Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 555
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Много въпроси има за жълтъка.  Ще ви споделя нашата схема до този момент. Започнах с зеленчуково пюре и дохранване с мляко. На 12-13 ден вече изяждаше по 130гр пюре и започнах да добавям 1л. АМ към пюрето. На 14я ден въведох жълтъка-1/4 всеки ден към зел.пюре+1л.АМ. Днес е 17ти ден от захранването, на 30я ще въведа месото.

Мляко пие 4 пъти на ден по 150мл, понякога изпива малко повече(до 170мл), понякога малко по-малко. Вода отказва да пие, 20-30мл на ден е максимумът.

Напоследък понякога започна да заспива за нощно спане много рано. След 4то хранене за деня. Съответно пие 3х150мл и  едно заместено хранене, което ми се струва много малко.

# 136
Ами Алекс редовно си връща след пюре, лаком е и после много държи да е по корем обърнат и си връща.. Сега означава ли, че трябва да се притеснявам, че е реакция.. 😂 Край, притесних се много.
Оф, на моменти си мисля, че съм много неука и ужасна майка…

Пламена е като пумпал. Ако ти кажа че докато се наяде е хвърлила шишето. От две седмици се храни сама,вече го държи и  с една ръка,върти го на 150 страни,бие го и нз си кво,та като изпие млякото и е по корем и съответно връща.Обръщам я и за секунди пак е обърната и вече ми идва в повече.
Режим и тя няма напоследък. Както си заспиваше стабилно в 20 часа,последните пет дни заспиваше в 23:30,а днес заспа в 21:15.Пълен хаос🤷♀

Редактирам Nl_Cl  На 16 ден жълтък. Колко зеленчука си вкарала? И на колко дни? В смисъл аз вече съм на 19 дни захранване  и още зеленчуци има да вкарвам🙄

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 23:17 от Милото

# 137
Днес ни беше добър ден, след много настояване яде пюре с пилешко. Прави физиономии и връща по малко, но горе- долу добре. По едно време като не искаше повече да си отваря устата предложих банан с ориз и си хапна още.
Разхождахме се в студа, но беше слънчево.
Вчера се опитах да предложа за втори път жълтък, не поиска, смесих със круша и пак не стана. Не знам дали са добре подобни комбинации, но важното е да яде.
Вещичке, ако проснеш прането от една пералня из къщи веднага става влажно.
Режимът ни се оформи и продължава да си заспива в 7-8 и да става 5.30-6 сутринта за мое нещастие. Майка ми беше по същия начин, леля ми казва, че от дете е била така. А ние с мъжо сме сови и в 6 сутринта не съм никак адекватна. Добре, че ММ взима детето сутрин докато тръгне на работа в 7.30.
И  аз се чувствам като провал,  Мони и Маджик вие се грижите толкова много.Цял ден съм като звероукротител и клоун, две в едно. Купонът със захранването продължава вече втори месец. Кога ще стигнем да си отхапва от парченце не ми се мисли.
Дотук добре, циркът ще започне като трябва да го учим да сяда на гърне. Не ми се мисли направо.

Заглежда котката, смее се и протяга ръчички. Много е сладък. Тя го заобикаля отдалеч.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 23:11 от Lucinda12

# 138
Милото , същата работа. Аз викам на Божидар - Хълк!
На последната глътка, като е решил, че е "преял", вече е по корем в мен, не мога даже да оставя шишето. Много е силен. Не ми дава да му дърпам сополите вече. Двамата с ММ ми не можем да го държим. Можем, да, къде е той, къде сме ние, но наистина трябва да сме груби, а не искам. За съжаление ми се налага няколко пъти да използвам клипче на телефона, за да направя нещо върху него, което наистина трябва (или докато спи, зависи какво е)...
Като го обърна с лице към мен, ме бие, блъска ме и се извърта, ще го изтърва ако не го завъртя да гледа напред.
И днес цял ден стои на колене и се клати, мести и краката, тея дни очаквам да ме посети в кухнята сам. Майка ми му вика - Борче. От къде тая сила Thinking
Чак ни се надъхва понякога... Сигурно се ядосва, че аз съм майка и съм шматка, не го разбирам, че и тиква му давам...

# 139
До тук, тиква, морков, картоф и пащърнак. Утре ще го пробвам с броколи. Въвеждам на три дни. Гледам да се водя по схемата на ХИП, че е най-нагледно показано, като за мен. 😅
Иначе за провала не се шегувам, постоянно изпитвам вина. Все си мисля, че не правя нещата правилно, а все едно ги скалъпвам, не знам как да се изкажа. Алекс режим никога е нямал, спи, когато му се спи. Храни се на часове още, за това държах много, но всичко друго ми е хаотично. Все гледам някъде да не сбъркам и все имам чувството, че бъркам. Не знам, може би всички, които са за пръв път майки се чувстват така, а може и аз да съм прекалено взискателна към себе си..

# 140
Пламена и тя се бие и скуби и като и кажа пусни се надъхва доста. Стои си по корем и си издава нейните звуци,но все още не стои на колене. Тя е трътка и може да се забави с пълзенето,а батко и въобще не е пълзял🤷♀Така че когато си реши. Не бързам. С баткото също не бързах. Той нямаше проходилка. Сега с Плами не съм взела,но ни подариха бънджи. Малко бях скептична,но сега няма да го държа в кашона.
Мони такива мисли въобще да не те налазват. Справяш се перфектно и точка. Ако ще и 50 деца да имаш не е гаранция,че ще си перфектна и уверена.Всяко дете си е различно. Просто принципа е на проба грешка с всяко дете.
Лусинда с повечето деца захранването е така. На Плами която обожава да яде,пюретата ги хапва със зор🙄Ще свикне няма отказване. Просто това е нещо ново за тях,за организма им.
Иначе синът ми на година и 10 месеца се научи на гърне за няколко дни. Просто държах да е лятно време за да се научи☺

# 141
Момичета, какви лигавници да, взема за захранването? Мойте като им сложа лигавник и започват да го теглят Expressionless

# 142
  • Велико Търново
ММ се смее че с тези темпове на годинката ще е захранена с всички зеленчуци. До сега съм въвела тиква, пащърнак, картоф и сладък картоф, уж през 3 дни, а нещо се омотах и забавих.
Дали може вместо обикновена тиквичка да дам от тези тъмно зелените или да не си правя експерименти.

Мони, ти си човекът който може да се грижи най- добре за детето ти, и то се чувства най- безопасно с теб, не го забравяй.

Лизи, аз ползвам един цял с ръкави от LC wikiki и един гумен върху него, и въпреки това понякога пак има по блузата пюре. 😩

# 143
Щом се притесняваме дали сме добри майки, занчи сме добри майки. Притесняваме ли се, че не се справяме добре, значи се справяме добре. Никой не може да се грижи за децата ни по-добре от нас.
Баткото имаше твърд режим, бебето сега също може да се каже, че има режим. Обаче каката нямаше абсолютно никакъв режим. Какви ли не мисли в главата са ми минавали с нея, че даже и че ме мрази, че съм пълен провал и т.н. И това с второто дете. Трябваше да давам лекарства, забравях. Когато бяха болни и беше важно си правех график на хладилника. И пак забравях. Питала съм баткото дали съм му дала лекарството. Не се знае колко пъти съм пропускала. И в нормално състояние се притеснявах, а когато бях недоспала положението ставаше още по зле. Една мисъл ме държеше, че ще порасне и нещата ще се подобрят. А сега тези моменти когато бяха бебета, колкото и ужасни да бяха ми липсват.

Не сме лоши майки, добри сме. Но и ние сме хора, които имат нужда от почивка. Има един виц е нета, който много ми харесва.
- Мама трърди, че и тя е човек и има нужда от почивка. Но тя не е човек, тя е мама. (Нещо подобно беше)
И това ще мине. После ще имаме други тревоги и тези ще ни се струват смешни.

В захранването няма правелно и грешно. Щом така съм решила значи това е правелното за моето дете, за това дете. Това, което за моето дете е правелно за друго може и да не е и обратното. И това се отнася не само за захранването. Все се каня да седна и да си направя списък долу горе, кое след кое ще вкарвам и все не се наканвам. Че с каката едно нещо го въвеждах два пъти, защото бях забравила, че вече съм го въвела.

# 144
Болибон, успокои ме. Наистина. Мислих, че само аз забравям разни неща, както и, че проблема в режима зависи изцяло от мен. Каквото и да правя, той реши ли, че няма да спи, просто е загубена кауза. Дори и в мен започва да се нервира, извива се, провиква се, става червен, инат. Няма да коментирам как се е научил да щипе и ме прави синя, ММ се шегува вече, че не иска да го взима, казва, че бил агресивен 😂
Меджик, аз също забравям водата, аз не му и давах де, но сега като започна с пюрета реших, че вече е редно. Ми да ама греда, не иска да пие вода, мръщи се и я плюе с отвращение. Това започна много да ме тормози. Знам, че докато са само на мляко са си достатъчно хидратирани, но пюретата вече са друга консистенция, отделно едно млечно хранене вече започва да сд замества, а и според СЗО, след 6 месец е редно да започне да се предлага. То всичко много хубаво, но той не иска. Как да го накарам? Гледам да не след ядене, защото е надут, преди хранене пък, да не му надувам корема излишно с вода, ами то така остава 1 час промеждутък, от който той не проявява никакъв интерес към водата.
Много ми е притеснена тази тема, иначе пълни памперса добре, дори доста пишка, нямала съм никога сухи памперси, фонтанелата не му е хлътнала, ака с нормална консистенция, не е запечен.

# 145
Мони баткото пиеше много вода от новородено. Каката не искаше вода и това е. Аз и давах вода да си измие устата от кърмата, тя след това търсеше кърма да си измие устата от водата. В един момент пропи, сега пие много вода. Пропи лятото като вече беше горещо и имаше заместени хранения. Започнах да настоявам като започнах да я захранвам. Предлагах когато се сетя и държах шишето така, че и аз и тя да го виждаме, че иначе забравях. Сега бебето също не иска вода. Като започна да захранвам ще започна да давам по настоятелно. Като си бяхме по празниците при мойте родители ми беше изнесена лекция, че не може да не давам вода. Връчих им бебето и шишето и им гледах сийра. Баба ми обаче твърдеше, че след като е само на кърма не и трябва вода като не иска, после щяла да почне да пие. Тя и с каката така твърдеше.

# 146
Момичета , понеже някои от вас са ме питали - Ади днес навърши 6м.Още НЕ съм давала жълтък , но това ще е следващото - утре оставям чист ден и в другиден ще дам.До сега съм дала морков , тиква , сладък картоф , пащърнак, броколи, картоф , карфиол , тиквичка , грах (Не го препоръчвам) , ябълка, банан , круша , синя слива, сьомга , заешко , считам за вкарани и ориз , малко магданоз и съвсем миниатюрни количества целина в комбинирано пюре.
Меджик  , дано не се разсърдиш , ама по - добре го остави без храна поне 3 часа , без 20-30-40мл.Така като теб давах като новородено - то яде , после иска още , мисля си , че е гладно (или по - скоро таткото) , а то милото колики имало.Забелязала съм ,че на нашата не и понася да яде начесто.Боли я корема , пръцка , може да изглежда гладен Божко, но пробвай с по - големи интервали.АМ засища , не е като кърмата на поискване.Това са мои впечатления.
Извинявайте , но много ми се спи и не помня дали отговорих на всички.Освен това любимия е.легнал на средата на леглото и днес ще се гърча.
И последно.Акана тема.Днес за сефте Ади  ака съвсем малко , веднъж и то мноого гъсто и оформено ,като на голям човек.Чудя се дали това са типичните " топчета" като при запек или е нормално.

# 147
Орехче, граха се бели като се дава отначало. Вече ще започне да ака по оформено. А топчетата при запек са си точно топчета и са твърди.

# 148
  • Варна
Аз вода досега не съм давала. Ще дам със захранването, като стане на 6м. И то даже от чаша директно мисля. Като не им се пие, не ги мъчете - всички казват, че с млякото нямат нужда от толкова вода и само си показват, още повече ако пишкат.

Абе нормално ли е вече по-рядко да пишкат и също по време на хрема? Днес е 6ти ден с хрема и сякаш става малко по-добре. Тъкмо като реша да ходим на лекар и се подобрява. Ама е задна хрема все едно и се дави. Доста е гадно.

Но снощи спа малко по-добре. Все още е винаги с две хранения през нощта, ама това да е 😀 още 2 седмици до 6 месеца йесс. Много искам да сяда вече. Иначе вече издържа около 4 часа без храна (кърма) и спи през около 2. Това е “режима”. Почнах да хващам и цаката как да спи повече от 30 минути - трябва да съм при нея и да й “помагам” и вчера спа 2 часа. Жалко, че аз не спах.

# 149
  • Велико Търново
Аз гледах една таблица и там граха пише че се дава след 10+, сигурно защото е газообразуващ.

Вода давам от почти самото начало, но не я пие с охота, продължавам да ѝ предлагам, а тя ако иска.

Напишканите памперси в момента са в изобилие, защото си увеличи млякото доста, но иначе ако пие по- малко не са толкова пълни.

Снощи си легнах в 1 и 30, Вики става почти на час, давах биба и заспиваше за малко, накрая в 4 часа вече ревна и направих мляко. Искам да се наспя поне един ден, без да се будя нощем, ама сигурно много искам 😃. Днес мисля да го дам айляк. Изчистено е, единствено ще трябва нещо да наготвя и евентуално едни приятели ще дойдат набързо . ☺️

Общи условия

Активация на акаунт