💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 751
  • 239
  •   1
Отговори
💜Добре дошли в новата Тема 4 на Януарските бебчета 2025г.💜

Линкове към старите теми

Тема 1

Тема 2

Тема 3

Нашите термини
[/color][/b][/size]

mamelitka - Blue Heart 05.01.2025г. Blue Heart

Lovelysi - 11.01.2025г.

Miminkaa - 01.2025г.

deni_val - 21.01.2025г.

Нашите бебета
[/color][/b][/size]

Miminkaa - 17.12.2024 Heartpulse

KalinkataMalinkata - 25.12.2024 Heartpulse

Lovelysi - 27.12.2024 Heartbeat

t_doncheva - 27.12.2024 Heartpulse

deni_val - 29.12.2024 Heartpulse

mamelitka - 31.12.2024 Heartpulse

Kanine - 04.01.2025 Heartpulse

Полезни линкове

Вашата персонална диаграма на теглото по време на бременност  

Бременност по седмици  

Как расте бебето в утробата – дължина и тегло на плода седмица по седмица  

Калкулатор на термин

Какво не трябва да ядем

Кои билки да избягваме

Биохимичен скрининг (БХС)

Пренатални тестове

Феталана морфология

Трети триместър от бременността

Промени в трети триместър

Изследвания по Здравна каса

Зъболечение при бременност

Грижа за кожата на лицето по време на бременност и кърмене

Стрии по време на бременност - всичко, което трябва да знаете  

Средна дължина на шийката на матката по седмици и рискове  

Физически упражнения по време на бременност – полезни съвети за всеки триместър  

Безопасни лекарства по време на бременност  

Кога се обръща бебето с главата надолу в утробата?  

Околоплодна течност – цвят, състав, функция

Бракстън-Хикс контракции

Раждане

Естествено раждане

Цезарово сечение VS. естествено раждане

Списък за родилното

Раждане без болка - спинална и епидурална анестезия

Първи признаци, че раждането започва

Кърмене с Ася Демирева

Първи грижи за новородено

📝ОБЕЗЩЕТЕНИЯ📝

Отпускане на еднократна помощ при раждане на живо дете

Майчинството счетоводно

Изчисляване на прогнозен размер на парично обещетение за бременност и раждане

Отпуск по бащинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 09:34 от Pretty.Woman.

# 1
  • Пловдив
Живи и здрави да са всички появили се и очаквани бебчета❤

# 2
Благодаря за новата тема и здрави и благословени да са всички бебчета Heart

# 3
Благодаря за темата и честито за всички бебчета! Да растат здрави и много щастливи! Simple Smile

# 4
Здравейте, нова съм във форума. Дъщеричката ми се роди на 17ти Декември малко по-рано от очакваното, заради развита прееклампсия. Терминат ми бе за Януари, но явно ще сме от Декемврийските бебчета😇

# 5
Здравейте, нова съм във форума. Дъщеричката ми се роди на 17ти Декември малко по-рано от очакваното, заради развита прееклампсия. Терминат ми бе за Януари, но явно ще сме от Декемврийските бебчета😇

Честито бебче! Да е жива и здрава и много да ви радва🤍
Може ли да споделиш какви бяха симптомите за преекламсията?

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 06:44 от Aleksandra881205

# 6

Честито бебче! Да е жива и здрава и много да ви радва🤍
Може ли да споделиш какви бяха симптомите за преекламсията?

Разбира се. Термина ми бе края на Януари, аз родих на 17Декември в 34та г.с.🙏 Дните 14и15 ти Декември нощно време ме наболяваше главата. На 16ти вече си измерих кръвното, което беше 210😳😢 и моето АГ каза незабавно да влизам в болница. Приеха ме в болницата, където смятах да раждам -  Шейново в гр. София. Веднага ми направиха всичките възможни изследвания на мен и бебето. Аз губех много белтък. Резултата от урината ми беше три плюсчета позитив за белтък. Отделно се подух за норматив цялата - ръце, крака, лице. Веднага почнаха да ми бият мускулно кортикостероиди да подготвят дробчетата на бебчето. Аз вече усещах на къде отиват нещата. Преспах вечерта на 16ти и на 17ти вече когато изследванията ми бяха готови вероятно и след преглед на д-р Вецев решиха незабавно цезарово сечение. Извадиха дъщеричката ми жива и здрава, тежаща 1680 😢. За щястие само 4дни полежа в кувиоз понеже не и бе нужен. Здрава е и всичко си прави сама🙏. Аз все още се възстановявам от високото кръвно, тъй като ми “лавира” ту нагоре, ту надолу. Докторите казаха, че трябва на мине време докато ми влезе в норми. Но наистина това е страшна диагноза прееклампсията. Мерете си кръвното често и при най-малкото завишаване се обаждайте на лекаря ви. Аз с това високо кръвно 210 можехме като нищо да ни изпуснат и мен и бебето😢.
Високо кръвно
Белтък в урината
Подуване на крайници

# 7
Честити бебчета на всички ☺️ И аз съм планово за сега за 38-ма седмица секцио. Но не съм сигурна дали ще издържа още 2 седмици. Много киселини имам и повръщам. Бебка е омотана от около месец и нещо и не наддава както трябва. И аз съм с доста узряла плацента. Общо взето бременноста ми беше лека само от началото. Нямам търпение да свършат мъките и всичко да е наред с бебка и да я гушна.

# 8
Честити нови бебчета в темата! Хубаво е, че лекарите риягурят бързо, като в случая на Maminkaa, и крайният резултат е едно малко вързопче.
Нас ни изписаха вчера и се гледаме  дома вече. Като цяло, да разкажа малко за самото раждане. Няколко дни преди Бъдни Вечер започнах да имам вечерно време леки контракции- менструални болки в корема. На 24ти като цяло усещах едно падану на корема- направо беше видимо как всичко ми се спусна надолу и дишах една идея по- леко.
След като изпратихме родата към 23.30 на Бъдни вечер, си легнах нормално и след около час започнаха едни позиви като на диария и пак менструални болки. Първо на 20 минути, после се скъсяваха. Влязох, изкъпах се и реших да изчакам да видя как ще се развият. Взеха да се участеват болките, започнаха и леки такива в кръста. До към 3 часа някъде вече станаха на 5-7 минути. Писах на лекарката и в 4 направо звъннах, че потеглям към болницата. Отидох с 4 - 5 см разкритие. Тя си ме знае, че съм 3то раждане и директно ме включиха на тонове, където ясно се виждаха контракциите. Стана 6см.  Предните две раждания стиснах зъби и бях без епидурална упойка. Тъкмо щях да питам за такава сега, понеже реших, че има време и хоп - при проверката вече с 10 см и в родилна зала. И така в 5.56 проплака беба. Пуснаха ми после окситоцин, за да изхвърля плацентата и си постоях 2 часа в родилна зала. Бебето ми дадоха веднага, слад като я изкараха, а после след като я облякоха директно я сложиха при мен за суче. През цялото време си беше пре мен, всички дни. Имам два козметични шева, но като цяло се станах още след 2- 3 часа и се оправях сама, което за мен беше важно.
Стискам палци на всички да имате леко и безпроблемно раждане! Най- накрая, при вида на бебчетата, просто ще остане само хубавото усещане у нас. Никой няма да се сеща за контракциите и тежките нощи (особено в 9ти месец).❣️

# 9
Мамчета, днес ни изненада нашето момиче Даяна - 3330 гр любов, 52 см сладост 💝
 Термин 21.01, естествено раждане, без обезболяващи... Бързо раждане (второ) , около 5 часа от първата контракция.
Всяка болка се забравя на мига!
Пожелавам на всички бързо и безпроблемно раждане 🤗💝🍀

# 10
Момичета, един въпрос, кога ви изтекоха водите и колко часа имате от тогава за започване на раждането ?

# 11
Момичета, един въпрос, кога ви изтекоха водите и колко часа имате от тогава за започване на раждането ?

На мен ми изтекоха в 6и30 сутринта. Тогава започнаха и контракциите. В 9 бях в родилна зала. В 11.01 проплака госпожицата. Второ раждане ми е.

# 12
Какво количество бяха водите? Много ли?

# 13
Не, като напишкване , с извинение.  При ставане от леглото в началото. После и докато си вървя.
През цялото време си текоха по малко. В болницата ги нарекоха "предни"води.

# 14
Не, като напишкване , с извинение.  При ставане от леглото в началото. После и докато си вървя.
През цялото време си текоха по малко. В болницата ги нарекоха "предни"води.

А само петно по бельото или ти изтичаха и по краката? Би трябвало да са много като количество нали?

Общи условия

Активация на акаунт