Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 579
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Рая днес става на 6месеца!
По случай празника майка й реши да я води в лабораторията. 😀😀😀

Взимането на урина стана много лесно. Измих я и й залепих колектора. В креватчето сложих еднократна пелена(памперс) и я оставих да лежи “по голо дупе” в леглото. Пуснах й шум на течаща вода. Бързо се случиха нещата, до 5-10минути.
Показвам картинка как залепих колектора.

В лабораторията всичко мина много добре, не плака, не се е дърпала. Взеха й 3 малки флакончета от пръста. Освен стандартните неща, ще изследвам калций и вит.D(по препоръка на ортопеда) и кръвна група.

Цените в хранителните магазините са безумни, и според мен голяма част са спекулативно завишени. Най-оборотните стоки са най-поскъпнали.

# 601
  • Бургас / Славейков
О,да цените определено се покачват на всичко всеки ден.Аз днес ходих до детския магазин за АМ и каши и оставих 45лв  ,после дадох на дъщеря ми да напазарува някой неща и повечето бяха подправки и 30лв и подарък ,че ще ходим на погача и аз повече няма да излизам 100лв .не стигнаха.GrinningЗа захранването в началото при нас беше много зле ,после изведнъж всичко се промени . Няколко пъти съм добавяла Ам към пюрето.Жълтък давам през ден .Днес дадох вече и плодово облизваше се много.Сладичко как няма . Пюретата докато уцеля гъстотата , защото и аз с уреда правя ,но вече по добре се справям .В началото бяха много гъсти.Между другото ,ако не иска някой път да яде давам вода.И после продължавам.

# 602
Рая днес става на 6месеца!
По случай празника майка й реши да я води в лабораторията. 😀😀😀

Взимането на урина стана много лесно. Измих я и й залепих колектора. В креватчето сложих еднократна пелена(памперс) и я оставих да лежи “по голо дупе” в леглото. Пуснах й шум на течаща вода. Бързо се случиха нещата, до 5-10минути.
Показвам картинка как залепих колектора.

В лабораторията всичко мина много добре, не плака, не се е дърпала. Взеха й 3 малки флакончета от пръста. Освен стандартните неща, ще изследвам калций и вит.D(по препоръка на ортопеда) и кръвна група.

Цените в хранителните магазините са безумни, и според мен голяма част са спекулативно завишени. Най-оборотните стоки са най-поскъпнали.

А от пръста става ли за вит Д? Честита да е Рая.Да е здрава и много щура🤪😍Личната ми каза че от пръста не би бил показателен вит Д☺

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:12 от Милото

# 603
Леле, никога не ми е хрумвало да отрежа колектора с ножица. 🤦🤦То близко да акъла, ама кой да се сети.
Мойто пък редки пюрета не иска да яде. Днес беше с нормална гъстота и си го изяде без проблем. Явно картоф и пащърнак много харесва, с малко морков и карфиол изяде 180гр. Ама той карфиола много рядък. Чак се притеснявам, че двете пюрета дето ги купих ще са и редки и няма да иска да ги яде.

# 604
Леле, никога не ми е хрумвало да отрежа колектора с ножица. 🤦🤦То близко да акъла, ама кой да се сети.
Мойто пък редки пюрета не иска да яде. Днес беше с нормална гъстота и си го изяде без проблем. Явно картоф и пащърнак много харесва, с малко морков и карфиол изяде 180гр. Ама той карфиола много рядък. Чак се притеснявам, че двете пюрета дето ги купих ще са и редки и няма да иска да ги яде.
Пламена е същата не харесва редки. Понеже се е запекла и днес правих тиква,карфиол и съвсем малко морков,та излезе едното нищо. Уж сложих 200 гр близо,но карфиола пуска вода и излезе 140 гр като не и стигна и дохранвах. Иначе плодовите които вземам на хип са течни и тя се нерви ужасно. Слагам по малко банан намачкам с вилица и така ги яде. Парчета всичко яде,но не иска да е рядко🤷♀Нз с какво да ги сгъстя тези плодовите. Ще пробвам тези на ДМ пюретата да видим.

# 605
  • Велико Търново
Аз бях потресена как 1,5 л прясно мляко е по 5 лв, преди редовно купувах за кафето, но с кърменето бях спряла, добре че свикнах да го пия без мляко. Киселото мляко по 2 лв .. , яйцата по 5 лв, лошото е че сме спрели да купуваме най- вървежните продукти. Вече обмислям да търся домашно мляко и да подквасвам.

Днес взех камилия и се надявам в комбинация с осадента да има по- голям ефект.

Честита месечинка ☺️.

# 606
С каша. Разбиваш я с малко вода да не стане на топчета и слагаш към плодовото пюре. Аз бях сложила първия път кашата без да я разтворя и стана на топчета.

Аз си квася мляко много отдавна. Преди беше по 1,50лв домашното мляко, вече е 2лв. Правя си и масло.

# 607
  • София
Как правиш маслото?

# 608
С каша. Разбиваш я с малко вода да не стане на топчета и слагаш към плодовото пюре. Аз бях сложила първия път кашата без да я разтворя и стана на топчета.

Аз си квася мляко много отдавна. Преди беше по 1,50лв домашното мляко, вече е 2лв. Правя си и масло.
Не съм ги въвела кашите,но гледам вътре в състава на пюретата пишеше оризово нишесте или грис нещо такова. Мисля си да взема утре каша да вкарвам малко,то рядко като боза това. Тя го яде със зор. Като сложа банан и си хапва става по гъсто. По колко дни въвеждаш кашите?

# 609
Милото, става от пръста ако се вземе достатъчно количество. Първоначално лаборантката каза, че няма как, защото от пръста тече малко и трябва от вената. Тя обаче на бебета от вена не взимала и ми каза къде могат да вземат(забравих точно след 1 минута, бях се притеснила и без това как се взима кръв на бебе).

И аз така…днес излязох с 100лв и се върнах без тях. Май трябва да се върнем на схемата от 2020 “Не излизаш” 🤣🤣🤣.

# 610
По 2 дни. Аз всех, но още не съм започнала да ги въвеждам. Всъщност оризовата мога да я смятам за въведена, защото въведох ориз.

Неизвестна след като сваря млякото го оставям за една вечер на студено да си пусне хубаво каймака. Сутринта го обирам и го слагам в буркан с винтова капачка от големите. Долу горе гледам да е на максимум 1/3 от буркана. Сипвам малко студена вода и го бия с пасатора, понякога се налага да наливам още вода. Първо става като сметана, но после се отделя маслото. Като се събере на топка махам пасатора и го разбълниквам на ръка. Изливам водата и наливам нова, студена. Важно е водата да е студена. Пак го разбивам малко на ръка да се измие и изливам водата. Вадя маслото от буркана и го премесвам няколко пъти между ръцете си като натискам да излезе водата. Може да се наложи и на 2-3 да вадя маслото, зависи колко е. После слагам в кутия и в хладилника да стегне. Ако е повече го режа на купчета и прибирам във фризера. Ако ми е останал още каймак повтарям процедурата. На мен винаги ми остава, защото не бия всеки път масло. Понякога прибирам каймака във фризера. Лесно и бързо става.

# 611
☺Определено ме нави да пробвам да си направя масло. Ще добавям от него в бебешките пюрета/каши ако ми се получи.

# 612
☺Определено ме нави да пробвам да си направя масло. Ще добавям от него в бебешките пюрета/каши ако ми се получи.
Ще питам и аз тука в лабораториите дали ще се навият да изследват от пръста. Аз също ще пусна кръвна група,но ми се искаше и щитовидни хормони да и пусна. Благодаря за отговора☺

# 613
На баткото и каката такова съм слагала. Сега за малката нямам още убито, но със следващото мляко ще направя. Въпреки, че имам много хубаво турско и затова и не съм правила скоро.

# 614
Оф , а аз съвсем забравих , че щях да пускам кръвна група :/ И днес не пишка докато беше по голо дупе и много се разстройва , отказвам се от взимане на урина аз за сега.В кръвните има малко повишен среден обем на тромбоцита , някой идея дали е нормално?
Честита месечинка , NI_CI , да е жива и здрава и все така сладурска!
Аз още не съм взела майчинството и днес пак поръчах две кутии мляко и пюрета за 100 лв., лошото е , че нещо не обмислям добре нещата и редовно хвърлям отворени пюрета.Я не го е харесала  , я е имало отворено от предния ден и не съм го видяла...я ми е хрябвало допълнително и съм отворила второ, което не ми върши работа на следващия ден.
Лошото е , че нещо почва да се запича , а уж давам от плодовете предимно слива и круша, дори без каша понякога . Може от месните да е нещо .И голям рев два дена, бутане на тия венци с езика , и не иска да лежи , а и се спи , само се повдига , опитва се да стане , дори сега на нощния сън пак го прави в просъница!

Общи условия

Активация на акаунт