След секцио

• 1 143
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! На 21.11 родих бебка с цезарово сечение. Днеска ми е четвърти ден и имам ужасно придърпване при ставане и сядане в самата рана. Усещам как конците ми се дърпат отвътре! Едва гледам бебето си сама в болницата. Според вас нормално ли е да не ми минава? Момичето, което беше раждала с мен на 5 ден нищо и нямаше? Отчайвам се. Всеки ден рева колко ми е самотно тук, отделно болките от секциото и недостигът ми на кърма и болките в зърната.

# 1
Нормално е. Аз имам две раждания със секцио /не по мое желание/. И двата пъти бях така. Изпитвах режеща болка при ставане. Трябва много да се движите и постепенно ще отшуми. Още е много рано.

# 2
  • Варна
Нормално е да се чувстваш зле, както и да имаш болки. Всеки има различен праг на болка, както и различно темпо на възстановяване. Ако нямаш температура и докторите на визитация не виждат нищо притеснително, то това са нормални болки след операция. Гледай да се движиш повече, дори на малки крачки, не се застоявай и ще започне да става по - добре.
За мен престоя в болницата също беше ужасно травмиращ, нямах кърма, движих се едва едва .......не е като по филмите радостно преживяване. Просто се преодолява, след няколко дни ще сте си у дома.
У дома също в началото бях доста потисната от новото ми ежедневие. Изведнъж се стоварва голяма отговорност върху теб и няма връщане назад, мисля че всеки човек преживява по някакъв начин тази промяна. Отделно и хормоналните промени оказват влияние върху настроение и т.н.
Просто вярвай, че всичко ще отмине, въпрос на време и търпение.

# 3
Първо честито бебче! Нормално е да те боли. Всичко е много прясно все още. Освен това и хормоните бушуват. Съвсем естествено е да ви връхлитат най-различни чувства. Скоро ще сте си в къщи, близките ще помага и нещата ще е стават по-лесно и ще се наредят.
Както и другите са писали, колкото повече се движите, по-бързо ще спре да боли. Сега си насочете вниманието към кърменето. Топли компреси на гърдите, слагане на бебето на гърда , изцеждане след кърмене, за да не са твърди и напрегнати гърдите. Така ще тръгне кърмата. И всичко ще е наред.

# 4
Честито бебче! Давам Ви кураж, че с всеки следващ ден ще се чувствате по-добре. Опитвайте се , въпреки неразположението, да се изправяте често и да се раздвижвате из стаята. Кърмата ще дойде, в началото е мъничко, защото е коластра.

Пийте вода. Следете Т и кръвно.

Дайте си време. Помолете и за обезболяващи, не е нужно да страдате, те ще Ви дадат подходящи

# 5
Ходете малко,но на често....бавничко...така е и аз съм с нисък праг 🤍два пъти секцио,едното м.Май тази г.
Не можех даже да се обърна,все лежах на гръб....момичето беше ден след мен и се движеше така да се каже по-бързо,по-добре нз как да го обясня .....
Макс две седмици и ще сте като преди.🍀

# 6
Не се сравнявайте с никой.Зависи от много неща
Аз родих секцио след 30, което също има значение, много бавно се възстанових и до ден днешен още ми е едно изтръпнало на мястото на разреза.

# 7
Родих преди 3г и 5м секцио, все още ми е изтръпнало, чувствам го, но е различно, даже немога да го обясня. На 26г съм. В началото е трудно, минали са едва няколко дни, операция е все пак. Аз, като се прибрах в нас ми беше тежко около месец да вдигам 1л вода. Важно е, че сте добре. Гадно е, особенно кашляне или недай си Боже да кихнеш, хаха. Забравя се. Почивай си, имаш нужда от сили, живо и здраво бебе имаш на финал. Без много мислене, искай обезболяващи.

# 8
Нормално е. Пийте си обезболяващите и кажете на таткото да помага с каквото може с бебето. Колан за след операция помага много

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 21:24 от Zimk02

# 9
Аз родих секцио по метод на щарк преди 1 година...бях с пълна упойка ,а това значи,че съм имала тръба в гърлото...от която се кашля ужасно когато се събудиш от упойката...родих късно вечерта и когато се събудих много ме болеше...рано сутринта ме вдигнаха и болката беше ужасна докато се изправя от легнало в седнало и от седнало в право положение...беше ми много трудно да вървя изправена...но изправя ли се ми олекваше доста..всеки ми казваше колкото повече се движиш по лесно минава...и така аз не спирах...боли но се движа...а когато се закашлям беше ужас...а това често се случваше..на третия ден доста добре си вървях...на петия когато се прибрах в къщи се движех без проблем...навеждах се,изправях се,не изпитвах никакви затруднения...единствено леки придърпвания...но доста време ми беше ,като изтръпнало

# 10
  • Sofia
Аз родих през септември тази година. Имах усложнения въпреки, че първите седмици бях доста по-добре от очакваното. Усещам мястото по-нагоре от операцията като изтръпнало.

# 11
  • София
Нормално е да има болка и придърпвания първите дни. Сигурно вече си доста по-добре.

# 12
Абсолютно нормално е!
Мен ме болеше доста дълго време. Първите дни бяха ужасни. На 5 ден се прибрахме пеша от болницата (на 500м от вкъщи е), едвам ходех.

Ще потръгнат нещата с кърменето, не се притеснявай, трябва време! И зърната ще спрат да те болят когато бебето свикне да суче - отнема 2-3 седмици. Всичко ще се нареди и всеки ден ще се чувстваш все по-добре! ❤

# 13
Здравейте!
Честита радост! 😊
Болки, придърпвания, напрежение.. съвсем нормални са. Ще отминат! Кураж и сили! Не се отказвайте да ходите, движете се, обикаляйте стаята
Аз имах момент, в който исках да легна и до там. Не трябва.. иска си ходене, въпреки всички болки. Бебето дава най-много сили на майката в този момент ❤️
Родих секцио преди почти година. Още имам придърпване. Тъкани са, зараства всичко и при всеки с различен темп.
Карайте лекарите да ви следят раната. При мен се получи доста неприятен момент, а това е ключово за правилното зарастване.
Успех и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт