Подготовка за малкия човек - тема 22

• 46 666
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, гледах една лекция на Елена Василева и тя там обясни, че детето не трябва да спи на матрака директно - а под матрака, трябва да пъхнем кърпа, за да има наклон. Ако детето няма рефлукс, това задължително ли е? Аз си слагам детето на леглото - директно, без наклон, без нищо, без възглавници - и го въртя - единият път на лявата страна, другият път на дясната.

# 91
Дейзи, добре си е на равно когато няма рефлукс. Въртенето е много важно така, че се справяш много добре.

mumbear, имаш вариант количка за породени, както и борд. Зависи от детето. Аз взех борд и през повечето време беше на него, но на няколко пъти се качва и в коша при бебето.

# 92
Daisy1, ако детето няма рефлукс не виждам защо няма да е на равен матрак, след като това са препоръките на експертите по безопасен сън. Каква е логиката на госпожата в случая за бебе, което не връща? За въртенето супер, и аз сменях посоката на главичката при всяко слагане на бебето да спи по гръб.

fillme, благодаря за отговора. Доволна съм от количката ни и не бих искала да я сменям, а няма опцията да се добави допълнителен кош/седалка. Обмислям и варианта с две колички, но в багажника не вярвам да се поберат. Благодаря за отзива за борд, ще го проуча и него.

# 93
Момичета,  този ли бебешки перилен препарат хвалите?

# 94
  • Русе
И аз вчера го обзаведох с двете панталончета вземах по големи, защото в момента не ни трябват и аз заради цвета.
Едното се оказа скъсано, че се връщах да ги сменям.
В Лидл при нас няма ромпъри(то и в брошурата няма,но понякога се намира по някой друг изостанал),но пък обзаведох младежа с едно боди с трактор и с двете момчешки панталончета(не че си няма,но много ми харесва жълтия цвят,а и материята не е лоша).

# 95
Освен въртене на главата е хубаво да се сменя посоката на спане на детето. Всяка седмица я завъртаме - дали с главата към вратата или към прозореца.
Уви, от както беше на 5 дни си върти главата и редуването е условно, но със смяната на посоката поне докарваме равни условия за двете страни, пък вече тя ако иска.

# 96
На мен ми беше препоръчано и от лекари (двама независими един от друг) детето да спи под наклон, въпреки че нямаше рефлукс. Тогава други неща ми бяха на дневен ред и не съм питала каква е причината да го препоръчват.

# 97
  • София/Севлиево
Момичета,  този ли бебешки перилен препарат хвалите?

Аз от повече от година само с този пера малкият и съм доволна(но за по-упорити петна първо изпирам на ръка със един сапун,който свекървата ми донесе,не мога да кажа какъв е, че беше без опаковка).

# 98
Daisy1, сега като то споменаваш осъзнах, че всъщност нашето бебче точно така беше в болница (не в БГ) - от раждането - плътно до моето легло на нещо като некст-ту-ми, което вече беше наложено с наклон. Да не е нещо само за новородени, докато не знаеш имат ли нямат ли рефлукс.
Казвам го само, защото казаното от дамата звучи интересно и съвпада, с това което беше при нас, но! Пък когато се наложи бебето да е под лампа, за да я закачат изправиха легълцето без дори да питат/гледат има ли рефлукс или не, и от тогава си е така - т.е. абсолютно равно.

Момичета, гледах една лекция на Елена Василева и тя там обясни, че детето не трябва да спи на матрака директно - а под матрака, трябва да пъхнем кърпа, за да има наклон. Ако детето няма рефлукс, това задължително ли е? Аз си слагам детето на леглото - директно, без наклон, без нищо, без възглавници - и го въртя - единият път на лявата страна, другият път на дясната.

# 99
  • Русе
Това защо се прави.
Освен въртене на главата е хубаво да се сменя посоката на спане на детето. Всяка седмица я завъртаме - дали с главата към вратата или към прозореца.
Уви, от както беше на 5 дни си върти главата и редуването е условно, но със смяната на посоката поне докарваме равни условия за двете страни, пък вече тя ако иска.

# 100
Променяш посоката на интересните неща или поне на част от тях Simple Smile Например ако иска да гледа лампата в единия случай трябва да си завърти главата наляво, в другия - надясно. При нас белите решетки правят контраст с тъмната стена отзад и са ѝ интересни, съответно пак в зависимост от това на къде ѝ е главата трябва да се завърти наляво или надясно. Ъгъла на светлина от прозореца се променя и т.н.
(А и за себе си усещам, че е по-добре, защото една седмица я хващам с лява ръка под дупето, другата - с дясна. Така и двете ми ръце се натоварват относително еднакво поне при това движение.)

# 101
  • Русе
На мен  с лявата ръка ми е доста трудно. Но другото ще го имам в предвид.
Променяш посоката на интересните неща или поне на част от тях Simple Smile Например ако иска да гледа лампата в единия случай трябва да си завърти главата наляво, в другия - надясно. При нас белите решетки правят контраст с тъмната стена отзад и са ѝ интересни, съответно пак в зависимост от това на къде ѝ е главата трябва да се завърти наляво или надясно. Ъгъла на светлина от прозореца се променя и т.н.
(А и за себе си усещам, че е по-добре, защото една седмица я хващам с лява ръка под дупето, другата - с дясна. Така и двете ми ръце се натоварват относително еднакво поне при това движение.)

# 102
Сега видях - в Кауфланд до края на седмицата има нощници за бременни и кърмещи, потници и бюстиета (имам нощница и потник, много препоръчвам потника особено за първите дни, когато не искате нищо да ви стяга, но нещо трябва да държи подплънките за кърмене...)
И бодита с къс и дълъг ръкав Simple Smile И дрешки за по-големи дечица.

В Лидл има детски дрешки до края на седмицата.

# 103
Ползвал ли е някой следродилното бельо на always? Бихте ли споделили къде мога да го намеря от физически магазин, само онлайн го намирам. Други предложения за еднократно бельо от което сте останали доволни, също са добре дошли.

# 104
Ползвал ли е някой следродилното бельо на always? Бихте ли споделили къде мога да го намеря от физически магазин, само онлайн го намирам. Други предложения за еднократно бельо от което сте останали доволни, също са добре дошли.

Аз го поръчах от Емаг. На друго място не го намерих. Много е удобно наистина. Другите са ми някак найлонови,а тези на Always са много меки и удобни.

Общи условия

Активация на акаунт