Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 538
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Моята количка е за момче. Една съседка ме беше убила направо ама с каката, бабата е от съседния вход и е на 92г, значи сега на 94г, та простено и е. Редовно седи на нашата пейка и се радва на децата. Значи до него момент не знам колко пъти ме беше питала дали е момче или момиче, била е на 7-8м, облечена е изцяло в розово и с опашка. Спряла съм да си говоря на входа с една от нашия вход и тази баба и се радва, по едно време изтърсва "много си хубаво моето момче, ама майкати айде облякла те е в розово, ама защо и опашка ти е вързала". Съседката ми и вика, че тя в момиче и имам по голямо момче. Бабата се смее "аз май всеки път я питам какво е и защо все запомням, че е момче не знам." Много дълго време и се чудеше всеки път.

# 91
И при нас се случват да мислят Пламена за момче. Преди месец един съсед се прибра от Щатите и се прибирам с нея и ме пита “момиче или момче?” Аз седя и го гледам като тапир. И му викам ами с розово яке е би следвало да е момиче. И Плами няма много коса и е една бузеста,но аз повечето дрехи вземам в розово. Количката ни е черна,но има розово две малки щампчета. Не знам лятото като се разсъбличаме и я разголя,та като видят че я мяза на малко сумистче със сигурност пак ще има “момче или момиче е”?
Вашите маници играят ли си сами? Аз прибрах едната активната гимнастика,че стоеше като паметник на културата. Взех килимче обаче не иска да стои и да си играе на него.🙄

# 92
Хахаха, Ангелова, и аз така купувах само розови дрешки. И тук-таме, ако нещо "момчешко" ми е харесало. Примерно, жълто яке, тъмнозелен и жълт комплекти. Под момчешки, имам предвид, че са от тази секция. Иначе за мен са си унисекс цветове.

Милото, то каката на 3 се заиграва сама супер рядко, пък дребното хептен Simple Smile))

# 93
Хахаха, Ангелова, и аз така купувах само розови дрешки. И тук-таме, ако нещо "момчешко" ми е харесало. Примерно, жълто яке, тъмнозелен и жълт комплекти. Под момчешки, имам предвид, че са от тази секция. Иначе за мен са си унисекс цветове.

Милото, то каката на 3 се заиграва сама супер рядко, пък дребното хептен Simple Smile))
Ами имам една позната която постоянно изтъква как е научила малката която е месец и половина по-голяма от Плами,че детето и много си играе само на килимчето. Давала играчки и си играело.🙄Пламена е страшен чишит не иска сама да играе. Само вика гука и понякога ми идва в повече. Мислих си да не бъркам някъде. Баткото беше супер кротко бебе. Където го оставях там стоеше🤷♀Тя е другата крайност🤷♀

Сега въпроса със сексът. Как стоят нещата при вас? Нещо с моя мъж напоследък си имаме желание,но все няма начин🙄 Все нещо децата са будни и Плами има промяна в режима стои до 12 вечерт и работата е сложна. На мен няма кой да ми помага в гледането и аз съм 24/7 с нея🤪

# 94
И аз взимах унисекс неща. Повечето дрехи са му бели и бежови. То за момче има много тъмни цветове понякога, даже не знам защо толкова тъмно сини ги правят. Аз не харесвам такива тъмни неща, дори самата аз нямам такива дрехи. На изписването също беше изцяло в бяло, да се чуди човек какъв е полът Joy А ММ постоянно се шегува като ни питата какво е, той казва засега е момче, защото нали е модерно после само да си реши хаха дали да не обърне пола Joy

# 95
  • Бургас / Славейков
Да се разпиша и аз днес.При нас също има сравнете между децата.Казвам децата ММ има племенници на 3,5и почти 2г.И свекървата непрекъснато сравнява дали Митко прави същите неща като тях на тази възраст.Много се дразня.За сядането също.Защо вече е съм го слагала ,защо не се обръщал.и т.н.Само да кажа че преди 17г.със дъщеря ми нямах шезлонг ,гимнастика и всички екстри ,които сега има в изобилие за децата.И въпреки това тя на 6м.вече е седяла на столче .Бял шум ползвах доскоро на таблета има един за 5ч.без прекъсване добра работа ми върши После спрях да го ползвам ,сега шъткам ,даже от няколко дни започнах и това да не правя.Днес се разбуди  по обичайното време дадох биба заспа .Храних го чак в 8.30.Вашите деца,за тези които спят и не се събуждат вечер .Директно ли започнаха да спрат от 21до 8примерно или стана плавно.До сега се събуждаше в 6,от известно време се буди по късно давам мляко изпива го и после в 9не иска да го пие.Та затова реших малко по малко да му удължавам съня  и евентуално първото ядене да е в 8или 9ч.Милото и при нас е така Секса ,дразня се ,на ММ ще от сутрин до вечер работи ,аз се занимавам с детето и вечер като се прибере иска да си гледа тв.,да е на телефона и когато всъщност детето спи . Никакъв го няма в леглото.А и каката стои до никое време.Днес ще предам -събираме капачки във блока нашия вход за детска линейка.И ще имаме грамота.

# 96
Ава също не бих казала, че се заиграва сама. Като я сложа на килимчето веднага се обръща по корем, няколко минутки бута някоя играчка и започва да мучи 😃 на шезлонга също имаме подобен успех. Забелязах, че е по-спокойна, ако има някой в стаята и говори. Ако сме с ММ и си говорим си седи в шезлонга и си бута играчките, ако говоря по телефона не мрънка на килимчето. Голяма клюкарка е 😃 а тази сутрин счупи рекордите по мрънкане, откакто се е събудила в 7 не млъкна, какво ли не пробвах. Накрая излязохме с количката и заспа зверчето 🤷

# 97
  • Велико Търново
M. Angelova, аз това го казвам на моя мъж, че той всички дрехи които купува все в розово 😃, аз не си падам толкова по розовото, предпочитам унисекс. Единственото което ѝ взех мъжко, беше едно яке от Лидл, но наистина беше в секцията за момченца 😃, просто при момичетата всичко беше в розово, аз взех тъмно синьо (но обожавам синия цвят 😃😃).

Милото, като беше по- малка си играеше сама, можех даже и да сготвя, вече иска все някой да е при нея, поиграе малко и започва все да мрънка, започнах да я взимам в кухнята с мен на шезлонга и си пеем докато готвя, така успявам поне да свърша нещо.

# 98
Аз не харесвам розово и ненавиждам лилаво (направо ми се обръщат червата, като го видя 🤣). НО, каката обожава розово и ако зависи от нея всичко ще ни е розово и на мен и на нея ѝ на Никол. И стаята ѝ е с няколко розови нещица. 😔
Гледам да купувам малко по неутрални неща, но въпреки това иамаме много розови. Само веднъж са ме питали дали е момч или момиче, беше със сини дрешки, но целите в цветя.
Иначе аз редовно купувам дрешки примерно от Zara boys и за Ники и за кака ѝ в цвят горчица. Много го харесвам този цвят, не ми е ясно защо всичко в него е за момченце. От H&M взех едно яке пролетно, то е за момченце попринцип, но си има жълто, синьо, оранжеви мисля, свежо е. Като цяло не робувам на синьо за момче и розово за момиче.

# 99
  • Асеновград
Аз пък обожавам розово и лилаво и ако бях с момиче сигурно такъв щеше да ни е основно гардероба.😁 Само че с момче може да слагаш много различни цветове, докато при момичетата сложиш ли синьо примерно и ще те питат момче ли е или момиче.
На нас повечето неща са ни в неутрални цветове, количката сива, а дрешки му слагам и купувам всякакви, синьо, жълто, зелено, червено, бяло, черно дори. Един гащеризон му взех от х&м горчица, нямам търпение да дойде пролетта да му го облека че е и бая голям.😄😅 От дрехите дотук като качество съм най-доволна от тези на х&м, и лидъл, вече само от там купувам.
Забелязвам че на повечето дрешки, панталончетата примерно им са много стегнати ластиците, а повечето бебета са си със сладко бебешко коремче, защо ги правят такива тесни??? Нашия вече носи 80/86 размер, защото му е тясно всичко друго, 86 са му дълги ръкавите и крачолите но иначе му стягат в коремчето.

За обръщането, от няколко дни не спира да се обръща от гръб по корем, но наобратно още не може..😁😁и то се обръща само на едната страна-на дясната. Опитва се и да си вдига дупето но още не е заякнал достатъчно.

Момичета вашите бебета правят ли така- като яде пюре в началото е много спокоен и яде, няма проблеми, но после като изяде 1/3 да речем от пюрето, изведнъж почва да реве, да плюе, изнервя се, направо в чудо съм се видяла, а имаме заместено хранене от 1-ви януари и знае вече че мляко няма да има след пюрето.. защо се нерви толкова не знам, а ако му избърша устата почва още повече да реве, супер мн го дразни и лигавника.😅😂Абе един лъв разярен става🦁.

# 100
  • Бургас / Славейков
Яна да и при нас е така със захранването .Яде в началото спокойно и после стиска устата и нищо не иска.Накрая пак млякото.И още нямаме заместено хранене.И при нас цветовете на количката са неутрални /сива/,иначе се заглеждам по розово ,ама пак нещо в тъмнината гама купувам.Такива хубави неща има сега за момичета .

# 101
Моята си играе сама. Оставям я или в леглото и или на активната гимнастика. В леглото си не се върти. Но пък вече почти е успяла да си замъкне крака в устата. И големите си играеха сами, каката като не ревеше. Мен хич не ме бива да се правя на клоун.

От липса на секс не мога да се оплача. Децата си лягат заедно около 22ч. Всеки си спи в леглото, освен ако не ни нападне през ноща, но рядко се случва.

# 102
  • Велико Търново
Yana, и при нас е така с яденето, избърша ли я и край, после няма успокояване. Но съм забелязала в такива моменти че ако не ѝ дам веднага лъжицата и почва да реве, мисля че просто е гладна 😃 , понякога не мога да ѝ смогна.

Допълвам:
Днес реших да правя сладък картоф, да ама от мързел сложих всички зеленчуци на едно в мултикукъра, картоф, тиква и сладък картоф. Като си мислех че ще бъде много лесно да разделя сладкия картоф, да ама не... Нарязах всичко на еднаква големина и сега вече няма разпознаване 😃. Вики ще яде смесено пюре , ще трябва да правя само сладък картоф другите дни, да видя дали ѝ харесва.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 13:23 от Plamingo__

# 103
Тук сме 😊, ще се включа по последните теми и ще се оплача накрая Grinning

Божидар се заиграва понякога, понякога не. Вчера игра 20мин с един жираф и клип му направих, голяма борба беше, а не е нова играчка. Килимчето в хола дойде, ядосва го много. Не може да хване картинките и започва да го бие и да му се кара. Оставих го сам вчера там, след 5 мин изпищя и се разплака, май не искаше да е сам ня земята в тоя голям хол, стресна го нещо, после пак така. Когато сме в стаята или лежа при него няма проблем.
Опитва се яко да пълзи, придвижва се, не на колене и ръце, намерил си е начин. Яко обикаля леглото, обграден отвсякъде с възглавници, но започна и по тях да се катери. Иначе вдига дупето и се клати.

Той почти няма дрехи, ще зареждаме скоро. Също като Яна мисля, че тя беше писала, забравих Disappointed
Много стегнати ластици имат и не му стават, на крачетата също много стегнати, за манекени ги правят. Баба му беше взела от LC Waikiki, много съм доволна и мекички и не са стегнати никъде. Жалко, че нямаме Лайкики в Англия, и аз се обзаведох от там в БГ. Най нормални дрехи имаше.

Иначе носи всичко, без розово. Аз много харесвам зелено, и синьо и горчица има. Ще ви покажа накрая.

Количката ни ще е синя, ММ искаше черна, за да я използваме и за второто ама на мен много ми хареса синя. Второто може пък пак да е момче.

Сега да се оплача. Започнахме захранването. МЪКААА - започнах с тиква, а все едно му дадох лимон. Три пъти го втресе на първата лъжица, физиономията беше безценна и документирана разбира се. Не иска и не иска. Два дена го пробвах, днес ще сложа сладък картоф. Да видим...
Ходих да му купя днес картофи, сладки картофи, моркови, броколи, карфиол, тиква пак. Приготвих всичко, той ме гледа от стола през цялото време, на фона на РАМ ЗАМ ЗАМ... Приспах го и чакам да стане да го изненадам пак с пюре. Чакам и доста готови да пристигнат днес, че няма да мога всичко да му правя аз. Намерих един сайт с много интересни вкусове, които само да опита като смокиня, патладжан и т. н.
Защото вкъщи рядко, да не кажа никога няма да има в хладилника.

И пак забравих кой каза, за бърсането на устата. Вчера ходихме до едно място с мойта приятелка (ще кажа къде) и едвам ни стигна времето да се наговорим.
Че тя ми каза, да не го бърша, защото много ги изнервя, даже плюнката като му бърша се ядосва. Владимирова така казала, аз не съм гледала още всички клипчета.
Бях на конизация вчера. Никаква болка, никакво кървене засега
Все едно не съм ходила никъде, не беше много приятно естествено, но наистина бяха ядски мили жените и кафе пих там вътре.

И така много бързо, че звяра се събуди и стана дълго, ще дописвам
Не мога да кача снимка, не знам защо...

# 104
Ади понякога се заиграва сама , но понякога мрънка - всеки път различно.
С яденето на пюре пак така  - понякога яде с кеф , а понякога на средата почва да ръмжи , да се нервира, но като цяло сама си отваря устата , преглъща бързо и аз понякога не и смогвам Simple Smile
Дрешките ни са в различни цветове, има оранжеви, лилави, бежови , пепел от рози, розови разбира се , има комбинация синьо с нещо, кафяви , зелени - абе всичко.И аз скоро ще пазарувам нови.Предпочитам по - свободни , че по - бързо се обличат ,а на нея обличането не и е любимото.Някой попита за пижамки - ползвам цели ромпъри за тази цел , но слагам само вечер.През деня спи с каквото е облечена.Моите повечето са ми подарени , но мисля , че са от Окайди - плътни са и хубави.
Лепетна реч вече я практикува сериозно - звуците са точно най - често - "мам мам" , "ба ба", "га га" , "не не" , "дай" " дя дя" "бу" , "ей" - разбирам , че не знае какво означават или по - скоро ,че означават нещо друго , но не точно както звучат.Все пак и се радвам , според мен са нормални неща.Ние постоянно и говорим , обясняваме и , приказваме покрай нея, учим я да "дава 5" и да пляска например и , когато успее пак се радваме.Не , че е много важно да можеш да даваш точно 5 , но така я занимаваме и я учим да се концентрира или ако щеш поне да се раЗсея ако нещо скимти.
Последните дни си удря главата с ръчичка - не е силно , но се чудя какво пък точно означава.🫠
За захранването мисля , че е съвсем нормално на първите лъжички да се мръщят - все пак и метода и храната са нови.
Ох вашите близки поне със собствени внуци сравняват , аз какво да кажа свекърва ми като вземе да ми обяснява какъв режим ще има след време нашата , понеже  това , на което е детегледачка еди си какъв режим има.Или еди си кога е прояло само .
На гости ми е баща ми - много ми помага , отменя ме за малката  , ама и той само бърза.Луканка да и даде да оближе , чушка от салатата , водката да помирише , днес хляб да си близне.Викам НЕ - не може да и даваш хляб - има време за всичко.Аа и пак благодарение на него вчера малката пи вода от истинска чаша.Поне го видях навреме , че ще и дава и викам вземи поне преварена и леко затоплена да е.Отделно увеличил парното , защото щяло да и е студено.Ама викам тя 6 месеца живее тук , свикнала е на тази немпература и и е добре.И така - всеки си има неговите разбирания , но предпочитам да си следвам моите 😀

Общи условия

Активация на акаунт