Не издържам и съм в безизходица, Помощ

• 7 409
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
Обич Синеока, благодаря, че го написа толкова хубаво това, което аз не бих могла да облека в думи. Много точен психоанализ на диманиката на взаимоотношенията. Дано автора разбере какво му казваш.

# 91
В съседната тема авторката пък се оплакваше, че мъжът й не бил мил с нея и тя почнала да се среща навън с един по-мил от него. Та, опа с превъзпитаването, да не се окаже че сте в паралелни теми Grinning

# 92
Подозирам, че си малко свекървенски тип мъж, каквото и да правиш вкъщи - имаш си тертип, иззел си поле за действие на жена си да определя и менажира средата, която обитава, колкото и да си мислиш, че и правиш услуга и тя ти бута прахосмукачката в ръцете. Сега се опитваш и да бъдеш по-майка от майката, и пак си мислиш, че си голямата работа като някой ти бил казал колко по-добре се справяш от нея. Въпросът е - ако тя се справяше блестящо и от воле - ти какво щеше да правиш, с какво щеше да блеснеш?

От личните ми опит и наблюдения най-добре „смазаните“ семейства са си разпределили отговорностите. Подчертавам – отговорностите, а не дейностите. Единият отговаря и има вето в една област, другият – в друга.
По този начин се облекчават участниците в ООД-то, наречено семейство,  и всеки си знае и спазва правата и отговорностите.
Пример: единият не знае колко струва поддръжката на колата, другият – на кухнята, макар че и двамата ползват еднакво и двете.

Бинго!

# 93
А психолог за София да препоръчате за семейни консултации?

# 94
Обич Синеока, благодаря, че го написа толкова хубаво това, което аз не бих могла да облека в думи. Много точен психоанализ на диманиката на взаимоотношенията. Дано автора разбере какво му казваш.

Благодаря, Мая.
Не знам какво ще достигне до него, тази порода майчовци винаги се е срещала тук-таме, а с модерните разбирания за "равноправно" родителство, дето много лъхат на бюрокрация, си е направо норма станало май.

Едит: БгБаща, какви специалисти бе, човек, ти в тоя живот някаква съществена крачка напред в състояние ли си да направиш без екип от специалисти? То бива и заучена безпомощност...

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 19:28 от Обич Синеока

# 95
Скрит текст:
Точно и аз създавам конфликти, като се заяждам понякога , провоккран или не. Ще опитам да намеря баланс в себе си.

Винаги съм споделял две максими "Не греши този, който не прави нищо" и "Човек се учи цял живот".
Интересно ми е кога и съпугата ще тръгне да пише от форума, защото конфликтът изглежда двустранен, не едностранен както беше представен в първия пост. Ако търсиш някоя поговорка да ти оправи живота, няма такава. Семейното щастие е да се напаснете, ако съпругата е по-остра, ти трябва да си мекичък и да се опитваш да не създаваш допълнителни конфликти, стъпвай на пръсти като е уморена и нервирана, продължавай да бъдеш част от мебелировката, явно това е което я прави щастлива. Ако търсиш да играеш някакъв театър в стил Укротяване на опърничавата, не мисля че ще ти се получи първо защото това е измислена пиеса и второ защото от това дето описваш за отношенията ви ми се вижда че ти липсва усет за да нацелиш кое как. А и май вече си го пробвал този метод там дето си крещял тя като крещяла нещо имаше писано.
[/quote]

Що е то "едностранен конфликт"?
Нещо като "пасивна агресия"?  Trollface
Ново понятие от модерния и преднамерено изпразнен от всякакъв смисъл новговор?

# 96
  • Далечният изток
Е как, то е ясно... Единият по-черен от дявола, виновен за всичко, другият ангелче с бели крилца, чист като сълзичка. Винаги в първите постове авторът представя партньора като онези първите, черните, а себе си като белият и чист вид, но в процеса на предаване на все повече информация по казуса, се оказва, че не било точно така. Ама това е обичайното развитие на темите тук...

# 97
На мен пък ми се стори, че колегата изскочи като онея комшии дето простират, тупат килими, пазарят и пускат прахосмукачка точно когато чуждите жени могат да ги видят или чуят.
Само развалят на "нормалните" мъже семействата.
А тая жена може да е нервна заради друго. Или щото няма достатъчно.

# 98
Аааахаа пък аз се чудех моя що само по тъмно хвърля боклука, пък то било да не го види някоя комшийка и да го отвлече ..

# 99
Имам съвсем друго виждане на темата.
Автора е от тия мъже, които висят , като квачки над детето и жената и постоянно я критикуват,какво прави, как гледа детето, как му говори. И после тя била нервна.
И какви са тия глупости, че щяла да навреди на детето? Вие все едно сте винаги наспали се, усмихнати и стъпвате на пръсти около мъжете си и не гъквате за нищо.
Вместо да отидеш да работиш, като мъжете и да я оставиш на спокойствие да си гледа детето, ти й висиш на главата и мелиш.
Не ще е нервна, а се чудя как изобщо те изтърпява.

# 100
Пак ще наблегна на юмрука по масата и ракията със салатата да са донесени за норматив. Съжалявам да разбия нечии виждания, ама просто има жени подсъзнателно търсещи този модел- силния мъж да ги доминира, другите изглеждат мекушави, не достатъчно мъжествени и от там се стига до непоносимост и истерии. На мен тва ми изглежда, обаче вече трудно ще я вкара в пътя, особено пък като продължава да го раздава на меката Мария.

# 101
Семейство и отношенията, не са някой ,някого да вкарва в ред, а разбиране и стъпване в обувките и на другия. И по скоро нагаждане на характери.

# 102
Познавам такива хора като този автор тук, и за съжаление ще си пати от недобрия избор на партньор в живота.
С каква честота са тези истерични изблици? Ежедневно ли крещи на детето?

# 103
... другите изглеждат мекушави, не достатъчно мъжествени...

А, не, как, срамота да си го помислиш.

Дайте ми и гуш, за да намеря утеха, а после ми се скарайте.

# 104
Той готви, чисти, пере защото е грижовен, но от време на време й крещи в лицето за да не го мисли за мекушав. И стои с нея "за да не му се лепне клеймо", пък и е "майка на детето МУ".  Между другото я разнася из обществените форуми и сега всичи знаем, че "баща и е алкохолик и я е биел като малка и има някакви комплекси". И тя трябва да е доволна от това, плюс да ходи на работа. Ми не ми хрумва друг начин да си оправят отношенията освен той да вземе да прочете няколко любовни романа и да се поучи как се справят другите мъже, пък и да понаучи нещо за женската психология.

Общи условия

Активация на акаунт