Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 551
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Отново категоричен отказ на картофа с тиквата. После ще опитам пак.
Утре прави 6 месеца. След опита за пюре, го взех да го сменя и да минаваме към млякото. Какво да видя, той целия оакан, памперса пропуснал - мазало. Добре
Събличам го - хвана си краката пак. Но този път най накрая успя да ги налапа. Седнах да го изчакам, не мога да прекъсна този момент. Докато чакам забравих, че бодито е изцапано... Целия му гръб намазах... Айде я банята.
Праз това време кухнята стои след 4 вида пюрета... Представяте си какво ме е чакало... Тръгва да яде, с 300 зора след дъги и ревове, защото много му се спеше.
Захапа биберона успокои се, но не щеш ли чичо му реши да се включи по камерата да ме пита дали съм искала филия. Стресна го - като се разпищяяяяя... Рев дъги сълзи крясъци, 30мл и не иска повече... Едвам го успокоих, продължи да яде. Както казах преди дни, той повече от 100-120 мл не иска да яде. Изяде 150мл до въздух и ревна за още. Тичам правя още 60мл...не иска!
Тръгвам да приспивам рев, дъги, крясъци скубане, блъскане... Успокои се и след 5 сек... ЗАСПА.
От последното му събуждане, 3 часа ми стопи лагерите...

Моята свекърва вчера беше убедена, че не иска да яде, защото не е картоф. Чист картоф, се харесва и се яде от всички деца... Не мерси, не се сдържах й го казах. Тя да яде чист картоф...

# 106
Аз понеже много исках момиченце, а и много обичам розовко, лилаво и т.н. 😅😅 На Алекс му взимам от неутралната гама цветове, кафяво, сиво, имам и доста черни неща, тя и количката ми е чисто черна де 😂. Не мога да се насиля със синьото, не знам защо, но не ми харесва. Не робувам ма мита, че момчетата трябва да са със синьо, момичетата с розово. Не мога да отрека обаче, че ако имах момиче нямаше да наблягам на розовото 😂.. Нищо, някой ден ако се престраша за второ, може да е момиче.

# 107
И на мен една приятелка като ми идва на гости 3 пъти ме пита дали не му е студено на бебето 😃 и накрая вика "аз много изстинах, как я държиш така леко облечена" 😃 аз скоро мисля и боса да започна да я държа през по-голяма част от времето 😃 никога не съм я навличала, през повечето време е по боди и панталонки,когато спи с тънък ромпър. И двамата с ММ не сме зиморничави, чудесно виреем на 21-22 градуса, детето също е като нас. Когато сме навън понякога ѝ изстиват бузите и нослето, но изобщо не се панирам, а тя си спи чудесно. А днес направи 3 часа дрямка навън 😃 накрая я събудих 😃 това не се е случвало откакто беше на месец-два, без да преувеличавам. Тя от много време не е събирала 3 часа общо сън за деня. По едно време започнах да щипя бузки, да проверявам дали е добре 😃
Вкъщи е 50 нюанса розово не защото робувам, че е момиче, а защото ми е любим цвят 😃 даже сватбата ни беше в тази гама и като пазарувам за нея все натам ме влече 😃
Аз вода мисля да започна да предлагам паралелно със захранването и купих бутилка с мек накрайник вместо биберон, няма за къде да я бавя 😃 виждала съм, че бебетата се справят доста добре и с обикновена чаша, като посвикне с водата мисля да я пробвам.

# 108
Аз се чудя на кой да го дам да го захрани Grinning
Това ще е кошмар, искам да си правя мляко до 2-3 год и като реши, направо да сяда с нас на масата Grinning
Шегувам се естествено, но, че ще е кошмар не е шега. Как изяждат вашите деца по 140гр... Дори 50 гр... Той две лъжици не иска. Disappointed

ПС : Кухнята вече свети Blush

Редактирам: И на мен ми се карат, че Божидар ходи гол... На 21-22гр. както при М.Angelova, боди с дълъг ръкав и панталонче. Ако го слагам на земята, слагам едно елече. Бос го държа много често, винаги е врял. Вечер спи в чувалче, отдолу само по боди с дълъг ръкав и голи крачета. Сутрин пак е врял.
Не обичам блузи, трябва и потник. Два пъти обличане през главата, не се харесва хич. И постоянно се набират.
Вчера ММ го беше изкарал без шапка, само с качулката на космонавта, която не е много плътна по главата и ушите... Лошо ми стана. Бързал... Ама той беше с шапка!

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:44 от Magic1720

# 109
У нас по цял ден е 23-24 градуса. Тя си е по боди и тънко клинче. Вечер спи по боди и летен чувал.

Меджик, може да се изнервя, ако е много гладен. Пробвай да започваш по- рано храненето или поне в началото докато даваш по няколко лъжички да е между храненията, за да не е прегладнял. 😉

# 110
У нас по цял ден е 23-24 градуса. Тя си е по боди и тънко клинче. Вечер спи по боди и летен чувал.

Меджик, може да се изнервя, ако е много гладен. Пробвай да започваш по- рано храненето или поне в началото докато даваш по няколко лъжички да е между храненията, за да не е прегладнял. 😉
I.skela незнам кога да го направя. Но знам за това правило, ако мога да го нарека така.
Яде в
 5ч -120мл
8ч - 60 мл
В 9ч предложих пак, защото мислех, че вече гладен пак се кривеше, пак 60мл
В 11ч вече видимо гладен - 120мл.
Трябваше да яде в 14ч. Започнах пюрето в 13:30... А той се оказа Хипер гладен Confused

Незнам с това негово мляко и тея 60мл, как да го уцеля. Сега в 16ч пак ще го пробвам.

# 111

I.skela незнам кога да го направя. Но знам за това правило, ако мога да го нарека така.
Яде в
 5ч -120мл
8ч - 60 мл
В 9ч предложих пак, защото мислех, че вече гладен пак се кривеше, пак 60мл
В 11ч вече видимо гладен - 120мл.
Трябваше да яде в 14ч. Започнах пюрето в 13:30... А той се оказа Хипер гладен Confused

Незнам с това негово мляко и тея 60мл, как да го уцеля. Сега в 16ч пак ще го пробвам.
На колко часа яде? Какъв му е режима на хранене. Изчакай го да огладнее. Може би това непрестанно даване не му дава възможността да огладнее🤷♀

# 112
Откакто сме се прибрали няма режим.
Вдигнала съм ръце. Кога ще се нагласи не знам. Преди си имаше, не знам какво стана. Всъщност е ясно де, цялото пътуване и часовата разлика.
Една вечер заспива в 7, друга в 9, друга в 8. Снощи даже го будих за баня. Яденето хаус. Яде към 5 сутринта и после отказва към 8-9ч... Давам му (днес му дадох) след час примерно след като ми е отказал, с цел да оправя графика и да яде все пак, защото той не яде повече от 500мл за денонощие.

# 113
Откакто сме се прибрали няма режим.
Вдигнала съм ръце. Кога ще се нагласи не знам. Преди си имаше, не знам какво стана. Всъщност е ясно де, цялото пътуване и часовата разлика.
Една вечер заспива в 7, друга в 9, друга в 8. Снощи даже го будих за баня. Яденето хаус. Яде към 5 сутринта и после отказва към 8-9ч... Давам му (днес му дадох) след час примерно след като ми е отказал, с цел да оправя графика и да яде все пак, защото той не яде повече от 500мл за денонощие.
Може да е нещо моментно все пак боледува скоро. Баткото ми след антибиотик му трябваше време да се върне към режима на хранене. Остави го хубаво да огладнее. Палмена и тя е с объркан режим напоследък ☺

# 114
Мисля, че достатъчно време мина, почти седмица откакто сме вкъщи и ще се намеся. Наистина ми е трудно така, вярвам, че и на него. С риск както казваш Мило, да постои малко гладен, uли както реших аз днес да дам по често (а то беше само заради количеството което изяжда). Незнам какво да очаквам и кога ще огладнее след 60мл или пък 30мл. Сега в 16ч изяде 90 мл... Направо ми се реве от нерви и яд на моменти, а като започне да яде ми тръгват сълзи от облекчение и радост.
Снощи започнах да мисля, че е защото му давахме някои лекарства с биберон. Но и в това няма голяма логика, един път се тръшка и реве докато усети млякото (което може да е от лекарствата), друг път спира на 30-60 мл и пак, рев и блъскане.  Няколко пъти успявам да го нахраня в поза за спане гушнат в мен. И то, защото съм  започнала да го приспивам, но той пак реве и се тръшка, решавам, че все пак е гладен. Давам пак млякото и изяжда всичко....
Не разбирааааам Disappointed Relieved

Понякога се случва в рамките на 5мин, да му дам, отказва ми ( много хубаво се е научил направо да си гипсира устата, нищо да не влиза) и след малко го търси и започва да яде....
От утре започвам да натискам режима, но този път ще опитам по моите часове, ако не стане, ще върна стария график и това е (ще опитам де)...

Другото, откакто сме се прибрали  пак се приспиваме на ръце. А толкова хубаво заспиваше сам два месеца. Както сега не искам да вдигам тежко ида се натоварвам, почти цял ден е в ръцете ми, клатя се на леглото. Торби мъкнах сутринта, доста тежки и пак с него на ръце.

# 115
Мисля, че достатъчно време мина, почти седмица откакто сме вкъщи и ще се намеся. Наистина ми е трудно така, вярвам, че и на него. С риск както казваш Мило, да постои малко гладен, uли както реших аз днес да дам по често (а то беше само заради количеството което изяжда). Незнам какво да очаквам и кога ще огладнее след 60мл или пък 30мл. Сега в 16ч изяде 90 мл... Направо ми се реве от нерви и яд на моменти, а като започне да яде ми тръгват сълзи от облекчение и радост.
Снощи започнах да мисля, че е защото му давахме някои лекарства с биберон. Но и в това няма голяма логика, един път се тръшка и реве докато усети млякото (което може да е от лекарствата), друг път спира на 30-60 мл и пак, рев и блъскане.  Няколко пъти успявам да го нахраня в поза за спане гушнат в мен. И то, защото съм  започнала да го приспивам, но той пак реве и се тръшка, решавам, че все пак е гладен. Давам пак млякото и изяжда всичко....

Понякога се случва в рамките на 5мин, да му дам, отказва ми ( много хубаво се е научил направо да си гипсира устата, нищо да не влиза) и след малко го търси и започва да яде....
От утре започвам да натискам режима, но този път ще опитам по моите часове, ако не стане, ще върна стария график и това е (ще опитам де)...

Другото, откакто сме се прибрали  пак се приспиваме на ръце. А толкова хубаво заспиваше сам два месеца. Както сега не искам да вдигам тежко ида се натоварвам, почти цял ден е в ръцете ми, клатя се на леглото. Торби мъкнах сутринта, доста тежки и пак с него на ръце.

Спомням си, че баткото ми отказваше ядене като му излизаха зъбчета. Да не би да е това!? С риск да ме съдите много строго баткото го облекчавах с мастика. Сега пробвах Ники с узо ама му е много вкусно и ми осмуква пръста, та на него ще му се размине този лек. Та официално Ники е захранен с алкохол. Днес му пристигнаха купичките и лъжичките. Много са сладки 😍. На 26 е на ваксина и се почваме и ние да се захранваме

# 116

Спомням си, че баткото ми отказваше ядене като му излизаха зъбчета. Да не би да е това!? С риск да ме съдите много строго баткото го облекчавах с мастика. Сега пробвах Ники с узо ама му е много вкусно и ми осмуква пръста, та на него ще му се размине този лек. Та официално Ники е захранен с алкохол. Днес му пристигнаха купичките и лъжичките. Много са сладки 😍. На 26 е на ваксина и се почваме и ние да се захранваме
Какви купички поръча😍Обожавам узо 🤪

# 117
Момичета, възможно ли е 4 зъбчета да избиват по едно и също време? На Алекс долните два му прозират направо вече, но днес с ужас установих, че и кучешките са на същият хал.. Много са му надути венците, особено на кучешките направо стоят издутини, като вампирче е. На 25ти става на 6 месеца, не е ли рано ощее? 😔

# 118
Мажик пробвай преди хранене да кажеш с гелче за зъбки и после да даваш мляко. Аз с каката така действах. Ракия, разредена, че на баща ми е силна, вършеше чудеса.

Мони могат да избиват заедно 4 зъба, но е рано за кучешките. Може венеца там да е подут от другите зъби или да са перлички. Може и кучешки да са, но те би трябвало да избият след годинката, поне на теория.

# 119
  • Велико Търново
Didister, и други съм чувала да  дават ракия или узо, майките са много изобретателни 😄 .

В къщи климатиците са на 23, но в стаите не е повече от 21 градуса, особено във всекидневната, тя е огромна с кухненска част и трапезария, там е на 24 градуса климатика, но повече от 20 градуса не става в стаята. На нас ни е добре, но днес ми стана смешно като осъзнах че едни приятели като дойдат ще го пуснат на 30 градуса сигурно.  Отопляват се на камина и винаги като са ни идвали на гости усилват климатика, та със сигурност ще им замръзнат шушоните 😃.

Magic, имахме същия проблем преди време, беше период, пробвах да я храня по различно време и резултата беше все един и същ. Мисля че и при вас ще мине, но това не пречи да пробваш на по- голям интервал. Сега чакам да огладнее и веднага правя млякото, иначе така го хвърлям.

Орехче, мисля че ти беше захранила първа, кога даде жълтък.
Милото ти кога мислиш да даваш ☺️

Общи условия

Активация на акаунт