Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 153
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
yopen, ха добре дошъл и от мен! Simple Smile

Не знам дали правилно ти разбрах предпочитанията, но останах с впечатление, че единствено не си фен на фентъзито с хвърчащите хора. Ето и мойте предложения, това са ми едни от любимите филми. Няма да ги описвам кой за какво е, те картинките са достатъчно показателни, но с няколко думи все пак - корейски, исторически, без фантастика, много бойни сцени, романтика и комедия. И не са сладникави.

The Empress Ki

Hwarang

100 days my prince

# 286
yopen, ха добре дошъл и от мен! Simple Smile

Не знам дали правилно ти разбрах предпочитанията, но останах с впечатление, че единствено не си фен на фентъзито с хвърчащите хора.

Хмм.. да ..харесвам и фентъзи, но без хвърчащите  Sweat Smile
И благодаря за предложените заглавия!

# 287
  • вятърничава
О, Уон Бин, да Hands Plus1

yopen, така се получава - питаш за няколко заглавия и те затрупват със списъци като лавина.
Отзивчиви момичета Wink
Ще го видя този The killer, Чон Юн Фат не ми е любимец, може пък да ми промени мнението.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 23:55 от bb6

# 288
  • Дубай
yopen,a митични създания и духове?!Мога да препоръчам Bulgasal, From Now On, Showtime,Master's Sun,Hotel Del Luna,
Все фентъзита,някои имат комичнащи елементи,други не.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 07:34 от I.V

# 289
Ще го видя този The killer, Чон Юн Фат не ми е любимец, може пък да ми промени мнението.
Не очаквай визуални и звукови чудеса от лента 1989. Филмът е екшън-драма със здрава пукотевица на база романтика ,приятелство,чест. Това което мен ме грабна е актьорската игра и оригиналният сюжет.Нестандартен екшън за времето си от Джон Ву. В imdb е доста добре оценен .
Това го написах за собствена застраховка  Sweat Smile понеже нали знаеш На вкус и цвет товарищей нет!
Пп:
Откакто е излязъл филмът неизменно присъства  в топ 50  най-добрите азиатски филми за всички времена

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 09:54 от yopen

# 290
  • пустинен пъпеш
А ще може ли тези препоръчани в последните страници дорами за  по-лесен достъп да се оформят като списък в началото на темата или поне да се изпишат номера на темата ,на постовете и страниците .

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 09:45 от rududu

# 291
Може да ги сложа на първа страница в следващата тема, но сега няма как да се променя - старите постове се променят само в рамките на 24 часа, след като са пуснати и това важи и за първата страница.

# 292
  • България
В една от предишните теми писахме за любими сериали и филми, но сигурно вече има промени не само в участниците в темата, а и в предпочитаните заглавия.
Предлагам всеки да напише по няколко любими заглавия и те да са винаги в първи пост подредени по потребители.
Ако с времето има промени, в последните страници на текущата тема може да се пише какво искаме да променим.
Така темата ще е не само приятна, но и полезна.
Аз съм наотмятала разни работи и вече се обърках, кой е много похвален, кой е малко похвален, от кого са похвалите. А със списъка ще е по-лесно. В моя сигурно ще има и промени, то при мен само корейският любимец ВРИД (временно изпълняващ длъжността) не мърда. Grinning

# 293
Love in Flames of War Край,предадох се на 30 еп. Трябва да си брутален мазухист за да издържиш до 43 еп. въпреки че историята и епохата  в която се развива действието много ми бяха допаднали. Всяка следваща серия се надявах, че юнакът ще се вразуми и ролите ще се разменят или поне балансират , ама Не! Още в началните серии девойката му даде да се разбере ,че няма физическо привличане към него и харесва друг, но той въпреки това продължи да я задява и в последствие девойката се предаде пред пари власт и сигурност Ожениха се.В последствие 3 пъти му бяга девойчето с един нагъл и грозен тип , а нашият все си я прибира. Е след 3-ия път вече не издържах. На тоя му поникнаха рога като на финландски елен а още не е прозрял че девойката не го бръсне и за 2 стотинки RageRageRage
Пп:Най-вероятно тоя сериал ще има щастлив край, но на каква цена? Да живееш с жена ,която е с теб заради грижите ти към нея ,парите и социалното положение.Жена ,която не привличаш физически,чиито мисли и приоритети са свързани само с баща и, и натрапника(изкефих се че го утрепаха тоя социопап най накрая)

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 11:15 от yopen

# 294
  • пустинен пъпеш
Аз съм готова с моите предложения:
1.китайския ,,Legacy"(2022)-действието се развива през първата половина на 20 век и е свързано с взаимоотношенията между три сестри,същевременно техните любови и борба да опазят семейният бих го нарекла мол по време на японско-китайската война.Всичко това съпроводено с чудесен интериор(вкл.мебели с дърворезби, вази, живопис,килими),дрехи и музика.Има го в HBO и в дорамата.Друг равностоен на него с толкова зрелищна и разнородна информация за Китай до този момент не съм намерила.
2.  китайско-френския филм на Жан-Жак Ано ,,Wolf totem"(2015) с чудесни картини на монголските степи през различните сезони и по мое мнение хубава музика.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 11:17 от rududu

# 295
  • Свети Влас
Здравейте, ето и моите предложения:
=Сериали:
- Love in Sadness(2019)
- Born Agane(2020)
- True beauty (2020)
- Watcher (2019)
- Because of You ( този е БЛ тематика, но много ми хареса )
-Unforgettable Love (2021) / Незабравима любов ( този е много сладък сериал, не знам дали на вас ще ви хареса )
-  Моят невероятен приятел  / My amazing boyfriend
- We Best Love: No.1 For You (2021) / Нашата голяма любов ( този също е БЛ )
- The uncanny counter ( тематиката е за залавяне на зли духове, интересен е ).
Филми
- Unlocked 2023 ( Открадната самоличност ).
- love like the falling petals 2022 ( много добър филм с тъжен край).
Има и още, но тези главно са ми направили впечатление и са ми харесали 

# 296
  • Дубай
Габи,за този BA ли става въпрос?!

Обичам драми с прераждане и преплитане на времето ,една от любимите ми е.И Сo Хьок,както и Чанк Ки Йонг изграждат много хубави и образи,до последно се чудиш от кой отбор са.
Не е типичната драма за сладката любов,а за борбата на един мъж да бъде щастлив.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 12:53 от I.V

# 297
  • Свети Влас
Скрит текст:
Габи,за този BAли става въпрос?!

Обичам драми с прераждане и преплитане на времето ,една от любимите ми е.И Си Хок ,както и Чанк Ки Йонг изграждат много хубави и образи,до последно се чудиш от кой отбор са.
Не е типичната драма за сладката любов,а за борбата на един мъж да бъде щастлив.
Да, този  е много интересен !

# 298
  • България
Моите са по три сериала - китайски и корейски и три филма:
Ashes of Love (2018)
Miss the Dragon (2021)
Sword Snow Stride (2021)
Vincenzo (2021)
From Now On, Showtime! (2022)
Bulgasal: Immortal Souls (2021)
Super Me (2019)
Till We Meet Again (2021)
Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon (2013)

# 299
  • вятърничава
Love in Flames of War Край,предадох се на 30 еп. Трябва да си брутален мазухист за да издържиш до 43 еп.
Joy Joy Joy
Да живееш с жена ,която е с теб заради грижите ти към нея ,парите и социалното положение.
В тези култури това е по-скоро норма.Пък и за епохата в която се развива.Жената търси сигурност и се приема,че мъжът е длъжен да и осигури материална стабилност и статус и да помагаш на семейството на съпругата.
Не случайно като ходят по слепи срещи или се запознават,едни от първите въпроси са-какво работиш,кое училище или университет си завършил,имаш ли собствено жилище. Лекари,зъболекари,адвокати - джакпот. В японски сериал един баща искаше да омъжи осиновената си дъщеря за по-възрастен бизнесмен и момичето после обясняваше на едно момче - " вие в Токио може и да смятате,че трябва неприменно да се омъжиш по любов,но за останалите хора не е така".Мъже,които не могат да осигурят нормален живот на семействата си изпадат в дългове,пропиват се и страдат всички по веригата.Дори в Squid Game всички стигнаха до игрите защото бяха длъжници и накрая имаше статистика,че Корея е на второ място по кредитиране на населението .

Общи условия

Активация на акаунт