Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 522
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Да, вярно че иска всички зеленчуци да се вкарат по бързо, аз вкарвам на два дни ... А колко време разстояние трябва да има между жълтъка и месото? По нейната схема две седмици, но ако си започнал захранване на 5 месеца, ние сме започнали на 5 месеца и половина, на 6 месеца и половина ли трябва да започна да им давам месо?

# 691
Оризовата безглутенова каша, мога да я ям и аз. Много ми хареса, с млякото на Божидар стана много приятна. И чиста му хареса и един път е "ял" с банан и ябълка (готов пач, 50/50 само плод на Ella's kitchen)

# 692
Lizi, да на 6 и половина. Нещата се случват през 2 седмици по схемата на Владимирова.

Редактирам:

При нас обаче хрененията с мляко не са така разпределени. Пие мляко 2 пъти преди обяда и два пъти след. Като почне да яде каша за закуска..пак ще има едно хранене преди кашата.
Рая става в 6 часа, не виждам как ще яде каша в 6, после ще пие мляко и после ще обядва

Вашите деца кога обядват и кога пият мляко?

Как приготвяте заготовките с месо?

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 22:48 от NI_CI

# 693
Хич не ми говори...до преди малко пържих кухнята стана на г*з, после на Роско сварих 2 дробчета, минах през цедка, че не ми се цапаше и пасатор за толкова малко, претеглих и замразих във форми за лед. Изчистих, приспах детето и ся съм труп 🥴 ииии ишиас ме боли, спомен от бременността.
Faja каквото остане от дробчето пращай го насам, ще го оползотворим веднага Grinning

# 694
Lizi, да на 6 и половина. Нещата се случват през 2 седмици по схемата на Владимирова.

Редактирам:

При нас обаче хрененията с мляко не са така разпределени. Пие мляко 2 пъти преди обяда и два пъти след. Като почне да яде каша за закуска..пак ще има едно хранене преди кашата.
Рая става в 6 часа, не виждам как ще яде каша в 6, после ще пие мляко и после ще обядва

Вашите деца кога обядват и кога пият мляко?

Как приготвяте заготовките с месо?
На Пламена режима е доста объркан. Не е за пример,но това беше варианта да и махна нощното ядене.
Сутрин става и яде в 9часа,
обядва към 12:30,13часа
Каша 16:30 часа
Мляко в 20 часа
Мляко в 23 часа
За заготвките пилешко,пуешко правя само от филе,като ги варя и пасирам с малко бульон. Пактерим по 20 гр и замразявам ☺

# 695
Хайде и аз да споделя нашия германски режим😁
1. Закуска 7-8 ч мляко
2. Закуска 9-10 ч каша просо с плод и мляко
Обяд 12-13 ч пюре зеленчуци+ мляко
СЗ 15-16 ч като 2. Закуска
Вечеря 19:30 ч мляко
Нощем 1-2 ч мляко
Дремки: към 10 ч 40 мин, към 13:30ч 1,5 ч, към 18ч 40 мин.

# 696
Хайде и аз да споделя нашия германски режим😁
1. Закуска 7-8 ч мляко
2. Закуска 9-10 ч каша просо с плод и мляко
Обяд 12-13 ч пюре зеленчуци+ мляко
СЗ 15-16 ч като 2. Закуска
Вечеря 19:30 ч мляко
Нощем 1-2 ч мляко
Дремки: към 10 ч 40 мин, към 13:30ч 1,5 ч, към 18ч 40 мин.
Нашия е почти същия. Само дето яде и в 4ч сутринта. И от няколко дни не спи след дрямката в 13:30 (също е около 2часа дълга). И кашата вде още е мляко в 10ч.
Най късно 19:30 е заспал, след като е минал като бърз влак върху мен и баща му.

# 697
  • София
Нямате изчитане.
Тази Владимирова не ми допада. Как ще се разбере, ако детето направи реакция, щом всеки ден се въвежда зеленчук? Нещо много бързо ми идват при нея нещата. Не съм я слушала, но тя принципно педиатър, гастроентеролог ли е?

# 698
Неизвестна, да - педиатър & специалист по хранене и диететика е. Забелязвам, че всички бебе страници - Кенгуру, Едно наум и т.н. канят нея в уебинарите за захранване от няколко години. Представително лице е и на Бебелан, но на мен ми направи хубаво впечатление, че не го натяква, дори казва, че е хубаво бебето да опитва пюрета на различни марки, за да се запознае с различни вкусове. Има противоречия като попара на 8 месеца, плодове на 9, но като цяло е добре структурирана и обяснена схемата ѝ на захранване. На мен пък не ми допада, че казва задължително захранването да се започне на 5 месеца, никакви признаци на готовност при бебето не се чакат.
При Ава май ще се появява зъбче, снощи като я приспах пак започна да мрънка, люшках я известно време, не се успокои. Намазах я с Калгел и буквално се чу как въздъхна с облекчение и заспа. Спокойна нощ имахме, Камилията и Калгела ги вкарвам във вечерната рутина 😃

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 11:32 от M.Angelovaaa

# 699
Неизвестна, на мен не ми допадна схемата на педиатърката и за това взимам това онова от Владимирова. За бързото въвеждане на зеленчука, казва че не са в някакъв списък с  алергени и за това може да се вкарва всеки ден нов зеленчук иначе за рибата казва да сме по внимателни и също, ако се притесняваме от алергии, тя има и друга схема, на 3,4 дни нов зеленчук. Обяснява много подробно с препоръки от СЗО и някаквки други световни организации.
На нашата педиатърка схемата е, само картоф, докато не заместят хранене, после продължаваш с картоф, но прибавяш и други зеленчуци към него на 3 дни. Сами след 2 дни картоф се запече и включих тиква, за какво да го мъча, те може да заместят хранене и след два месеца, все на картоф ли ще бъдат?  Общо взето не следвам стриктно нито една от двете схеми, сменям зеленчук на два дни. Започнах със сладък картоф, защото обикновения ми се вижда много гъст и труден за преглъщане, а сладкия приклича на тиквата. Но вчера се опитах да да обикновен картоф с тиква, направо почервеняваха и се напъваха да повръщат, та накрая пак отворих сладък картоф и смесих с тиква и съвсеем малко обикновен картоф. Днес пак ще дам този бъркоч от три неща, утре ще въведа морков.

Мислех сега да им давам пюре, а те заспаха точно когато им е време за хранене, какво правите в такъв случай, притеснявам се да не се събудят с истерия и да не искат пюре.

# 700
Лизи, ако не е нещо ново, като зеленчук си я хранех спяща с мляко, а на следващо хранене давах пюре.

# 701
И аз това мислех да направя, но накрая реших да изчакам малко, ако се събудят почвам с пюрето, та ядоха пюре... Хич не мога да разбера по колко пюре изяждат, първо че вчера и днес мешах от три бурканчета, второ че повече има по дрехите им от колкото в устата. Сами се научи да издухва от лъжицата пюрето. Ставам цялата в пюре.

Лизи, ако не е нещо ново, като зеленчук си я хранех спяща с мляко, а на следващо хранене давах пюре.

# 702
От 8.30-9 започвам с пюрето, ако имам късмет изяжда половин пауч. Месото е въведено, но не иска да го яде. Лапна една лъжица и не поиска повече да си отвори устата. Яде само няколко микса плод+ зеленчук. Оставих го без мляко и сега в 11.30 е гладен, реве и не иска пюре. Отворих 3 и не иска нито едно!  На различни марки са, с месо, плод и зеленчук.
След малко излизаме на разходка, спи и когато се приберем е много гладен, тогава яде каша. Само това яде и то 3 мерителни лъжици.
След това вечер пие мляко и през нощта поне 2 бутилки още.
Не знам какво да го правя вече.
Когато е буден не спира да хленчи и реве.
Допълвам, и мляко не иска. Само стоя до него и тракам една дрънкалка за да го развличам. Направо ще откача.Зъби не се виждат или усещат.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 13:48 от Lucinda12

# 703
Моя хубостник пу-пу да не му е уроки хапва всички зеленчуци до сега, само че не в големи количества. Досега най-много е ял 130 грама, но не го мъча ако не иска. На мен ми харесва схемата на Владимирова, с това изключение, че въведох вече плодове, заради запека. Днес си хапна круша, вчера ябълка. Сливата пък ни е първи помощник за тоалетна Joy

Барбалена, според мен не се тревожи. Давай си му да цоца по-често и пий течности. Аз ако можех бих си върнала кърмата, че с това адаптирано мляко като намаля кърмата много се запече. Сега добре че давам плодове...

# 704
  • Велико Търново
Lucinda , Вики така беше миналата седмица, пюре отказваше (иначе си хапва по 190 гр), но много търсеше мляко. В един момент видях бяло на венеца и на другата сутрин вече ми дращеше, може да го мъчат зъбките.

Нейния режим е следният:
Напоследък става рано, около 7-8 часа, с хленчене, игра и удари по мене успявам да полежа до 9 часа, след това яде мляко и към 11 заспива.
След като стане , в повечето случаи между 13-15 часа яде пюре.
В 17 часа яде мляко, после заспива до към 18 , 18 и нещо.
В 19 часа я мием и започва около 19 и 30 - 20 часа да нервничи, давам малко и заспива.
Като по часовник се буди два пъти след това: в 23 за да яде мляко и да сменя памперс и в 4 сутринта пак за мляко и памперс.
Като от доста време вече пълни памперса около 6-7 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт