Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 521
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Nessa, аз правя така. Като отказват няма да ги  държим гладни. Значи или не е момента, или не му харесва или просто не иска. И при нас следва мляко. Както казах, аз захранвам от 14 януари и сме до никъде. Днес моята приятелка ми бяха на гости с нейната кукла, и тя ми каза като захранвам вече толкова време, да си вкарам и месото и жълтъка пък той ще прояде. И разбира се като се оплача тох прави всичко на обратно. Днес пред нея изяде тиква с картоф (ама много добре ми се получи) около 70гр. Друг е въпроса, че от сутринта не иска да яде мляко, ама другото зъбче и то ще избива съвсем скоро и е разбираемо.
Та.... Nessa, давай си му мляко, както и мен ме посъветваха, без зор, без насила. Ще си прояде. И аз не вярвах и се отчаях, но ето виждам светлина Grinning
Така ми засили и мерака аз да му правя. Нищо нямам уред, с решетка в тенджерата пак става. Имам няколко замразени, каквото ми остава от деня, но мисля всеки ден да му правя, за да е свежо.
Тиквата беше много вкусна днес Blush

# 661
Пиша след 3 часово хранене. No Mouth
Първо реших да дам картоф с тиква,, направо се напъват да повръщат от него... Реших че им е гъсто и го размешах с АМ, пак ударих на камък. За това смених, отворих друго пюре сладък картоф с тиква, вчера си го ядоха, пак трудно, но повече им харесва, иначе плюват, смучат лъжицата, не отварят уста, Сами и реве, та спирахме за почивка, за да го позабавлявам и така 3 часа, двамата общо изядоха около  90-100 грама, днес е ден 5ти от захранването... Направо съм изтощена. Мисля че на Яна и харесва, но просто не знае как да яде. Те мойте АМ го ядът супер бавно, яна за около 30 мин а Сами по час някой път.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 16:05 от Lizi:) :)

# 662
Nessa да , смени марката.Забелязала съм , че повечето на Хип са допълнително сгъстени и моята госпожица не ги тачи много ,иначе си я дохранвай , просто може да пробваш с по -малко евентуално да се сети да увеличи пюрето, но това е само идея.Съгласна съм , че гладни да седят не е добра идея.
Барбалена , развесели ме , щом си видяла значи има на къде още да будуваш 😀🫣😀🫣🫣
Момичета , аз снощи гледах първите клипове на Ади как яде ,ами и тя е бутала лъжичката с език и не се е справяла много добре , все си мисля , че ако не искат количества все още няма проблем.Аз днес и дадох най - гадната комбинация на света - пащърнак със спанак - с пеене и зор изяде 70-80гр , а е захранена от 4м.Дохраних си я .Не виждам драма.
Меджик и според мен си почвай месото и жълтъка , чувала съм , че децата като вкусят месото и им се ослажда и почват повече да хапват , а и вече си имат нужда, както Фая беше казала , няма как да заместваме без да ядат месо.Не е здравословно просто.
"НИЕ" днес направихме 4 часа будуване , а не виждам някаква причина за дискомфорт :/

# 663
Утре Орехче, после ще споделя. Имам замръзен морков с картоф и от днес тиква с картоф, в едно двете ще му сложа месо. Имам заготовка на Holle, на буркана пише половината да се добави в пюрето, но към какъв грамаж зеленчуци. Ясно е, че ще стане повече, но да съм спазила проценти и грамажи, пък колкото изяде.

И Божидар от два дена будува по 2:30-3 часа. И днес пак 3 часа докато имахме гости. И няма мрънкане. И вчера преди банята 3 часа.
 Сега трябва да поспи 2 часа.  Аз вместо да спя, хванах да чета "Където пеят раците" и не мога да я пусна... И снощи пак така, а ревях за сън Disappointed

# 664
Аз утре ще давам жълтък. Баткото прояде хубаво с кеф зеленчукови пюрета като му дадох месо. Беше много смешен на първата лъжица, физиономията беше нещо от рода "я тя даде и нещо хубаво за ядене".

# 665
Меджик, слага се 10 %месо или риба.

Въвела ли си жълтъка, той е преди месото?
Ето и за жълтъка...

# 666
Мислех, че няма значение кое ще е първо. Благодаря за снимките. Знам, че е 10%, но към колко зеленчуково пюре.
И в случая на моята заготовка пише 40% месо... Голямо смятане ще падне. Затова мисля както на пише на бурканчето - половината. И ще го сложа в 150 гр зеленчуково пюре, за да спазя съотношението... Или не така Thinking

# 667
Мислех, че няма значение кое ще е първо. Благодаря за снимките. Знам, че е 10%, но към колко зеленчуково пюре.
И в случая на моята заготовка пише 40% месо... Голямо смятане ще падне. Затова мисля както на пише на бурканчето - половината. И ще го сложа в 150 гр зеленчуково пюре, за да спазя съотношението... Или не така Thinking
Колко грама в заготовката също има значение? На 150 гр пюре,трябва да е 15 гр месо☺

# 668
  • Пловдив
Неса, моята девойка също отказва и дохранвам с мляко. Да уточня, че съм започнала захранване от 1 месец вече и не мога да заместя обяда. На моменти е: има дни хапва 110 гр пюре, които явно са ѝ достатъчни и после не търси мляко. Днес например, от 11:30 до 13:00 успя да изяде 100 гр пюре + 80 мл кърма. Започнах да правя по-малки порции (за 1 ден) и да намалям и увеличавам различните зеленчуци. Досега категорично е харесала само купешкия бял моров на Хип.. и това е.. 😩 А мислех, че ще е лесно и чаках с нетърпение захранването (ха-ха)

Въпреки че няма заместен обяд, започнах да давам и каша - е там не мога да нацеля да е сгъстена, както би трябвало да изглежда една каша. Кърмата втечнява за 5 минути всичко. Накрая вече давам супер водниста, а Йони засмуква лъжицата 😄 Абе..трагедия е у нас.

Лизи, дай им време на твоите бебоци - първите дни Йоанна беше в шок, докато успея да нацеля някаква консистенция, която да ѝ хареса.

И последно: вече възглавницата, която слагам в кошарата, за да не се обръща, не върши работа. Йоанна в 6 сутринта се върти напречно, по корем, "обикаля" из цялата кошара... 😄

# 669
Колко грама в заготовката също има значение? На 150 гр пюре,трябва да е 15 гр месо☺

125 гр е бурканчето и пише, че съдържа 40% месо и половината бурканче да се добави към зеленчуково пюре. Слагам линк, защото пак не се качват снимки.

https://www.ulula.co.uk/products/holle-organic-chicken-baby-food

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 18:05 от Miss AG

# 670

125 гр е бурканчето и пише, че съдържа 40% месо и половината бурканче да се добави към зеленчуково пюре.
Ами на 125гр-40% от което ще е месо е 50гр чисто месо,половинката е 25 гр месце за порция като добавяш☺

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 18:14 от Милото

# 671
Играчката на Mappy аз я взех на Черния петък за 40лв. От няколко дни й се чудя, дали да не я пусна в употреба, въпреки, че Рая не може да сяда все още, може да се заиграва някак с нея. Лично на мен ми се струва хубава.

Аз захранвам от месец, до скоро си изяждаше 130-140гр без драма с апетит, обаче напоследък не е така. На половината бурканче спира да си отваря устата, или ако случайно се излъже, после плюе. Изяжда го някак с 300 зора, но не е както преди. Не знам защо.
От вчера й давам месо. Кулила съм заготовки, но за начало избрах пуешко с тиква и картоф на HIPP, комбинирано, месото е 10%. Дадох й цялото бурканче.

# 672
  • София
Аз чакам другия уикенд домашен заек и петле и някога след това ще предложа месо. Има да и въвеждам още зеленчуци до тогава.
За кашите - с баткото никога не съм гледала какво пише на кутията, тоест опитах, ама не се получава. Винаги я приготвях на око до гъстотата, която искам.

# 673
Аз другия понеделник почвам месата. Днес и направих пуешко заготовки. Днес предложих каша-оризова. Трябваше да предложа синя слива,но реших да е каша,да сгъстя пюретата е омети всичко☺

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 19:24 от Милото

# 674
А някой смята ли да дава пилешко дробче? По съвет на приятел педиатър 1 х седмица да давам пилешко дробче понеже е много богато на желязо. Естествено първо ще въведа пилешко месо, смятам да купя от готовите на Хипп. Имам руски магазин наблизо където продават пресни и всичките им меса са много вкусни.
И дали мога да замразя заготовки от дробчета, че не ми се правят всяка седмица...

Общи условия

Активация на акаунт