Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 460
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
НЕ се притеснявайте - тези ехографски измервания на тегло са много относителни и често неточни.
Когато бях в 9тия месец с дъщеря ми вече преносвах и ходех през ден на преглед, при който е на смяна и 3ма различни лекари, на 3 различни апарата ми казваха "АУУУУ много ще е малко бебето я има 2500 я няма" и аз се бях притеснила и приготвила, че ще раждам малко бебе, въпреки че преносвам.

Дъщеря ми се роди точно 3 кг.

# 631
Моят младеж в 26+1 беше 993 грама, върви по изчисления три дни напред. Докторът каза, че е супер. Аз също имах много крампи в краката, но слава богу с това количество магнезий се оправиха.. Аз съм на 3х2. Имам си и доста бракстън хикс контракции, но явно няма как. Поне вече ми разрешиха да се раздвижвам, не само да лежа. Серклажът изглежда върши добра работа. Надявам се сега на спокоен последен триместър с по-малко проблеми.

# 632
  • София
Sunlight, а колко ти е шийката? Аз съм в 22г.с. Също със серклаж сложен още в 14та и на последния преглед преди седмица я измериха 30мм, АГ каза че добре, обаче мен ме притеснява… като ми слагаха серклажа беше 37мм все пак…
Каза ми да не лежа само, защото не се кръвоснабдява матката и крайниците, обаче мен много ме е шубе, имам чат пат втърдяване на корема но може би 1 път на ден и минава за секунди. Вкъщи приготвям нещо лесно за хапване, пускам пералня, сушилня, не вдигам тежко, влача или побутвам с крак нещата като пране.
Колко мм/см ви мерят на вас шийките 🥲има ли нещо освен магнезий, утрогестан и серклаж, което да подобри ситуацията? Четох че някои приемали колаген, някой тук използва ли?

# 633
Marsala, 30мм за 22 е супер. Защо са ти сложили ссерклаж на 37? 37 е нормално по принцип. Аз почнах с 36, с толкова бях и като родих дъщеря ми и шийката беше бетон. Сега се скъси и имаше шанс мехурът да пролабира, нелепо състояние, предвид, че имам едно раждане и то секцио. Сеерклаж ми сложиха на 1.3. Сега я мерят 2.6

Аз си пия колаген и протеин, по друг повод. Иначе съм на утрогестан 1х2 и магнереод 3х2. Пробвахаме с алеракт, но не ми помагаше достатъчно.

# 634
  • Варна
Алфа липоева киселина не ти ли изписаха? Алеракт вагинално примерно. Четох едно изследване при което от 40 бременни, при 37 спира скъсяването. На мен Алеракт ми беше дала моята АГ, но аз прецаках 3-то и 4-то хапче, а те са общо 6. Просто на третия ден така ме беше пресушило това, което изтича, че не можех да сложа глобулата. Направо залепваше на входа и ни напред, ни назад. Накрая се светнах с малко кокосово масло да я мажа и така... Не знам дали трябваше да си купя още, тя нищо не ми каза. Но си купих да пия по 300мг алфа липоева киселина. Откакто почнах схемата с но шпа и диаспорал не съм усещала контракции, но и аз повечко лежа.

# 635
  • София
Благодаря за бързия отговор момичета!
С превантивен серклаж съм, аз като цяло съм торба с болести, шийката ми е по-къса от стандартното, както казах беше 37мм и преди самия серклаж с идеята да не стане беля по нататък, ама на мен много ми се струва това скъсяване от 7 мм от 14 до 22 седмица, не знам… някак ако се беше задържала поне или по-малко да се е скъсила.
Диди, не ми е изписано алфа липоева киселина, но сега веднага ще я погледна и ще пиша на АГ дали мога да я почна, на магнерот съм иначе 3х1 и утрогестан от 300 през вечер. Четох, че диаспорала е бил чудесен магнезиев препарат с по-голяма усвояемост и ще купя от него утре, без това ми свършва магнерота. А твоята шийка колко е? И коя киселина използваш точно? Гледам има доста на пазара…

# 636
Здравейте, а знаете ли дали Алеракт под формата на таблетки са пиене действа като алеракт, който се слага вагинално. Пия го още от самото начало. Изписаха ми го след престой в болница. Не са ми казвали да го спирам и аз си го пия.

# 637
  • Варна
Моята шийка АГ я измери 27мм в 21-ва седмица. Реагира доста спокойно и каза "сега ще ти направя една хубава схема и ще почиваш повече". Дори не ми е казала да се застопорявам за леглото, просто каза да не правя много дълги разходки и да не разхождам кучето понеже е голямо. Аз, естествено си изкарах акъла и една седмица не мръднах от леглото. Най-много ме притесняваше, че не ме викна след 2 седмици на контролен пак, понеже съм на преглед чак на 5-ти април (предният беше 6ти март) и ако недай си Боже се налага серклаж, вече ще е късно. И след една седмица си отидох в спешния в МД Варна да я измерим пак. Казаха ми да се изпишкам преди меренето и я измериха 30мм. Т.е явно голямо значение има дали си с пълен пикочен мехур или не. Гинекологът в спешното беше озадачен от притесненията ми и ми вика "е, нали не е 1мм". Имало някви нови данни уж кое е нормално и кое не, ама не разбрах кое е нормално. Аз си знам, че под 25мм се шие. При стартиране на бременността никой не ми е мерил шийка и нямам идея колко е била, но на мен 37мм в 14-та седмица ми се вижда нормално. Вече ако имаш някаква история от преди, предполагам затова е превантивно. Та да...последно на 12-ти март беше 30мм, ще видим на 5ти април какво ще е. Аз като видях 30мм и малко се поотпуснах, не знам дали не е грешка.
Относно Алеракт, вагинално уж се усвоява по-добре директно там където искаме да отиде. Този, който си взех да пия е на Zeinpharma. Пия си и колаген по принцип, но аз го пия от години, не по тоя повод. Също и вит.Б6 и Омега3 се пие за шийката.
EDIT: добавям и изследването какво казва
Скрит текст:

# 638
  • София
Мерси за изчерпателния отговор Диди, ще взема и аз Алеракт тогава, но през устата, че сега лекувам и гъби заради тъпия серклаж сигурно …
А какъв колаген пиеш? Има толкова много, но на нито един не пише подходящ и при бременност. Аз иначе пия една торба с добавки, метилкобаламин, вит д, магнезий, омега 3, комбинирани изписан от АГ, билкова кръв, холин, витамин ц, пробиотик, протеин за бременни, акард 150, отделно фраксипарин и утрогестана, абе зобам се яко 😀 цял ден нещо пия в общи линии, сега ще взема алеракт и магнезия ще го сменя и диаспорала.
Гледам и аз да почивам повече, но не бих казала че е стриктно лежане само до тоалетна и баня, уикендите излизаме с мм да обядваме, или разходка в близкия парк, вкъщи написах по горе че приготвям нещо лесно за хапване, не чистя, не вдигам тежко, не пазарувам, а и шофирам от време на време… 30мм значи наистина не са толкова зле, на преглед съм час на 20ти април и не знам как ще живея до тогава с тази мисъл, ами ако се е скъсила много и не знам и излизам примерно…

# 639
  • София
Рапунцел, аз съм с Харви, но премиума. Там кошницата е затворена. Ако това те притеснява можеш да погледнеш нея.

# 640
Вече трета седмица не ходя на работа и така ще е до края, че покрай контракциите пак влязох в болницата. Бъдещият батко обаче и той си е вкъщи от 3 седмици, че му махахме 3та сливица и сега го пазим и грам нямам време да скучая. Започнах вече и с малки покупки, харесах и комплект шишета и тези дни ще отида да ги взема.

# 641
  • Варна
Marsala, различни видове пия. Сега последните два пъти си взимам bone broth за повечко протеин, че иначе 70г абсурд да ги докарам. Колаген за бременни има ползи и вероятно ако е пишело някъде да се посъветваш с лекаря си ако си бременна, то е за да си вържат гащите. Е всъщност може и да има някой с  разни боклуци, не знам.
Омега 3 трябва да е в определено съотношение на DHA и EPA за бременни. Комбинираните аз съм си ги избирала, тези стандартните не ме кефят. Аз, освен другите мутации имам и MTHFR и MTRR и задължително метилирани Б витамини за мен. Отделно на спрейове взимам ниска доза желязо отвреме на време и вит Д с К2. Желязото като е на спрей поне не ме запича. Калций от алгае също взимам отвреме навреме, че съм с непоносимост към млечни и абсурд да си набавям 1000мг.
Иначе и аз съм на Клексан и точно затова ме притеснява това лежане. То и там драми - коремът ми отвреме навреме се уплътнява и не става и два пъти става ММ забравя да ми сложи в ръката преди да тръгне сутринта и направо в чудо се виждам. Единия път сама си я сложих даже ръката, не ме питай как 😀
Иначе дали 30мм е ок или не... Не знам какво да кажа... Хем не са искали да ми правят серклаж или песар на такива милиметри, хем все съм в тревога.

# 642
Момичета, някоя от вас има ли тежест в краката и да задържа вода? Проблема със задържането на вода съм си го имала винаги, но от както съм бременна забелязвам, че дупето и бедрата са целите в целулит, а преди нямах. От скоро започнах да усещам и т. нар. тежки крака особено над коленете и в глезените. Дали съществува нещо отводняващо за бременни? Или съвет как да се справя с този проблем. Ще го изкоментирам и с АГ разбира се.

# 643
  • Варна
За сок от тиква съм чувала или вода от варена тиква ли беше... По принцип въглехидратите допринасят доста за задържане, ама от плодове примерно не ми се получава. Само от хлябове, сладкиши, ориз...

# 644
И аз вече съм на магнерот 3х2 , дано подобри бързо тези болки в краката. А иначе започнахте ли да разглеждате комплекти за изписване? Моята свекърва постоянно разглежда и ми праща 🤣 доста се вълнува жената - първо внуче й е, а тя е млада баба на 48г и е страшно,  но до сега на мен нищо не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт