Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 515
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Пламинго, целината е много силен алерген. Аз ще изчакам с нея. Просто споделям.

Милото, по 3 дни въвеждам аз.
Освен че е алерген,четох че дава и отражение на щитовидната жлеза. Макар че в минимални количества не знам колко е вярно. И аз въвеждам по три дни☺

# 61
точно за болни с намалена функция на щитовидната дават сутрин на гладно да се пие смути от целина (целина и вода).

# 62
точно за болни с намалена функция на щитовидната дават сутрин на гладно да се пие смути от целина (целина и вода).
Това наистина не го знаех и скоро го бях чела,но явно трябва да сме внимателни с приема и☺

# 63
Милото , аз съхранявам всичко във фризера , и вадя от предната вечер в хладилника да се размрази.
Засега аз сама си правя пюретата ,кеф ми е , а и на Стефи й харесват.

Да се похваля , днес за първи път се надигна на коленца ,ама не й дойде на акъла да мести и ръцете , явно скоро ще си имам пролазило бебе хаха Simple Smile

# 64
Давам отчет, вече освен хрема имат зачервено гърло и уши най вероятно ги болят.... Ходихме на педиатър, гърдите са им чисти. Но изписа антибиотик.

# 65
Може би ние сме най-малки. Аз родих началото на септември, но си бях свикнала да чета тази групичка, че в нашата нямаше много за началото на месеца.
Ние пак си хапнахме сладко сладко тиквата. Днес цели 8 лъжици. С акането обаче остава проблемът. Пак второ ден не е акал и се мъчи според мен, защото пръцка. Взех друг пробиотик и ако пак няма подобрение ще сменя АМ.

Лизи, дано бързо се оправят твоите. В момента има някакъв грип точно с уши и гърло. Сестра ми е болна от това сега и вика, че е ужасно. А за бебенце пък съвсем.

Диди, имаш ли някакви рецепти или на око ги правиш. По схемата на Хип като даваш нов зеленчук се добавят няколко лъжици от въведен. Така ли правите вие? Кажете и някоя книга с рецепти и за по-натам.

# 66
Милото , аз съхранявам всичко във фризера , и вадя от предната вечер в хладилника да се размрази.
Засега аз сама си правя пюретата ,кеф ми е , а и на Стефи й харесват.

Да се похваля , днес за първи път се надигна на коленца ,ама не й дойде на акъла да мести и ръцете , явно скоро ще си имам пролазило бебе хаха Simple Smile
И аз мисля така да правя понеже днес въведох карфиол за първи път. В четвъртък ще е сладък картоф и в неделя следва броколи. Та мойте мъже не ги ядът броколите и съответно ще замразя. Как ги пакетираш зеленчуците ? На мен също ми харесва да и ги приготвям. Имам си и уред и ми стават супер бързо пюренцата

# 67
От тук ползвах за баткото, после ме домързя и мина на нашата храна.
https://m.bg-mamma.com/?topic=7750
Имаше и един много хубав сайт с рецепти, но вече го няма.

# 68
Все забравям да ви питам с какво спят вашите бебета. До сега имахме две дрешки, които ги кръстих пижами и си спеше с тях и така свикнах. Да си имаше пижама и дреха за после. Та тези пижамки ни умаляха и търся от да купя от някъде.

# 69
  • Бургас / Славейков
Вещица и ние от вчера сложихме една преносима кошара в всекидневната ,пак ни я дадоха  и също поставих играчки и възглавници.Кучето си стои на дивана и от време на време излайва ,но вече по рядко.Нашата консултация утре отпадна ,заради грипната епидемия и от днес дадох пащърнак яде го ,утре пак и после смятам сладък картоф или нещо друго да му дам .Също захранвам на 3дни ,като изключим че чаках консултацията и ваксината ,та яде няколко дни морков и тиква.За нощниците ползвам ромпъри и му слагам за сега само вечер през деня съм решила да слагам нощница , като спи само следобед или и сутрин ,но ще е в количката примерно.Засега спи3на ден ,Будва по 2ч. И продължава така  лесно да заспива .Взе сутрин да се събужда към 6.30и реших да давам по малко мляко пак заспива.Може би първо ще си изключи яденето на в 6ч.и най накрая да яде на 3,5ч.4/5пъти на ден .Ще видя как ще  си го направи.Спи общо поне 3часа през деня до 4ч.най много.Лизи дано бързо да оздравявате  .И да поспиш  и си  починеш най- накрая.

# 70
Нямам аз никакви рецепти, на око ги правя, като добавям нов зеленчук , слагам примерно едно парченце.
Иначе си ги пакетирам в торбички от по 1 и 2 кг които са без дръжки ,ако се сещате Simple Smile

# 71
  • Велико Търново
Кате, благодаря за новата темичка ☺

Като чета пак колко болни има.. бързо оздравяване! Неизвестна, направо вече като прочета че сте болни и изтръпвам ☹ .

Ние бяхме взели гащичките на пуфис, допаднаха ми, един път пропуснаха и един път се беше яко омазала 😃.

Иначе си продължаваме с кауфландските, много рядко пропускат, но мисля че е от недобре сложен памперс. Нощем сменям само ако яде, че започна да пълни памперса , иначе не я будя.

Днес ходихме до магазина с раничката, понеже нямам яке, взех един шал и суичър на ММ, падна голямо гледане и озъртане, а хората и се радваха и ѝ се правеха на маймуни 🤣 , разбира се накрая заспа 😃.
Утре ще ѝ правя сладък картоф, чудя се после дали мога да дам броколи, имам и целина, май и от нея ще сложа малко тези дни.

Така ме мързи, нищо не ми се прави, вкъщи трябва малко да поразчистя, а предпочитам докато спи да си почина, че все иска забавления, направо понякога ми идва в повече 🤣 .
По колко дни въвеждаш даден зеленчук? Аз днес въведох карфиол и в четвъртък ще дам сладък картоф. И на какво количество е Вики. Мисля че горе долу по едно време почнахме да захранваме☺

По три дни въвеждам, най- много изяжда тиква и морков по 190 (толкова са бурканчетата ), иначе другите зеленчуци които не ѝ харесват като картоф и пащърнак хапва едвам 100. Плами ако не се лъжа май беше казала че изяжда по 130 ?
Направо се плаша Вики като изяде целия буркан 😃.

Не знаех за целината, ще забавя значи вкарването, аз понеже много я обичам и слагам на почти всичко 😃.

Иначе и аз мислех новия зеленчук да го смесвам с друго пюре, но реших да го давам отделно, така виждам дали ѝ харесва или не.

Лизи, успех всичко да минава бързо.

За спането аз отделих няколко дрешки просто, като ѝ умалеят сменям с други. Не съм търсила нищо конкретно, просто гледам да не  се въргаляла с тях, че вече няколко пъти я намирам на плочките, както си играе на гимнастиката.

Аз така си съхранявам зеленчуци и за нас, нарязани на кубчета, а броколите направо ги замразявам цели (не че са същите като се размразят), но вземаме повече като са на промоция. А с шунка и сметана...ммммм, чак ми се дояде 😃😃.

Magic, къде изчезна, как сте?

# 72
Аз давам всичко микс,не знам до колко е правилно. Не давам примерно само пащърнак или само тиква. Пламена вече е на доза 150-160,но не мисля да и давам повече за сега☺Вики се справя повече от чудесно👏👏

# 73
При нас захранването върви с променлив успех. Вчера бяхме навън и после имахме гости и съответно само сутринта дадох малко ябълка със тиква. Превъзбуди се от гостите, пропусна съня в 3 следобед и така се измори, че заспа в 5 часа до 4.30 сутринта.  С два пъти събуждане да яде.
Днес братовчедка ми се обади(вчера бяха на гости), нали съм я попитала нейните деца на тази възраст колко са тежали и как са се развивали. Родени 3,6 и 3,9 кг.и още на 2,5 месеца били 6 килограма, а момченцето на 5 месеца и половина имало зъб. На 6 месеца вече седял без подкрепа.
Та критиките са, какво го храня, че нашия е едва около 6,5 кг.(излезе от болницата 2,8кг, доносен)на 5,5 месеца и не съм го слагала да сяда освен когато го храня. Скарахме се накрая и я помолих да си гледа нейните деца и да ме оставят на мира. За ваксината миналата седмица изобщо не споменах, защото тя е заклета антиваксърка.
 И какво ако пропълзи и сяда малко по-късно, няма да свърши света. Колкото мога се грижа за него. Иначе никой не се интересува, че не съм спала повече от 3 часа наведнъж от месеци. Това ми била работата се изказа леля ми.
Цял ден мрънка и реве, спи по 40 минути.
Днес поне яде ябълка с тиква и оризова каша. Яде по 60 грама някъде.Пробвах пюре с пилешко за трети път и не иска дори две лъжици.
Освен това защо не съм му готвела а предпочитам готови пюрета. Голяма мъка това ядене. Просто споделям за да ми олекне.
Да споделя нещо положително, ще събера неща който вече не ползваме за благотворителност, когато се прибера в България. Радвам се, че събрахме за малката Галина.
След няколко дни ще се срещнем с детегледачката и искрено се надявам да се харесаме.
Не мога да изживявам драми защо го давам толкова малък, просто не мога да си позволя да напусна работа, и си харесвам колегите.

Бързо възстановяване на всички болни.Heart

# 74
Аз просто искрено ненавиждам сравненията. Жената на един приятел на ММ постоянно ми обяснява как си е гледала детето, кога го къпела, на колко го захранила, колко тежало, как го приспивала, как го научила да не спи с тях. А детето ѝ вече е на 3, дори не разбирам защо има нужда да сравнява. И аз само повтарям "всяко дете се развива със собствен темп", но не вдява, че не ме интересува нейният подход за отглеждане на деца. Като цяло ми е непонятно защо има жени, които искат постоянно да се изкарват като майки за пример и често прибягват до mom shaming 🤷 а другото, което искрено не разбирам е за къде е това бързане за самостоятелност на бебето. Не знам защо модерното общество изисква бебетата всичко да правят сами до годинката - да спят, да ядат, задължително да вървят и т.н. и т.н. Зящото на съседката Пенка внучето проходило на 8.5 месеца, твоето видиш ли изостава 😃😃 а най-смешно ми е като чуя, че бебе е "проговорило" на 7-8 месеца и казва "баба", "мама" 😃 само не разбирам, наистина ли има хора, които не осъзнават, че това е лепетна реч и бебето не произнася тези звуци, защото най-много обича майка си и баба си 😃

Общи условия

Активация на акаунт