Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 579
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Неизвестна16, дано бързо се възстановите, звучи ужасно....
За налепи, аз пия чист сок от лимон и сода мажа, няма да ти мине от това, щом сте толкова зле, но може да облекчи положението.

Чета ви по диагонал отново.
Аз съм на антибиотик, пия Аугментин. За щастие е съвместим с кърменето, че иначе не знам. Почти свалих налепите, за щастие. ММ е в болница, направи абсцес и на двете сливици, даже му ги рязаха да изтече гнойта. Добре, че майка ми е при мен, че както и аз бях с температура едва щях да оцелея с децата.
Моята пие вода от чаша, съвсем случайно я пробвах преди няколко дни. Сега като види чаша и подскача към нея, много е смешна. Та може да пробвате.
С нашите боледувания вече не знам. Ще принасям в жертва сърце от еднорог, само да издържим поне месец без сополи, кашлици, гърла и какво ли още не.

# 166
Стискам палци всички болни да оздравяват вече 🍀
Аз много искам да е пролет, странно е, че го казвам средата на януари, но при нас днес беше 20 градуса и беше чудно 😍 изкарахме 5 часа навън с бебка, тя толкова любопитно се оглежда, радва, спа. Вълнувам се, защото като беше по-малка разходките ни не бяха така приятни, постоянно трябваше да я вадя от зимния кош да се оглежда 😃 жалко, че другата седмица го дават сериозно застудяване.
Значи който мисли, че като порастнат става по-лесно, "надежда всяка тука оставете" 😃 бяхме с една приятелка и 4-годишната ѝ дъщеря, тя не спира да тича и скача 😃 приятелката ми около 6-7 пъти стана от заведението да гони малката 😃
Ава започна да спи доста добре навън, явно днес добре се е изморила, защото и сега заспа за секунди, без протести. Само да не реши, че се е наспала в 3, както направи снощи 😃

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 21:14 от M.Angelovaaa

# 167
Милото, въвела съм следните зеленчуци:
Картоф, морков, карфиол, броколи, тиквичка, пащърнак, спанак.

Давам от готовите пюренца, те май не са много разнообразни. Има такива с грах, но ще изчакам за тях.

Вода не пие..изобщо не знам кога ще я пие тази вода. Вече имаме заместено хранене, обаче не й се пие..никак.

# 168
Я кажете, кой раздава призовете за «майка провал»? Аз днес печеля първо място.

Да започнем с това че сутринта си изпуснах телефона върху него докато му давах да се гледа в камерата. И това не ми е за първи път…
После хванахме да правим разместване с ММ. Буквално сменяме спалнята като помещение. И понеже е тясно вкарахме всички мебели в хола, остана малко място на дивана, колкото да сменям там пелени или да го оставя да спи. Намерихме една играчка, купувана отдавна -дървена с колелца, Мишко много и се зарадва. Смя и се с глас. Дадох му я в ръцете и за 2минути успя да се тресне с нея в челото. Много ми е координиран. Гушнах го да го успокоя, поиска цица, като цокна малко се изака и за мой ужас памперсът беше лошо «монтиран» и пропусна от крачола. Започнах да го събличам, за да го мия, но коша за памперси - от другата ми страна, запецна. Докато се борих с него Миша падна от дивана. Имаше чанти с разни неща отдолу и омекотиха удара, явно се е обръщал, защото беше по корем. Изплаши се явно, защото ревна и му мина бързо. Измих го, ММ ме извика да ме пита нещо. Докато обяснявах на ММ, бебо ми се изпика буквално в ръката(държах го с хавлията между краката). Накрая го преоблякох и повърна върху чистите дрехи. Облякох го втори път и не издържах и изкопах количката и излезнахме. Вънка видях, че има ударено на челото, но не знам от падането или от играчката…

Та ако се мислите за лоши майки, знайте че има и такива като мен… Моето дете не го гледам, то оцелява.

# 169
Преди време имаше една нощ, дет бях много изморена и мм ставаше да гледа децата... Първо взел Сами да го храни и седнал до мен, обаче Яна започва да мрънка и той ме събуди да я взема, при ставането закачих Сами с крак, надявам се да не е било силно, но детето си ревна.... Ставам взимам Яна при мен в леглото и започвам да я друсам ( обикновено я хващам за дупето и друсам) в този момент съм и друсала само главата, добре че спи дълбоко Astonished Мм я е спасил като е видял...  Но е оставил Сами на пелена в края на леглото, за да му смени памперса, при което аз съм тръгнала да се завъртам и само помня едно силно " НЕ" и някой ме хвана за крака..... Пак щях да го ритна....., горките деца, добре че е ММ да ги спасява, като съм неадекватна...

Я кажете, кой раздава призовете за «майка провал»? Аз днес печеля първо място.

Да започнем с това че сутринта си изпуснах телефона върху него докато му давах да се гледа в камерата. И това не ми е за първи път…
После хванахме да правим разместване с ММ. Буквално сменяме спалнята като помещение. И понеже е тясно вкарахме всички мебели в хола, остана малко място на дивана, колкото да сменям там пелени или да го оставя да спи. Намерихме една играчка, купувана отдавна -дървена с колелца, Мишко много и се зарадва. Смя и се с глас. Дадох му я в ръцете и за 2минути успя да се тресне с нея в челото. Много ми е координиран. Гушнах го да го успокоя, поиска цица, като цокна малко се изака и за мой ужас памперсът беше лошо «монтиран» и пропусна от крачола. Започнах да го събличам, за да го мия, но коша за памперси - от другата ми страна, запецна. Докато се борих с него Миша падна от дивана. Имаше чанти с разни неща отдолу и омекотиха удара, явно се е обръщал, защото беше по корем. Изплаши се явно, защото ревна и му мина бързо. Измих го, ММ ме извика да ме пита нещо. Докато обяснявах на ММ, бебо ми се изпика буквално в ръката(държах го с хавлията между краката). Накрая го преоблякох и повърна върху чистите дрехи. Облякох го втори път и не издържах и изкопах количката и излезнахме. Вънка видях, че има ударено на челото, но не знам от падането или от играчката…

Та ако се мислите за лоши майки, знайте че има и такива като мен… Моето дете не го гледам, то оцелява.

# 170
Споко, всички сме имали такива моменти. Аз поне.

# 171
Вещичке, то не никога не идва самò зло, винаги е серия Grin

Малкият си поряза кутрето на крака на сифона на мивката. Всичко е в кръв Scream

Освен това май започна с пълзенето. Успява да се изласка 2-3-4 пъти и дръпва напред. Памперс пък едвам сменям, върти се наляво надясно, извива се на дъга, 10 минути му го слагам Weary

Каката след 3 дена на градина, вече е вкъщи... Само се вре в бебето, не знам как да ги държа далеч един от друг....

# 172
Вчера докато миех дупето на Ники му треснах главата в плочките на банята до мивката. Телефон редовно изпускам върху него. Днес трябваше да отговоря на служебен мейл и знам ли защо отворих лаптопа, вместо да действам от телефона и реших да подпра раницата за да прибера лаптопа на шезлонга на Ники докато той е в него. Почудих се защо се разплака ми аз съм подпряла раницата на главичката му. През уикенда пък баткото се блъсна в една табела и аз чак се разплаках от смях. След това се сетих за още 2 култови случая в които се е блъскал в табели и се посмях доволно още 30-Тина минути. Така че наредете се на опашката за наградата “Най-лоша майка”

# 173
Алекс беше сигурно на 40 дни, като реших да му режа ноктите и го заклах. Направо месо му захванах.. Представете си какво последва, предвид, че и спеше. 😅

# 174
Кандидатирам се приз "най-лоша майка". 🤣 Но с каката.
1. На 7-8 месеца падна от дивана по глава, докато майка ѝ си говори по телефона до нея, ама баш по глава падна с фиба върху фонтанелата, която я беше одрала баш там. Тя рева по- малко от мен.
2. На 1г и 6м я обърнах с една количка лятна на Острова в Пазарджик, която ползвахме за кратко. Одрана на слепоочивто, почти паднал нокът на кутрето на едната ръка, одрани колене и другата ръка (не тази с нокътя) и жулната устна.
Тя реве, аз рева, разтреперих се, порой ни наваля докато стигнем до колата, от паника ударих и колата леко в един стълб на излизане от паркинга. Не бяхме в София и аз изтрещях напълно, не знам на къде да тръгна, а уж горе долу познавам града. Спрях на една бензиностанция и мокри до кости  я налагах с лед и почиствах с мокри кърпи, докато се овладея малко и спра да трепвря. Тогава я захраних и със сладолед, за да ѝ спадне отока на устната. Кака не ме уби моя мъж не знам.

Сега ми е много смешно, като го пиша, ама тогава ми се ревеше.

А сега Никол спи и се чудя дали ще съм ужасна майка, ако претичам до магазина, който е долу във входа. 🤔

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 11:48 от i.skela

# 175
Инструкции за начинещи за захранване на бебе с картоф.

Тъй като на бебето вчера не му биха ваксина, значи днес е време да бъде захранено с картоф.
Сещате се по никое време сутринта, че ще ви трябва новия пасатор, защото стария е пред изгаряне и едва работи. Новия е вдигнат много на висока в килера и не ви се катери по столове. Казвате на мъжа си да ви го свали и отнасяте една благословя. Действието се развива в 4ч сутринта, защото той е обещал на един колега да ходят да вадят мрежи. Сутринта за ваше учудване пасатора е свален, вярно хвърлен е в килера, но е на земята. Същия този мъж обаче се прибира в 8ч, защото са свършили работата, а той е забравил да вземе нещо. Поне заведе и децата на училище и ДГ.
Идва време за подготовка на пюрето. Обичате едно малко картофче и решавате, че ще го готвите на пара. Другите деца не са одобрили готвенето на пара, ама на това може и да му хареса. Вадите представката за готвене на пара и откривате, че е ръждясала. Изхвърляте я. Решавате, че заради 4 парчета картоф няма да цапате цяла тенджера и ги слагате в джезве да врат. Завират, изкипяват върху чистата ви печка, защото сте ги забравили. Почистваме леко печката и намаляваме котлона. Затваряме вратата на терасата, там ми е печката, и забравяме отново, че варим картоф. Сещаме се по някое време и откриваме, че водата е извряла и картофа е загорял. Изхвърляме го и започваме всичко отново. Този път преключваме успешно с варенето. Вземате чаша слагате картофа за да го пасирате и откривате, че пасатора не влиза. Вземате друга чаша, добре, че имате съдомиялна. Пасатора влиза в нея, но почти не хваща картофа. Вадите стария пасатор и връщате картофа в първата чаша, ама първо я измивате, защото вече е в мивката. Картофа е пасиран благополучно. Сипани са 10гр в конрейнерчето. Започвате подготовка за хранене. Решавате, че няма смисъл да вадите днес барбарона, на стола за хранене знаете, че не ви е много удобно и решавате, че ще захранвате в шезлонга. Бебето не го харесва особенно, но ще го преживее. Будите бебето, слагате го в шезлонга и се сещате, че ще ви трябва и лигавче, което не знаете къде е. Намирате го, слагате го на бебето и храненето започва. Я в контейнера няма лъжичка. Слагате лъжичка и се сещате да си вземете и сълфетки. За учудване на бебето явно картофа му хареса. Преключвате с пюрето, избърсвате бебето, после го измивате. Махате лигавчето. Този път няма нужда от смяна на блузата. Давате мляко. След това бебето си играе, а вие си изпитате лигавчето, защото имате още 8 бр от този тип, обаче са изчезнали някъде безследно, защото не са при другите лигавчета. После ще ги търся къде съм ги завряла. Утре продължаваме с картофа и дано стария пасатор издържи още няколко дни, докато се вдигне малко грамажа. Добре, че започнах по от рано подготовката, защото се познаваме. Джезвето ми е много издръжливи, валила съм 1,30ч яйце за каката, няколко пъти.

# 176
Хахаха , развеселихте ме с тези истории, макар на вас да не ви е било смешно.Аз понякога оставям бебето и слизам за пратка , до магазина май е същото щом е в блока.Не се имам за лоша майка , а оправна в този случай хахах.

# 177
  • Бургас / Славейков
Болибон отдавна не се бях смяла толкова.Добре че си почнала по отрано .И вие се разминахте с консултацията.Нас ни преместиха на 24да идем и използвам времето ще вкарам още поне 2зеленчука до тогава.Днес и аз давах ,но сладък картоф и после яде тиква.Имам чувството ,че купените пюрета май по му харесват,засега.И сладкия картоф и тиквата бяха купени .Днес яде повече 100гр.тиква и няколко лъжици картоф .Всеки ден различно.От няколко дни се каня да питам как къпете децата?Че вече доста ми тежи ,а неможе да седи още .

# 178
Ние ходихме на консултация. Тежи 5,740кг и е 62см. Качила е 300гр. Но още докато влязохме докторката каза, че няма да и бие ваксина, защото скоро е била болна, също има и много болни, а ние имаме батко и кака. Надявам се утре да съм по организирана в готвенето. На баткото една супа така беше загоряла, че едва измих тенджерата. Водата беше извряла и всичко беше на въглен. А той беше вече по голям и супата беше за него и за мен за обяд. Ядохме каквото намерихме.

# 179
M. Angelova, аз това го казвам на моя мъж, че той всички дрехи които купува все в розово 😃, аз не си падам толкова по розовото, предпочитам унисекс. Единственото което ѝ взех мъжко, беше едно яке от Лидл, но наистина беше в секцията за момченца 😃, просто при момичетата всичко беше в розово, аз взех тъмно синьо (но обожавам синия цвят 😃😃).

Милото, като беше по- малка си играеше сама, можех даже и да сготвя, вече иска все някой да е при нея, поиграе малко и започва все да мрънка, започнах да я взимам в кухнята с мен на шезлонга и си пеем докато готвя, така успявам поне да свърша нещо.
Ако тръгна да чета първо  (  и пак ще забравя какво щях да пиша Simple Smile )

И аз съм купила якета шушлекови от Лидъл и не мога да им мушна ръчичките....Вътре е плюш и запира ...много ме е яд. Ще трябва или да ги подаря или да пусна да ги продавам. Само са изпрани и не са носени.

Общи условия

Активация на акаунт