Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 894
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • На изток от Ада
Ми и аз имам бременностти.  Да аборти....

# 571
Наси и моята беше аборт. Чета ти последните постове и искам само да ти кажа, да се опиташ да не приемаш толкова навътре отношението на лекарите. Те имат стотици пациенти и просто няма как да преживяват всичко с всяка от нас и да отделят прекалено много време на всеки пациент. За съжаление всички малко или много страдаме от липса на индивидуално отношение в Надежда. Опитай се да подготвяш предварително всички въпроси, които би имала преди преглед, за да не ги забравяш. Аз така правя, защото при лекаря обикновено се бърза и аз често забравям. Прочитай хубаво какви са стъпките на инвитрото, какви са видовете изследвания, за да си подготвена да питаш, ако нещо не е ясно. Защото в Надежда истината е, че не обясняват много и ако не си чел предварително е трудно да следиш и разбираш всички процедури и терапии. Няма как да имаш доверие на лекаря, ако не си се информирал предварително през какво ще трябва да минеш и без да имаш база от знания, която да ти позволи да прецениш правилно дали лекаря взима адекватни решения. В това положение сме длъжни на себе си да сме максимално информирани. Отделно от това при проблем и спешен въпрос не търси лекарката, а си запиши телефона на манипулационна/спешен център и звъни на тях. Винаги са ми вдигали и събота и неделя, и винаги отговарят и обясняват, а ако не знаят нещо на мен се е случвало дори да се обадят на лекарката в извънработно време за нея. На тях им вдига. Защото така ми бяха объркали терапията след трансфер и като им звъннах казаха, че тя вече не била на работа, но пак успяха да се свържат с нея. Хайде кураж ти пожелавам, малко повече увереност и по-малко пораженчески мисли. Проблеми като нашите изискват здрави нерви и силна воля.

# 572
  • На изток от Ада
Да извинявам се сдухвам се и това е  . В семейството имаме проблеми , пари също трябват .
Ние се надяваме да не е инвитрото,  щото имам бременностти 5.
Истината е че скоро аборттирах и нне към се вкопчило в Надежда. Маже би  затова ме дразнят . Мн не вярвам за нова бременност страх ме е .... Понякога се отказввам от деца

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 20:51 от nasito8988

# 573
Да , даже се зачудих  да не би да я правят всички
И аз имам 3 направени биопсии.Чака ме лечение и пак контролна …струва ми се ,че се въртя в затворен кръг и само си губя времето с тях.

# 574
  • На изток от Ада
Аз  Ендометриална биопсия за микробиологично и сега чакам иманулогична. Какво лекуваш , Тук там ?
Боли ли от Овитрил ? Ако не бъркам името   за настъпване та овулация.  То ми прицапва няколко дни,  и ме боли корема.

# 575
Момичета, моля тези от вас, които са запознати с имунологичната биопсия да споделят много ли е зле положението? "Имунофенотипизирането на ендометриалните клетки показва дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи NK клетки; лед дисбаланс в NK клетъчните субпопулации при запазен NK клетъчен dim/bright индекс 0.81". Сега се появи този дисбаланс. Имам чувството, че съм в някакъв омагьосан кръг и не знам как да изляза от него. Друго, което ме притеснява е, че не знам дали това често правене на биопсии няма да навреди повече, отколкото да помогне при предстоящ зет? Благодаря на отзовалите се.💕

# 576
  • На изток от Ада
Имунологична биопсия за нк клекти ли е ?

# 577
Момичета, може би трябва от друг ъгъл да погледнете нещата. За нас, които сме от далече (аз лично на 500 км) е изключително важно да има с кого да се свържем при нужда. Ясно, че лекарите преглеждат и не е ок да говорят с пациенти през това време, но според мен трябва да се помисли за телефон, но който някой поне да приема запитвания и ги предава в подходящия момент на лекаря, някак да получаваме обратна информация. Не всичко може да се обсъди в кабинета, защото като излезем някои пускаме изследвания в нашите градове, както и възникват непредвидени обстоятелства. Казват да звъннем в манипулационната, ами преди 1 пункция трябваше да кажа колко са хормоните, 3 часа никой не вдига или е изключен тел., аз не знам какво да правя, ако кажат идвай след 2 дни, аз не мога веднага да планирам пътуване, особено зимата. Ако съм от София, ще отида и ще намеря начин да намеря лекаря, но от другия край на БГ няма как. За жените от Сърбия и Македония си има отделен номер, на който вдигат, а за такива като нас няма. Нещо куца и дано някой от Надежда чете темите ни, защото иначе няма никакъв смисъл само да си говорим. А за желанието, предолагам, всяка го има, но тук става въпрос и за пари и затова, че когато някак не усещаш сигурност относно комуникация, някак губиш и кураж.
Наси и моята беше аборт. Чета ти последните постове и искам само да ти кажа, да се опиташ да не приемаш толкова навътре отношението на лекарите. Те имат стотици пациенти и просто няма как да преживяват всичко с всяка от нас и да отделят прекалено много време на всеки пациент. За съжаление всички малко или много страдаме от липса на индивидуално отношение в Надежда. Опитай се да подготвяш предварително всички въпроси, които би имала преди преглед, за да не ги забравяш. Аз така правя, защото при лекаря обикновено се бърза и аз често забравям. Прочитай хубаво какви са стъпките на инвитрото, какви са видовете изследвания, за да си подготвена да питаш, ако нещо не е ясно. Защото в Надежда истината е, че не обясняват много и ако не си чел предварително е трудно да следиш и разбираш всички процедури и терапии. Няма как да имаш доверие на лекаря, ако не си се информирал предварително през какво ще трябва да минеш и без да имаш база от знания, която да ти позволи да прецениш правилно дали лекаря взима адекватни решения. В това положение сме длъжни на себе си да сме максимално информирани. Отделно от това при проблем и спешен въпрос не търси лекарката, а си запиши телефона на манипулационна/спешен център и звъни на тях. Винаги са ми вдигали и събота и неделя, и винаги отговарят и обясняват, а ако не знаят нещо на мен се е случвало дори да се обадят на лекарката в извънработно време за нея. На тях им вдига. Защото така ми бяха объркали терапията след трансфер и като им звъннах казаха, че тя вече не била на работа, но пак успяха да се свържат с нея. Хайде кураж ти пожелавам, малко повече увереност и по-малко пораженчески мисли. Проблеми като нашите изискват здрави нерви и силна воля. Не трябва нещата да стават на всяка цена и за наша сметка. Все пак съществуват благодарение на нас. Няма пациенти, няма болница.

# 578
Момичета, моля тези от вас, които са запознати с имунологичната биопсия да споделят много ли е зле положението? "Имунофенотипизирането на ендометриалните клетки показва дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи NK клетки; лед дисбаланс в NK клетъчните субпопулации при запазен NK клетъчен dim/bright индекс 0.81". Сега се появи този дисбаланс. Имам чувството, че съм в някакъв омагьосан кръг и не знам как да изляза от него. Друго, което ме притеснява е, че не знам дали това често правене на биопсии няма да навреди повече, отколкото да помогне при предстоящ зет? Благодаря на отзовалите се.💕
Все едно аз съм го писала.Ще имате лечение и после конролна биопсия.Казват че шанса се увеличава след биопсия.

# 579
  • На изток от Ада
ivanel83, точно ние от Стара Загора сме .Ивенно затова мърморя . Аз разбирам док . Но ето този месец 2 пъти в София...

# 580
Момичета, може би трябва от друг ъгъл да погледнете нещата. За нас, които сме от далече (аз лично на 500 км) е изключително важно да има с кого да се свържем при нужда. Ясно, че лекарите преглеждат и не е ок да говорят с пациенти през това време, но според мен трябва да се помисли за телефон, но който някой поне да приема запитвания и ги предава в подходящия момент на лекаря, някак да получаваме обратна информация. Не всичко може да се обсъди в кабинета, защото като излезем някои пускаме изследвания в нашите градове, както и възникват непредвидени обстоятелства. Казват да звъннем в манипулационната, ами преди 1 пункция трябваше да кажа колко са хормоните, 3 часа никой не вдига или е изключен тел., аз не знам какво да правя, ако кажат идвай след 2 дни, аз не мога веднага да планирам пътуване, особено зимата. Ако съм от София, ще отида и ще намеря начин да намеря лекаря, но от другия край на БГ няма как. За жените от Сърбия и Македония си има отделен номер, на който вдигат, а за такива като нас няма. Нещо куца и дано някой от Надежда чете темите ни, защото иначе няма никакъв смисъл само да си говорим. А за желанието, предолагам, всяка го има, но тук става въпрос и за пари и затова, че когато някак не усещаш сигурност относно комуникация, някак губиш и кураж.
Наси и моята беше аборт. Чета ти последните постове и искам само да ти кажа, да се опиташ да не приемаш толкова навътре отношението на лекарите. Те имат стотици пациенти и просто няма как да преживяват всичко с всяка от нас и да отделят прекалено много време на всеки пациент. За съжаление всички малко или много страдаме от липса на индивидуално отношение в Надежда. Опитай се да подготвяш предварително всички въпроси, които би имала преди преглед, за да не ги забравяш. Аз така правя, защото при лекаря обикновено се бърза и аз често забравям. Прочитай хубаво какви са стъпките на инвитрото, какви са видовете изследвания, за да си подготвена да питаш, ако нещо не е ясно. Защото в Надежда истината е, че не обясняват много и ако не си чел предварително е трудно да следиш и разбираш всички процедури и терапии. Няма как да имаш доверие на лекаря, ако не си се информирал предварително през какво ще трябва да минеш и без да имаш база от знания, която да ти позволи да прецениш правилно дали лекаря взима адекватни решения. В това положение сме длъжни на себе си да сме максимално информирани. Отделно от това при проблем и спешен въпрос не търси лекарката, а си запиши телефона на манипулационна/спешен център и звъни на тях. Винаги са ми вдигали и събота и неделя, и винаги отговарят и обясняват, а ако не знаят нещо на мен се е случвало дори да се обадят на лекарката в извънработно време за нея. На тях им вдига. Защото така ми бяха объркали терапията след трансфер и като им звъннах казаха, че тя вече не била на работа, но пак успяха да се свържат с нея. Хайде кураж ти пожелавам, малко повече увереност и по-малко пораженчески мисли. Проблеми като нашите изискват здрави нерви и силна воля. Не трябва нещата да стават на всяка цена и за наша сметка. Все пак съществуват благодарение на нас. Няма пациенти, няма болница.

Далеч съм от мисълта, че всичко в Надежда е идеално, дори напротив. Именно поради това за мен беше важно да помогна, ако мога, с адекватно спрямо ситуацията решение на проблема на даден човек. Съжалявам, че при някои се е случвало да не вдигат от манипулационна/спешен кабинет, явно имаме различен опит. За мен това вършеше работа при последните ми процедури, винаги са ми давали обратна връзка от лекаря ми. И все пак имаме свобода на избора, винаги може да се прехвърлим в друга клиника, ако губим надежда в тази. Признавам и аз съм го обмисляла, но ситуации и случаи много и ако на много хора едно място помага, на други не, затова нека се водим от сърцето си и личната си история и да избираме места на които вярваме и където се чувстваме добре. Heart Пожелавам на всеки да намери своето успешно място, където и да е то.

ПП Днес изминах общо 800км отиване и връщане до София и болниците далеч не просъществуват благодарение на пациентите, а на това което могат да им предложат и успехите които имат.

# 581
Здравейте момичета! Наистина ли е толкова трудно записването на час за хистероскопия? Миналия месец правих микробиологична и имунологична биопсия. Бяхме се разбрали с др. Персенска този месец да направим хистероскопия (диагностична, не оперативна), а следващия да направим ЗЕТ. Днес на втори ден от МЦ се обадих за час и ми казаха, че е трябвало да звънна на първи ден (тоест вчера). Ще се свържат с кабинета на докторката, но можело и да няма свободни часове вече. И да чакам следващия месец да звъня в първи ден на МЦ. При вас как е било?

Здравей, и при мен се случи така в средата на 2021, въпреки че се обадих на първия ден на цикъла. Оперативната програма била много натоварена и не успяха да ми запишат час. Може да поискаш час за преглед. При мен тогава направиха пункция.
Не се тревожи за забавянето, всичко се нарежда. Имах неуспешен ЗЕТ април 2021, после всеки месец все по някаква причина нещата се забавяха и накрая следващият ЗЕТ беше чак октомври 2021 и за щастие успешен. Важното е крайният резултат. Д-р Персенска също ми каза веднъж, че тая работа не става с бързане. Успех

# 582
Беше ми обяснено най-общо, че биопсията се прави в случаите,когато трябва да се видят имплантационните показатели.Чрез нея се установяват: нивото на НК клетките в матката,наличието на инфекция и др., които в крайна сметка показват дали ембрионите могат да се имплантират там. Предполагам, че най-вече тези NK клетки се проследяват така.

# 583
  • На изток от Ада
Беше ми обяснено най-общо, че биопсията се прави в случаите,когато трябва да се видят имплантационните показатели.Чрез нея се установяват: нивото на НК клетките в матката,наличието на инфекция и др., които в крайна сметка показват дали ембрионите могат да се имплантират там. Предполагам, че най-вече тези NK клетки се проследяват така.
Благодаря!  Аз имах рреди няколко години нк клетки, общи завищени.... Скоро ги иследвах бяха ок . Но ясно тези в матката .
Аз имам хроничен ендометрит (възпаление)

# 584
Здравейте момичета! Наистина ли е толкова трудно записването на час за хистероскопия? Миналия месец правих микробиологична и имунологична биопсия. Бяхме се разбрали с др. Персенска този месец да направим хистероскопия (диагностична, не оперативна), а следващия да направим ЗЕТ. Днес на втори ден от МЦ се обадих за час и ми казаха, че е трябвало да звънна на първи ден (тоест вчера). Ще се свържат с кабинета на докторката, но можело и да няма свободни часове вече. И да чакам следващия месец да звъня в първи ден на МЦ. При вас как е било?
Миналата година правих лапароскопия и хистероскопия. Бяха ме записали в графика още от предния месец, ориентировъчно от това, кога би трябвало да ми дойде цикъла. След като ми дойде се обадих и потвърдихме датата. Аз бях доста притеснена с това ранно записване, но ми обясниха, че дори и да има разминаване на датата на цикъла, ще ми се намери дата, важното е да присъствам в графика. Тогава говорих с една много любезна жена, която се занимаваше с операциите, не беше от регистратурата. Не знам при диагностичните хистероскопии как стои въпроса, но може да пробвате този подход, ако изпуснете този месец.

Общи условия

Активация на акаунт