Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 576
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Аз не давах вода, но сега с пюретата мисля, че е редно да започна. Все пак, като замести едно хранене ще започне да приема 180мл течност по-малко от преди. А и Алекс навършва 6 месеца на 25ти. Време си му е, според мен.

# 151
И Никол се мръши на водата. Аз давам от две малки шишета, едното в дръжки, другото без. Ако аз ѝ давам само плюе. Ако сама си държи и си джвака бибата изпива по малко. Та оставям я да си играе с него. 20-30 мл на ден заминавят. Къде изплюти, къде не, колкото толкова.

# 152
Пламена си пийва вода. Снощи заспа в 21:15 и после се събуди в 23:55 и беше шоу до към 1:30часа. Следователно от няколко дни тя мина на доза 180 мл с 6 лъжички и махнахме нощното хранене,но затова и режима и се обърка още повече. Всяка вечер към 4,4:30 се буди и и дава водичка,но отделно през деня също пие. Събират и се между 60-100 мл макс на ден☺

# 153
Всички ли захранвате с пюрета? Smiley В групата на каката ЗБВ беше голям хит. Имам чувствтото, че половината бяхме със ЗБВ Simple Smile) Сега май само Ексбери и Вещичката му се канят? И аз го обмислям също така. Но бебо още не може да седи... Та, може би ще почнем с пюрета и ще продължим с парчета

# 154
Аз много се притеснявам как ще ги науча да пият вода, имам приятелка, дет ме наплаши че нейното до много късно не е искало вода и почнала да му дава подсладена за да го научи., та ме наплаши. Трябва да измисля и как ще им я давам, четох че направо може да се пробва с чаша, ама мойте как мърдат и бутат, не мисля че е много умесно, та се чудя какво шише да взема, че и с биберона не ми се иска, вчера дадох на Сами лекарството за кашлица в биберона, после 6 часа не иска да яде, а попринцип яде на 3 часа и малко. Пък предишните дни понеже много реве като му слагам капки, беше почнал само като ме види да реве и на мен ми се ревеше с него.
Иначе по темата с чувството за вина и мен ме налягат такива мисли, особено като единия само реве и  все е в ръцете ми, а Яна почти не я взимам. Вчера дойде братовчедка ми и си игра с Яна, тя се сцепи да се смее, а мен направо ми заседна бучка в гърлото, защото последните дни все нямам време да си поиграя с нея. Както и сега с боледуването, все се питам давам ли им правилно лекарствата, аз ли съм виновна, че не им минава и такива неща..
И мойте се давят в сополи вече е 8 ден. Особено сутрин е страшно.

# 155
Много бавно минава хремата при бебета, явно. Алекс беше две седмици така, към 10тия ден спрях с аспиратора, но до 14тия още си му хъркаше носа, но не се запушваше вече. Сега да не дърпам дявола за опашката вече е добре. И при мен така се получаваше, още като ме видеше и почваше да реве, аз нон стоп нещо му правих. Дали капки, дали го натискахме с аспиратора, понеже той страшно се дърпаше, няма как сам човек да се справи. В един момент искаше само ММ, а аз циврих, като дете, че бебето ме е намразило, вечно аз обирах пешкира. Аз слагам капки, аз давам Панадол, вит Ц, той само ме следеше в ръцете и почваше да реве… Много е гадно.

# 156
  • Варна
И при мен плаче само като види капките за нос. Вчера дадох няколко капки сироп за кашлица, в който има изкуствен подсладител (занимавам се храна) и цял ден ми беше гузно, че я тровя. Но се опитвах да се убедя, че е по-добре от антибиотик. Иначе давам билкови капки, солен разтвор, аспиратора с физиологичен разтвор. Днес е ден 6 и е по-добре, поне през нощта беше.. въпреки че се изака в 3:30 🙄

Аз ще захранвам ЗВБ, да. И тогава ще давам вода, но чакам да стане на 6 месеца, да сяда малко и задължително да оздравее напълно. Днес и на мен ми тече носа, ама нямам врече за това.

Иначе и аз в кюпа - постоянно смятам, че не ставам за майка. Често се изнервям (най-вече вътрешно и ММ го поема), но супер често просто искам да имам време и да разполагам със себе си напълно. Та май не съм топ майка, че се дразня на детето, а то е доста спокойно, просто иска внимание.

# 157
Аз съм си казвала, че съм против всякакъв вид аспиратори, ама пак да си кажа. Лекарката ни също е против тях. Според моето мнение хремата на децата минава по бавно като се дърпа с аспиратор. Така допълнително се дразни лигавицата и произвежда повече секрет. Също така докато реве от аспиратора също се образува допълнително секрет. Повече от 3-4 дни рядко ми се е случвало дете да има хрема. На големите вече успявам да я пресека още на 2 ден. Чак сестрата в яслата беше шашната, че ми е върнала каката с обилна (според нея) хрема, а на другия ден е имала само лек бистър секрет. Бебето сега беше с задна хрема, от която се давеше. С капки грип стоп и Тонимер спрей на 4 ден вече не кашляше и носа не хрипаше. Според мен колкото по малко се пипа носа, толкова по бързо минава хремата.

Лизи за водата каката пропи като и дадох шише със сламка, на 8м е била може би, но тогава вече бяха започнали и летните жеги. В биберон не искаше. Имам купувани шишета и с плосък биберон и с тях не искаше, нито с мек, нито с твърд.

# 158
Ами и аз не исках, но той не можеше да диша. Пробвах с физ. разтвор, нищо. Пробвах със спрей с физ разтвор, уж под налягане, пак нищо. Накрая реших да не го мъча, поне след аспиратора беше спокоен по няколко часа.

# 159
Аз взех на носко аспиратор, дето се тегли с уста, нищо не стана, една приятелка ми даде електрически и с него нищо не стана и с нищо не им ги чистя и нашата педиатърка е противник на аспираторите, но аз реших да пробвам, слагам яко физиологичен разтвор и се поизчиства носа, в краен случай, ако видя че  много не могат да дишат, капвам грип стоп.
Bolibon, как им минава толкова бързо, мойте сигурно ще си откарат две седмици с хрема...
Аз им давах 5,6 дни капките грип стоп 3 х 2капки, отделно витамин ц, калциев глюконат ( май така беше) фенистил, витамин Б, и вече си минахме на антибиотик, не се подобряваха...

П. С. Надявам се да им минава, вече са им по гъсти сополите.

# 160
Аз използвам Носко,но изключително рядко. И моята лекарка е на мнение,че не е хубаво да се използва често заради лигавицата.
Плами днес изяде само 130 гр пюре,но заради карфиола определено не и харесва.Напарвих и мляко 60 грама и си го изпи.Ама той е ужасен на мирис поне докато се вари. Не знам как го ядът тези хора паниран или на крем суп със синьо сирене. Аз го обичам само на трушия☺

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 16:09 от Милото

# 161
Лизи аз пръскам както майка ми се изрази желатеската. Пръскам докато почне да изтича от носа. Физиологичния разтвор една доза 5мл я разпределям в двете ноздри и я слагам наведнъж. А големите ги оправям с фитоназал, сребърна вода и цинацсин. Гроп стоп капките докторката и ги изписа за 7 дни, 3х2к. Такива мазни капки не очаквах да са, сигурно няколко пъти са отишли и по повече от 2бр. А как се оправят толкова бързо не знам, лекарката твърди, че имат добра имунна система. И не е от кърмата, баткото е отгледан с АМ. Но пък ядат доста плодове и зеленчуци. Вкъщи без салата не се сяда на масата и децата я ядат заедно с нас.

Днес цял ден ме боли глава. Явно ще трябва да пия хапче.

# 162
bolibon , аз купувам готови пюрета за сега и не ми се налага да го беля граха.За такова малко количество, което е за захранване ми се вижда загуба на време да варя,беля , пасирам , мия посуда и евентуално да замразявам и размразявам.Като започне да яде повече неща определено ще и готвя , но за сега чудесно ме устройват купешките пюрета .Като почне да яде по две цели бурканчета на ден + мляко сигурно ще ми дойде скъпо и ще пасирам и ще беля , къде ще ида 🤭
Вода и предлагам отдавна по веднъж на ден като почти нищо не пиеше в началото.Вече и предлагам по два - три пъти.Понякога изпива 20-30мл, понякога само си мокри устата .

# 163
  • Бургас / Славейков
За захранването бавничко върви при нас .Решила съм ако вкарам всички зеленчуци и яде по толкоз малко просто да не му дам мляко.А млякото продължавам да му го давам аз защото той не иска да си държи шишето.Вода давам от самото начало.Първо си изплакваше устата и не я искаше много.Сега си я търси и пие след всяко хранене.Режим мога да кажа ,че имаме до колко е добър и правилен незнам.Вече съм въвела тиква,морков, пащърнак,утре смятам сладък картоф.Малко се забавихме  и малко зеленчуци съм вкарала ,но той и без това не яде .Забравям все да кажа ,който ползва Био лактана 3ката е от 10месец ,а не от годинка,така ми каза продавачката.Аз също много забравям и се ядосвам ,че много често забравям да го слагам по корем .Сега само вдига дупето и забива главата като му стане трудно.

# 164
  • София
Чета ви по диагонал отново.
Аз съм на антибиотик, пия Аугментин. За щастие е съвместим с кърменето, че иначе не знам. Почти свалих налепите, за щастие. ММ е в болница, направи абсцес и на двете сливици, даже му ги рязаха да изтече гнойта. Добре, че майка ми е при мен, че както и аз бях с температура едва щях да оцелея с децата.
Моята пие вода от чаша, съвсем случайно я пробвах преди няколко дни. Сега като види чаша и подскача към нея, много е смешна. Та може да пробвате.
С нашите боледувания вече не знам. Ще принасям в жертва сърце от еднорог, само да издържим поне месец без сополи, кашлици, гърла и какво ли още не.

Общи условия

Активация на акаунт