Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 179
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • вятърничава
Е, верно ли? Scream

# 226
  • България
Интересно, че повечето не сте харесали Top Star Yoo Baek (2018).
Изгледах шест епизода и ми харесва. Дотук оценка 9,5.
Пиша сега, ясно е какво ще се случва в следващите, предвид резюмето на Indira, но тези работи няма как да се случат в живота.
Двамата са от съвършено различни светове. Всъщност може и да се получи, ако той се примири с място без нормална баня. Тя харесва живота си, не си представям да се завре в бетонна кутийка. Ако беше имение с градина, да, може.
Писала много пъти, все пак предпочитам финалът да е розов, макар и нелогичен. Simple Smile

bb6, доколкото разбирам, Indira започва сериала, защото финалът му не е китайски. Grinning

# 227
  • вятърничава
Да,върнах се да прочета отново по-бавно Joy Пък към еп.19 залагат нещо в тази насока. Не че ще ме уплашат и откажат!

# 228
  • България
Като похвалихте и Hometown Cha-Cha-Cha (2021) как да го пропусна.
На осми епизод съм, забавен е, но оня със суперзвездата повече ми хареса сякаш.
В този актьорите са ми по-симпатични, а особено много ми хареса усмивката на готвача, красива почти като тази на Ден Лън.

И без да се усмихва пак ми е по-симпатичен от главния.

# 229
Струва ми се, че вече масово спряха да си оперират клепачите и брадичките. Не че е лошо, напротив Grinning

П.п. Повтарят сериала за Цунеко по Он Еър - още е в началото.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 20:46 от pppqqq

# 230
  • България
Дано са се усетили, че имат и достатъчно фенове на естествената им красота.
Главният в Hometown Cha-Cha-Cha (2021) не ми харесва особено, точно защото не прилича много на кореец, но и не прилича съвсем на европеец. Ни рак, ни риба.

Сигурно е бил симпатичен преди да се пипа.
Актрисата обаче е много приятна, особено когато се усмихне.
Не ми харесва ролята ѝ на снобка.

# 231
И аз съм фен на естественото, въпреки че някои актьори с корекции са ми любимци.

# 232
  • при най-добрият мъж...
Shin Min Ah (мацката от Ча-ча-ча-то) е прелестна актриса. Много ми е естествена  и чаровна. За първи път я гледах със Со Джи-то в Oh, my Venus. Много сладък сериал, един от първите, които изгледах. Там за сефте се срещнах и с Sung Hoon и Хенри Лау. Но, да не се отплесвам.
Ча-ча-ча-то беше един от хитовете миналата година. На мен лично ми хареса, но аз изпитвам безумна симпатия към главния още преди да стане толкова известен. От времената, когато играеше прокурора в 100 days my prince. Двамата с мацката имаха химия, но сякаш можеше и още. Естествено, че си имаше кусури сериалчето, но за мен беше тоооочно каквото обичам. Красиви хора, красиви гледки, красива любов. И за да не стане прекален шербет, маааалко трагедия да намали захарността. Жалко само, че това беше последния проект на главния преди да го застигне и него приклятието на скандала, който му спря кариерата за почти година. Чак сега започна да се показва отново. А не е лош като актьор. Даже напротив, ползва се с много добро име в театралните среди и често участва в постановки.

# 233
  • пак на Рив Гош
Shin Min Ah за мен дълго време беше "гаджето на Kim Woo Bin", докато не я гледах в Ча-ча-ча -то и после в Chief of Staff, където ми хареса едва ли не още повече Grinning
Kim Seon Oh пък го открих в Start Up и зарязах сериала, защото на третия епизод установих, че заради него и неговите трапчинки изкарвам третия си second lead syndrome Joy След което подхванах филмографията му наред. Само с Уайкики-то не се спогодих. И много се радвам, че май тази година ще снима в нов сериал (чосонски романс) и че започна отново да публикува в Инстаграм след година мълчание (един от 5-6тте корейски актьора, които следвам в мрежата).
И аз съм голям фен на "ча-ча-ча"-то, понеже е от моя тип сериали, дето ми радват душата.

Аз тази сутрин завърших Arsenal Military Academy (2019) и като за военен сериал ми хареса изключително много. До степен, че му дадох 9.5*. Но допълвам с дисклеймъра, че харесвам и Бай Лу, и Сю Кай, така че го гледах с предварително доброжелателен поглед Wink . Сценографията и костюмите бяха на ниво, режисурата - също, даваше наистина усещането за 30тте години, музиката беше много добра. Главните имаха чудесна химия заедно, второстепенният каст беше страхотен, и като игра, и като образи. Сериалът има таг "романс", но романсът е бавен и второстепенен. За мен това е сериал основно за приятелство, дълг и подплатен с доза патриотизъм.Е, имаше си и романс, при това в различни сложни геометрични конфигурации Joy, но не отидоха по-далече от държане за ръце и 2-3 прегръдки. Даже една цАлувка като за цвят не сложиха. Но май не вървеше, понеже Тя почти докрая остана в мъжки дрехи и с мъжка прическа, та, предполагам целувка в това състояние би било в разрез със здравия социалистически морал Wink .

Междувременно загледах два кратки сериала (с епизоди по 25-30 минути), които по стечение на обстоятелствата  започват по един и същи начин - Тя се събужда в нечие легло, без особен спомен от предната нощ:
- японския Bokura wa Koi ga Hetasugiru (2020) / (We Are Too Bad at Love) - https://mydramalist.com/71043-bokura-wa-koi-ga-heta-sugiru - основно заради Shirasu Jin, когото много харесвам.
- китайския Healing Food, Healing Love (2022) -  https://mydramalist.com/692067-delicious-love - Indira го беше похвалила преди няколко седмици в темата. Щеше ми се малко розов романс след престрелките от Военната Академия, пък и ядене. Че в момента правим ремонт на кухнята и съм 3 седмици без кухня, та като не мога да готвя, поне да гледам манджи Joy

На корейския фронт се чудя дали да не изгледам една "класика", Playful Kiss (2010), докато чакам Kokdu: Season of Deity да свърши.

# 234
Аз завършвам 52 епизод на "My father is strange". На който му се гледа семейна история с комични и романтични елементи и малко драма- препоръчвам. Приготвила съм си Under the Queen's Umbrella (2022) - някой има ли впечатления? Другият е The Fabulous (2022)- също, ако някой го е гледал, ще се радвам на мнение. Хубава вечер!

# 235
Заради Шин Мин А можете да хвърлите по един поглед на My Girlfriend is a Gumiho (2010) - комедия, романтика, фентъзи. The Devil (2007) - крими, трилър. А, ако сте настроени мазохистично и сте решили да се обезводните от рев A Love to Kill (2005) е вашето заглавие. И един непретенциозен, но приятен филм - The Naked Kitchen (2009).

# 236
  • пак на Рив Гош
victoria vassileva, аз гледах The Fabulous преди 2-3 месеца. Сега погледнах какво съм писала за него като го свърших:
"The Fabulous (2022) - пак хубави младежи в главните роли, забавен с моменти на преиграване, добро приятелство, малко викащи аджуми, малки комични ситуации, малко клишета и карикатури, хубави дрехи (действието се развива в света на модата и лукса), сериал за вторите шансове. Даже и Третото Колело в един момент ти става симпатичен. Лек и приятен за едно гледане, без излишно натоварване."
Дала съм му 8.5*, което ми е средната оценка за корейски сериал.

И аз съм си приготвила Under the Queen's Umbrella, ама нещо не ми се гледат исторически сериали в момента.

2в1, мерси за предложенията, отбелязах си "гумихо"-то за гледане.

# 237
Аз пък искам исторически, но не с 16 епизода, а такъв с 50-тина. Мисля, че повечето известни съм ги изгледала, ще си намеря някой по-непопулярен Simple Smile

# 238
  • България
Не се сещам дали се писа за The Rise of Phoenixes (2018).
Такива не гледам и няма да го гледам, но звучи да е като от твоите.

# 239
Обаче пише, че
Скрит текст:
краят е трагичен. А аз предпочитам такива с щастлив или неутрален край. Пример за неутрален край - спомням си една от дългите, в която героите си измряха от естествена смърт Simple Smile

Или като с Цунеко (тя е японска и от по-ново време, но също е с много епизоди и приемлив край) - героинята се разви кариерно и просто дадоха, че в зрелите й години успехът й продължава. Няма нужда да се фокусират върху драмата.

Общи условия

Активация на акаунт