Сватба - Булките на 2023 |Тема 11|

• 68 794
  • 912
  •   1
Отговори
# 660
Това е масова практика на места, които са популярни и за всичко се плаща, наем на стол, на вилица, на чиния.

При организирането на нашата сватба се нагледах на такива предложения и изцепки, че просто ми се ревеше.
Истината е, че на много места има изискване за шума и музиката след 22-23 и смело мога да кажа, че се спазва. Разбира се изключения правят места насред нищото и с хотелска част, която е  изцяло за сватбарите.

Моят съвет към всички е да изберете място, което е не само вълшебно на визия, а да знаете, че работят професионалисти. Четете внимателно отзивите, водете разговри с лицата, вижте как се държат, какво ви предлагат, каква е комуникацията на мястото с външните хора, които ще правят украса, снимки, видео, дж, осветление. Това са много важни неща, защото лошото отношение и комуникация между наетите лица рефлектира на изпълнението на тяхната работа.
Не се хвърляйте на огромни помпозни украси, менюта, тагчета, панделки, табелки, защото никой няма да го забележи. По време на празненството се гледат забавлението, ритуалите, музика, ядене, пиене и никой не брои цветята по аранжировките или каква хартия и шрифт са ползвани за менютата, или какъв цвят е калъфката/панделката на стола.

Знам, вълнението е огромно, но мислете правилно.
А ако имате голям бюджет и не ви вълнува много как точно ще се разпредели, то си харчете на макс и не го мислете.

Успех на всички!

# 661
Разпитах за музиката и приятелка, която е била на кръщене там каза, че в 23 часа са намалили. Значи си го спазват.
Шатата около Сандански и Мелник са добра идея, но не са пригодени за сватби май... Повечето са само поляни. Но е добра идея и ще разгледам със сигурност. Е,Зорница със сигурност ще е супер, но не искам и да си помислям за цените там Grinning

Това с такса за ползване на вентилация и столове направо ме разби...

# 662
Всяко място може да се пригоди за сватба, ако човек има бюджет. Money

# 663
Така е, но повече от 30К май не ни се дават, а да направим от поляна красива сватбена локация, май ще е доста повече Grin
Май ще заложа на хотел Медите (ако и там не вземат да се пазарят за музиката). Там ходихме с фирмата на тиймбилдинг и ни бяха направили доста готино кътче навън. Пък има и дискотека и ако решат да ни гонят в 23 часа, направо ще се прехвърлим там хахха
Общо взето, на мен ми е важен купонът най-вече. Е, и кокетството Grin

# 664
При нас за сватба от 60 човека в София, на закрито ни излезе 20 хил. Най-големите пера ни бяха ресторант, фото, видео и халки. Имахме си от всичко, но не е било нещо уау и грандиозно.

# 665
Ами, като гледам толкова е. 20К за 60 човека, 30-35К за 100.

Къде бяхте? А какви бяха цените на кувертите?

# 666
Ние бяхме в гр. София хотел Вега, ресторанта е на закрито и е малък. За съжаление хубавите локации искаха минимум брой гости 100 или да си заплатим разликата в кувертите, което изобщо не ни устройваше.
Така или иначе бяхме малко хора и ресторанта ни хареса. Куверта беше 4 степенно меню 80лв, като нямаше такса алкохол, рязане на торта, не бяха включени безалкохолни напитки.
Цената на куверта беше спрямо ценоразпис 2022, защото подписахме договор декември 2022, а сватбата беше август 2023 и въпреки, че вдигнаха цените при нас нямаше промяна, а си останаха както е по договор.

# 667
Много добре звучи.
Трябра да си имаме и варианти за София, ако в Сандански не стане никъде.

# 668
  • Плевен
Привет развълнувани булчета!Добре сте раздвижили темата.За място в Плевен погледнете "Пещерата".Ние бяхме там и съм много доволна.Готино място извън града, кухнята им е отлична, цените съвсем прилични.Има опция навън и вътре.Вътре се събират доста хора около120 души.Тържеството ни продължи до 1:30, не знам как дори въпроса с over time.Няма такси за внасяне на алкохоли,торта и мезета
Ако представлява интерес мога да ви дам още подробности.
По отношение на бюджета мие се вместихме в нашия и съм доволна.Всичко е въпрос на проучване и дълго планиране.Подготовката беше истинско удоволствие.Пожелавам ви спокойствие и прекрасни сватби!

# 669
Аз да се похваля - на 03.02 имам час за проба в Mille, после някой от февруарите уикенди в Sheri. Не издържах Grin Само се притеснявам да не се влюбя много в някоя рокля и да искам да я взема, а още е доста рано. Момичета, които са ходили.на проби - има ли очакване от бутиците да харесаш/купиш нещо или просто си пробваш и си тръгваш, без ангажимент?

Вчера ди занесох пръстена за регулиране, понеже ми беше широк. Направо ми липсва хахах.

# 670
Момичета, които са ходили.на проби - има ли очакване от бутиците да харесаш/купиш нещо или просто си пробваш и си тръгваш, без ангажимент?
Както казах в преден пост, моята първа (и единствена) проба беше точно в Миле. След като там на момента реших, че това е роклята и казах пред всички, че ще отменя следващите проби, точно Мила ме разубеждаваше да не го правя и да отида да пробвам и в останалите бутици. За останалите не мога да кажа нищо, защото така и не стигнах до тях Simple Smile

# 671
Супер! На мен единственото ми е, че аз отивам чисто информативно и от емоция, защото ние още не сме фиксирали и дата. Със сигурност няма да купувам сега.

# 672
Привет от мен (отново)! Grinning
Моята сватба отмина през 2023г., но с 1-2 въпроса искам да се включа.
Тъй като сватбата ми не беше в София не съм организирала мероприятие в града, та да попитам. Има ли място в София, където можеш да заплатиш кувертите, overtime и т.н. СЛЕД сватбата? Освен Царско село, тъй като там е проверено вече и няма много свободни дати. Simple Smile

# 673
В Пасарел платихме всичко след сватбата. Smiley

За мен най - доброто място в София в момента, ако се говори за обслужване, гъвкавост и адаптивност на управител и екип. Абсолютен топ са.

# 674
Как вървят кувертите там?

Общи условия

Активация на акаунт