Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Честити зъбчета! Аз утре ще правя 1/2 торта за петък и май тогава започвам захранването. Зъби няма иначе, боря се да мине затвърдено на 3 дремки. И това е при нас. Имаше само 1 ден едни пъпчици по дупето, ама с мазане се махнаха. Сега има леко от нейните си екземи, но са приемливи.. само ме е страх да не се влошат от храна, но да кажем, че няма 😀

# 586
Добро утро. Е, до гъбите няма да стигнем скоро. Предполагам, че са тежка храна, вкъщи често ги готвя и след някой месец ще му дам от нашата храна.
Лизи, с баща му ядем пред него да се сети как става. И през деня предлагам няколко пъти пюрета.
Да видим как ще го науча с месото. И зелени храни отказва.

# 587
Faja, фенхел не е ли едно бяло, но мисля чаят е от цветовете.
Аз мислех, че е вид копър или от него род.
Току що се образовах по въпроса от Гугъл ми точно така си е. Тук продават корена и е от рода на копъра( говорим за цветовете и израстъка/стръкчето).Можели да се кръстосват дори.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 11:59 от ancho_82

# 588
Faja, фенхел не е ли едно бяло, но мисля чаят е от цветовете.
Аз мислех, че е вид копър или от него род.
Току що се образовай по въпроса от Гугъл ми точно така си е. Тук продават корена и е от рода на копъра( говорим за цветовете и израстъка/стръкчето).Можели да се кръстосват дори.

Дааа подобно е, сигурно затова го мразя 😆 Копър само на таратор ям. А колко чайове с тая гадост изпих през бременността не е истина. Да бяло е, гледам го по магазините с отвращение 🤣. Чай, супа, десерти има с него ...само рабарбера (ревен) мразя повече

# 589
Ще започнем от тази вечер да се храним пред тях, аз през деня не ям, а вечер ги къпя, приспивам и тогава се храня,  мисля да пробваме първо да вечеряме с тях на масата и после къпане и приспиването и без това съм пред припадане, докато успея да вечерям.
Пламинго, страх ме е да давам пърчета, но на някакъв етап ще започна. Страх ме е от задавяне, а и съм чула, че както не ги сдъвчват после са си така цели пърчетата в памперса и не мисля че им е готова храносмилателната система, но и до това ще прибегна, ако видя че не става по  традиционния начин.

Я кажете по колко жълтък се дава, че се чудим с една приятелка, знам че се започва, след като се замести храненето... Но на лекциите на др Владимирова, казва че се дава по 1/4, до 9ти месец, а на моята приятелка педиатъра, който е много възрастен и казал два дни през ден, да дава 1/4,  два дни през ден 1/2 и после да започва по цял жълтък, като  редува с месото. На мен цял жълтък ми се струва много, вие какво мислите?

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 14:08 от Lizi:) :)

# 590
  • София
Баткото съм го захранвала с жълтък по следната схема:
Три пъти през три дни по 1/4.
Три пъти през два дни по 1/3.
Три пъти през ден по 1/2.
Първо съм въвела месото и реално беше нещо такова:
1. Зеленчуково, месно, Зеленчуково, с жълтък
2. Зеленчуково, месно, с жълтък
3. Месно, с жълтък.
Поне така съм се старала де, ама не вярвам да съм била супер стриктна на 100%.

Ние се храним с бебето на вечеря, през деня също каквото успея да хапна, в повечето случаи и тя присъства. За разлика от батко и, тя видимо има по-голямо желание за различна от млякото храна, въпреки че си е все още пристрастено кърмаче. Вчера например изяде 120гр пащърнак с тиква и после не ме търси да суче близо 3ч.
Каня се и аз да прочета за ЗВБ, не е моето, ама нещо ме човърка да опитам. Притеснявам се на какви парчета трябва да бъде предложена храната. Преди време гледах един курс за първа помощ при задавяне на бебета и се чувствам една идея по-подготвена за реакция. Голямото ми дете се беше задавило много лошо с парче краставица и го обръщах надолу с главата, а след курса разбрах колко неправилно е това.
С него подправките ги считах за въведени от готовите пюрета, сега смятам скоро да започна да добавям по малко копър и магданоз за вкус. Ако не забравя естествено 🤣.
Със свито сърце пуснахме баткото на градина от понеделник, не беше ходил три седмици. Пак ме е страх от вируси и настинки, преди не бях така, ама след тази серия вече ме е страх само като чуя някой да кихне. ММ мина на инжекции за плексита, надявам се вече да му поминава, че ще се избием вкъщи 🤣. Не мога на никъде да тръгна и да му оставя малката, още нищо не може да вдига. Вчера я приспах и излязох до магазина и минах да му взема шкембе от един ресторант. Звъни ми на пожар, че се е събудила с рев, докато се прибера вече хлипаше и каза, че се е захласнала. Имам спешна нужда вече от фризьор, трябва и на зъболекар да ида, обаче идея си нямам как да се случат нещата.
И така, написах голям ферман, не знам дали въобще някой ще ме изчете 🤣

# 591
Неизвестна, радвам се, че се пооправят нещата при вас. Дано баткото не се разболява и не носи вируси вкъщи. И аз гледах по едно време такива курсове за първа помощ. Но сега нямам възможност да присъствам, може онлайн да видя нещо, хубаво е човек да си има представа за такива неща.

# 592
С жълтък започвам по малко. Два поредни дни давам половинката на 1/4. После започвам през ден по 1/4,  след около 1м по 1/3 и след още около месец по 1/2. На повече от 1/2 не стигам, защото ги записвам на детска кухня, а там има жълтък в храната. Редувам 1 ден жълтък, 1 ден месо и веднъж в седмицата риба.

Сега ходих до детския магазин за АМ и се заговорихме с продавачката. Каза, че аптамила вече е на новата цена, разликата е 2лв. Освен това повечето от доставчиците им са ги предупредили, че от 1.02 нещата ще са с нови цени и се вдигат с 20%. Преди това минах през аптеката да си взема Лактил и на него цената му беше +3лв от предния месец, айде може от преди Нова година да е. Взех го за 26лв сега, а като го купувах преди 3г с каката цената беше 17лв. То и сега като си купих първия път беше 22лв. Минахме после през закуските с баткото, че искал рогче, накрая си избра друго, но и там цените бяха по високи. Ненапразно се смея с ММ, че спирам да пазарувам, че всеки път като вляза в магазин и започва да ми прилушава. И после се опитват да ме убедят, че инфлацията била някакви мижави проценти и не знам си още какво.

# 593
  • София
Така е, аз до предния път купувах Мамиата на 19лв в кварталния магазин, вече е на 21лв. Онзи ден тъкмо ходих и давам 20лв, а продавачката ме бъзика '' изненада, ама дай още левче'' 🤣
Цените на АМ не следя, но пюретата също са поскъпнали в сравнение с баткото като купувах. Очаква се де, само дано не вдигат и много лихвите по кредитите, че тогава вече ще загинем 🤣

# 594
Кредита най-малко ме притеснява. Предните 2г ММ успя да изкара що годе добри пари и успяхме да погасим доста голяма част от кредита. И кола си купи по предната, а на мен остана старата. Така я е докарал с кредита, че лихва почти не остана да се плаща. Можем още част от него да погасим, но засега сме решили, че ще изчакаме. Но се надяваме това лято да преключим с него.

Цените на пюретата и млеката от времето на каката не знам дали са се вдигнали, но от времето на баткото със сигурност. АМ Хип има около 10лв разлика. За пюретата не знам, аз не съм купувала много. Но ситуацията започва да ми напомня за 1995г някъде, като бях ученичка и всеки ден цените бяха различни. И всеки петък си ходех с различна цена на билета, никога като отидехме на автобуса не знаехме колко ще е цената тази седмица. Абе като цяло ситуацията хич не ми харесва. Вчера ни излезе тока и за мое учудване имаме само 230лв, аз честно казано очаквах повече.

# 595
Момичета,знаете ли дали е проблем ротарикс  да бъде поставена на 6 месеца и една седмица?
Защото това е единственият ни вариант.

# 596
  • Варна
Това пише “ За предпочитане е курсът на ваксинация да бъде проведен преди навършване на 16 седмици, но задължително трябва да бъде завършен до 24-седмична възраст.”

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/rotar … nformation_bg.pdf

Но попитайте педиатъра все пак

# 597
Как се взима ако за проба?
Педиатъра ми е написал да занеса памперси... Акото е течно и попива в памперса, не знам как да взема материал и да го сложа в шише.
Извинявам се за подробното описани.

# 598
Джой, от аптеката си взимаш контейнерче за фекалии. Вътре има малка шпатулка на капачето. Като се изака с нея си изстъргваш и носиш.

Болибон, аз рядко гледам цените и днес ходихме с каката з  бележка за градината и да на пазаруваме. Вкъщи да я изхвърля и си говорех по телефона и тя седи пред мен и неволно я разгледах по диагонал. Леко се втрештих, като видях, че пилешки те гърди са 18,99 килограма. И то не на Дюк и тем подобни скъпи марки, а наше си българско.

# 599
Ако е твърдо, но то е на вода.... и няма как да взема материал.

Не си зададох разбираемо въпроса Simple Smile

Дали на някого му се се случвало да носи ако за проба когато е течно? В лабораторията дали са им приели памперса на бебето?
Защото така ми каза педиатъра " Занесете памперса в лаборатория"

Общи условия

Активация на акаунт