Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 552
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че достатъчно време мина, почти седмица откакто сме вкъщи и ще се намеся. Наистина ми е трудно така, вярвам, че и на него. С риск както казваш Мило, да постои малко гладен, uли както реших аз днес да дам по често (а то беше само заради количеството което изяжда). Незнам какво да очаквам и кога ще огладнее след 60мл или пък 30мл. Сега в 16ч изяде 90 мл... Направо ми се реве от нерви и яд на моменти, а като започне да яде ми тръгват сълзи от облекчение и радост.
Снощи започнах да мисля, че е защото му давахме някои лекарства с биберон. Но и в това няма голяма логика, един път се тръшка и реве докато усети млякото (което може да е от лекарствата), друг път спира на 30-60 мл и пак, рев и блъскане.  Няколко пъти успявам да го нахраня в поза за спане гушнат в мен. И то, защото съм  започнала да го приспивам, но той пак реве и се тръшка, решавам, че все пак е гладен. Давам пак млякото и изяжда всичко....
Не разбирааааам Disappointed Relieved

Понякога се случва в рамките на 5мин, да му дам, отказва ми ( много хубаво се е научил направо да си гипсира устата, нищо да не влиза) и след малко го търси и започва да яде....
От утре започвам да натискам режима, но този път ще опитам по моите часове, ако не стане, ще върна стария график и това е (ще опитам де)...

Другото, откакто сме се прибрали  пак се приспиваме на ръце. А толкова хубаво заспиваше сам два месеца. Както сега не искам да вдигам тежко ида се натоварвам, почти цял ден е в ръцете ми, клатя се на леглото. Торби мъкнах сутринта, доста тежки и пак с него на ръце.

Спомням си, че баткото ми отказваше ядене като му излизаха зъбчета. Да не би да е това!? С риск да ме съдите много строго баткото го облекчавах с мастика. Сега пробвах Ники с узо ама му е много вкусно и ми осмуква пръста, та на него ще му се размине този лек. Та официално Ники е захранен с алкохол. Днес му пристигнаха купичките и лъжичките. Много са сладки 😍. На 26 е на ваксина и се почваме и ние да се захранваме
Какви купички поръча😍Обожавам узо 🤪
Ето този комплект поръчах

# 121
Didister не е от България, нали? Един комплект за хранене да ми хареса. Аз сега за начало ще използвам контейнерчетата за мляко на Авент. За после съм купила купичка.
Малката утре е на консултация и ваксина. Но не знам дали ще и бият ваксината. Ако не и сложат ще я захранвам вдругиден, ако и сложат ще я захранвам в понеделник. И ще яде картоф. Оф, хич не ми се започва.

# 122
Ами не му бяха така венците на кучешките, а и там също прозира зъб, иначе и аз знам, че доста на по-късен етап би трябвало да излязат. То ще е смешно направо, като беззъб вампир.. 😂
Някоя от вас мисли ли да пробва тези хомеопатични прахчета за зъбите? Гледам, че много ги рекламират навсякъде, но не съм се решила още.

# 123
Аз давам такива прахчета от няколко дни - teetha
Това ми е и драмата и затова пиша😃
От около седмица ,може и малко повече,малката е много нервна,лесно раздразнителна.
Докато я оставя на леглото,на дивана или на гимнастиката и се почва един истеричен рев🤷🏻♀Тази вечер по време на банята пак така
А тя толкова обича попринцип да я къпем…
Отделно преди спеше до 8 и нещо,напоследък започна да се буди към 7,понякога и към 5:30 но заспива отново като и дадем биба и пуснем бял шум.
Все си мислим че са зъби ама дали?
Както се смее и е весела изведнъж може да ревне🤷🏻♀много странно.Утре сме на контролен,ще видим какво ще кажат.
А и след хранене така реве ама се дере направо,правя 150 вода с 5 лъжички и става 170мл,попринцип трябва да си яде 140-150 ,понякога отпускам 170 да си ги изяде и след това пак голям рев за още.Никога не е правела така ,както прави последната седмица ама освен зъбки какво да е друго не знам

Редактирам се да добавя ,че вече иска да заспива като я люлея на краката си😃ново 20
И оставя ли я на леглото след като е заспала,в близките 5-10 минути се събужда.

# 124
Подобен е като нашия☺

Жълтък ще въведа веднага след зеленчуците. Остават ми да въведа броколи и сладък картоф и съответно след това жълтък☺Тази табличка от която гледам зеленчуците според месец на въвеждане са дали зелена чушка на 5+. Нямам спомен с баткото кога съм я въвела. Орехче ти предлага ли си я?🙄

# 125
Накрая намерих време и аз да пиша.
Започнах един курс уж вчера, ама съм толкова изморена, че не мога да мисля. Отделно Миша се събуди в 6 (до скоро спеше до 9), после бяхме на плуване и като излезнахме следобед на разходка спа 2 часа, убих се да меря улиците, то студено не става за сядане.

Лусинда, ако щеш вярвай тия дни проскам разни мокри кърпи по стаите, че е сухо 😂 Но е сух студ при мен и се топлим на електричество.

Меджик, да не му идват твърде сладки тези пюрета? Аз често си правя сладки картофи и скоро купувам все едни супер сладки, хич не върви бирата с тях 😂 иначе пробвай да му дадеш една лъжица сам да се омаже и да пробва да я ближе, може да му допадне 😂

И Михаил рядко се заиграва сам. Трябва да е много на кеф и гол или поне да е в новата кошарка. Иначе ако не е в ръцете ми, то лежи около мен и аз пея високо с театрален глас и мимика или изброявам как правят животните. Вечер гърлото ме боли.

И мен ме вбесява сравняването, свекърва ми е такава, чувствам че ако започне и с мен, ще си увелича виното.  Очаквам при Миша забавяне в проговарянето, заради това, че у нас само се говори на 4 езика. Аз не бързам с нищо. И ще проговори и ще проходи, даже и да не го уча.

# 126
Стефи нещо също ще си променя режима май..
От 1 седмица ми се буди в 6 наспана , а на мен сърцето ми спи.
Отделно към 4 сутринта се почва едно будене с рев и примрънкване, и като пръцне се успокоява и заспива.
Възможно ли е да се появяват газове от пюретата в момента?

Иначе на мен ми остана сладкия картоф и мисля да почвам кашички другата седмица за следобедна закуска, но сега прочетох за жълтъка.
Той и месото не се ли дават след кашите и плодовете или аз не съм прочела както хората 😆

# 127
Didister, не го изключвам, давам около 4 хомеопатични прахчета на Theetha за 24ч. Подут е чакам ги. Но този период продължи прекалено много. Той така малко преди да тръгнем за БГ, месец и повече, ще станат два.

Bolibon, пробвахме и с гелче преди хранене, още повече се изнерви.

Червенокоске, опитах сладкия картоф (всъщност всичко, преди да дам) почти ме намерих разлика с обикновения. Защото днес правих всичко, и си замръзих във формички, да съм готова за утрешната битка. Не мисля, че е сладко, безвкусно е. Гадно си е Grinning

Дойдоха ми пюретата на Холи. Картоф с грах, спанак с нещо си, тиква с ориз... Искам по няколко пъти просто да опита, за да мога да смесвам и давам готови.
Защото като не съм въвела и спанак и картоф. Не мога да го дам, но ако въведа картоф, утре примерно му давам купешкото и се моля да му хареса.....

# 128
Didister не е от България, нали? Един комплект за хранене да ми хареса. Аз сега за начало ще използвам контейнерчетата за мляко на Авент. За после съм купила купичка.
Малката утре е на консултация и ваксина. Но не знам дали ще и бият ваксината. Ако не и сложат ще я захранвам вдругиден, ако и сложат ще я захранвам в понеделник. И ще яде картоф. Оф, хич не ми се започва.

От Ozonе.bg е около 40 лв

# 129
Аз забелязах обаче, че Алекс се подсича, когато му дам морков. Не знам възможно ли е, но го забелязах на два пъти. Дам ли морков, на следващият ден след, като напълни памперса, дупето му задължително се зачервява. Спирам моркова и веднага проблема е решен за един ден.
За жълтъка аз не разбрах, преди месото ли е? Трябва ли да е навършил точно 6 месеца за да му дам? С четвъртинка се започваше, а как се продължаваше? Много ми станаха въпросите ама… навсякъде чета различно, тук има момичета с повече опит, особено тези със повече от едно дете. 😅

# 130
Аз забелязах обаче, че Алекс се подсича, когато му дам морков. Не знам възможно ли е, но го забелязах на два пъти. Дам ли морков, на следващият ден след, като напълни памперса, дупето му задължително се зачервява. Спирам моркова и веднага проблема е решен за един ден.
За жълтъка аз не разбрах, преди месото ли е? Трябва ли да е навършил точно 6 месеца за да му дам? С четвъртинка се започваше, а как се продължаваше? Много ми станаха въпросите ама… навсякъде чета различно, тук има момичета с повече опит, особено тези със повече от едно дете. 😅
Всеки го дава различно. Аз ще го въведа преди месото и ще го давам седмица през ден. Четвъртинка се дава,ще го слагам в пюрето. Със синът ми едно време се бъркаше във вода и ставаше пълна помия и никога не му е харесвал. Той и до ден днешен повече си харесва белтъка като мен. Двамата почти не ядем жълтък

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 22:37 от Милото

# 131
Аз започвам с по малко от четвърт и увеличава постепенно. Дали ще е преди или след месото няма никакво значение. Каката повърна като дадох за първи път жълтък, беше на 5м и половина и след това по съвет на докторката го дадох на 7м. Повръщането не знам със сигурност дали беше от него, защото тя много си бъркаше в устата чак до гърлото, а беше сама в стаята. Но го спрях.

# 132
Ами Алекс редовно си връща след пюре, лаком е и после много държи да е по корем обърнат и си връща.. Сега означава ли, че трябва да се притеснявам, че е реакция.. 😂 Край, притесних се много.
Оф, на моменти си мисля, че съм много неука и ужасна майка…

# 133
Ами Алекс редовно си връща след пюре, лаком е и после много държи да е по корем обърнат и си връща.. Сега означава ли, че трябва да се притеснявам, че е реакция.. 😂 Край, притесних се много.
Мони и аз. Чувствам се провал. Няма режим, не иска да яде. Не иска да спи. Забравям да му давам вода.
И още има, но не искам да се замислям

От друга страна пък изглежда щастлив.

# 134

Не. Тя и тя си връщаше, но не защото прекаляваше с пюрето, а с млякото след това. Тогава с жълтъка го повърна на фонтан и повърна много давейки се. Предполагам, че не е било от жълтъка, а от натикана до гърлото ръка веднага след ядене, но все пак. После не е имало проблем като го дадох пак.

Общи условия

Активация на акаунт