Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 594
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Джой пробвай да набереш ръкава, както си набираш черопогашника като го обуваш. Бъркаш през дупката с твоята ръка, хващаш на детето и издърпваш като опъваш ръкава по ръчичката. Така нищо никъде не запира, а можеш да държиш и ръкава на долната блуза да не се набере. Не знам дали ми разбра обяснението. Аз така обличам всички, даже и блузите. Става по лесно. Една акушерка ми показа в родилния като бях с баткото. Случи се да дойде с млякото като се наложи да го преобличам, хвана се за главата жената и ми показа как става лесно и бързо.

# 181
pupelina, ние нашето момче отдавна го къпем легнал в коритото. Слагаме нагъната пелена под главата и слагаме малко вода. Сапунисваме и пличкаме постоянно, за да не му е студено. А накрая ММ го взима, за да го облея с няколко канчета вода.

bolibon, добре ви започва захранването Joy

# 182
  • Пловдив
Разсмяхте ме искрено с вашите истории.
Ето и моята кандидатура за лоша майка:

Ще прибирам дрехи в гардероба и съм оставила Йоанна на спалнята (която е срещу гардероба). Докато се обърна да оставя един пуловер, я гледам как тръгва да пада от спалнята (която е височка).. Хванах я за рокличката, разпорих я, но я задържах. Идея си нямам успя ли да се удари..

От известно време й е трудно заспиването: иска да заспи, ама не може. Аз говоря спокойно, говоря и накрая като много се ядосвам, крясвам веднъж.. тя млъква за момент стъписана и надува гайдата пак. Та.. почти всеки ден (чак ме е срам да го пиша..) Ще трябва да бъда по-търпелива.

Как го вмъкнахте това хранене с пюре? Сигурно е глупав въпрос, но я захранвам вече две седмици пълни, а сякаш й създадох допълнително хранене. Яде каквото може (днес пащърнак 60 мл) и след това пълна порция кърма (200 мл). Вече я тъпча милата по 5 пъти на ден (а тя си яде по 4). Точно на самото хранене не успявам: толкова е гладна и ако не дам кърма, не иска нищо друго и пищи. Доста яростна съпротива оказва..
Вода давам, тя много се мръщи, понякога стискам бибката, за да ѝ изплакна устата поне.

# 183
Pupelina, аз ги къпя в корито слагам една възглавничка под главата и поливам с купа...  Много им харесва и се сцепват да цапат и ритат във водата. Накрая им правя и упражнение за вратните мускули, обръщам ги по корем във водата, пак се кефят и ритат, това физиотарапевта ми каза да го правя.

Болибон отдавна не се бях смяла толкова.Добре че си почнала по отрано .И вие се разминахте с консултацията.Нас ни преместиха на 24да идем и използвам времето ще вкарам още поне 2зеленчука до тогава.Днес и аз давах ,но сладък картоф и после яде тиква.Имам чувството ,че купените пюрета май по му харесват,засега.И сладкия картоф и тиквата бяха купени .Днес яде повече 100гр.тиква и няколко лъжици картоф .Всеки ден различно.От няколко дни се каня да питам как къпете децата?Че вече доста ми тежи ,а неможе да седи още .

# 184
И Ники го къпем в корито. Легнал та подложка да къпане, коритото пълно до половина с вода и поливаме с канче. Последно време се опитва да хване водата от канчето и е много смешен. Накрая изплакваме под течаща вода.
Започнала съм да оглеждам столчета за хранене. Вие какви ползвате?

# 185
Аз взех ей такъв вид, има различни позиции на облегалката, до легнало положение, както и седалката може да е по ниска и по висока.
https://www.hippoland.net/lorelli-classic-stol-za-hranene-felici … ippo-1010042-2320
 Още не съм ги ползвала, но изглеждат удобни.

И Ники го къпем в корито. Легнал та подложка да къпане, коритото пълно до половина с вода и поливаме с канче. Последно време се опитва да хване водата от канчето и е много смешен. Накрая изплакваме под течаща вода.
Започнала съм да оглеждам столчета за хранене. Вие какви ползвате?

# 186
  • Бурса
Аз имам икейско столче от втората кака и него ще ползвам. Изчистено, не заема много място и лесно се чисти! Само че трябва бебчето да седи. Моите и двете са захранвани след 6ти месец.

Към графата "лоша мама" аз на моя бебок му правих сауна. Като го оправям вечер пускам климатика на 30градуса да затопли докато е голичък, иначе в стаята е 21, поддържаме с подово. Е да ама приспала съм го аз и излизам от стаята, затварям вратата да не го будим докато стане време и каките да си лягат. Той си спи и както обикновено се буди точно 2 часа и половина от както е заспал, нищо необичайно. Влизам в стаята Astonished и ме лъхва една жега. Аз съм забравила климатика включен, термометъра показва 27 градуса. Горкото дете, само най-чудното ми беше как не се е размрънкал или събудил по-рано от тая жега. Може пък добре да вирее някъде около екватора Joy

Болибон много забавна история с началото на захранването. Ще го запомниш 😁

# 187
Броколите дали са газообразуващи?
Днес най-накрая успях да ги дам и тях. След 2ч, като си играеше се изпълва и проплаква. 🤔
Иначе от не май къде ги дадох с тиква, че нямах друго подходящо от кучешките вкъщи. Такъв бъркоч и такава смрад, ама си яде, като разпрана. 🤣

# 188
Днес най-накрая успях да ги дам и тях. След 2ч, като си играеше се изпълва и проплаква. 🤔
Иначе от не май къде ги дадох с тиква, че нямах друго подходящо от кучешките вкъщи. Такъв бъркоч и такава смрад, ама си яде, като разпрана. 🤣
И аз подозирам броколите, че не се отразяват добре на стомахчето. Дадох само веднъж, цяла вечер пръцка и рева, скимтя и през нощта, а иначе спи много спокойно. Мисля да не давам повече, ние вкъщи ядем веднъж на две години. Вече има едно заместено хранене, днес за пръв път дадох пюре с месо и много го хареса. Гледам, че се продават бурканчета само с месо, за да добавям към зеленчуковите, но в какво съотношение месо/зеленчук се приготвят? Чудя се кое е по-добре, да смесвам по моя преценка или направо да взимам менюта 🤔 Не знам и какво следва сега, кога да започна да замествам второ хранене, педиатърката ни толкова бърза, вкарва по две бебета на консултация и не можем пет приказки да си кажем, то и аз не се сещам на момента какво да я питам, после получавам проблясъци ама късно 🙄 Къпем я във ваничката, но и на мъжа ми вече му е трудно са я държи за изплакване, тежи 7300, рита във въздуха доста, хваща се и за ръба и съвсем усложнява процеса 😄

# 189

Не ми се обиждай но искрено се посмях на “кучешките вкъщи”
Иначе да газообразуващо га водят
Допълвам се:  Ven4e протеина трябва да е 10% от количеството на пюрето

# 190
Аз Пламена като я къпя в корито не използвам канче,а директно с душа. Имам стойка и ми е удобно. Вече два пъти се къпем заедно като държа душа да не и влезе вода в ушите. Взех си столче пластмасово и я държа легнала в мен като и сапунисвам главата,иначе сме прави и съответно поливам с душа. Уникално е и е супер спокойна. Като усети кожа в кожа и се разплува.
Някои от зеленчуците въвеждам по два дни. Не и харесват особено зеленчуците,но настоявам. Баткото бях го оставила,защото всички не го насилвай и от това него насилвай не ядеше нищо. Сега с нея настоявам  до толкова да изяде 150 гр-160 гр и да има изграден обяд .
Обожавам розово,лилаво и всичко подобно. Взех и яке от H&M I WC Kiki съм супер доволна. 😄

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 17:54 от Милото

# 191
  • Бургас / Славейков
Joi Joi и аз купих такова яке от Лидл . Много трудно му вкарвам ръцете.А по принцип го обличам точно така както е описала Болибон.Sun Love И другите момичета благодаря довечера ще пробваме така.Имам възглавница  и нея ще сложа.Пробвахмеда го къпем в ония стойки дето се слагат във коритото ,но не му хареса да е по гръб.Затова си карахме по стария начин .Иначе рита във водата и даже от скоро се хваща за коритото Днес следобед не заспа ,спи му се и не може да се унесе.Сега след млякото ще го сложа пак ,че от 14.30 не е спал.

# 192
Започвам, а колко съм запомнила незнам.

Орехче и аз го оставям и тичам до долу (на третия етаж живея), но на земята. Нашата спалня е много висока, а той мога да кажа, че си пълзи вече. Вчера направи два тигела от край до край на леглото. И започна да се търкаля (от днес) от гръб по корем и пак гръб и пак...
За 3 дена много неща научи, как да спи Disappointed яко превъзбуден.

Ven4e, 10% от зеленчуковото пюре трябва да е месо. Гледах в една таблица до 1г. После се увеличава. Ако греша поправете ме, аз мисля така да го давам. И също съм взела готово месо, само да добавям. После мисля да замръзявам,като отворя бурканчето.

Днес тичах три пъти до първия етаж (който не знае с конизация съм и си "почивам"). Дойдоха му пюретата. Бяхме на разходка, пазарувах. И трябваше всичко да се прибере. Първо бебето, после храната на бебето, че голям кашон и после и нашата храна. Фитнес....

На нас ни е много трудна банята вече, много. Даже вчера се бях засила да гледам клипчета за някоя идея, но забравих. Не стои мирен, иска да пипа всичко. Имаме Подложки и двете не са удобни. Във ваната не мога да го сложа, защото има параван, който не се мести и нямам достъп до бебето. Дърпа канчета, купи, иска да пие от купата като го поливаме. Хваща се отстрани за коритото да се изправя... Абе цирк, после с баща му сме Мокри колкото и той.

Досега май само веднъж съм го цапвала с телефона по главата и не беше силно.
Баба му изтърва едно пияно на главата му от активната гимнастика, за сега това е...

Иии Божидар днес отваря уста и хареса купешките пюрета. Смесих му сладък картоф с морков (не съм мислила много като съм поръчвала или е нямало). Хареса му - 5лъжици...но това си е много. Без да се тресе и без да му се гади.
Утре пак такова и ще се върнем на пащърнака и тиквата.
И после вече ще смесвам от готовите и ще мисля, или без да смесвам. Това съм взела, но и още ще поръчам. А и едно броколи и карфиол го чакат в хладилника.

Пак не се качват снимки Disappointed

# 193
И аз така ги обличам, но са мн. тесни ръкавите и не мога да бръкна. На телцата са им точно, а ръкавите са им дълги. Вече месец не съм ги пробвала и сигурно са им малки вече.

Аз захранвам мн. бавно по 5 дни на зеленчук...То за къде да бързам. Въвела съм само обикновен картоф, сладък и броколи. Всичко се омита до дъно 40 мл.
Всъщност до колко мл/гр трябва да стигнат?

# 194
Броколи още не съм въвела. Карфиолът го въведох, страшни колики! Днес рекох пак да дам комбинирано пащърнак карфиол и тиквички (след 3 седмици пауза). Еми след 2 часа пак Гъбене, рев. Та давах капки, много го боля коремче.
Та и броколи и карфиол ще почакат поне до 7 месец, та да заякне малко стомахчето. Довечера сефте ще давам оризова каша с круша като ще я направя с АМ ( тук го дават с краве мляко да се прави ама не мерси. И то ще почака ама докато стане на 1 г).
Къпането също е малко сложно вече, че натежава а и пусто любопитство. Всичко да пипне и опита😁. Бебо вече е  бая стабилен седнал та вече така го слагаме е коритото и поливаме с душа. Става за 3 Мин и е готов.

Общи условия

Активация на акаунт