Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 37 108
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • Дубай
Не си,и аз не съм...Изглеждат сладки актьорите.

# 346
......................................
Продължавам с Bel Ami (2013).
10 епизода ми е интересно, няма скука, оценката му е ниска, отдавна не се изненадвам.
Повечето зрители явно си чакат сапунената история............................
По това време по друга телевизия вървеше The Heirs, а след него почна My Love from the Star. И в двата участват големи любимци на корейската публика, а самите сериали бяха големи хитове по това време, така че е разбираем рейтинга.

# 347
  • Дубай
......................................
Продължавам с Bel Ami (2013).
10 епизода ми е интересно, няма скука, оценката му е ниска, отдавна не се изненадвам.
Повечето зрители явно си чакат сапунената история............................
По това време по друга телевизия вървеше The Heirs, а след него почна My Love from the Star. И в двата участват големи любимци на корейската публика, а самите сериали бяха големи хитове по това време, така че е разбираем рейтинга.
The Heirs как ли не се мъчих да го гледам ,но не е моето...Актрисата в главната роля ми е много безлична и без никакви актьорски умения,според моето скромно виждане.My love from the star's е забавен и интересен,а Ким Со Хьон е  много приятен ,за гледане и слушане...

# 348
  • вятърничава
Не си. Разкажи защо ти харесва.

# 349
  • България
Започна като обичайния лек сериал, с влюбена досадница и красавец.
Помислих, че ще гледаме нещо леко и забавно до края, даже се чудих дали ще изгледам всичко.
Обаче нещата се развиха в съвсем друга посока, историята се върти около произхода на красавеца.
Сещате се, син на чебол, няма как, корейски сериал все пак.
Но пътят към баща му е дълъг заради една парола, която трябваше майка му да му каже.
Друг я научи и нещата станаха интересни.
Разбира се, интересни за мен, на други може да им скучно.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 22:06 от МоарейнД (от книгата)

# 350
Започнах и аз да гледам Bel Ami- има попадения , но с тези чорапи взе да ми писва. Прехвърлих се на City of Streamer / City Of Streaming Light / The City of Passing Time / Liu Guang Zhi Cheng. Заснет по много театрален начин и с нежна любовна история, която ми харесва. Доста неща научавам от историята на Китай. За това, че ако някой си има стая за опиум у дома плюс съпруга и 3 наложници с доста деца наоколо - си е почтен глава на семейство с РолсРойс. На 10 епизод съм и препоръчвам засега. Хубава вечер!

# 351
  • пак на Рив Гош
И положението е

Един от най-добрите корейски сериали за мен!
Налиииии? Heart Eyes
Днеска пак му слушах саундтрака, докато пазарувах Heart Eyes.

Аз чакам с нетърпение и 21 април, когато започва третият сезон на втория ми по любимост сериал (пак медицински) - Dr Romantic. Само дето още не са обявили в коя платформа ще го пускат...

Indira, брой ме и мен сред почитателките на капитан Лу (от Road Home)! Набързо измести господин Лицеви Опори Wink ! Майтапа настрана - сериалът е точно такъв, какъвто харесвам. Засега съм на 13ти епизод, но си ги "пестя", че да не ми се налага да чакам да излизат епизодите - отпускам си по един, максимум 2 епизода на ден и си тренирам търпението Grinning

Междувременно, довърших и Kokdu: Season of Deity (2023) - като цяло е приятен за гледане ромком със свръхестетвени и криминални елементи. Двамата главни стоят добре заедно, имат хубава динамика, историята е интересна, има доста обрати, сред второстепенните герои има добри попадения. Не е сериалът на века, но става за едно гледане. Жалко, че от един момент нататък става малко (или много!) жанров миш-маш, с доста дупки в сюжета, ама минават, ако не се заглеждате особено (но това е ичаст от чара на корейските сериали Wink ). Най-хубавото нещо - Kim Jung Huyn. В Mr Queen бледнееше до Shin Hye Sun (но там тя беше просто страхотна!), докато в Кокду успя чудесно да изиграе не само две различни личности на човек и бог, но и поне няколко лица на бога в допълнение.

Едновременно с това продължавам да чегъртам повърхността на японската душевност (с други думи - проправям си път през филмографията на Ширасу Джин Wink ) - изгледах Douse Mou Nigerarenai (2021) (Can't Run Away From Love) - https://mydramalist.com/707417-dose-mo-nige-rarenai
Ох, не знам какво да кажа. От една страна ми хареса начина, по който третираха темата за вината и за това как събираш сили да продължиш напред. От друга страна, не мога напълно да се отърся от европейското ми възпитание и да приема методи за свалка на ниво 5ти "б" клас при възрастни и зрели хора (тип "дърпам те за плитката, защото те харесвам"). Да не говорим, че Той я нарича "глупачка" по 5 пъти на епизод, а Тя не само, че не се обижда, а даже му казва "искам да продължиш да ме наричаш "глупачка", така знам, че съм до теб". Плюс това, Той е неин шеф и на моменти отношението му към Нея си минава за чиста проба тормоз (май си личи, че съм прекарала твърде много години сред англосаксонската корпоративна култура Joy). Но Тя намира това за много "кауаииииии" и продължава да му се лепи. Гррр, направо ме побиват тръпки!
И това е само на повърхността. Сигурно в сериалите има и още много закодирани отношения и потекст, които напълно убягват на средностатистическия гайджин като мен (все пак става дума за нация, където дори закупуването на билет за музей може да бъде превърнато в ритуал Wink ). Японската душевност си остава за мен все така далечна и неразбрана Grinning .

# 352
  • вятърничава
И аз го гледах Douse Mou Nigerarenai (2021) (Can't Run Away From Love) заради Ширасу Джин. Тя беше счетоводителка, нали. Началото беше интересно, после и мен ме дразнеха тези отношения - той я обижда, тя тича след него като кученце. След това вкараха вина, ново начало, разводниха историята и в момента даже не помня как завърши. Но имаше едно куче симпатично.

Джинката ми хареса в  I Don't Love You Yet, където играят пак с Asaka Kodai, но не приятели, а съперници.
Мацката беше хубава, умна, уверена, добре се обличаше, имаше забавно семейство. Но финала, този го помня, малко го претупаха.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 23:54 от bb6

# 353
Привет! Да споделя, че City of Streamer ми хареса. Атмосферен е, за един период от историята на Шанхай и Китай, за който имам смътни представи. Някакси го свързвам с "Последния император" и японската инвазия в югоизточна Азия , но не повече. Музиката също е забележителна. Слушах я с усещането, че са наели московската филхармония. Не можех да не се питам какво се е случило с цялата тази буржоазия и богатства по време на последните 80-90 години. Добър темп на развитие на действието, приятна криминална жилка и трогателна любов от различен вид- братска, семейна, брачна... Актьорите също ми допаднаха много. Съветвам да го видите. Аз имам спешна нужда за фон на деловите ми занимания от малко Гоблин. Бих искала да мога да се абонирам не за друго, а да стоя и да гледам Гонг Ю как не прави нищо. Животът е странно нещо, но този образ ме вълнува и трогва. Същевременно провиждам от време на време някаква безумна жестокост в погледа и маниерите му. Хубав уикенд!

# 354
  • пак на Рив Гош
И аз го гледах Douse Mou Nigerarenai (2021) (Can't Run Away From Love) заради Ширасу Джин. Тя беше счетоводителка, нали. Началото беше интересно, после и мен ме дразнеха тези отношения - той я обижда, тя тича след него като кученце. След това вкараха вина, ново начало, разводниха историята и в момента даже не помня как завърши. Но имаше едно куче симпатично.

Джинката ми хареса в  I Don't Love You Yet, където играят пак с Asaka Kodai, но не приятели, а съперници.
Мацката беше хубава, умна, уверена, добре се обличаше, имаше забавно семейство. Но финала, този го помня, малко го претупаха.
Да, счетоводителка беше и да, тичаше след него, при това, още повече, след като той ѝ каза, че не го интересува... абе, не ги разбирам тия работи, много съм старомодна (от ЕГНто ще да е Joy)

И аз се "запознах" с Джин в I Don't Love You Yet, където много ми хареса (то и сериалът ми хареса!), и след това продължих с Isekai Izakaya Nobu (където също участва и Асака Кодай, но и двамата са в по-второстепенни роли).

Привет! Да споделя, че City of Streamer ми хареса. Атмосферен е, за един период от историята на Шанхай и Китай, за който имам смътни представи. Някакси го свързвам с "Последния император" и японската инвазия в югоизточна Азия , но не повече. Музиката също е забележителна. Слушах я с усещането, че са наели московската филхармония. Не можех да не се питам какво се е случило с цялата тази буржоазия и богатства по време на последните 80-90 години. Добър темп на развитие на действието, приятна криминална жилка и трогателна любов от различен вид- братска, семейна, брачна... Актьорите също ми допаднаха много. Съветвам да го видите.
Определено това ще е следващият ми китайски сериал, като приключа с Road Home след няколко дни Grinning

Междувременно снощи докато правех едни белгийски кифлички, взех, та изцъках набързо Ga Doo Ri's Sushi Restaurant (2020) - https://mydramalist.com/58433-ga-doo-ri-s-sushi-restaurant - типичен сладък ромком, макар и не блестящ с особени качества. Приятна дъвка за окото, но няма да остави трайна следа в живота ми. Предимството му е, че е кратък - 12 епизода по 15ина минути, тъкмо успява да запълни времето за две втасвания и едно печене Joy
Съвсем спокойно можете да преживеете без него, но ако го загледате, става за "пълнеж".

# 355
  • при най-добрият мъж...
Ga Doo Ri's Sushi Restaurant (2020) съм го гледала. Май някакви момци от 2РМ участваха в него, но може и да греша.
Атмосферата и времевия период на City of Streamer ми е един от любимите. След него, Fall in love и Love in flames of war вече имам чувството, че познавам изцяло улиците и мебелировката на студиата, в които са снимали. В момента преживявам същото Дежа-вю с The last princess. Има нещо притегателно в историческите им сериали от републиканския период. Твърди и смели мъже, дръзки и умни жени, разкош, войни, куртизанки, старите нрави се борят за надмощие с новите ценности. Много ги харесвам, получават им се. Стига, разбира се да не са като онази пародия "Отмъщението на слугинята", в която водещо беше голия торс на главния и натисканиците им с главната. На всяко сценарно безсилие и пробойна в сюжета просто го събличаха, и толкоз. Но явно и за тях има зрители, щом го изгледах Simple Smile

# 356
  • гр. София
Явно не съм в настроение за еднорози и пухкави облаци, пробвах да гледам Home town cha cha,  но нещо не се спогодихме, до 2или3 серия стигнах и го оставих. И вчера реших да си продължа сериал, който започнах преди време, докато беше текущ. Вече има бг превод и дори втори сезон- Taxi driver. Интересен е сериала. Много сериозни теми се обсъждат, наболели в корейското общество, а и не само.

# 357
  • България
Добавих Bel Ami (2013) в любими корейски сериали.
Скрит текст:
Нямаше издънки с дъъъъълги раздели на главните
имаше интересни обрати, много действие, хубави актьори и декори.
За хубавите сериали няма възраст.
Сега съм на втори епизод на китайския Warm on a Cold Night (2023)).
Genres: Historical, Mystery, Romance, Fantasy
Не е за нехаресващите летящи, въпреки че в двата първи епизода реално няма летящи.
Единият народ е със свръхспособности и са да кажем "скачащи".
Главната е много добре, гледала съм актрисата Li Yi Tong в един от незабравимите за мен китайски сериали Bloody Romance (2018). Незабравим, но недовършен и затова го изтрих от любими.
Главният Bi Wen Jun също има хубави роли.
Надявам се, че най-после попаднах на златна мина. Поне коментарите на руснаците са много положителни, приятно изненадани от сериала.

# 358
Трябва и аз да погледна Бел Ами, щом има много действие, че заспах от скука с последните епизоди на Алхимия на душите. Бях ги отложила и реших да ги изгледам днес (най-после). Но ми беше толкова муден, че като го оставих на пауза, за да отида за нещо до кухнята, се сетих за него след 3 часа...
Според мен, всичко от този втори сезон, може да се събере в два епизода.

# 359
.................заспах от скука с последните епизоди на Алхимия на душите..................
Според мен, всичко от този втори сезон, може да се събере в два епизода.
А, според мен, изобщо нямаше нужда от втори сезон. Можеха да не разтакават и слагат пълнежи и да съберат всичко в един сезон.
Същата работа и с Poong, The Joseon Psychiatrist.

Taxi driver е добър сериал за любителите на екшън-крими-трилър сюжетите. А и И Дже Хун е от актьорите, които си заслужава да се видят. Ако не сте го гледали бих ви препоръчала да го погледнете във филмите My Paparotti, I Can Speak, Architecture 101.

Общи условия

Активация на акаунт