Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 532
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Аз просто искрено ненавиждам сравненията. Жената на един приятел на ММ постоянно ми обяснява как си е гледала детето, кога го къпела, на колко го захранила, колко тежало, как го приспивала, как го научила да не спи с тях. А детето ѝ вече е на 3, дори не разбирам защо има нужда да сравнява. И аз само повтарям "всяко дете се развива със собствен темп", но не вдява, че не ме интересува нейният подход за отглеждане на деца. Като цяло ми е непонятно защо има жени, които искат постоянно да се изкарват като майки за пример и често прибягват до mom shaming 🤷 а другото, което искрено не разбирам е за къде е това бързане за самостоятелност на бебето. Не знам защо модерното общество изисква бебетата всичко да правят сами до годинката - да спят, да ядат, задължително да вървят и т.н. и т.н. Зящото на съседката Пенка внучето проходило на 8.5 месеца, твоето видиш ли изостава 😃😃 а най-смешно ми е като чуя, че бебе е "проговорило" на 7-8 месеца и казва "баба", "мама" 😃 само не разбирам, наистина ли има хора, които не осъзнават, че това е лепетна реч и бебето не произнася тези звуци, защото най-много обича майка си и баба си 😃
Ай стига! Ти не знаеш ли,че някои бебета скоро ще тичат,а други ще рецитират “Аз съм българче”🤪На някои майки фантазиите им работят много силно. В Юлската група на една мама мъжът и чувал,че детето казва hallo и си мислят че в предишен живот било англичанче🤣Мойта отдавна казва мам-мам значи и тя говори …🤷♀Да кажа че казва и еля,еля значи е била гъркиня в предния си живот. За знаещите мами няма да коментирам. То все едни акъли,ще кажеш,че само те гледали деца. И като почнат повечето не на това,това вреди онова вреди🫤Абе всеки си решава,може да изразиш мнение ,че дадено нещо не ти допада,но не и да го налагаш. Не ми се коментира,че бая имам да кажа.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 20:29 от Милото

# 76
Ох, и аз най-обичам сравненията. Че то моите си 3 като сравня едно с едно няма, а все аз си ги гледам. Баткото на 5м е бил 9+кг, каката 8+кг, а това сега не знам и 6кг дали има. Имат разлика в рожденото тегло разбира се. Баткото на 4м и половина открих, че има 2 зъба, седна на 5м и половина сам. Каката се движи след него. Бебо пък сега се върти за разлика от другите двама. Няма как да се сравняват децата. Всяко си е за себе си, развива си се със собствени темпове. Не, че не си ги сравнявам моите, но те са си мои и аз си ги сравнявам, не някои си чужд да ми натрапва как да си ги гледам. Въпреки, че онзи ден една ми обясняваше, че било много голо детето и явно съм нямала опит как да обличам дете. Под онзи ден разбирайте като бяха жеги. Детето в количката изобщо не беше голо, аз бях по тънка блуза и есенно яке, и ми беше горещо, а съм зиморничава. Като погледнах нейното, на около годинка някъде беше, облечено с ескимос, ръкавици, шапка и сложен шал ми призля и го съжалих горкото. Питах я как ще го облече като стане студено, отговора беше "сега е зима, така се обличат децата, вие какво искате да настине ли". Реших, че е по добре да си замълча, че щях да вляза в безмислено спор. То и аз се чудя как да я обличам в това хамавото време, а толкова дебело ги обличам при отрицателни Т, не при +18⁰. То и аз мога да кажа, че мойто говори, от няколко дни е вкарала нови звуци, дето с малко фантазия (не много малко) можеш да решиш и, че са думи даже.

# 77
  • Велико Търново
Браво на Плами , добре си хапва и тя, нека да имат апетит децата, за да растат ☺️.

Аз вчера с майка имах такъв "спор", че ѝ било време да сяда, аз не я насилвам, тя когато реши се напъва и ѝ давам просто пръсти за упора. После ми излезе с това че нали тя ме била отгледала, какво ми е имало като ме е слагала да сядам. Казах ѝ че точно че тя си е отгледала децата, сега да ме остави аз да гледам моето както сметна за добре.

Много е дразнещо това  постоянно сравнение, няма еднакви деца, всяко се развива със собствен темп.

Lucinda, нашите бяха на гости миналата седмица, направо ни отиде всякакъв режим, хубавото е че после не ѝ се отразява на режима като сме сами.
А какво означава че това ти е работата, детето не е нещо временно, да, ние сме родителите и е наша отговорността при отглеждането, но сме и хора, и ние имаме нужда от малко отмяна и почивка.

# 78
Нали знаете, отстрани е много лесно да се дава акъл. Аз защото съм отстъпчива и гледам да обръщам внимание на околните и затова си патя. Добре, че ММ ми помага.
Ползвам напоследък Лидълски памперси, тройка, струват ми се меки. Когато беше размер между 2 и 3 му пропуснаха памперсите. Но той е слаб и дълъг. Може да се обръща, правил го е и в двете посоки, но си лежи по гръб. Тревожа се малко, но ще му дойде времето.
Лизи, не знам как издържаш, дано се оправяте бързо.
Барбалена, влагоуловителя е чудесна машинка за бял шум, свети в зелено при нормална влажност и в червено при висока. Ние имаме два и работят денонощно, изкарвам над 4 литра на денонощие и влажността рядко спада под 60%. Имаме и климатици, но рядко ги ползваме. Иначе и те изсушават въздуха и създават бял шум.

# 79
  • Велико Търново
Вики се обръща активно вече по корем, но не може да се завърти обратно, гледам да не се притеснявам, все пак за това става и въпрос че децата се развиват с различни темпове.

# 80
И Алекс е така, не спира да се обръща по корем, но на обратно му е зор. Няколко пъти вече ме буди в ранните часове, като се е обърнал по коремче и не може обратно, следва викане и дразнене.. 😅

# 81
Пламена се обръща активно от гръб по корем от 3++ месеца,а от 20 дни вече активно и от корем по гръб,въпреки прословутите и килограми,които ми натъртват. До дете си е според мен

# 82
  • Велико Търново
Точно така, всяко е различно, а що се отнася до килограми не обръщай внимание на никого. Гледай си детенцето, радвай ѝ се, и хип да не ти пука какво ти говорят. Лично аз съм против ограничаването на детето, даже като казах на педиатърката, че тези дни значително си е увеличила дажбата на млякото, каза да ѝ давам колкото пъти иска, без значение дали е през 2 или 3 часа, нейното мнение е че детето само си показва колко му е нужно. Как ли пък не ще си оставя детето да се дере от рев защото е гладно (веднъж го направих в родилното, но беше от незнание), повече не я допускам тази грешка.

# 83
Ами аз мисля, че на Алекс му пречи спалният чувал в кошарата, за да се обърне нормално. Иначе на дивана през деня редовно се търкала, буквално, като руло.. 😂

# 84
И мен ме дразнят такива сравнения, направо откачам..., майка ми ги прави, най - вече.... " Като съм ви дала сок/вода на 2,3 месеца, какво  ви има?," и някви такива ... Постоянно.... Аз направо откачам, като чуя и я режа много, но тя не се разбира и след малко пак каже нещо подобно. Лусинда не знам как си го изтърпяла това?!? Направо много се ядосах докато те четох Grinning а камо ли ако ми се случи.

# 85
  • Велико Търново
И аз си мисля че ѝ пречи чувалчето нощем, иначе като я сложа без и прави опити да се завърти.

За съжаление тези сравнения няма да спрат, все ще се намери някой който да каже нещо.

Вчера като бяхме в магазина с раницата и един дядо почна да ѝ се радва и вика "момче, нали?" Викам ами не, момиче, и той аааааа, защото има много малко косичка , ама явно още е малко. Викам да, на 6 месеца е, косичка по- късно. Това е другото което ме е дразнело винаги, ти го облечеш в розово/ синьо , сложиш панделки на момиченцата и пак те питат за пола.
А преди време една госпожа в един магазин ми вика, момиче е нали, защото количката е червена. А като я купувахме с ММ имахме малко търкания относно цвета, според него червеното ставало и за момче и за това я взехме ... И след това изказване върви я ползвай втори път ако е момче 😃.

# 86
Аз пък искрено се забавлявам на разни откачалки. Никола е с много големи мигли и непрестанно ме питат дали не е момиче. Пък и количката му е бежова, и рядко го обличам изцяло в синьо. Само една овца ме беше издразнила в началото като се роди. Беше може би на около 10 дни със силно изразена жълтеница и много Черна коса. Та тая се надвеси над количката и вика “ Уууу що е толкова черно”. Леле откачих. Добре че ММ беше с мен и ме хвана за ръката иначе сигурно щях да и набия кухото канче в земята.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 05:52 от Didister

# 87
И мен ме питат дали е момче или момиче, но той е с 3 руси косъма на главата и не могат да разберат хората Simple Smile
И според мен червеното става за количка за момче, аз с втория ми син бях с червена.

И аз си мисля че ѝ пречи чувалчето нощем, иначе като я сложа без и прави опити да се завърти.

За съжаление тези сравнения няма да спрат, все ще се намери някой който да каже нещо.

Вчера като бяхме в магазина с раницата и един дядо почна да ѝ се радва и вика "момче, нали?" Викам ами не, момиче, и той аааааа, защото има много малко косичка , ама явно още е малко. Викам да, на 6 месеца е, косичка по- късно. Това е другото което ме е дразнело винаги, ти го облечеш в розово/ синьо , сложиш панделки на момиченцата и пак те питат за пола.
А преди време една госпожа в един магазин ми вика, момиче е нали, защото количката е червена. А като я купувахме с ММ имахме малко търкания относно цвета, според него червеното ставало и за момче и за това я взехме ... И след това изказване върви я ползвай втори път ако е момче 😃.

# 88
Лусинда, на нас ни трябва овлажнител Smile
Иначе пускам през телефона, ама не ми е удобно. Каката пък има една лампа с бял шум, обаче има проблем с копчететата и трябва толкова силно да се натискат, че ми иде да я метна през прозореца Smile

ПАК спахме ужасно. Смятайте щом не помня колко пъти се е будил, тотално неадекватна съм Sad Трябва да почна да правя скрийншоти на екрана на телефона, за да разбера по колки пъти аджеба се буди този демон Smile

И ние сме с червена количка и бабите постоянно му говорят в женски род. Макар че за мен червена количка даже си е по-скоро за момченца. Много ми е агресивен този цвят и хич не го харесвам Smiley

# 89
Барбалена, и аз имам подобни чувства към червения цвят 😃 на мен май само веднъж ми се случи да ме питат какво е, но си беше облечена в бяло. Обаче майка ми са я питали като беше увита в бонбонено розово одеяло 🤯😃 иначе аз като бях бременна само повтарях как ще вземаме унисекс неща. С количката успях, кафява е, обаче всичко друго е 50 нюанса розово 😃 до сега унисекс дрешките, които съм прибрала мога да ги преброя с пръстите на едната си ръка 😃 и на всяко прибиране казвам "Ави, дано имаш сестричка" 😃

Общи условия

Активация на акаунт