Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 181
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря Hug! Харесах си този с братята и си го отбелязах (ако някой ден успея да го намеря).

# 211
  • при най-добрият мъж...
Warm and Cozy е чудесен сериал. Наистина топъл и уютен. Чуден каст, даже помня, че Со Джи Соп гостуваше в един от епизодите. Абе с две думи, красиви гледки, готвене и нежна любов.
А Top Star Yoo Baek ми е един от ол-тайм фаворитите. Чудна комедия, красота и любов. Даже някога бях писала и резюме към него: "Ако звездите светят, значи някой има нужда от тях...
Представете си остров. Малък остров, без интернет, без клетъчни телефони, без телевизия, без шоу-бизнес. Но с най-удивителните жители, които сте срещали и с най-топлата, човешка, светла атмосфера, която въобще можете да си представите. Даже, не жители или съседи, а семейство. Голямо и дружно семейство. Със своите тайни, със своите истории, със своите трагедии, със своето щастие. Семейство, което споделя всичко, плачейки или смеейки се. Хора с чисти души, които не познават алчност и злоба, които не заключват домовете си, които делят с другия и последната си хапка.
И в цялата тази почти утопична идилия, един ден, съдбата (или по-скоро мениджъра) изпраща световно известна звезда с разклатена психика. Раздразнителен, мнителен, брутално самовлюбен егоист, страдащ от безсъние и изтощение. Чудесна терапия за изтерзаната му душа – спокойствие, чист въздух, вкусна храна. Или поне той така си мисли...
ШОК, ШОК, ШОК! Бедната ни Суперзвезда е в шок! Никой не знае за него, никой не го е чувал! Няма тълпи с фенки, няма червен килим, няма фалшиви усмивки и претоплени чувства. И тук започва най-интересното. Наистина шоково, със звучен плесник по звездното самолюбие. И този пласник го сваля на земята и му показва, че трябва да порастне и отново да се научи да е обикновен човек. И в това му помагат всички мили и чудати островитяни.
Но...Историята няма да е пълна, ако не се намеси и Любовта. В образа на Жената-чудо на острова. Дива и опърничава като коза, силна и непримирима като морето. Жена, която на единия ден ще те набие за „Добър ден“, а на следващия ще ти подари морски таралеж за „сбогом“. Жена с чиста душа, която среща обръгналия на всичко „цар на шоу-бизнеса“. Толкова различни и все пак притеглени един към друг. Любов, която ще ви разплаче, но не от мъка, а от смях.
Това е една жива, правдива, семейна, щастлива история. История за това, че и след най-силната буря изгрява слънце, за това, че след всяка раздяла идва нова среща, за това, че след всеки неуспешен опит, на хоризонта те чака нова любов. Само трябва да отвориш душата си и да вярваш с цяло сърце."

# 212
  • пак на Рив Гош
Warm and Cosy беше сериалът, след който хлътнах окончателно и безвъзвратно в Ю Йон Сок преди 3 години Heart Eyes. И в остров Чеджу.
Когато някой ден стигна до Корея, няма начин да не мина оттам Joy

Indira, аз зарязах Top Star Yoo Baek на втория епизод (стилът хумор не беше толкова "моят"), но ти така хубаво си го описала, че ми се прииска да му дам втори шанс Grinning

# 213
И на мен никак не ми допадна Top Star Yoo Baek, обаче описанието на Indira е толкова поетично, че чак си помислих, че бъркам сериалите Simple Smile Но не, този е Simple Smile И на мен не ми допадна хуморът, а и някакви “спец” ефекти имаше ако не се бъркам, та още на първи епизод се отказах. Но ето, на други им харесва, така че няма лош сериал, а различни вкусове явно.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 06:35 от Змей Горянски

# 214
  • при най-добрият мъж...
Естествено, че не е някакъв невероятен шедьовър сериала, но първо, едно резюме трябва да звучи примамливо и второ аз съм от дай хард фенките на кривата усмивка на Ким Джи Сок Bowtie А, съгласете се, в този сериал има какво да се види от него Relaxed

# 215
  • Germany
Аз гледам Stranger сега и мога да кажа , че доста ми допада. В средата на 1ви сезон съв и ми е много любопитно как ще го развият нататък

# 216
https://mydramalist.com/75831-imitation

Това е линк към Imitation- може би мнозина от Вас са го гледали. Стигнах до 9-та серия и не мога да спра да го гледам. Показват живота на айдолите, стажантите и т.н. Това е нещо като система на робство. Спомням си навремето, че такива истории бях чела за степените куртизанки в Китай- как ги обучават и третират. Същата история. Жестока експлоатация, фенове, които заместват "фордовските профсъюзи" по натиск върху артистите... Може да повлияе отрезвяващо за момичета, които мечтаят за такава кариера в Корея. Поразена бях, че от мъж с височина от 178 см се очаква да е 52-55 кг. Те сънуват храна докато танцуват и ги разкарват насам натам като маймуни. Не знам дали нарочно гг е избрана "грозновата". Поне аз не я възприемам. Но си изпълнява функцията на момиче, което много се старае, а не успява особено. Няма романс, но има страдание. Филмът е интересен. Хубава седмица!

# 217
Аз гледам Stranger сега и мога да кажа , че доста ми допада.....
Първият сезон е много добър. Вторият не чак толкова.
Наскоро обявиха, че ще снимат спин-оф, в който главен ще бъде прокурор Со Донг Дже/И Джун Хьок/.

Щом харесваш крими-трилъри бих ти препоръчала Love Me If You Dare (2015), ако не си го гледала.

victoria vassileva, щом Imitation ти допада, погледни и Idol: The Coup (2021), ако вече не си го направила. На същата тематика е.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 11:55 от 2в1

# 218
  • България
По принцип видя ли препоръка от Indira очаквам нещо много романтично, но пък след толкова противоречиви мнения реших да гледам Top Star Yoo Baek (2018).
Първи епизод е много забавен и не е розов, но си признавам, че не ми харесват и двамата главни.

Все пак мисля, че ще догледам, защото обичам комедии, само да не стане много розово.
Инспектор Ди и днес ще почива, сигурно защото последните епизоди започна да става по-скучен, а аз вече се снабдих със седем от историите на хартия Grinning, толкова много ми хареса началото на сериала.

# 219
Развалят ли го? Аз съм изгледала едва няколко серии, затова пък скоро ще приключа с Алхимията на душите.
Липсват ми дългите исторически чосонски сериали и мисля да си намеря някой.

# 220
  • България
На теб може да ти хареса.
Захванаха се с основната интрига, а тя е свързана с двореца, властта и т.н.
Предпочитам разследвания и приключения, каквито имаше в началото.
На мен ми липсва хубаво китайско фентъзи, но рядко успяват да направят такова.

# 221
  • Русия
Аз пък почнах "Избор на съпруг"/Choice husband, но вече две седмици не ми потръгва, едва на трета серия съм.
Сюжет: тя е дъщеря на богаташ, той е учен. Женят се, за да не ги оженят за други. Тя изначално иска да се разведе след малко. Той пък не иска развод, има намерение да бъде добър съпруг, макар че за любов не става дума.
От първата серия става ясно, че все пак ще се разведат, тя ще се омъжи пак и пак ще се разведе, а после и двамата бивши ще искат да я върнат. Но нещо ми е криво засега. Актьорите са добри, сюжетът е интересен, но доста мудно е заснето, бих искала повече действие.

# 222
  • вятърничава
Пусни си го на по-бърза скорост Wink
Love to Hate You наистина е забавен,допада ми с адекватни герои, сравнително кратки само 10 епизода.Не усетих как извъртях 8 и довечера вероятно ще го довърша.
Роца, приключих  Love Is for Suckers (2022).Да,много ги забавих последните 2 еп.Аз съм така - ако ми хареса започвам ударно и като наближа финала си отлагам последните епизоди.Добре,че си намерих Hospital Playlist и Love to Hate You, та не успя да ми стане тъжно от раздялата.А и те се постараха в последния епизод да ме подразнят,поразводниха,избяга страстта.По корейски действат по установената схема,поне няма изненади и знае човек какво да очаква.И гардеробът на Park Ji-Wan ми бодеше очите през цялото време,тя приятно закръглено,но тези дрехи и пандели за младо момиче в Сеул,върнаха ме в 1986г?!
Warm and Cozy (2015) също чака своя ред.
Ей,не се спряхте да препоръчвате,да хвалите! То не беше Once Upon a Small Town,  Hometown Cha-Cha-Cha,, нещо за лицеви опори имаше,добре,че съм стара и вече не помня Joy Не ми остава време за сън от вас.

# 223
Скрит текст:

Посолството на Република Корея в България информира за възможности за кандидатстване за 8 стипендии, отпуснати от корейското правителство за пълен курс на обучение на български граждани в корейски университети в ОКС „магистър“ или „доктор“, включващи езиков курс през академичната 2023/2024 година.

Кандидатите трябва да изпратят или занесат лично в посолството документите и формулярите, попълнени на английски език, до 17: 00 ч. на 9 март 2023 г.

Адрес на посолството: София 1407, ул. „Сребърна“ 2В, Моби Арт Билдинг, ет. 4

Подробна информация за програмата може да бъде намерена тук.
Това ми попадна днес- може някой да се интересува (малко е в страни от темата)

# 224
  • при най-добрият мъж...
Аз пък нарочно дочаках да видя как ще свърши най-горещото заглавие на зимния сезон при китайците, The forbidden flower с Джери Йен (не е истина какъв вампир е!) и вече смятам да го гледам. Че при тях финала не винаги е много сигурен. Радост, щастие, хармония и последните три епизода яко сеч и никой жив не остава.

Общи условия

Активация на акаунт