Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 124
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Докато обсъждаме лекарства - някой знае ли защо изписват Ериус и Програф? Четох листовките, ясно е предназначението им по принцип, но в случая - преди трансфер?

# 256
Докато обсъждаме лекарства - някой знае ли защо изписват Ериус и Програф? Четох листовките, ясно е предназначението им по принцип, но в случая - преди трансфер?
Да се потисне максимално имунната система преди трансфер. 😊

# 257
  • На изток от Ада
Да се потисне максимално имунната система преди трансфер. 😊
А за инсе ?

# 258
Дами, преди да започнете каквото и да било, правили ли са Ви ПСР за хламидии, Уреаплазма и микоплазма?

# 259
Дами, преди да започнете каквото и да било, правили ли са Ви ПСР за хламидии, Уреаплазма и микоплазма?

На мен не, искали са ми само вирусология към този момент. Имам 4 инсе и сега подготвяме ин витро

# 260

На мен не, искали са ми само вирусология към този момент. Имам 4 инсе и сега подготвяме ин витро

В болница Надежда не правят толкова детайлна вирусология. На своя глава си направих при АГ в майчин дом - занасящ пробата в генетика и се оказа, че имам Ureaplasma parvum без симптоми. Която се оказа, че е опасна за спонтанни аборти. В други клиники преди трансфер изследвания за хламидия, ureplasma и тн е задължителна.

# 261
Момичета, някоя от вас купувала ли си е зарзио от място, различно от манипулационната на болницата. Подведох акушерката, че имам цяла апликация до теста, но ми липсва 1 доза и някакси не ми се бият 300 км само за това.
В няколко аптеки проверявах в София и никъде нямаше. Не се предлага.

# 262
В Медея ми бяха казали, че могат да доставят Зарзио, но цяла кутиия, което е доста. Кактусче, към програф и ериус имам и медрол 🥺 Яко подтискане, значи, ужас.

# 263
Да, аз бях сега така, но без Програф. Обаче аз имах и Моривид, Дузодрил. Разбрах, че в Турция задължително преди трансфер се започват противоалергично и кортикостероид. Интересното е, че има и курс с антибиотик. Недостатък е, че прогестерон изписват само в инжекционна форма, което е изключително скъпо.
Манди, стискам палци и на краката. Сега много се пази, че с този потиснат имунитет...не е шега работа. Аз в понеделник само бях на работа и вече съм болна, а преди седмица съм спряла лекарствата. ❤️

# 264
  • Бургас
Момичета, някоя от вас купувала ли си е зарзио от място, различно от манипулационната на болницата. Подведох акушерката, че имам цяла апликация до теста, но ми липсва 1 доза и някакси не ми се бият 300 км само за това.
Днес и аз се позаинтересувах за това, защото ми казаха като свършат да дойда да си взема пак, ама ги питах дали да бия 400км само за това. Казаха, че мига да изпратя някой друг да ми ги получи и после ако трябва да ми ги прати по куриер.

# 265
Здравейте,
След 1 година стимулации и тн, напълнях значително. Преди няколко дни се оказа, че имам високо кръвно 150/102 за което приемам Dopegyt, но и ми предстои трансфер този месец на 2 замразени ембриона. Последният път когато се изследвах нямах инсулинова резистентност, но най-вероятно от килата сега ще имам. Има ли риск от мисцет при инсулиновата резистентност и ако немога да сваля кръвното до нормално?

Дали да отменя трансфера с един два месеца, докато корегирам кръвното?

# 266
Кръвното няма да ви попречи на самото забременяване, може да играе негативна роля върху кръвоток в последствие. Хубаво е да идете на кардиолог и да се назначат съответните изследвания. Допегит може да не е достатъчен. Аз си имам стандартна терапия, но като забременях сега кръвното ми откачи до 180 на 120. Което овладяхме за броени дни с кардиоложката и в момента нямам никакви проблеми, дори намалихме значително медикаментите. Вероятно всички препарати, които ни дават след трансфер бяха повлияли негативно.

За ИР в хубаво да е под контрол, защото при бременност има ситуации, в които в много трудно да се спазва режим. Ако не е доказана, хранителен режим би трябвало да е ОК, защото самото обременяване с глюкоза на този етап би донесло повече негативи от позитиви.

# 267
Здравейте, момичета! Пиша за първи път в темата, прочетох каквото можах , но съм изключително притеснена и искам да споделя. На 25 години сме  със съпруга ми и ни предстои IVF. Кандидатствахме с мъжки фактор и сме одобрени.
Посещавам др. Чапанова в Мбал Надежда, през Ноември правих цветна снимка, оказа се , че имам срастване на дясна тръба, а лява тръба беше изключително засукана…др. Стаменов и др. Чапанова ми  направиха лапароскопия на 06.01.2023 , успели са да отпушат и запазят тръбите.. открили са обаче и лека форма на ендометриоза, която също са изчистили. Ходих на промивки след операцията. Цикъла ми закъсня доста и др. Чапанова ми каза да слагам Циклогест 10 дни по 2 . Отделно ми изписа Регулон и Фемара в комбинация  за 21 дни. После почивка докато отново ми дойде и пак ги започвам. Чаак след това да си запиша час за преглед и евентуално да се уговорим как ще процедираме нататък. Много ме притеснява приема на Регулон с Фемара, понеже четох , че са взаимноотблъскващи се.. има ли някоя която може да сподели опита си с мен, защото всичко това ми се случва за първи път и съм изключително притеснена 🙏 
Много благодаря предварително!!

# 268
  • На изток от Ада
Аз пия  Регулон и Фемара.  Имам зацапване после кървене което си беше цикъл . Аз трябваше да пия цяла опаковка заедно с Фемара и после цикъл. После 2 оп Регулон и Фемара тогава втори цикъл и при Чапанова.
Ами прокървих обадихме се,  можело цикъл да е кървенето,  нищо не каза за това да ги пия ли . Аз също се притесних  Фемара се пия без цикъл. Аз съм с хроничен ендометрит.  Правиха ми хистероскопия и цветна снимка. Това при нас . Аз имам няколко аборта ...

# 269
nasito8988 моята схема за пиене на Регулон с Фемара е 21 дни, или по- точно:  Регулон х 1 хапче на ден, Фемара 2 х 1 . Трябва след спирането им на ден 21 да ми дойде , после втори ден на МЦ пак да ги започна по същия начин и така..

Общи условия

Активация на акаунт