Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/ШахМаран/Преди и След /Тема 4

• 36 015
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
Напълно си права. Това се случи и в предните епизоди ( не в такава сила, но промени настройките на публиката)Когато Ферит се върна от летището с Пелин...защо тя го докара, няма ли таксита? Те не показаха как Ферит се е свързал с нея, съответно публиката води извод, че просто отново я е потърсил. Във фрага обаче ни дадоха, че тя седи сама на входа на летището и плаче. Така ситуациятя се променя- Ферит не я е викал/ търсил, а тя просто е била тям в точния момент и за това я е използвал. Той и зятова така лесно я забрави в тази нощ.
Много е дразнещо с тези фрагове с нереални сцени, по- добре без фраг, поне за мен.

Заснемането на тази тотално различна сцена означава, че сценарият е променен. Това е много важна сцена от гледна точна на развитието на сюжета. Според първия вариант Кязъм е прострелян, според втория - Ферит. Оттук следват два различни изхода. Е как да му вярвам на gungerbob?

# 601
Точно за детето на Султан си помислих,когато Сейран се шегуваше със Суна на дивана в стаята и казваше през сълзи,че може би Ферит има вече дете и може би даже повече от едно!И си представи как детето влиза и вика "Тате,тате"!Засмяха се двете,но дали пък наистина няма да стане така?Макар,че детето на Султан не говори,пък и още не се знае дали е от Ферит...Стори ми се като подсказка за бъдещето.
Както и думите на Кязъм в предната серия към Хатуч,че Халис бей е вече стар и му е време да си отиде..

# 602
Това, което не харесвам в поведението и изказа на Сейран е, че тя постоянно дава квалификации - жалък, гаден, противен, страхлив и т.н.
Никой няма право на това.
Човек може да има глупави постъпки, да има жалки действия, да постъпва страхливо, да действа гадно и т.н.
Да кажеш на някого - "Постъпваш глупаво" е коренно различно от "Ти си глупак".
Да сравняваш двама души, за да унизиш единия е просто липса на аргументи и слабост...

# 603
  • Яко в Матрицата...
Тере, и те не знаят какво снимат. Пелин жертва ли е на Ферит или той - нейна, тя ли го манипулира, той нея ли... Каква му е въобще?

Мерт е благодарил за пожеланията, така че - да, рожденият му ден е днес Simple Smile

Благодаря за хубавите пожелания и за всичко, което правите за мен

# 604
Относно епитетите, съгласна съм на 100 %, но сме виждали и Ферит да ги използва срещу Сейран.
Комуникацията им е под всякаква критика в 90 % от случаите.

Чудя се случилото се между Суна и Абидин на къде ще насочи сценария? Нещо не виждам вече интерес от големия брат. Вчера по едно време се спогледаха с Ефе..
Много непоследователни действия. Едно започне, после се замете под килима и идва друг сценарий.

# 605
Да, благодаря ти.  И аз това мислех.
  Суна е страшна Чапкънка.  Нека не забравяме миналото,  целува Ферит, флиртуваше с брат му-погледи и докосвания,Абидин - погледи,мимика и гривни... Сега  преминава на Ефе, и аз забелязах Joy
 Нищо не е но пръв поглед. Но за техните разбирания и възпитание, не й  приляга:hugs:
Като,че ли не Ферит, а сценаристите  са биполярни. Innocent
Относно епитетите, съгласна съм на 100 %, но сме виждали и Ферит да ги използва срещу Сейран.
Комуникацията им е под всякаква критика в 90 % от случаите.

Чудя се случилото се между Суна и Абидин на къде ще насочи сценария? Нещо не виждам вече интерес от големия брат. Вчера по едно време се спогледаха с Ефе..
Много непоследователни действия. Едно започне, после се замете под килима и идва друг сценарий.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 15:25 от Nina_richi

# 606
  • Бургас
Цитат
„Серията е написана, за да чуя от устата на героите това, което не виждам и не усещам. Тюрлюгювеч от реплики, сякаш взети от клавиатурите на гневните фенове, целящи да ме убедят, че Ферит обича Сейран, но не знае как да й го покаже. А сцената с вечерята, на която всяка дума на тъпия Халис беше насочена към Сейран?“   
Reni - BG

Умишлено оставих подробното гледане на серията с бг субтитри, а и да „предъвча“ поредното сглобяване на сюжета на коляно!
Вече 19 серии се опитвам да оправдая дългите, еднообразни диалози, „скачането“ от тук от там в развитието на образите, забравянето на доста нахвърляни сюжетни линии с потенциал и развитието на такива, които разводняват действието.... Супер, че участва актьор като Четин Текиндор, но като няма достоен текстописец и образът става блудкав, монотонен, и дори излишно патетичен в някои моменти.

Непоследователността в изграждане образа на Ферит, вече се уверих, че е приьом да ни убедят в психическите му отклонения. Със сигурност трябва да виждаме един недорасъл, с объркана ценностна система млад  мъж. Впечатлението, че всяка сцена е снимана сама за себе си, ме убеждават в неясната творческа концепция.
И докато със Сейран, са се постарали малко повече, има нещо което дразни и подсилва пристрастието към образа и – честото размахване на пръст, при кавгите с Ферит, дори и блъскането. Стои ми като някоя майка, която се кара на непослушното си момченце...
И да се върна на „статистите“ Wink - Фуат, Юсуф, детето, бащата-шофьор, който замина да гледа майка си, пък се оказа, че е напуснал жена си....и ред други несъответствия. Фуат от 3-4 серии не сме му чули гласа, освен да подканя жена си, потриваща доволно ръце , че Корханови си намериха майстора.
А Суна? Един път хрисима, смачкана от „възпитателните методи“ на баща си, в следващия момент като лъвица се нахвърли върху Пело в тоалетната, скочи на Ферит в ресторанта, като „прищипана булка“ се държа с Фуат, и изведнъж забеляза Аби....но като се яви по-изгодната партия Ефе, започна да се заглежда по него.
Така, че след всичко прочетено, като мнения и личното ми впечатление, е че както върви, имаме един отворен сценарий, който май,май феновете ще допишат!

# 607
Аniksi   Благодаря за чудесно формираното мнение.
Пред мен седи едно малко разочарование, което да добавя към твоя пост.
Написан по реални събития, истинска история но до къде? 
Да си дойдем на думата, щом стане въпрос за пари и интереси, нормално нещата да се променят. Не зависимо какъв е бил първоначалния замисъл на сюжета .

Със сигурност много пъти се е случвало, актьора да подпише едно, а във времето сюжета който играе да се измени многократно.

# 608
Аз пък харесвам Суна като се опъне на някой, точно когато не очакват такава реакция от тихата и скромна девойка.
Въпреки методите си на "възпитание", Кязъм не е успял да пречупи и двете сестри. Останали са и двете борбени и непримирими, а не като Есма.
Много ми харесва как се защитават и как се утешават двете, сами в цялото това блато.
Суна я харесвам с Ефе, иска ми се и тя да постигне успех и да се реализира по някаъв начин, да не остане напразно това обучение, което им е дал Кязъм.
Актьорът, който играе Ефе не е много възрастен. Четох, че е преборил рак и може би това донякъде го е състарило.

# 609
И на мен ми харесва цветността в образите. Суна е смачкано и плашливо момиче, но когато става въпрос за Сейран показва характер, както и Сейран не познава граници, когато защитава сестра си. Тази линия е непроменена досега. Антепското девойче Суна е смачкано, но как Истанбул ще и повлияе, тепърва ще видим.

# 610
И аз харесвам Суна.
Много ми допадат с Абидин.  Не очаквах да се вземат.. И аз като Абидин, какво си въобразявам?
Изобщо не ми вдъхва доверие Ефе.
Ще видим какво са й определи сценаристите.

# 611
  • Бургас
Цитат
Написан по реални събития, истинска история но до къде? 
Nina_richi нямам голям опит в гледането на турски сериали, но пък в случая е достатъчен, защото се запалих след ДЕК, както и Момичето зад прозореца, които също трябваше да са по действителни случаи, от произведение на същата психоложка Гюлсерен Будайъджъоглу. Много бях впечатлена от историята, която гледах и на един дъх я прочетох, преди още да се преведе на български. Впоследствие и книгата - в която ДЕК заемаше само една глава и освен имената на действащите лица и някои основни елементи - нищо друго нямаше общо с действителността.
А след като се намесиха и нечии лични интереси - точно в същия период около 15-20 серия - стана мазало Sweat Smile Момичето го гледах до 1-ви сезон, без да дочакам същинската история, но колкото и да е различен си заслужава гледането, заради добре структурираната идея.
Така, че спрях да вярвам на тази авторка, колкото и нашумяла да е в Турция, защото не уважавам подхода и към сериозните проблеми, които продава, като поредната халтура.

# 612
Агънце ли сме сега?

# 613

Предполагам , че е имала предвид така модерното GOAT, сиреч най-добрият на всички времена.

# 614
Стара сладка архива

Общи условия

Активация на акаунт