Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 608
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
И аз така знам за карфиола и броколите затова стоят в хладилника.

Някое бебенце със зъбки? Извинявам се ако съм изтървала.

Божидар е на път направо ги виждам и чакам всеки ден. Снощи 6 пъти сме ставали пак. Сутринта (тогава спах малко) го сънувах чак, че са излезнали. Направо скочих и му отворих устата - няма ги още Grinning

# 196
Да попитам момичетата от Ст Загора. При кой лекар ще водите бебчетата за коремен ехограф и препоръчайте ортопед? Пламена съм я водила при Васев(ортопед)когато беше на месец и кусур и нямаше проблем,но сега ми се иска пак да я заведа. Според него тогава няма нужда да я водя допълнителни,но на мен ми се иска. Отделно чета че проф Костадинова е единствения детски нефролог за околията Сливен,Ст Загора,но чета противоречиви мнения за нея🤷♀
Joi пюретата са уж на схемата като млякото. Ако е на 6 месеца бебчето трябва да яде 150-160гр. После всеки месец вдига с 10 гр.
Аз давам понякога на два дни зеленчук . Като първия ден давам 20 гр въвеждаш(130/140 гр въведени),а втория ден 60 гр от въвеждашия и останалите 90 гр за въведени зеленчуци.Схемата на Владимирова е даже всеки ден нов зеленчук☺За якенца в момента имат намаления в H&M само да има номерация. При регистрация ти дават и 10% намаление☺Казвам го информативно

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 20:52 от Милото

# 197
Мило, и аз се чудя за ехографа. Наистина само за тази лекарка съм чувала и аз. Ако не беше сега с тези епидемии, бих отишла в Пловдив. Иначе аз Алекс го водих при д-р Славов (ортопед), много съм доволна и е супер човек.

# 198
Момичета, искрено ме развеселихте с вашите истории. Благодаря, че споделихте. Явно не съм сама.

Аз да попитам, май Болибон каза, че използвала барбарон. Още на няколко места бях видяла нещо подобно написано. Какво е това нещо? Може ли примерна снимка?

Иначе Миша не спира да проявява иниерес към храната. Вече ям докато спи илм го слагам да гледа кучето. Иначе крещи и се мята, освен че се опитва да ми суче чинията или чашата. Определено ЗВБ ще е нашият метод,  че да ям поне на по-тихо 😂
Той последно време все иска да сяда. Като е легнал прави поза «лодка» от йогата 😂 Ако е леко подпрян се вдига на лакти, а ако полуседнал (в шезлонга, на възглавница), направо се вдига да сяда. Днес ММ го сложи на люлката без да го върже (седеше до него) и той за секунди буквално отскочи напред. Мечта му е да хване кучето просто 😂
Не знам как ще изкараме до февруари.

# 199
https://www.emag.bg/puf-barbaron-whome-luxe-tip-jabylka-za-vyzra … 955/pd/D37XZ9MBM/
Ето такъв е нашия. Малко е заринат в момента с играчки и не мога да го снимам. Ако утре реша да го изровя за да храня малката на нещо ще го снимам. Много е удобно, че мога да я сложа в каквато си искам поза и тя не може да избяга от там. Поне каката не успя.

# 200
Милото, Мони , и аз съм от Стара Загора , за нефролог ми препоръчаха Николай Гечев от Пловдив , в Стара Загора има само 2 жени, като и за двете ми казаха че много претупват и се държат ужасно.
Ей сега на 25ти ще я водя на консултация и ще ми даде направление за нефролог и кръвни и мисля да я водя директно в Пловдив.

За ортопеда, и аз я водих при Васев , доволна останах, само не запомних кога пак трябва да я водя, трябва да попитам ЛЛ.

И да питам, някоя от вас да е на АМ на ДМ?

# 201
Педиатърката, при която ходихме последно ми препоръча Костадинова, даде ми и номер да звънна. Трябваше да я помоля от днес за утре да ми даде час, защото нямахме време.
Бях маааааксимално учтива, както обикновено по телефона. Тя само дето ме наби. Много беше груба...
Ние не успяхме да минем този поглед, дано всичко си е наред.
Имаме нова дата за кардиолог - 14.02 ...  представете си 2023! Grinning

# 202
Милото, Мони , и аз съм от Стара Загора , за нефролог ми препоръчаха Николай Гечев от Пловдив , в Стара Загора има само 2 жени, като и за двете ми казаха че много претупват и се държат ужасно.
Ей сега на 25ти ще я водя на консултация и ще ми даде направление за нефролог и кръвни и мисля да я водя директно в Пловдив.

За ортопеда, и аз я водих при Васев , доволна останах, само не запомних кога пак трябва да я водя, трябва да попитам ЛЛ.

И да питам, някоя от вас да е на АМ на ДМ?
Ние сме на 30  на консултация и чета доста противоречиви мнения за Костадинова. Моя приятелка беше с бебето си преди седмица на преглед за 6-то месеца и каза,че е доволна🤷♀
Иска ми се по обстоен преглед,че като бяхме на ортопед при Васев 70 лв само и свали памперса,поопипа я огледа и изказа мнение,че нищо и няма🙄

# 203
Хора, вашите бебета тръскат ли си главите наляво-надясно? Аз много се притесних, не ме обвинявайте за луда, но започнах да търся някакви признаци за аутизъм ранни и там се споменаваше това въртене на главата…
Четох, че може и от зъбите да е ама, не знам. Иначе неговите долни два се напипват с пръст вече, виждам, че до дни ще избият. Но все пак, при вас такова нещо правят ли бебетата? Случвало ли ви се е?

# 204
  • Бурса
Меджик на моя бебешон изби първото зъбче. На 5 месеца е и 3 дни.

# 205
Хора, вашите бебета тръскат ли си главите наляво-надясно? Аз много се притесних, не ме обвинявайте за луда, но започнах да търся някакви признаци за аутизъм ранни и там се споменаваше това въртене на главата…
Четох, че може и от зъбите да е ама, не знам. Иначе неговите долни два се напипват с пръст вече, виждам, че до дни ще избият. Но все пак, при вас такова нещо правят ли бебетата? Случвало ли ви се е?
Да,Пламена го прави от няколко дни. И аз започнах да чета и на какви неща попаднах🙄Четох че може да е липса на витамин Д🤔

# 206
  • Бургас / Славейков
Мони непрекъснато си върти главата на ляво на дясно .Някой път се смее . Предполагам е нормално .Къпахме го и днес и да непрекъснато взе да пипа канчето ,пляска с крака ,хванат е за коритото и не го пуска или си държи краката.и иска да ги лапа.Неможем много да го изплакнем с чистата вода.Стават с всеки изминал ден все по интересни.

# 207
Поуспокоих се малко, макар, че не знам дали е точно същото при вас. Той все едно си люлее главата в двете посоки, не много бързо, но и много бавно. Страшно описания вадя.. 😅
Ми той вече го прави втора седмица това, аз постоянно, като го видя и почвам “нее”, той се смее, като зелка. Явно му е вид забавление, ама мен ме бие ток..

За вит Д, колко пък липса да имат, Вигантол, в АМ също има, не ми се вярва. (За Пламенка говоря, помня, че вие бяхте на АМ, като нас)

# 208
Мони непрекъснато си върти главата на ляво на дясно .Някой път се смее . Предполагам е нормално .Къпахме го и днес и да непрекъснато взе да пипа канчето ,пляска с крака ,хванат е за коритото и не го пуска или си държи краката.и иска да ги лапа.Неможем много да го изплакнем с чистата вода.Стават с всеки изминал ден все по интересни.
И Плами така се смее докато я върти. Имам чувството,че като и кажа да спре го прави нарочно започва да се смее още повече 🙄

# 209
  • Велико Търново
Понеже не мога да изчета още всичко, ще пиша по някои теми и се връщам да допрочета, после пак ще пиша.

Лизи, мисля че си е до всяко дете индивидуално, има деца на които им се предлага вода и не искат, и други на които не им се е предлагало и започват да си пият. Относно вината, и аз понякога се чувствам така , особено когато е била кисела по цял ден и вече нямам търпение ММ да я вземе, а ти с две не мога да си представя, просто мамите с близначета сте героини!! ❤️

Мони, ММ и свекървата все оставят аз да я преобличам, че да не ги намразила защото много мрази да я обличат, голям рев настава. Макар че напоследък ММ по- малко започна да ми я връчва за обличането, знае че ще го срежа 😄.

Ние понеже нали сменихме педиатъра , тъкмо бях купила носко за уста и ми  препоръча да не прекалявам, точно че дразнят лигавицата.

Вики реве само като види физиологичния разтвор и клечките за уши (чистя с тях нослето).

Неизвестна, гранофурина много помага, сигурно всички имаме лоши спомени от детството.

M. Angelova , и ние вчера бяхме с едни колеги на ММ на заведение, на едното семейство дъщеричката също е на 4, направо съжалих сервитьора 😃. Голямо диваче, не седна мирна и за 10 минути, хареса си момчето и все покрай него 😄. Та само повтаряха че това ни очаквало, надявам се да е една идея по- кротка 😃.

Ох, Кате, и на мен понякога ми идва да крещя, единствено ме спира това че все още нищо не разбира и само ще я стресна, но вече главата ме боли от постоянното ѝ реване ..

Didister, вчера поръчахме  sweety на chipolino, сега чакаме да дойде, дано да е стабилно.

Joy, две якета съм взела от Лидл и двете едвам им навличам ръкавите, на всякъде са добре, а ръкавите дълги. Не мога да разбера защо ги правят  така.

Главата ще ми се пръсне, не спира да реве само да я оставя за повече от 20-30 минути.
Нощем се буди през час, два, много се надявам да е период, че повече не се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт