Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 603
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Лизи, аз купих сладък картоф и морков смесено на Гербер.
Неса, нищо не си сбъркала. Не я слушай педиатърката. Аз моята дори не я питах за захранването. Почнах си както ми падне.
Меджик, не го насилвай. Ако трябва яж пред него, за да му стане ясно какво да прави. Или пък му дай да се нацапа, нека си топне в купата и после си оближе пръстите Joy
Аз моето не го насилвам. Днес пробвай пак вчерашното домашно пюре и пак не му хареса. Затова му дадох бананче. Нека знае, че има и вкуснотии Joy

Барбалена, така е. Като стиска устата не давам. Щом не иска, не иска. Какво стана при вас? Никой не ти отговори в групата за кърменето.

# 511
Аз като започне да плаче, спирам, но го издебнах като се опитваше да захапе играчката и му сипах малко в устата, иначе как ще разбере дали е вкусно, като не иска да опита.
Той и с млякото така прави, сега не беше ял 9 часа, същност по едно време изяде някакви 40 мл.

Момичета, доколото знам, не е хубаво да се дава храна докато бебето плаче, че може да се задави, дори и с пюре... Трябва да е спокойно.

И аз съм за ненасилване, ако не искат да ядат. Иначе и ние още не сме почнали със захранването...

# 512
Не съм си и помисляла да му дам да яде докато плаче. Нито пък съм го насилила, защо така ме разбрахте.
Просто ми е тъпо, аз се ядосвам, защото се приготвям един час, нагласяме се с голямо желание, и в момента е който види лъжицата край... Опита да, опита днес... 3лъжици картоф, тиквичка и грах. Аз само отворям нови вкусове, всеки ден и хвърлям. И нищо!
Сега търся на Гербер, ама слабо, няма никакъв избор, освен на Ella's kitchen и той и тях не иска. Аз му правих, не иска.
На ХИП също няма кой знай какво, тук са по ЗВБ. Аз реших, че колкото и да не яде, няма да опитам този метод. Месата не съм гледала въобще, не знам ще стигнем ли до там Disappointed Relieved

# 513
Аз днес за първи път дадох грах и карфиол заедно с картоф и морков, готово пюре на хип. Много добре се прие, не очаквах и дадох само половинта бурканче от 190мл. Другата половина ще му я дам утре.
Иначе до сега съм въвела още пащърнак, сладък картоф, тиква, броколи, ябълка, банан и рапично олио. Рапичното олио го добавям допълнително ако видя, че няма добавено към самото пюре.
Днес педиатърът също ми препоръча да започвам с месото. Но утре ще му дам това многокомпонентното, и вече след сряда нататък малко по малко ще вкарам и месо. Ще опитам първо само месото и ако не се получи ще го смеся с любимия морков. Купила съм пилешко, телешко и сьомга, но сьомгата ще я дам по—късно.
Все още нямам и заместен обяд, но и не бързам честно казано. Толкова нямах търпение за захранването, а сега се пълен гърч. Всеки ден гадая ще яде или не приготвеното. Имам и домашни пюрета, дето сама гипасирах по половин час, ами не иска нищо от тях да яде. Успехите ми са с готовитр и, съм се заредила с доста о т тях. Ще му давам за сега такива и като попривикне с вкуса на храната пак ще готвя. Аз се старая много, обаче консистенията не ми се получава.
Имам и доста плову паучове но за тях ще почака още, дадох му само веднъж за да разбера вкуса ли не му харесва или не е готов.

# 514
Като въвеждате нов зеленчук по колко грама давате?
По моята схема трябва да дам цяло бурканче,така излиза
И половинката от предишния ден.
Аз се напрегнах защото в интернет четох че всички бъдещи проблеми и заболявания започват от червата и че захранването играе ключова роля,и затова толкова ме е страх да не объркам нещо..

# 515
Един обсъждан въпрос!
Сега съм дала два дни картоф.
Според педиатърката трябва да давам картоф докато не стигнат  заместено хранене. Според вас да чакам ли толкова време, като се има предвид, че Сами е изял 3 лъжици общо за два дни, или да дам на 4ти, 5ти ден друг зеленчук.
И пак според педиатърката новия зеленчук се смесва със стария, вие така ли правите?
Имам готови пюрета, може ли да смесвам примерно готово пюре тиква със друго бурканче готово пюре картоф?

За колко време трябва да се замести храненето и с колко грама пюре?

Редактирам : и от един обсъждан въпрос, станаха няколко Joy

# 516
При нас тази схема нямаше успех.Тиквата не успя да замести обедното защото все стигаше до 50-60 и край.Все едно се отвръщаваше.Минах на бял морков и си замести обедното с голямо желание си го хапна.
Аз не ги смесвам все още защото искам да видя кое и харесва и кое не.Примерно като дадох отделно морков и отделно пащърнак днес,беше видно че на пащърнака много се мръщи и не и допада и си мисля че ако го смеся с морков,рискувам да не изяде нищо.

# 517
Ние днес ви черпим с Плами понеже става на 6 месеца☺

На въпроса с въвеждането аз съм въвела тиква,тиквичка,карфиол,броколи,картоф,сладък картоф,морков,пащърнак,жълтък,краве масло и банан. Днес ще въвеждам ябълка. Отклонявам се малко от схемата на Владимирова. До края на седмицата ще въведа синя слива и круша. Ще продължа после с месата,след което ще включа кашите☺

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:34 от Милото

# 518
Лизи не се знае кога ще заместиш хранене. Баткото го замести за около 2 седмици, каката за около 4м, малката сега за 1 седмица. Аз давам 3 дена първия зеленчук и после започва да меся с друг зеленчук. След това вече давам през ден нов. Като и дойде малко храната дохранвам. Днес например изяде около 90гр и отказа да яде повече, дояде си с мляко. Онзи ден изяде 150гр и не и дадох мляко, защото ще и стане много. Това да не го дохранв като не се е наяло ми е странно. Все едно аз съм имала в чинията една пържола и 1 домат, обаче не съм се наяла и да не си взема допълнително домат или десерт. Тази докторка да седи гладна. Тя като изяде 50гр на обяд и друго не яде ли? Въпреки, че каката за да започне да яде твърда храна спрях да я дохранвам, но тя беше на почти 9м и ядеше по 20-30гр, а ядеше 3 пъти на ден твърда храна. Накрая просто ми писна да готвя и изхвърлям. На третия ден рязко прояде като разбра, че няма цица. Но 5-6м, което тепърва захранвам за мен не изглежда логично да не дохраня. Както не разбирам и как може 1-2 седмици да яде само картоф или тиква или каквото е там. Че аз ако ям само това една седмица накрая ще започне да ми се повдига само докато видя лъжицата.

# 519
И пак аз на всяка манджа меродия.
Аз лично в началото давах еднокомпонентни пюрета за да усети вкуса по отделно , а някои като тиквичка ги дадох смесено(с картоф) , защото нямаше пюре само тиквичка.Не мисля , че има грешен начин, както ти харесва.Важното е да е по едно ново  нещо.
Като количество започвам с 3-4 лъжички ,после 6-7 и постепенно увеличавам.Ако не става с увеличаване просто пак давам 3 - 4 , но все пак гледам да спазвам даването 4 дена.
Плами е много сладка !
За достатъчно количество за замествно хранене приех , когато започна да издържа по 3 часа без да яде . В нашия случай около 130-40гр пюре.

# 520
  • София
Аз тепърва започвам, въвела съм тиква, морков, картоф и батат. Обикновеният картоф не го харесва, дадох веднъж и после се разби от газове, та засега го пропускам. Сладкият го въведох с пюре на Гербер от тиква и батат. Всичко въвеждам с тиква, понеже имам лош опит с баткото и много ме е страх от запек. Тя яде по 70-80гр обикновено и после не търси да суче около 2-2.5ч, явно я засища, но не бързам с със заместването, даже не искам 🤣. Но пък се радвам, че яде с желание, така като я накърмя и ако ми се наложи да излезна, ще имам 4-5ч без да бързам (евентуално).
Въвеждам по три дни храна, заради атопичния дерматит. Сега следват тиквичка, пащърнак, броколи, карфиол, спанак. След това смятам по леко да предложа плодови пюрета и каши.
На баткото съм давала в следния ред: тиква, пащърнак, морков, сладък картоф, картоф, броколи, тиквичка, карфиол, спанак, оризова каша, банан, синя слива, ябълка, круша, е да, червена чушка, грах, зелена чушка, манго, праскова, заешко, пилешко, жълтък, пуешко, кайсия, зелен лук и после съм записала глутен, но си спомням, че той се въвеждаше дълго. Сега като гледам по записките ми е много смешно колко разхвърляно съм захранвала, ама оцелял е 🤣

# 521
  • Бургас / Славейков
Аз досега съм дала тиква,морков, сладък картоф, броколи, пащърнак,,картоф,тиквичка,бял морков няма да давам ,с граха и карфиол смятам да изчакам,може би ще вкарам спанак.Плодове ще давам на 1.02.,както и каша безглутенова,ще изчакам и аз със кайсия и праскова.Вие кашите сутрин ли ги давате Или следобед с плодовете ? И да праз съм си записала ,че може да се дава 4+Добавям въвела съм и жълтък ,както и масло.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 17:42 от pupelina

# 522
  • Велико Търново
Неизвестна, съболезнования!

Честити да са месечинките ❤️

До сега съм въвела тиква, пащърнак, морков, картоф, сладък картоф, тиквичка, броколи, спанака въведох вчера (веднъж ѝ се погади, но го хапна), остана ми карфиол, бял морков и евентуално авокадо, но за него още се чудя . Подправки не съм въвеждала още, но мисля скоро да започвам, също и лук.

Аз започнах с бурканчетата на хип, те са по 125 гр. За да не го изхвърля първия ден давах 2-3 лъжици, втория около 5-10 (просто много ѝ харесваше тиквата и искаше още) и на третия ден давах остатъка. След около половин месец купих от на Ганчев (те са по 190 и ако ѝ харесваше го изяждаше цялото, говоря за въведен зеленчук).

Мисля че няма значение дали ще се даде отделно или смесено нов с вече въведен зеленчук. Аз давам отделно, за да видя дали ще ѝ хареса. След като го въведа започвам да смесвам.

Смесвала съм две готови бурканчета, тиква и морков с картоф, не мисля че е проблем.

Принципно вече замести обяда , но има дни както днес не иска да яде,  изяде 50 гр най- много и дадох мляко.

Мисля че някъде бях чела че е хубаво да се даде само зелена чушка, червената по- нататък но не съм сигурна защо.

Вчера вечерта малката така се стресна, уж легна за нощния сън, отидох аз в стаята, но беше тъмно и явно ми видя сянката, че като се разрева това дете с пълно гърло, после си я гушках да я успокоявам, дали започва да ги е страх от тъмното вече.

# 523

Честити да са месечинките ❤

До сега съм въвела тиква, пащърнак, морков, картоф, сладък картоф, тиквичка, броколи, спанака въведох вчера (веднъж ѝ се погади, но го хапна), остана ми карфиол, бял морков и евентуално авокадо, но за него още се чудя . Подправки не съм въвеждала още, но мисля скоро да започвам, също и лук.

Аз започнах с бурканчетата на хип, те са по 125 гр. За да не го изхвърля първия ден давах 2-3 лъжици, втория около 5-10 (просто много ѝ харесваше тиквата и искаше още) и на третия ден давах остатъка. След около половин месец купих от на Ганчев (те са по 190 и ако ѝ харесваше го изяждаше цялото, говоря за въведен зеленчук).

Мисля че няма значение дали ще се даде отделно или смесено нов с вече въведен зеленчук. Аз давам отделно, за да видя дали ще ѝ хареса. След като го въведа започвам да смесвам.

Смесвала съм две готови бурканчета, тиква и морков с картоф, не мисля че е проблем.

Принципно вече замести обяда , но има дни както днес не иска да яде,  изяде 50 гр най- много и дадох мляко.

Мисля че някъде бях чела че е хубаво да се даде само зелена чушка, червената по- нататък но не съм сигурна защо.

Вчера вечерта малката така се стресна, уж легна за нощния сън, отидох аз в стаята, но беше тъмно и явно ми видя сянката, че като се разрева това дете с пълно гърло, после си я гушках да я успокоявам, дали започва да ги е страх от тъмното вече.
Аз също искам да дам авокадо,но трудно се преработва от норемчето и ще изчакам. Плодовите пюрета ги давам готови на ХИП. Аз давам първи ден 20 гр,на втори 50 гр и после изхвърлям🤷♀Нали уж се съхранява 24 часа само пюрето или бъркам? Как даваш спанака? Червената чушка е по късно,зелената е сега,но аз не съм я въвела още. Тя е от 6+. Ние днес станахме на 6

# 524
  • Велико Търново

Честити да са месечинките ❤

Аз също искам да дам авокадо,но трудно се преработва от норемчето и ще изчакам. Плодовите пюрета ги давам готови на ХИП. Аз давам първи ден 20 гр,на втори 50 гр и после изхвърлям🤷♀Нали уж се съхранява 24 часа само пюрето или бъркам? Как даваш спанака? Червената чушка е по късно,зелената е сега,но аз не съм я въвела още. Тя е от 6+. Ние днес станахме на 6

Хммм, ами бях гледала на едни пюрета пишеше до 48 часа, явно аз съм в грешка, но поне нищо ѝ няма. Сега давам само домашни пюрета, давам и на следващия ден и ако е останало нещо го изхвърлям. Спанака го дадох сам пасиран (изглежда като отрова 😃) , чудя се с кой друг зеленчук мога да го смеся.

Общи условия

Активация на акаунт