Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 163
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • при най-добрият мъж...
Healing Food, Healing Love (2022) само да кажа, че го има и с бг букви. Сериала е сладък и розов, с готвене, малко интриги и мноооого любов. За оправяне на настроението и прекарване на няколко приятени дни става идеално. На готварска тематика мога да ви препоръчам и Dine with love. Там даже цитираха и даваха стъпка по стъпкя някои от популярните китайски рецепти. А за любители на сладкото е идеален Since I met U. И двата са с бг превод.
Роца, аз Start up и до момента не съм го гледала точно, защото моят любимец е тъпия ъгъл в триъгълника. В знак на протест бойкотирах сериала!

# 241
  • вятърничава
Аз си харесах The Devil (2007) и The Naked Kitchen (2009) - малеее, муцунки сладки млади.
Роца, голяма си скица, Joy "третия си second lead syndrome" Joy
Толкова ли е зле положението Scream
Разбирам, аз в момента въздишам по красивите очи на Gang Dong-won.
Другата седмица ще е някой друг.

# 242
  • пак на Рив Гош

Роца, голяма си скица, Joy "третия си second lead syndrome" Joy
Толкова ли е зле положението Scream
А, досега май съм ги заковала на 3 броя Joy:
- Go Kyung Pyo в Jealousy Incarnate - то то като цяло в този сериал от един момент нататък ми идеше да им издърпам ушите и на тримата главни, че да почнат да се държат прилично Grinning. Но това беше и един от първите ми корейски сериали, та още не бях свикнала на социално-културните им аспекти. Вече съм претръпнала... макар че все още успяват да ме изненадат Grinning
- Yoo Yeon Sok в Reply 1994 - до края така и не разбрах защо Тя предпочете "оппа"-та, дето не беше нищо особено, и много се ядосвах и страдах. Пък и го гледах май почти веднага след Jealousy Incarnate, та това съвсем ме довърши. После изгледах Warm And Cosy и ми мина Joy
- и третият беше вече споменатият Kim Seon Ho в Start Up.
Имаше го и моментът със Сонг Канг в Love Alarm, но там толкова бях убедена, че той е Главният, че просто не отразих "истинския" Главен в първия сезон. А вторият му сезон пък беше толкова безумен, че предпочитам да го разглеждам като четвъртия Индиана Джоунс: този филм не е бил сниман Joy

Indira, май ще изгледам Dine With Love като свърша този, още повече щом има рецепти. Покрай китайските сериали се научих да правя омлета с домати, който гледаме често в тях и ми стана един от любимите начини за спасяване на вечерята.

Вчера започнах Playful Kiss (2010) - личи си, че е по-стар сериал, прическите са един път Grinning, но за момента ми е интересен (и се забавлявам с препратките към някои класики от западната култура Joy )

# 243
......................                                                                                       
Вчера започнах Playful Kiss (2010) ....................

Сериалът е по популярна манга и е адаптирана много пъти от различните страни. Тайванската версия It Started with a Kiss (2005) беше голям хит навремето и се смята за една от най-добрите версии. Лично на мен обаче най-много ми харесва тайландската Kiss Me (2015), въпреки, че не съм голям почитател на техните лакорни. Двамата главни са сладури и имат още един общ проект, който също е много добър. Римейк е на корейския Full House (2004).

# 244
  • вятърничава
За Mr. Sunshine какво ще кажете,става ли за гледане?

# 245
По мое мнение "да", но съм малко пристрастна заради многото любимци в каста Blush.

# 246
  • България
Много интересни корейски сериали се препоръчаха и аз отмятам, отмятам, но вече не помня кой какво похвали.
Роца май спомена Scripting Your Destiny (2021) и вече съм с три изгледани епизода. Много добро начало, само главният не ми е топ, жалко за третото колело.

Колкото и да ми допадат съвременните корейски сериали с фантастика, мистика или разследване, много ми се гледа нещо по-древно и китайско.
Лошото е, че почти не качват за теглене такива.
Едва намерих нещо, което не е фентъзи, но поне е историческа романтика. Изслушах с удоволствие песента към сериала и сега ще го започвам, дано си струва тегленето епизод по епизод.
Choice Husband (2023)
Мъжете в главните роли си струват.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 18:53 от МоарейнД (от книгата)

# 247
  • при най-добрият мъж...
Аууу, Райлито ли виждам тука? Тази чаровна тайванска тръпчинка. Аз, ако бях на мястото на момата директно си го вземам него Simple Smile

# 248
  • пак на Рив Гош
По мое мнение "да", но съм малко пристрастна заради многото любимци в каста Blush.
И аз се присъединявам към мнението на 2в1 - за мен е много "да" (дала съм му 10*).
Не само кастът, но и режисурата, и сценографията са изпипани. Всеки епизод си е направо като филм. Само дето изревах една кофа сълзи на него.

Сериалът е по популярна манга и е адаптирана много пъти от различните страни.
Да, и аз видях, че има страшно много адаптации. Сега само се надявам да не ми хареса дотолкова, че да трябва да ги гледам всичките Joy
Между другото, в момента следя и един уебтуун със сходна тематика - след смъртта на баба й Тя отива да живее в къщата на приятелка на бабата и там също има един висок и мрачен младеж, който е най-добрият ученик и т.н.

Моарейн, каже после  дали ти е харесал Choice Husband. Аз съм си го отбелязала заради двамата главни Heart Eyes. (главни мъже имам предвид, разбира се Joy)

# 249
  • България
Аууу, Райлито ли виждам тука? Тази чаровна тайванска тръпчинка. Аз, ако бях на мястото на момата директно си го вземам него Simple Smile
Страхотен е, взимай, аз прибирам Xing Zhao Lin направо с юрганчето.

Момата не струва, пък и се дърпа, така че всички ще сме доволни.

# 250
Честит празник, дами.

# 251
  • България

.................................
Scripting Your Destiny (2021) ми допадна доста и така до финал, който не ми допадна никак.

# 252
  • пак на Рив Гош
2в1, благодаря за поздрава! Flowers Bouquet Kissing Heart Много е сладък!
Разпознах от половината до 2/3 от сериалите в клипчето. Не знам дали да се притеснявам, че съм изгледала толкова, или да се мотивирам за останалите Joy

Scripting Your Destiny (2021) ми допадна доста и така до финал, който не ми допадна никак.
И аз така - не харесах особено финала (не е от моите).

Аз вчера довърших японския Bokura wa Koi ga Hetasugiru (2020) - дадох му 8* - сладък, без да е нещо особено. Историята на двама младежи (и две девойки), които трябва да се научат да комуникират. И както не е нищо особено, така го изцъках за нула време. Ако имате 2 свободни часа, може да му ги посветите.

# 253
  • при най-добрият мъж...
Гледала съм го японския, много хубав сериал е. А и Джин Ширасу мноооого си струва. Аз съм любител на този лек жанр, а при японците има много такива драмички.

# 254
Изгледах Secret 2013 г. и да си призная този сериал ми отвя главата.
Задавам си хиляди въпроси, как човек заради амбициите си е готов да загърби принципите си и морала. Как с добрите си намерения маскира скритите си желания. Как в желанието да постигнеш много – пристиж, кариера, финансово благосъстояние, изобщо всичко, но с цената на страхливост(защото точно заради страха не помогна на блъснатата жена, която почина) е готов друг да поеме вината му. Малодушието да поеме отговорност за действията си. Как един избор и една грешка, повличат лавина от грешки. Как с едно престъпление прекриваш друго…. Как изкушението да се докажеш и постигнеш много е силно и водещо в живота. Как човек се заблуждава, че няма да плати цената за изборите, които прави.
И майка му се чудя какъв човек е - колко трябва да си амбициозен! Да искаш за сина си блестяща кариера, за да се гордееш с него пред комшиите, да го показваш на всички когато го дават по телевизията, че да го лишиш от това да бъде баща и най-вече да лишиш една майка от детето й, казвайки, че е умряло. Това е жестоко!
Сериал в който любовта се превръща в омраза и омразата се превръща в любов. Толкова много въпроси изникват, толкова много избори, много отговори…. Изобщо показано е че когато не можеш да промениш обстоятелствата, променяш себе си!
В сериала има от всичко – класови различия, с което героите показват поведение на превъзходство пред останалите; как си бил отдаден и заслепен от любов и след това предаден; как след най-голямата загуба трябва да продължиш напред; и предтелства, много предателства при това от близък човек. Изобщо сценария е ТОП, режисурата е ТОП и актьорите са ТОП.
Съпоставката с „Брулени хълмове“ – много точна.
За мен е 10 от 10
Моля, да ми препоръчате друг такъв въздействащ и смислен сериал. Благодаря предварително Flowers Rose

Общи условия

Активация на акаунт