Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 847
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, моля тези от вас, които са запознати с имунологичната биопсия да споделят много ли е зле положението? "Имунофенотипизирането на ендометриалните клетки показва дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи NK клетки; лед дисбаланс в NK клетъчните субпопулации при запазен NK клетъчен dim/bright индекс 0.81". Сега се появи този дисбаланс. Имам чувството, че съм в някакъв омагьосан кръг и не знам как да изляза от него. Друго, което ме притеснява е, че не знам дали това често правене на биопсии няма да навреди повече, отколкото да помогне при предстоящ зет? Благодаря на отзовалите се.💕
Все едно аз съм го писала.Ще имате лечение и после конролна биопсия.Казват че шанса се увеличава след биопсия.
Tuk.tam какво лечение имахте? На мен доки ми каза, че няма нищо притеснително и ще ми поставят само PBMC, както и вливане с привиген, тъй като имам такава препоръка от имунолозите. Аз очаквах поне някакви промивки да ми назначи след това контрола биопсия и тогава трансфер.

# 586
Момичета , знаете ли каква е цената за изследване на
Ембрионите и има ли минимум. Брой като задължително ?

# 587
680 лв на ембрион.Няма минимум

quote author=Belive123 link=topic=1517339.msg46134277#msg46134277 date=1678606388]
Момичета , знаете ли каква е цената за изследване на
Ембрионите и има ли минимум. Брой като задължително ?
[/quote]

# 588
Belive, ако си спомням правилно вашите ембриони не ги бяха чакали до 5 ден (което в кликиката, я която аз ходех не беше така - масово чакаха до ден 5 при първи опит и още поече на малка възраст, като вашата). Не съм лекар, но аз ако трябваше да избирам как да подходя - първо бих обсъдила с АГ протокола (дълъг обикновено е златен стандарт) и съответно връщане на ембриона на стадий бластоцист. Още повече ембрионите обикновено се изследват именно на този стадий.
Не се отчайвайте, според мен този ви опит не е най-доброто, което може да се направи и ще имате успех съвсем скоро! Късмет!

# 589
Спокойно писах й че повече няма да й пиша по никакъв случай.
Ако това ,,спокойно" е към мен,аз съм спокойна,защото съм си свършила каквото е трябвало.
С лекар се говори и комуникира дипломатично,запомни че ти имаш нужда от нея не тя от теб.
Аааа, тук ще се намеся и няма да се съглася! Плащаме луди пари, чакаме им чинно пред кабинетите с часове, защото графиците им са безумно направени и трябва да сме факири на работа. Ами хайде да не им преглъщаме и отношението, моля! Като не могат да ни запомнят кои бяхме Какво индивидуално лечение могат да ми предложат?

# 590
Belive, ако си спомням правилно вашите ембриони не ги бяха чакали до 5 ден (което в кликиката, я която аз ходех не беше така - масово чакаха до ден 5 при първи опит и още поече на малка възраст, като вашата). Не съм лекар, но аз ако трябваше да избирам как да подходя - първо бих обсъдила с АГ протокола (дълъг обикновено е златен стандарт) и съответно връщане на ембриона на стадий бластоцист. Още повече ембрионите обикновено се изследват именно на този стадий.
Не се отчайвайте, според мен този ви опит не е най-доброто, което може да се направи и ще имате успех съвсем скоро! Късмет!

Да, точно така . Върнаха ги на 3 ден и приключи опита с биохимична , също бях по къс протокол . Вчера прокървях и след 10 дни съм на преглед и ще коментираме с докторката как да продължим.

# 591
Здравейте! Прочетох няколко теми назад (4/5), та чак малко ме е срам да ви питам... Ситуацията е следната - на 31 с автоимунно съм (уж по основни показатели в ремисия), не съм омъжена. Реших се, след дълги четения и проучвания, да направя контролирана стимулация и замръзяване. Насочих се към тази болница и към д-р Чапанова. Ходих на преглед преди време и обясни, че може да се случи, като ще ползваме къс протокол с медикаменти, прилагани при стимулиране на ракови. Само че сега, като чета, още повече ме обзема страх... На мен ми е много важен личностният подход и комуникация, както и да не се прилагат излишни медикаменти или от презастраховане, или от принципа "дай да видим какво ще стане" (това вече от здравословен аспект). Следващия месец ще ходя при нея за консултация и вече за уточняване на стимулацията. Много, много, наистина много ви моля да ми разясните какви изследвания е добре да представя, какви са медикаментите - колко струват, лесно ли се намират (аз съм на лека терапия, като лекарството ми е от чужбина, та съм се понапатила), какво да правя/не правя, за да може стимулацията и пункцията да са успешни и с качествени яйцеклетки, като цяло колко излиза всичко? От друг град съм и нямам възможност да пътувам само за изследвания. Освен стандартните за заболяването ми, ще пусна и яйчников резерв в Рамус, но не знам на 2-ри или 3-ти ден. Приемам всякакви съвети, мнения и препоръки, както и "наливане на акъл" от патило! Дълго стана, но...

# 592
Момичета, моля тези от вас, които са запознати с имунологичната биопсия да споделят много ли е зле положението? "Имунофенотипизирането на ендометриалните клетки показва дисбаланс в пропорциите на ендометриални Т и общи NK клетки; лед дисбаланс в NK клетъчните субпопулации при запазен NK клетъчен dim/bright индекс 0.81". Сега се появи този дисбаланс. Имам чувството, че съм в някакъв омагьосан кръг и не знам как да изляза от него. Друго, което ме притеснява е, че не знам дали това често правене на биопсии няма да навреди повече, отколкото да помогне при предстоящ зет? Благодаря на отзовалите се.💕
Все едно аз съм го писала.Ще имате лечение и после конролна биопсия.Казват че шанса се увеличава след биопсия.
Tuk.tam какво лечение имахте? На мен доки ми каза, че няма нищо притеснително и ще ми поставят само PBMC, както и вливане с привиген, тъй като имам такава препоръка от имунолозите. Аз очаквах поне някакви промивки да ми назначи след това контрола биопсия и тогава трансфер.
И аз ще слагач PBMC.Имам назначена вливка ,но моя док каза че няма да я слага.Пускали ли сте периферна имунология?

# 593
Не ти ли дадоха списък какви изследвания да пуснеш?
LH, FSH и естрадиол бяха по спомен, както и АМХ.
АМХ не е задължително да е на 2-3 ден, другите на 2-3 ден.
ТSH, TAT, MAT е добре да се пуснат.
И предолагам други, които са свързани с автоимунното заболяване.
Здравейте! Прочетох няколко теми назад (4/5), та чак малко ме е срам да ви питам... Ситуацията е следната - на 31 с автоимунно съм (уж по основни показатели в ремисия), не съм омъжена. Реших се, след дълги четения и проучвания, да направя контролирана стимулация и замръзяване. Насочих се към тази болница и към д-р Чапанова. Ходих на преглед преди време и обясни, че може да се случи, като ще ползваме къс протокол с медикаменти, прилагани при стимулиране на ракови. Само че сега, като чета, още повече ме обзема страх... На мен ми е много важен личностният подход и комуникация, както и да не се прилагат излишни медикаменти или от презастраховане, или от принципа "дай да видим какво ще стане" (това вече от здравословен аспект). Следващия месец ще ходя при нея за консултация и вече за уточняване на стимулацията. Много, много, наистина много ви моля да ми разясните какви изследвания е добре да представя, какви са медикаментите - колко струват, лесно ли се намират (аз съм на лека терапия, като лекарството ми е от чужбина, та съм се понапатила), какво да правя/не правя, за да може стимулацията и пункцията да са успешни и с качествени яйцеклетки, като цяло колко излиза всичко? От друг град съм и нямам възможност да пътувам само за изследвания. Освен стандартните за заболяването ми, ще пусна и яйчников резерв в Рамус, но не знам на 2-ри или 3-ти ден. Приемам всякакви съвети, мнения и препоръки, както и "наливане на акъл" от патило! Дълго стана, но...

# 594
  • На изток от Ада
? PBMC какво е ?
Даре от Овитрел инжекция съм като парцал 2 дни снощи и днес

# 595
  • София
? PBMC какво е ?
Даре от Овитрел инжекция съм като парцал 2 дни снощи и днес

"PBMC, абревиатура от (Peripheral blood mononuclear cell). Методът представлява локална имуномодулация чрез вътрематочно прилагане на собствени периферни бели кръвни клетки с цел положително повлияване на ендометриума и по-сигурно „захващане” на ембрионите. Методът е показан за приложение при жени с повече от два неуспешни опита инвитро или ИКСИ, както и при жени до 35 г. В деня, в който се прави пункция за вземане на яйцеклетки от тялото на майката, се вземат и 16 мл периферна кръв. Това е нищожно количество, което се взема рутинно и безболезнено. Кръвният материал се обработва. Необходимите бели кръвни клетки се изолират и се отглеждат два дни в специални съдове в инкубатор заедно с медикамента Прегнил – хормон, който регулира репродуктивната дейност. Денят на пункцията се брои за нулев и след 2 дена жената се връща и вземаме нови 16 мл. Клетките се изолират и обединяват заедно с първите. На втория ден събраните бели кръвни клетки се впръскват в матката през
специално катетърче. Следващата стъпка е ембрио-трансферът, oбикновено на 3-ти или 5-ти ден."

# 596
Има ли някой, който е запознат с R1 и за какво точно служи? Докторът каза, че щял да прецени дали да правим РВМС или R1. И както винаги в кабинета бях вцепенена и не попитах какво значи..

# 597
Има ли някой, който е запознат с R1 и за какво точно служи? Докторът каза, че щял да прецени дали да правим РВМС или R1. И както винаги в кабинета бях вцепенена и не попитах какво значи..
Здравей аз съм с лепило R1помага за захващането на ембриона  , струва 235 лв взимат ти кръв  и на другия ден отиваш и ти го поставят като след поставянето лежиш около 10 мин .  Поне при мен беше така .

# 598
И аз ще слагач PBMC.Имам назначена вливка ,но моя док каза че няма да я слага.Пускали ли сте периферна имунология?
Имам пуснати изследвания относно имунологията и установени нискорискови мутации за усвояване на витамините от група В и лека тромбофилия. Кариотип също сме правили. Нещо в имплантирането не се получаваха нещата. Дано този път с тези вливания и това PBMC да се случат нещата. Не знам вече какво друго да изследвам.

# 599
@ivanel83  Kaкво да кажа... Едвам се свързах с регистратура и, като ги питах, отговорът беше: "Не знам!". Питах дали мога на по-късен етап да ползвам донор, тъй като съм сама, - нищо. Питах дали в последствие мога да даря останали яйцеклетки (при мен основен проблем е имунна система), тъй като съм чела Наредба 28 и тогава ми казаха в деня на прегледа да ида до центъра. Дано само това да е препъни камъъкът!

Общи условия

Активация на акаунт