Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 513
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
А някой смята ли да дава пилешко дробче? По съвет на приятел педиатър 1 х седмица да давам пилешко дробче понеже е много богато на желязо. Естествено първо ще въведа пилешко месо, смятам да купя от готовите на Хипп. Имам руски магазин наблизо където продават пресни и всичките им меса са много вкусни.
И дали мога да замразя заготовки от дробчета, че не ми се правят всяка седмица...
Да защо да не може. Аз като готвя за нас,го кисна доста в студена вода пилешкия дроб. Него го обичам по селски,а свинския(говоря за нас възрастните ) го обичам пържен☺Ох чак сега ми се дояде. Иначе свинския дроб знам,че е мн богат на желязо☺

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 19:42 от Милото

# 676
ММ да вземе 1 кг за бебето...ти представяш ли си🤣. Тааа сега ще направя за нас повечето а на бебчо ще пробвам да приготвя, пасирам мина през цедка и замразя. Аз още снощи го накиснах в прясно мляко, та да стане крехък а и уж за токсините. Но ще пробвам с малко, че като се размрази кой знае на какво ще прилича🙄
А някой смята ли да дава пилешко дробче? По съвет на приятел педиатър 1 х седмица да давам пилешко дробче понеже е много богато на желязо. Естествено първо ще въведа пилешко месо, смятам да купя от готовите на Хипп. Имам руски магазин наблизо където продават пресни и всичките им меса са много вкусни.
И дали мога да замразя заготовки от дробчета, че не ми се правят всяка седмица...
Да защо да не може. Аз като готвя за нас,го кисна доста във студена вода пилешкия дроб. Него го обичам по селски,а свинския(говоря за нас възрастните ) го обичам пържен☺Ох чак сега ми се дояде. Иначе свинския дроб знам,че е мн богат на желязо☺

# 677
Свинския го кисна и аз в прясно мляко. Той е доста токсичен. Ами ще хапвате по селски. Мн го обичам с гъбки,лук,чушка,домат…
На Плами кръвната картина и урина са супер,но Лимфоцитите в кръвната картина са завишени. ЛЛ каза да я повторя след 10 дни говорело за вирусна инфекция или че се разболява,а и няма нищо. Няма температура,игра си и сега влязох във филм🥲

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 20:45 от Милото

# 678
Никол си яде основно на Гербер и на Хип и плазмон. Тях с удоволствие си ги хапва, а други не харесва и не ги яде. Та просто пробвайте други марки.

Днес дадох червено цвекло с ябълки и каша. Много се хареса.
Мм на вечеря преди малко пък ѝ даде кисело мляко да пробва, идеше ми да го убия малко.... Иначе той ходи и обяснява на бабите и на Жаклин, че само мама храни бебето и казва, какво може да се яде, ама....

Този куб на Мапи е много хубав. Имам го от каката. Подарявала съм го ня няколко бебета. Не, че не може  да се извади сега, но по- голямата част от функциите са за по-големи, около годинка, 18+. Иначе до тогава просто ще е омръзнало и няма да се ползва мн мн.

Дробчета обичам много и аз (ядем и пилешки и свински и телешки) ама на бебето не бих дала. С всички хормони с които хранят животните то си е "пречиствателната станция на  организма".

Днес в един магазин ги говорех с продавачката, обясняваше ми какви кухни предлага. От 7+ можело да се запише. Аз не виждам, как ще стане скоро, то има още една макара неща дето не съм ги вкарала.
В този ред на мисли боб и леща кога се вкараха?

# 679
Колко много сте изписали, ще се връщам да дочитам. Аз посрещам гости днес, празнуваме половин годинката на Ава ❤️Черпим ви виртуално и тук.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 23:22 от M.Angelovaaa

# 680
  • Велико Търново
Честита месечинка ☺️

Аз дроб не обичам, много рядко да ми се дояде, иначе ми е един песъчлив. Но заешкото дробче е много крехко, него обичам панирано 😄

Аз влизам с въпросче. Надявам се в събота да намеря на едно място жълтък, ако не ще купувам от магазина, предполагам че в началото докато свикне се дава всеки ден, и другото което е всеки ден ли се прави ново яйце, може ли като пюретата да се дава примерно два дена едно сварено яйце.

# 681
Faja каквото остане от дробчето пращай го насам, ще го оползотворим веднага Grinning

# 682
Аз ще варя всеки ден прясно яйце и ще го дояждам. Много обичам Blush

Тази вечер не беше баня и масаж, а борба свободен стил. Какво е това ЧУДО на природата. Нито в банята се спря, нито на леглото. 8кг човек ни направи мармалад с баща му. Не можем да го хванем да го обърнем, да го облечем, какво остава да чистя уши, нос, нокти Ъпсуууурд. Бяхме потни и двамата след масажа, все рдно съм ходила да бягам. Нито играчки, нито каквито и да било предмети помагат. На телефона му пуснах клипче и няма и няма. Иска по корем и да обикаля. Обличам го прав вече и през деня, сега и памперса слагахме прав,  аз  го държа баща му го облича....
Леглото беше все едно е минало Торнадо -  Божидар Animal Hear No Evil

# 683
Меджик, във видеото се казва, че месото и рибата не трябва да превишава 10 %, (в 200 грамово бурканче трябва да има 20 гр месо) до края на първата година, заради някаква болест (не помня каква) др Владимирова препоръчва да се даде първо жълтък 1/4 на 5и половина месеца, после на 6 месеца риба, децата които започвали с риба, нямали алергии и било добре за мозъка.
Казва също, че на 6 навършени месеца е задължително, да се започне месото, без значение, детето колко пюре изяжда.
Когато се слага жълтък се слага и ам, при месото не се слага.
Един ден се дава жълтък с мляко и зеленчуково пюре, следващия месо, зеленчуково пюрес растителна мазнина и така се редуват.
Преразказах ти каквото се сещам, ето ти и видеото, около 55 мин говпри за месото.
https://m.youtube.com/live/U2g0Cvy1OzU?feature=share#bottom-sheet

Мислех, че няма значение кое ще е първо. Благодаря за снимките. Знам, че е 10%, но към колко зеленчуково пюре.
И в случая на моята заготовка пише 40% месо... Голямо смятане ще падне. Затова мисля както на пише на бурканчето - половината. И ще го сложа в 150 гр зеленчуково пюре, за да спазя съотношението... Или не така Thinking

# 684
Благодаря Лизи, аз го гледах и разбрах. По късно като си прочетох въпроса, осъзнах и какво питам, ама беше късно вече да се скрия Grinning

Точно затова започвам да ги вкарвам, той е на 6месеца и 2 седмици. Но като не изяжда цяла порция пак ли да слагам мляко в пюрето? После нали изпива поне 150мл... Засега де.

# 685
Меджик, във видеото се казва, че месото и рибата не трябва да превишава 10 %, (в 200 грамово бурканче трябва да има 20 гр месо) до края на първата година, заради някаква болест (не помня каква) др Владимирова препоръчва да се даде първо жълтък 1/4 на 5и половина месеца, после на 6 месеца риба, децата които започвали с риба, нямали алергии и било добре за мозъка.
Казва също, че на 6 навършени месеца е задължително, да се започне месото, без значение, детето колко пюре изяжда.
Когато се слага жълтък се слага и ам, при месото не се слага.
Един ден се дава жълтък с мляко и зеленчуково пюре, следващия месо, зеленчуково пюрес растителна мазнина и така се редуват.
Преразказах ти каквото се сещам, ето ти и видеото, около 55 мин говпри за месото.
https://m.youtube.com/live/U2g0Cvy1OzU?feature=share#bottom-sheet

Мислех, че няма значение кое ще е първо. Благодаря за снимките. Знам, че е 10%, но към колко зеленчуково пюре.
И в случая на моята заготовка пише 40% месо... Голямо смятане ще падне. Затова мисля както на пише на бурканчето - половината. И ще го сложа в 150 гр зеленчуково пюре, за да спазя съотношението... Или не така Thinking
Док Владимирова препоръчва жълтък на 5 месеца и половина,но препоръчва първо зеленчуците да се вкарат. Всеки зеленчук да се вкарва по ден. Нейната логика е максимално много зеленчуци да се вкарат. Ако вкарваш зеленчук по няколко дни едва ли ще вкараш жълтък на 5++😉

# 686
Яко съм изтървала нещата, депресирам се чак, а уж разбрах всичко. Нито месо, нито жълтък ще стане на 7 месеца скоро Disappointed Relieved
Кога да гледам, чета и пиша.. Аз по цял ден с него сама.. В почивните дни ММ много изморен иска да поспи... И за мен ред и време никога Disappointed

# 687
Яко съм изтървала нещата, депресирам се чак, а уж разбрах всичко. Нито месо, нито жълтък ще стане на 7 месеца скоро Disappointed Relieved
Кога да гледам, чета и пиша.. Аз по цял ден с него сама.. В почивните дни ММ много изморен иска да поспи... И за мен ред и време никога Disappointed
Аз си пускам докато си играе тя. Случва се да играе сама. Пускам телефона и слушам. Да не виждам,но пак чувам😃Аз върша 100 неща на ден🤷♀

# 688
Утре ще й изглеждам всичко, по няколко пъти даже ако трябва. Имам снимки на презентацията имам и записки. Имам и някакъв план и накрая имам неядящо бебе Grinning
Ако прилича на мен, месото трябва да оправи нещата. Аз не сядам да ям ако няма месо на масата, дори и най простия кренвирш да е, да има... Баща ми се шегува с мен " Посна ти е пържолата, луканка не искаш ли" Grinning

# 689
  • Бургас / Славейков
Колко много сте изписали.Аз жълтък давам през ден .Все още не давам месо ,,но направих заготовки от пилешко ,че имах един бройлер .Сега ММ накупи толкова зеленчуци ,той все на едро взима ,нищо че са за захранване и ще имам за цял месец .Мъжка му работа.Яде днес крушата много се облизва.Май вече ще вкарвам и кашата и да замествам и това хранене.Аз като не ядеше по много зеленчуково пюре дохранвах с мляко,но като мина време и ядеше по 70-80гр.един път го оставих само на пюре  без мляко и след това прояде.Ами лоша майка съм .По скоро децата все още немогат да свикнат ,че трябва да преглъщат и затова си търсят лесното млякото.Сега яде .Като почне да мрънка давам вода да преглътне и после продължаваме.Май ще почна с оризова безглутенова каша да видя дали ще яде и ако не ще добавя плода .

Общи условия

Активация на акаунт