Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 69 031
  • 912
  •   1
Отговори
# 180
Аз принтирах всичките печатни материали в Мания и цената беше много добра. Не съм закупувала сама гилотина.

# 181
И аз мисля да принтирам в Мания, но повечето ще ги изпратя по вайбър. Мисля да принтирам само поканите за родителите, кумовете и братя/сестри.

Роклята ще е от Design Mire, фото и видео Studiolife
Останаха костюм за младоженеца, халките и тортата от по-големите разходи.

Номерата на масите ще са на мини черни дъсчици, а тейбъл картичките ще ги пиша на ръка.

# 182
  • София
Здравейте отново. Готова съм с дизайна на покани, картички и номера за маси. Въпроса ми е, вие дали сте ползвали гилотина да си ги изрежете сами и лесно ли става? Защото горе долу ще ми вземат допълнително около 50лв за рязане в печатницата, а в интернет гледам че има гилотини и по 20лв.
Също ще помоля за малко помощ и с текста за поканата за брата на ММ ( родителите му са починали и иска за него да има отделна покана). За нашите успях да измисля, понеже има доста примерни в интернет, но грам ме няма в писането и нищо не мога да измисля за него. Доста са близки.
Аз бутониери и гривни ще направя за най-близките ( Майка ми и баща ми, брата на ММ, сестра ми, брат ми и кумовете)

Аз си правих поканите сама и съответно си ползвах гилотината, която обаче използвам и за други неща. Не се работи трудно с гилотините, но не знам дали има смисъл да се купува, ако няма да се ползва за нищо друго след това.

# 183
Момичета, аз понеже още не мога да се навия да отида за рокля, а времето си тече, та да попитам. За Сватбения център в София, Младост 4 конкретно, имате ли представа горе-долу колко им е срока при поръчка на рокля? И като цяло - имат налични размерите, но само коригират или?
За булка съм крайно неориентирана и незаинтересована на тема рокли. Grinning

# 184
Момичета, аз понеже още не мога да се навия да отида за рокля, а времето си тече, та да попитам. За Сватбения център в София, Младост 4 конкретно, имате ли представа горе-долу колко им е срока при поръчка на рокля? И като цяло - имат налични размерите, но само коригират или?

Относно поръчка за рокля не съм запозната,но имат налични модели,които можеш да си закупиш и след това да направят корекции. Моята си я взех по този начин и имам насрочени корекции за август

# 185
Вече ги принтирах и ми ги изрязаха на място в Мания. Самото рязане ми излезе около 30лв и прецених че не си заслужава усилието после сама да ги режа. Всичко ми излезе 175лв. 40 покани по 2 страници (13х18), 12 табелки с номера за масите (10/15) и 60бр картички за пожелания от гостите (10/15см). Етикети за ракия ще трябва да направя. Казаха,  че са около 2,50лв 10бр, но по-нататък като купя бутилки.

# 186
Вече ги принтирах и ми ги изрязаха на място в Мания. Самото рязане ми излезе около 30лв и прецених че не си заслужава усилието после сама да ги режа. Всичко ми излезе 175лв. 40 покани по 2 страници (13х18), 12 табелки с номера за масите (10/15) и 60бр картички за пожелания от гостите (10/15см). Етикети за ракия ще трябва да направя. Казаха,  че са около 2,50лв 10бр, но по-нататък като купя бутилки.
Сама ли си направи дизайна на картичките и коя програма ползва?

# 187
Canva е най-добрият вариант за покани и табелки за маси. Имат толкова готови варианти, които може да се преправят или да си ги направите изцяло по ваш дизайн.

# 188
В Canva ги направих, като си пуснах пробния период и махнах абонамента преди да ме таксуват.

# 189

Аз мерих рокли в Сватбения център на 10.03, а сватбата ми е на 01.07, казаха, че съм на ръба за поръчка, но ще я направят, ако реша. Така оставам с впечатление, че трябва да се поръча 4 месеца по-рано, но най-добре да им звъннеш и да питаш. Средно това, което видях по сайтовете е, че искат между 4-6 месеца.

# 190
Здравейте, може ли идеи от къде си взимате халки? В София цените на изчистен класически модел варират много - от около 1000 лв за комплект до 1500 лв. Приятелка ми каза, че си купили халки от Пловдив - ако някой има наблюдение за цените там? Благодаря предварително.
Бижутерия ДУО, бул. „Патриарх Евтимий“ 25, 1142 София център, около 700-800 лева излязоха тази есен

# 191
Здравейте, извинете че така нахлувам изведнъж, но още чета по-старите теми и не съм стигнала до актуалната, но имам въпрос Smile

Сватбата ми ще е през август и трябва да си намеря рокля - проблемът е, че в повечето сайтове няма цени (което е безумна практика на много търговци, но друга тема..).
Можете ли да ме ориентирате с актуални цени, защото сигурно и роклите като всичко са поскъпнали последните 1-2 години?
Също къде продават мостри?

Si-Selection
Арети
Cherie Cherie
Alfa Brides
Оксана Мода
Milvana
Paloma Fashion

# 192
Без да броя Сватбения център в София, при останалите цените започват от 1800 лв и вървят до 3000 лв. В Алфа май имаше и над 3000 лв. Много зависи какъв модел сте си избрали. Cherie дават 8% отстъпка при плащане на цялата рокля при поръчка. Мостри при някои се продават на около 1400 лв като доколкото разбрах, не включва поправки.
П.П с 2 ръце препоръчвам Арети и Cherie. Супер любезни консултантки, показват, обясняват, няма лимит за проба на рокля. Роклите и в двата салона са уникално красиви. В Арети се плаща 50 лв за проба, като ви ги приспадат от роклята, ако поръчате от тях. И в двата салона има опция роклята да се съхранява при тях и да си платите остатъка от цената, непосредствено преди да я вземете. Аз в крайна сметка поръчах рокля от Cherie.

# 193
В Mire Design цените са по приемливи. Вижте в сайта им.

# 194
Здравейте, спряхме се на няколко ресторанта за сватбата в София. Ще отидем да разгледаме и да обсъдим дати, защото сме доста гъвкави. Имам обаче въпрос: Сватбата ще е малка-35-45 човека, като половината роднини, другата близките ни приятели. Чудим се на кой вариант да се спрем:
1. Ресторант до 23:30-12 и след това да запазим за пиано бар/ клуб.
2. Да сме само в ресторанта и да доплащаме за престоя. Като сватбата ще започне от 18:30.
3. Това беше първоначалния и не знам как се измести като вариант 3. Да е дневна сватба. Да направим ритуал, към 14:00 ресторант за да се почерпим просто. А вечерта с нашите приятели да се видим в клуб.

Трябва ли да има много игри, танци в ресторанта или може да е по-лежерно? Дали ще стане прекалено скучно?
Била съм на сватби в чужбина, които се хапва при влизането в ресторанта. По време на хапването роднини/кумове държат реч. След това се направи дансинг, имаше танци, песни игри.
Аз самата си го представям по различен начин от традиционните български сватби, даже бих се радвала на жива музика-джаз, бас, саксофон…. Но пък не искам да е скучно за повечето…

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 08:26 от Mira8991

Общи условия

Активация на акаунт