Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 949
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Задавате въпрос и получавате мнения. Това е форум, тук всичко е лично мнение и опит, абсолютна истина няма.

Моят отговор е да, възможно е. Не, не съм и не бих возила новородено в седалка, ако ще и никаква чупка да няма.

Сравненията, с едно време са ми любими, ами тогава трафикът е бил с натовареност на 1/3 в сравнение със сега, скоростта е била по-ниска и като цяло много по-рядко се е използвал автомобил. Така че може само да се благодарим, че сме живи и “нищо ни няма” в следствие на някои от методите на отглеждане от едно време (не визирам само возенето в кола). А и тези дето са фатално пострадали, за съжаление, няма как да се включат в дискусията, така че този довод тотално олеква.

Колкото до причината да искаш да возиш новородено в седалка категорично бих подкрепила този, който го прави с довод спестяване/липса на средства (има подарена количка примерно). Доста по-странно ми е когато човек го прави със самоцел да се откроява от стадото и така да се чувства по-по-най от тези дето се лъжем по реклами и мнения на асоциации.

# 511
Ами, значи си е точно експеримент щом имате пари, количка и всевъзможни кошове, обаче искате да правите открития. Ваше дете, ваше решение, ваше право.

# 512
  • до най-прекрасния мъж
Инакомислещите винаги са били заклеймявани, радвам се, че не съм част от масата и мога да предложа алтернативно мнение Simple Smile Искрено се забавлявам как напирате да обяснявате как еди коя си асоциация одобрила и препоръчала еди какво си. В 21 век сме, срещу пари и лобита биха препоръчали всичко. Нали икономиката трябва да върви и да бълва нужни и ненужни стоки, в т.ч. и бебешки, за които ни убеждават колко по-по-най са. И в цедилка на гърба (прабабата на слинга и ергораницата) и в модерна количка за 3 бона със всевъзможни екстри детето все ще порасте и ще е здраво. Кой разбрал, разбрал Simple Smile

# 513
Просто обмислям различни варианти, но явно повечето хора не го правят. Разбира се, че тук е мястото за обсъждане по теми които ни вълнуват, няма нужда от нападки само за това че някой си е помислил нещо по-различно. Няма какво да коментирам повече по въпроса, а и не виждам смисъл, единственото което получавам е определения за психичното ми здраве.

# 514
Блу ейнджъл, наистина ли смяташ, че няма промяна в детската смъртност от времето, когато децата са били носено в цедилки до наши дни? Съгласна съм, че много джаджи и приспособления са маркетинг и че има не едно и две платени проучвания, но това не променя факта, че днес шансът едно дете да оцелее през първата си година е много по-голям отколкото преди 50, 100, 150 години. Ясно е, че хората сме оцелели без столчета, чувалчета, твърди матраци, адаптирани млека и ваксини, но има и доста, които не са, тях ги няма да разкажат и да покажат обратната страна на монетата.

# 515
  • до най-прекрасния мъж
Welt, сега ги носят в ергораници и слингове. Същото е, но по-модерно. Причините за детската смъртност са били много - болести, недохранване, недоимък, бедност, липса на медицинска помощ - недостъпна и ненавременна, липса на ваксини. Едва ли водещ процент за детска смъртност се е падал на равния матрак, за да му се отдава чак толкова голямо значение и то за количка, в която детето прекарва някакви часове на ден.
Дъщеря ми спеше денонощно върху мен или баща си в първите три месеца - на ръце, на рамото ми изправена, по коремче кожа в кожа и как ли не. Последното, за което съм се притеснявала е липсата на напълно легнало и коланите на лятната количка. Много неща се преекспонират и водят до изрази като "лудост е", "аз никога не бих", "правите си експерименти", с което едва ли не се насажда вина в желанието на една майка да чуе алтернативно мнение и да опита нещо различно.

# 516
  • Вестерос
Инакомислещите винаги са били заклеймявани, радвам се, че не съм част от масата и мога да предложа алтернативно мнение Simple Smile Искрено се забавлявам как напирате да обяснявате как еди коя си асоциация одобрила и препоръчала еди какво си. В 21 век сме, срещу пари и лобита биха препоръчали всичко. Нали икономиката трябва да върви и да бълва нужни и ненужни стоки, в т.ч. и бебешки, за които ни убеждават колко по-по-най са. И в цедилка на гърба (прабабата на слинга и ергораницата) и в модерна количка за 3 бона със всевъзможни екстри детето все ще порасте и ще е здраво. Кой разбрал, разбрал Simple Smile
аз пак да кажа ненужна стока ли е бил коша за новородено, тъй като такива са били количките навремето 🤔 защо ли 🙄

# 517
Никой нищо не насажда. Когато някой търси мнение, би трябвало да бъде готов да го приеме, независимо дали му харесва или не. А финалното решение, разбира се, си остава на дадения човек.
И ти насаждаш, че всички с различно мнение от твоето са тесногръди и лесно манипулируеми, но аз лично не се засягам.
Колкото до цедилките и ергораниците - има един лаф - “Same same but different”. И аз ще завърша с кой разбрал - разбрал.

# 518
Съображението беше, че на лятно бебе ще му е топло в коша за новородено, няма да е топло, от опит говоря. Кошът за новородено е легълце на колела, другото е опъната седалка. И двете стават, комфорта обаче е съвесем различен. Зависи много и от модела количка. Действително има и колички с доста кофти кошове.
Като се роди бебето, сложете го първо в коша за новородено, а после в седалката, сама ще видите разликата.
Друг път също съм я писала тук случката, наши познати си возеха бебето в седящ кош, който ползваха вместо този за новородени. При слизане в подлез, бебето изпада през сенника и лежа в болница с хематом и сътресение, но Слава Богу без трайни травми. Ето още един реален опит. На снимката на Блу бебето е с колани, които дори не изглеждат много големи. На моя кош например, най-ниския процеп за колана през раменете беше една педя над рамото на бебето като беше на 4м, за новородено, абсурд.

# 519
Някаква много разгорещена дискусия сте водили😃С първото дете ползвах първите месеци 3в1 количка дадена на заем.Ужасно обемна и тромава.Имах проблеми с бебето колики, рефлукс, нонстоп реване и неспане и почти не сме излизали навън извън къщата и двора.След това си купих две летни колички нови.
Сега съм решила за второто дете да ползвам едната лятна с напълно легнало положение, като си купя и този мек кош от снимката като допълнение към нея.Монтира се върху седалката с коланите .Понеже още не съм ходила да го видя на живо другия вариант ми е да си взема комбинира количка втора ръка за първите месеци.Пари в нова няма да влагам защото не съм наясно изобщо дали ще я ползвам.Може би ще ми бъде по-удобно да нося бебето в слинг или раница, тъй като голямото ще е на година и 10 месеца и по него ще трябва да се тича....Затова няма да влагам пари за нещо което не знам дали ще ползвам.Иначе изобщо не съм от хората ,които пестят пари за децата си.

# 520
Лятна с такъв кош е съвсем друга бира. Това си е напълно ОК според мен, стига да ви е удобно на вас слагането и махането на коша, примерно като се товарите в колата, защото си е малко по-голяма хамалогия с коланите . И тези кошове са по-малки май и по-бързо ще ги израсте бебето, но ги смятам за добра алтернатива.

# 521
Даже не я и сгъвам количката като я слагам в колата .Багажника е голям и само накланям дръжката надолу и си влиза без проблем.😀Все пак ще мина да пробвам в магазина как стои върху количката и ще го одобря ли.Ако не съм си набелязала едни муцита втора ръка по обяви, понеже са ми съвместими с кошницата от колата и ще си взема нещо такова.

# 522
  • до най-прекрасния мъж
Епитети не виждам да съм използвала, въпреки че прочетох доста мнения, съдържащи определения относно психичното здраве на мислещите различно.
Но живи и здрави, аз също не се засягам, а и вече съм свикнала Simple Smile
Аз, понеже съм от ерата на динозаврите, над 40, та навремето бяха лятна и зимна количка. Разните модерни кошове се появиха след 199...и

# 523
Съжалявам че се намесвам пак ама не съм съгласна с това Блу, братовчед ми е 80г и е юли месец, после аз съм гледана в неговата количка за новородени (синя) аз съм 88г септември и е големи гуми голям изцяло легнал кош и амаортисьори, после мама ме е возила в количка за по - големи и тя е като така наречените летни колички, която и аз купих, когато детето ми порасна. В същата голяма количка е отгледан и брат ми, та не съм съгласна с теб за миналото.
За различното мнение нищо нямам да казвам, всеки сам решава кое/как и какво има си глава мисли и преценява, аз се водя по себе си и преценка как е било детето ми.

# 524
  • Вестерос
Аз съм 87 и съм отгледана с количка кош легнала. Майка ми има също снимка в такива. Така че въобще не е вярно.

Ето две ретро колички, не са кошове така ли Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт