Секцио по метода на Щарк

• 1 045
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами! Моля за вашите отзиви за секцио по метода на Щарк? По-щадящо ли е, по-бързо ли се прави? Възстановяването как беше? Болките силни ли бяха? Разкажете, моля!
Бих се радвала и на коментари за и против, ако има, обосновани. Simple Smile

# 1
Аз не съм била по друг метод и нямам база за сравнение. Отделно секциото ми беше единствената операция в живота.

Операцията мина за 20 минути, бях със спинална упойка. Излизах 3 часа от упойката, на шестия час ме преместиха в стаята и ме накараха да стана и да вървя. Болеше, но се издържаше, но пак казвам нямам база за сравнение. После си ме боля месец поне, бях супер бавна, но все си мисля, че е по-щадящо от нормално секцио, иначе защо ще се прави. Отделно раната беше лепена, без шевове и конци. До петия ден даже не ми махната превръзката, чак на изписването. Не знам дали има връзка със самия метод. Свекървата беше шокирана как така на шестия час съм станала и как така раната е лепена. През цялото време детето беше при мен и си го обгрижвах сама без проблем.

# 2
Като всяка коремна операция е. Аз бях с пълна упойка, за 10 минути приключи, свестиха ме, но аз заспивах дълбоко. 56ч лежах в реанимация, но имах усложнения (високо кръвно). Но не от операцията, а съвсем др усложнения. След 5ч се свестих, донесоха ми бебето, но неможах да го подържа, защото бях със всякакви апарати за кръвно по мен. Беше ми ужасно горещо 6 юли 2021г имаше буря, а аз молех да ми отворят прозореца, отвориха го. Е, наваля ме, леглото беше до него, а бурята започна когато нямаше никой. Аз не съм ги и викала де, бяха ужасни 56часа. След тях ме вдигнаха, зора беше да се изправя от леглото, като ходих изобщо не ме болеше, след реанимацията си гледах детето постоянно, без проблем. Болките са при ставане, лягане, недай си Боже кашляне или кихане, ххахах. Продължиха около месец. Но, няма нищо страшно, минава, важно е накрая всички да са живи и здрави.

# 3
Сега се сетих, че болки има и като кърмиш. Матката започва да прави контракции и честно казано тази болка беше най-гадна. Хем те боли всичко вътре, хем операцията. Ама издържа се, човекът издържа какви ли не болки, че това ли няма. Особено пък жените, особено пък майките.

# 4
Благодаря ви. Simple Smile
Обезболяващите действат ли поне малко? А вода и храна кога ви разрешиха?

# 5
Действат, да. Свещички ми даваха на мен. Ако те боли много, взимай си. Аз се правих на герой 2 дена и после взех и се ядосах на себе си, че съм се мъчила за нищо. Първия ден само вода и малко мляко, постепенно захранване има.

# 6
Аз родих по щарк преди 7 месеца .. бях с пълна упойка...оперцията е около 20 минути след като извадят бебето ..после още 20 са се опитвали да ме събудят..когато се събудих много ме болеше...но това е заради това,че бях с пълна упойка...при спиналната те държи повече време...вода ми дадоха чак на другия ден и само кисело мляко за ядене през първия ден...сама се преместих от носилката на леглото,когато ме свалиха в стаята...моето секцио беше в 18:30 часа...на следващия ден в 7 сутринта ме раздвижиха...болеше ме при ставане от легнало в седнало и от седнало в изправено положение...изправех ли се вървях без проблем ...матката си боли при кърмене и  след нормално раждане...няма нищо общо с това как ще родиш...боли и когато ти пускат окситоцин...а те ти пускат докато те раздвижат...още на следващия ден те питат дали се чувстваш добре и ако да ти оставят бебето при теб...на третия ден вече ставах по лесно,но все още болеше при изправяне...аз и много кашлях заради тръбата ,която ти слагат в гърлото при пълна упойка...при кашляне си боли...на четвъртия ден вече си ставах много лесно и си вървях съвсем спокойно...на 5тия ден ме изписаха и понеже бебка остана 2 дни повече от мен в болницата за два дни аз шетах,подреждах,бърсах и въобще не ми беше трудно ..усещах само придърпване без болка...на 8мия ден ми махнаха конците ..въобще не усетих нищо...до ден днешен мястото на разреза все още ми е като изтръпнало/безчувствено...и да искай си свещички много ми облекчиха болката първите 2 дни...в болницата спях само по гръб,но когато ме изписаха вече можех и на една страна и по корем...не ме болеше

# 7
Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт