да се правя на клоун с никое. Каката беше ревла, но ако ревеше нищо не можеше да я спре. Решеше ли да си играе си играеше сама.

# 657
  • Бургас / Славейков
В искам.бг .Ком има евтини играчки и подобен куб.Митко днес се заигра малко иначе обикновено иска все да съм до него.Да му говоря общо взето като е буден не стои много време сам.

# 658
Добре аз пак да питам - ако бебето не иска пюре какво правите?давате ли мляко?Днес пак се принудих да дам мляко,както и вчера..а май е грешно защото ще свикне че като иска мляко получава..не знам какво да правя,давам пюре на Хип,възможно ли е просто самото то да не и харесва а на друга фирма да и хареса?много се надявах че няма да е капризна а тя до момента нищо не хареса,саамо мляко,нищо друго.

# 659
Точно този гледам. На какви пари го взе? Тези топки само те ми липсват в нас. Излишни са ми и се чудя🙄Няма какво да ги правя🫤

Мило, аз се набутах много. Взех я по Коледа и беше 80лв и го без топки 😂
На фона за колко аз я взех, мисля че офертата е добра, но все пак разгледай и в други сайтове ако излезе. Досега съм я срещала само в Емаг.

Неса, Алекс беше така, изтърпях го периода със захранване на нещата, които не обича, дохранвах и с мляко, после вече като ги поизредих, започнах да въртя тези, които обича или миксове. Смени и марката, Алекс не ядеше тиквата на Гербер, но на Хип много му допадна.

Общи условия

Активация на акаунт