Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 193
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Преди 14-15 години за първи път видях Yeo Jin Goo и Kim Yoо Jung така...

За тези години много деца-актьори пораснаха пред очите ми и вече са млади жени и мъже.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 23:29 от 2в1

# 196
Meet Yourself (2023) as Xie Zhiyao.
Толкова харесвам Ли Сяо, особено след Go,go squid. Много исках да го гледам в нов сериал. Но явно е до късмет. Опитвам се да харесам този Meet Yourself, но не ми се получава. Нещо като възхвала пропагандна на простия селски живот и традиционните занаяти, но пълна мъгла. Уж има някаква девойка, но тя е като умряло пиле без доматен сос. Толкова съжалявам за този актьор...

# 197
  • пак на Рив Гош
Тъкмо се чудех дали да го гледам, че ми излезе във Вики тези дни. Май няма.

Аз довърших Love to Hate You - като цяло много ми хареса Heart Eyes. Тя е готина, нормална, Оправна мадама, от тия, дето могат да ми бъдат приятелки. Той е хубав и адекватен. Романсът е добър, има си всичко, що си трябва, даже и сеХ Joy Втората двойка са симпатяги. Лошото Трето Колело не е чак толкова лошо. Има си добра доза хумор. Действието върви стегнато - 10 епизода по 50 минути. Само не ми хареса, че някак си претупаха частта с "ухажването" - Тя мина от "не мога да го понасям" до "Той е!" за има-няма ден. Но това да му е кусурът. Има достатъчно други качества, които да го компенсират. 9*

Онзи ден във влака на път за офиса изгледах и филма 0.1% World (китайски) -  https://mydramalist.com/688247-0-1-world
Също много сладък романс, на моменти поетичен, на моменти забавен. Приятно прекарване на времето.
Някак си ми напомни на един роман от една английска писателка-фантаст, която много харесвам - Кони Уилис, а романът е Crosstalk (там също става въпрос за двама непознати, които си влизат взаимно в главите).

В момента се съсредоточавам основно върху китайския Arsenal Military Academy, който взе да става все по-интересен. Отначало мислех, че ще се въртят основно около живота във военното училище и романса, но вече излязоха доста извън него, вкараха политика, заговори, тайни общества... Даже романсът остава доста по-встрани. Няма лошо Grinning

Е, гледам и по два епизода седмично от The Interest of Love (текущия ми корейски), но за него ще има мнооого какво да кажа като свърши (тази седмица ни пуснаха 9ти и 10ти епизоди). Засега се въздържам. Трудно. Joy

# 198
  • България
Аз днес си направих маратон с корейския Once upon a time small town - 12 серии по 30 минути. Много приятно сериалче без големи претенции. Хареса ми Simple Smile
Реших да хвърля един поглед и тази вечер инспектор Ди ще почива.
Голямо посрещане направиха на корейския ветеринар.
Няма как да остана само с един изгледан епизод. Grinning
Че и всички са симпатични.

# 199
  • пак на Рив Гош
О, да, много са сладки всичките в този сериал! Че и бързо се гледа, аз го изцъках за един ден Joy

# 200
  • при най-добрият мъж...
Само да вметна, че 0.1% World има превод на бг и е наистина много, много хубав филм.
Аз нещо съм в дупка. Сто започнати и недовършени, и не знам какво ми се гледа. Искам нещо корейско, сладко, забавно, с любов и хепи енд Simple Smile Май ще почна онзи за попа, който се преродил в Айдъл.

# 201
  • Дубай
Само да вметна, че 0.1% World има превод на бг и е наистина много, много хубав филм.
Аз нещо съм в дупка. Сто започнати и недовършени, и не знам какво ми се гледа. Искам нещо корейско, сладко, забавно, с любов и хепи енд Simple Smile Май ще почна онзи за попа, който се преродил в Айдъл.
На него и аз съм му хвърлила око,че главният ми е любим от бизнес-предложението.Има страхотни тръпчинки,които са ми се запечатали в съзнанието.
А , междувременно си пуснах и моят баща е странен и за мое голямо учудване ми харесва...Много земна и приятна драма.

# 202
  • гр. София
Знаете ли друг сериал като  Once upon a  time small town?

# 203
My Father is Strange е от приятните съботно-неделни семейни сериали. Има си характерните драматични моменти, но като цяло е повече в леко комичния спектър.

Kim Min Kyu като участник в музикалното шоу I Can See Your Voice

# 204
  • България
Не съм го гледала, но това ми излиза като подобно при руснаците:
Hometown Cha-Cha-Cha (2021)

# 205
  • Дубай
Не съм го гледала, но това ми излиза като подобно при руснаците:
Hometown Cha-Cha-Cha (2021)

Това е много приятно сериалче ,такова земно ,без  излишни драми,за нещата от живота.Става ти едно мило като го гледаш...

# 206
Препоръчвам и потвърждавам за "чачача".

# 207
  • Свети Влас
Здравейте, идвам да ви препоръчам два филма:
1. Unlocked- Става въпрос за открадата самоличност, момиче изтърва телефона си на земята в автобус и животът й се променя. Много е добър.
https://m.imdb.com/title/tt26160190/?ref_=tt_mv_close

2. Love Like the Falling Petals- става въпрос за фотограф, който се влюбва във фризьорката си, която страда от генетична болест. Филма е много тъжен.
https://www.imdb.com/title/tt14227972/

ПСЛ: Този е японски, извинявам се ако не е за тази група, но е изключителен филм.
И двата филма са преведени.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:49 от Габриела Радева

# 208
  • пак на Рив Гош
Препоръчвам и потвърждавам за "чачача".
Много поддържам!
Един от графата "любими" Heart Eyes. Даже докато гледах Once Upon a Small Town, на моменти толкова ми напомняше като усещане за Hometown Cha-Cha-Cha, че даже погледнах дали режисьорът/сценаристите не са едни и същи.

Нетфликс ми препоръча Unlocked тази седмица, може да го погледна.
Японския ще го пропусна, понеже не обичам тъжни филми или сериали.

След поредната серия на The Interest of Love, съм на ръба да го зарежа и да изгледам направо 16ти епизод, за да видя как свършва, за да не го пиша "недовършен" в тефтерЯ. Досега е такава драма и остра липса на еднорози, че направо не ми се мисли какви ще ги натворят сценаристите за 13ти епизод Wink . На всичкото отгоре, попрочетох и доста коментари, та ентусиазмът ми за по-нататък гравитира около нулата (дори и да не е достигнал все още Абсолютната нула). Май ще се окаже, че началните надписи обобщават доста добре действието - Той върви след Нея през цялото време, като всеки един от тях е галактика, която няма общи цветове с тази в другия. Накрая Тя се обръща към Него, ама така и не правят крачка един към друг.

# 209
Няколко заглавия, които включват малко романтика, малко драма, малко комедия и малко селска идилия, пък дали нещо ще ви допадне е ваш избор.
The Vineyard Man (2006)
Modern Farmer (2014)
Warm and Cozy (2015)
Ojakgyo Brothers (2011) - този е малко по-дългичък, защото е от съботно-неделните семейни драми, но е забавен в повечето време.
Our Blues (2022)
Top Star Yoo Baek (2018)

Общи условия

Активация на акаунт