Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 69 033
  • 912
  •   1
Отговори
# 195
Mira8991 най-много ми допадна 3 вариант. Тъкмо миналата година бях на сватба в "американски стил" с дълги речи и лежерна музичка...ами да ти кажа скучно си ми беше. Със сигурност предпочитам българските шумни и весели сватби.

Но определено не бива да се съобразявате толкова с гостите и да се чудите дали на тях ще им е добре. Това си е вашият ден и най-важното е на ВАС да ви е забавно и да ви хареса 🤗

# 196
Здравейте отново, влизам с бърз въпрос понеже и по-горе споменахте за сватбени рокли. Обмислям този месец да посетя магазина на Стоян Радичев в Асеновград и питането ми е следното- трябва ли предварително да се запази час за проба? И едно мнение ако сте взимали сватбена рокля от там- доволни ли сте?Relaxed

# 197
Препоръчително е да им звъннете предварително и да се уговорите, за да ви обърнат внимание.
Защото е наистина дразнещо да отидеш със запазен час и да има още 10 клиента в магазина и да те оставят сам да гледаш - личен лош опит от магазина на София Борисова. Единственото място, на което сама си обличах роклите.

# 198
Благодаря! Ще се свържа с тях.

# 199
Здравейте, извинете че така нахлувам изведнъж, но още чета по-старите теми и не съм стигнала до актуалната, но имам въпрос Smile

Сватбата ми ще е през август и трябва да си намеря рокля - проблемът е, че в повечето сайтове няма цени (което е безумна практика на много търговци, но друга тема..).
Можете ли да ме ориентирате с актуални цени, защото сигурно и роклите като всичко са поскъпнали последните 1-2 години?
Също къде продават мостри?

Si-Selection
Арети
Cherie Cherie
Alfa Brides

В Си Селекшън продават мостри, в момента почти навсякъде има разпродажба на мостри, вкл в Чери Чери и Кари Уединг май мернах.
В Арети цените са между 2000-3000лв.+, зависи от моделите. За повечето места с дата август вече само мостри.
Макар, че на приятелка роклята от Арети дойде за 2 месеца, но все пак я поръча октомври.

За БГ бутици с изработка тук не съм запозната, предполагам сроковете не са толкова дълги.

# 200
Благодаря за коментара. В никакъв случай не искам дълги речи, по-скоро 1-2 кратки на кум и ако някой друг държи от роднините.
Може би несигурността как точно да го направим идва от това, че не обичам 5-6 часа хора и  силна музика докато се храним. А и мъжът им не знае едно хоро Grinning
Наистина знам, че не трябва да се съобразявам, но ако очакванията на роднини и приятели са вечерна традиционна сватба с много шум, може би ще ги разочароваме. Ще им се стори странно как така дневна сватба.
Ще имаме DJ, който ще е и водещ. Разбира се и няколко игри за двойки и танци. Но наистина се стремях към лежерна дневна сватба и после купонче в някой бар, тъкмо ще сме прибрали бабите и дядовците. А първоначалната ми идея беше да наема къща с голям двор, да си поръчам шатри, маси и кетъринг и да бъде градинско не толкова официално парти. Но не успях да намеря такава къща в София/в близост до София.

Mira8991 най-много ми допадна 3 вариант. Тъкмо миналата година бях на сватба в "американски стил" с дълги речи и лежерна музичка...ами да ти кажа скучно си ми беше. Със сигурност предпочитам българските шумни и весели сватби.

Но определено не бива да се съобразявате толкова с гостите и да се чудите дали на тях ще им е добре. Това си е вашият ден и най-важното е на ВАС да ви е забавно и да ви хареса 🤗

# 201
В Си Селекшън продават мостри, в момента почти навсякъде има разпродажба на мостри, вкл в Чери Чери и Кари Уединг май мернах.
В Арети цените са между 2000-3000лв.+, зависи от моделите. За повечето места с дата август вече само мостри.
Макар, че на приятелка роклята от Арети дойде за 2 месеца, но все пак я поръча октомври.

За БГ бутици с изработка тук не съм запозната, предполагам сроковете не са толкова дълги.

На Арети срока е 2-4 месеца за доставка. Имат и рокли под 2000 лв.

# 202
  • Wonderland
Момичета, някой има ли актуална оферта от ресторант "Лебед"? Много ще съм благодарна ако може да ми я сподели, може и на лични.

# 203
Нашето подписване беше само с най близките, в ресторанта хапнахме и си поговорихме. Вариантът за бар след това ми се струва много подходящ за малка група Simple Smile каквото и да решите важното  на вас да ви е удобно и приятно.
Здравейте, спряхме се на няколко ресторанта за сватбата в София. Ще отидем да разгледаме и да обсъдим дати, защото сме доста гъвкави. Имам обаче въпрос: Сватбата ще е малка-35-45 човека, като половината роднини, другата близките ни приятели. Чудим се на кой вариант да се спрем:
1. Ресторант до 23:30-12 и след това да запазим за пиано бар/ клуб.
2. Да сме само в ресторанта и да доплащаме за престоя. Като сватбата ще започне от 18:30.
3. Това беше първоначалния и не знам как се измести като вариант 3. Да е дневна сватба. Да направим ритуал, към 14:00 ресторант за да се почерпим просто. А вечерта с нашите приятели да се видим в клуб.

Трябва ли да има много игри, танци в ресторанта или може да е по-лежерно? Дали ще стане прекалено скучно?
Била съм на сватби в чужбина, които се хапва при влизането в ресторанта. По време на хапването роднини/кумове държат реч. След това се направи дансинг, имаше танци, песни игри.
Аз самата си го представям по различен начин от традиционните български сватби, даже бих се радвала на жива музика-джаз, бас, саксофон…. Но пък не искам да е скучно за повечето…

# 204
Ние също обмисляхме варианта с бар 😄 Те цените на кувертите ужасно са се вдигнали...за тея пари ще спретнем чуден купон само с приятели.  Отделно бихме събрали най-близките роднини в някой ресторант на обяд примерно.
За щастие много наши приятели са с малки деца и мисля, че ако действаме с традиционна сватба рано рано ще се евакуират всички 😆 ако пък ги поканим на бар дано си намерят баби да ги отменят за вечерта.
Още се лутам между различни варианти. Като гледам нашата свабтба ще иде за догодина :/

# 205
И аз се лутам. За жалост искам на нас да ни хареса, но и на приятели/роднини. Но в крайна сметка мисля, че е най-важното ние да се чувстваме добре. А аз не съм от хората, които обичат да са център на внимание. Даже съм си харесала семпла къса до коляно бяла рокличка.
Но си мисля, че на хората би им било странно да празнуваме до 7-8 и след това да се чакаме в бар 22:00. Или от ресторанта направо 22:00 на бар след това. Но ще го мисля, има време, въпреки че мъжът ми настоява да търсим за октомври 🤣

# 206
Аз се притеснявам дали ще е хубаво времето октомври Sad
Отделно септември се връщам на работа и детето тръгва на детска. Изобщо няма да ни е до стрес и от сватба. Исках да го направим льтото :/ ама сме много дезорганизирани и няма да го бъде тая година май

# 207
От личен опит да споделя - ние също мислихме за догодина цялата тази организация ни се виждаше много сложна, избор на подходящ ден също, но в крайна сметка в началото на тази година започнахме по задълбочено да се интересуваме как и какво трябва да се направи и ето сега чакаме с нетърпение да дойде  септември месец. Smile

# 208
Препоръчително е да им звъннете предварително и да се уговорите, за да ви обърнат внимание.
Защото е наистина дразнещо да отидеш със запазен час и да има още 10 клиента в магазина и да те оставят сам да гледаш - личен лош опит от магазина на София Борисова. Единственото място, на което сама си обличах роклите.

Реших, че съм била изключение. Онзи ден имах запазен час там. Имаше още 4-5 души, които разглеждаха рокли, докато бях в пробната. Не се обличах сама, но пробвах 3 рокли, които ми бяха облечени припряно и на всяка рокля консултантката повтаряше на някого отвън "Да, да, последна, излизаме ей сега". Не ми отне повече от 15 минути,  едва се снимах с тях. Никъде другаде не съм срещала такова отношение.

# 209

Реших, че съм била изключение. Онзи ден имах запазен час там. Имаше още 4-5 души, които разглеждаха рокли, докато бях в пробната. Не се обличах сама, но пробвах 3 рокли, които ми бяха облечени припряно и на всяка рокля консултантката повтаряше на някого отвън "Да, да, последна, излизаме ей сега". Не ми отне повече от 15 минути,  едва се снимах с тях. Никъде другаде не съм срещала такова отношение.

Аз влязох подготвена със записани имена на модели (подобно на всички останали бутици, в който бях). Казах й ги - тя ми се тросна, че имали над 2000 модела рокли и не можела да помни имената на всички (на другите места нямаха този проблем). От 4-те модела, които исках да погледна, имаха налични само 2. Попитах мога ли да разгледам каталози с други модели, отново троснато ми беше отговорено да гледам каквото има изложено. Нито ме попита към каква форма съм се насочила, нито предпочитания за деколтето. След като си избрах още 2 модела за проба, въпросната дама ме остави сама да ги обличам, като идваше само да ги закопчае/върже отзад. Иначе пък като я помолих да ме снима, го направи. Но като цяло вниманието нямаше нищо общо с това в останалите салони. Не я вълнуваше дали ще поръчам рокля от тях или не.

Общи условия

Активация на акаунт