Котката ми

 • 1 660
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 40
Здравейте, имах женско котенце на няколко месеца което гледах вкъщи и към което страшно много се бях привързал а то също беше изключително енергично и жизнено постоянно се закачаше играеше си и беше мойта котка... Винаги ме чакаше след работа не зависимо коя смяна съм бил, храних си го по часовник без пропуск обгрижвах го козината му беше страшно чиста и мека докато не дойде деня във който допуснах огромна грешка да го накапя за паразити като мой близък е сложил шишето във опаковка за друг препарат който е само за кучета над15кг пак за накапване.. друг път винаги чета, а този път пропуснах като се доверих на сляпо и не предполагах че шишето ще е различно от опаковката и от тук тръгна целия ад... вечерта ми изглеждаше замаяно и стъпваше като пияно, но мислих че му се спи докато на следващата сутрин като ставах сутринта рано за работа и чух силно измлякване и го открих паднало зад антрето сковано опенено и със силни гърчове, грабнах го моментално и го закарах във първата клиника която намерих, но за жалост нямах време да чета отзиви и коментари в такъв момент а там гледаха на мен като ходеща каса като за 4 дена ми взеха 600лв като през цялото време ми говориха на медицински език какво що и тн но преди да си платиш за деня не искаха да правят нищо... съответно всичко платих и не исках да се заяждам да не му направят нарочно нещо но хигиената беше съмнителна. Изписаха я с подобрение но не беше същата котка беше много отпаднала и само спеше, а след три четери дена започна да повръща цял ден при което отново я закарах биха и инжекции и ми взеха отново 100лв но и направиха тест т който излезна че била с котешка чума, обяснете ми как коте, което от вкъщи не мърда и преди това нищо му е нямало и след като при приемането след натравянето са правени кръвни картини нищо му няма а след изписването го хваща от къде ако не от там? Другият вариант е от пясъка който седеше пред вкъщи и му сложих в една кутия вкъщи да пишка и да ако ако преди това са ходили там болни котки? Заведах го във друга клиника където ме очудиха, че за същите системи ми искаха 35лв на ден.. оставихме го там на витамини казаха, че може да се пребори зависи от огранизма, но то почваше да намирисва и да се пени а тази сутрин ми се обадиха с новината че е починало и все едно нещо от мен си отиде не мога да си спра сълзите цял ден. Дори и повечето вина да е моя опитах да му спася живота с цената на всичко а не можах да го спася... не искам да си представям че ще имам друга котка или да е заменям...

# 1
 • София
 • Мнения: 29 083
Много съжалявам за животинката Sad
За съжаление лекарите не винаги могат да помогнат.

# 2
 • Мнения: 43
Съжалявам за котенцето.
 Имайте предвид занапред, че трябва котките, също като кучетата, да се ваксинират веднъж годишно. Дори да не мърдат от вкъщи, може с обувките си да внесете някаква зараза. Не е добра идея и да внасяте пясък от вън, именно защото може болна котка да се е изхождала там. Няма как да знаете в случая каква е била причината, но не се обвинявайте, направил сте каквото е нужно.

# 3
 • Мнения: 1 520
Явно ветеринарните лекари не чувстват същия дълг като хуманните да спасят първо живота и първо гледат парите. Не съм чувал човек да влезне в спешното и първо за пари да говорят.

# 4
 • Мнения: 488
Съжалявам искрено за загубата ти. Поне си опитал да спасиш животинчето. Възможно е да се е заразило от пясъка, но и от нещо, което си вкарал с обувките си.
Аз също много страдах за моята, когато почина и не исках да виждам друга котка, но с времето преодолях загубата и си взех дори две котки. Разбира се, моята няма да я забравя никога, но има много котенца, които могат да бъдат спасени от улицата.
С времето ще свикнеш и ти, и може да си вземеш друга писанка. Обаче трябва да имаш предвид, че е нужна ваксинация всяка година и котешка тоалетна, а не пясък отвън.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 09:48 от Bernichka

# 5
 • София
 • Мнения: 39 135
Първо - от къде си го взела? На колко е било като си го взела и на колко е починало?
Уличните котки винаги имат по нещо. И то не е едно, а поне 5 болести.

# 6
 • Мнения: 40
От комшията на село, гледана е вкъщи преди това, нямаше и нищо беше адски чиста котка и козината и беше като коприна.

# 7
 • София
 • Мнения: 39 135
Общувало ли е с други котки, които излизат по двора?

# 8
 • Мнения: 10 816
Дай по ред, ако искаш да ти се избистри картинката.

1. На каква възраст е било котето?
2. Колко часа след първи симптоми почина?
3. С какъв продукт си обезпаразитил?
4. Качи снимка на първите кръвни и последните кръвни.
5. Къде си гледал котето? В апартамента, на двора...?
6. За какъв "пясък" иде реч? Бентонит?
7. Имат ли достъп до храната, водата и/или "пясъка" други котки?

Отговори на тези въпроси и ще ти кажа кой е виновен. И ще го направя, за да не ти се случи отново същото нещо.

# 9
 • Мнения: 40
1. На каква възраст е било котето? При нас беше 3 месеца, беше малко като дойде.
2. Колко часа след първи симптоми почина?На втория ден от започването на повръщане, в същия ден в който започна я карах да и бият три инжекции за спиране.
3. С какъв продукт си обезпаразитил? Вирбак на капки ( не е на пазара от няколко години ) и е бил само за кучета над 15кг.
4. Качи снимка на първите кръвни и последните кръвни. Довечера, вмомента съм на работа.
5. Къде си гледал котето? В апартамента, на двора...? Вътре вкъщи, много рядко излизаше на двора. Особенно след натравянето когато я изписаха не мърдаше от стаята, да не говорим че след приема на натравянето бяха направени кръвни тестове и я нямаше чумата!
6. За какъв "пясък" иде реч? Бентонит? Най-обикновен премиер пясък който седеше пред къщата години наред. Със сигурност са се изхождали други котки там защото беше огромна купчина и поне 5,6 години седеше.
7. Имат ли достъп до храната, водата и/или "пясъка" други котки? Само до пясъка, храната и водата са били само вътре. И става въпрос за къща. Другото което ще кажа е че открих още много други пострадали от същата клиника и казват че е най-голямата в града, влезне ли животно там го считат за мъртво уморявали ги и както ви казах само парите ги вълнуват и то пари като над 250лв за ден

# 10
 • София
 • Мнения: 39 135
Много вероятно пясъкът е бил заразен.
Също така много вероятно е имала контакт с други котки, които са болни.
Аз работя на едно място, където има много котки. Едно момиче реши да спасява едно от тях. Като го е завела на ветеринар, котето се оказа с букет вируси и паразити. Живеят си на естествен подбор.
Когато се вземе животно, първо се ходи на вет, бият се ваксини и се дава обезпаразитяване. После има карантина! Има си причина за тези неща!
Ох, 21 век сме! Отдавна трябва да се знае, че бактерии, вируси и паразити съществуват , въпреки че не ги виждаме.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 17:18 от Rockstar

# 11
 • Мнения: 10 816
Не е от клиниката заразено, щом е починало на втория ден след първи симптоми. Панлевкопенията си има също инкубационен период. От пясъка е дошъл въпросния вирус.
Ако не искаш да ти се случва повторно, а и да предпазиш и други котки, вземи го изхвърли целия този пясък. Това е истински бациларник. Не само вируси, но и паразити има в него.
И нещо много важно - дезинфекцирай дома си, преди да вземеш ново коте вътре. Вирусът на панлевкопенията може да се задържи в околната среда цяла една година. Вземеш ли ново коте, без да дезинфекцираш помещенията до които е имало достъп първото, рискуваш и то да се разболее. Най-податливи са котета между 3-6 месечна възраст. Шансовете за оцеляване при тях са почти нулеви.
Като взимаш коте, 1 седмица наблюдение и ако е здраво - ваксина. След месец - бустер. И след това мирна глава. И никакви пясъци (че има вируси, за които няма ваксина)! Купуваш котешка тоалетна. 10 кг са 8 лв в Кауфланд.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 06:33 от amy_nka

# 12
 • Мнения: 40
Казвам два дни след като взе да повръща, а от както излезна от клиниката са 5 и още тогава сигурно е почнало да се развива защото не беше същата котка, само спеше и не ядеше докато преди клиниката беше точно обратното

# 13
 • Мнения: 10 816
Преди клиниката си написал, че котето е с гърчове и пяна. После си редактирал, така че да станат 8 дни. Стана ми интересно и за "шишето". Какво шише на Вирбак, "пак за накапване", за Бога? Или ти не можеш да обясниш правилно или доста съмнителна става историята... Thinking
Здравейте, имах женско котенце на няколко месеца което гледах вкъщи и към което страшно много се бях привързал а то също беше изключително енергично и жизнено постоянно се закачаше играеше си и беше мойта котка... Винаги ме чакаше след работа не зависимо коя смяна съм бил, храних си го по часовник без пропуск обгрижвах го козината му беше страшно чиста и мека докато не дойде деня във който допуснах огромна грешка да го накапя за паразити като мой близък е сложил шишето във опаковка за друг препарат който е само за кучета над15кг пак за накапване.. друг път винаги чета, а този път пропуснах като се доверих на сляпо и не предполагах че шишето ще е различно от опаковката и от тук тръгна целия ад... вечерта ми изглеждаше замаяно и стъпваше като пияно, но мислих че му се спи докато на следващата сутрин като ставах сутринта рано за работа и чух силно измлякване и го открих паднало зад антрето сковано опенено и със силни гърчове, грабнах го моментално и го закарах във първата клиника която намерих, но за жалост нямах време да чета отзиви и коментари в такъв момент а там гледаха на мен като ходеща каса като за 4 дена ми взеха 600лв като през цялото време ми говориха на медицински език какво що и тн но преди да си платиш за деня не искаха да правят нищо... съответно всичко платих и не исках да се заяждам да не му направят нарочно нещо но хигиената беше съмнителна. Изписаха я с подобрение но не беше същата котка беше много отпаднала и само спеше, а след три четери дена започна да повръща цял ден при което отново я закарах биха и инжекции и ми взеха отново 100лв но и направиха тест т който излезна че била с котешка чума, обяснете ми как коте, което от вкъщи не мърда и преди това нищо му е нямало и след като при приемането след натравянето са правени кръвни картини нищо му няма а след изписването го хваща от къде ако не от там? Другият вариант е от пясъка който седеше пред вкъщи и му сложих в една кутия вкъщи да пишка и да ако ако преди това са ходили там болни котки? Заведах го във друга клиника където ме очудиха, че за същите системи ми искаха 35лв на ден.. оставихме го там на витамини казаха, че може да се пребори зависи от огранизма, но то почваше да намирисва и да се пени а тази сутрин ми се обадиха с новината че е починало и все едно нещо от мен си отиде не мога да си спра сълзите цял ден. Дори и повечето вина да е моя опитах да му спася живота с цената на всичко а не можах да го спася... не искам да си представям че ще имам друга котка или да е заменям...

# 14
 • Мнения: 40
Ти случайно да прочете че два пъти влиза в клиниката ? Първият път беше за натравянето а вторият път след като го изписаха през тези 4 дни в който беше вкъщи явно са започнали да му се развиват симптомите защото при първото постъпване за натравянето му направиха кръвни изследвания и чума нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт