Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 69 067
  • 912
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм много доволна от SS Bridal. Вярно, цените са малко по-високи, но консултантките в магазина бяха много любезни, помагаха ми с обличане, избор на роклята според размер/кройка и т.н. В крайна сметка там открих и роклята си.

# 211
  • Плевен
Здравейте прекрасни,да дам малко отчет за нашето събитие.Имаме уговорено меню,което смятам е съвсем прилично,десерта ше е от ресторанта ,ще си внесем ракия,ядки и мезета.Аз имам обувки и бижута.След 15.04 ще се видим с шивача.Цените на роклите са станали страшни.Някоя мацинка питаше за халки'нашите преди около два месеца излязоха близо 800 лв,/7 гр./Утре ще ходя да поръчвам покани и карти/вместо книга за пожелания/,бутониери и гривни.Ето и малко снимков материал
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 212
Перлите са много красиви

# 213
Момичета, както повечето хора и ние ще си вкарваме алкохола. Мислим да вземем вино, ракия и уиски, но не мога да преценя колко. Уж нямаме сериозни пиячи сред поканените, но на такива събитя всеки си пийва повече. Около 80-90 човека ще сме, а сватбата е на 01.07.2023г.  Ще се радвам да споделите вие колко сте взели или ще вземете.

# 214
Не мога да дам съвет за количествата, но се ориентирайте към купуване на алкохола от склад. Така ще можете спокойно да се подсигурите с достатъчно бутилки, а неотворените да върнете в последствие. Ние през 2021 взехме от Меик 98 в София.

# 215
  • Плевен
Тържеството ни е малко около 30 души и сме предвидили: 10 л.ракия,2 кашона бяло вино,това ще купим и със сигурност няма да се изпие.Бирата/повечето пият/ще си я поръчват на място както и вода и безалкохолни,августовските сватби предполагат сериозна консумация на последните.Алкохола,който ни се полага в куверта ще ни го дадат бутилиран,а ще си пием нашата си ракия.

# 216
Момичета, за тези, които още не са си избрали рокли (аз все още съм от тях), напоследък открих нещо, което може да ви е полезно и на вас.
Снимките на роклите в сайтовете са търговци са на модели (разбираемо), но ако искате да видите как стоят различните силуети на "нормални" жени и да добиете по-ясна представа, може да посетите https://www.stillwhite.com/.
Там булки (може би от САЩ, не съм сигурна) продават роклите си и повечето снимки са на тях самите на сватбите им от различни ъгли в естествени пози. За мен беше доста полезно, надявам се и на някоя от вас да е.

# 217
Според вас кое меню е по-добре да изберем? С или без предястие, като ние ще си внесем и допълнително ядки и тортата. Ястията и салатите можем да разместим както искаме.

# 218
На мен лично повече ми харесва първото меню, но то е до вкуса на човек. На кое заведение са тези хубави оферти?

# 219
  • Плевен
Звездичке,вие си познавате хората най- добре и си знаете финансовата рамка.Ние сме избрали меню с предястие.

# 220
Така презентирано, според мен спокойно може да пропуснете предястието. Прекалено кръчмарско ми е на мен, а не сватбено.

# 221
Ние също ще бъдем в Акорд и се спряхме на Роял менюто.

# 222
Zvezdi4ka14 според мен колкото по малко храна, толкова по-добре. Не сме се събрали на сватба да заговяваме, а да танцуваме и забавляваме, което на маса с пълни кореми трудно става.
За мен "следястието" също е излишно. Една лека салатка и някакво питие е напълно достатъчно.

# 223
Избрали сме меню с предястие, което ще индивидуално поднесено на всеки гост. Смятам, че когато кувертът е фиксиран по такъв начин, трябва да има предястие.  Знам, че в някои ресторанти, понякога и за съжаление се забавят с изнасянето на основното. Дори и само поради такава хипотеза, бих искала да има нещо между салатата и основното. При нас ресторантът предлага и предястие на плата, но ние харесахме вариант да е като порция за всеки човек. Много е тъпо, но по сватби някои хора правят доста дебелашки коментари точно за храната и алкохола. Отделно, когато разговаряхме с подизпълнителите/склад, ресторант в случая /, както и с близките ни, всички са на мнението, че за да стигне , трябва да остане. Аз съм на същото мнение, не бих успяла да изчисля до точност кой колко ще изконсумира, затова е по - добре да не се изяде, отколкото да няма или да не стигне. И не го казвам заради коментарите, всеки да си говори каквото си иска, просто за мен е редно като каним, да има.

# 224
  • Wonderland
Избрали сме меню с предястие, което ще индивидуално поднесено на всеки гост. Смятам, че когато кувертът е фиксиран по такъв начин, трябва да има предястие.  Знам, че в някои ресторанти, понякога и за съжаление се забавят с изнасянето на основното. Дори и само поради такава хипотеза, бих искала да има нещо между салатата и основното. При нас ресторантът предлага и предястие на плата, но ние харесахме вариант да е като порция за всеки човек. Много е тъпо, но по сватби някои хора правят доста дебелашки коментари точно за храната и алкохола. Отделно, когато разговаряхме с подизпълнителите/склад, ресторант в случая /, както и с близките ни, всички са на мнението, че за да стигне , трябва да остане. Аз съм на същото мнение, не бих успяла да изчисля до точност кой колко ще изконсумира, затова е по - добре да не се изяде, отколкото да няма или да не стигне. И не го казвам заради коментарите, всеки да си говори каквото си иска, просто за мен е редно като каним, да има.

Абсолютно съгласна. За мен “колкото по-малко храна, толкова по-добре” е много неподходяща максима и изказване за такъв тип празник.
Един човек се забавлява танцувайки, друг пиейки, хапвайки и говорейки с другите на масата. Като си каниш гости не ги държиш на салата и питие, защо на сватба да го правиш? 😃 Да не говорим, че оставя буквално лош вкус да отидеш на такова събитие и да останеш гладен 😁 ще ви дават за кофти пример с години.

Общи условия

Активация на акаунт