Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 103
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 1 230
  • по пътя на светлината
Не смятам,че комунизма е главната причина да вярват хората,че няма Бог,който си е носил вярата в сърцето никой и нищо не е в състояние да промени начина на мислене на даден индивид. PeaceПо добре е да си зададем въпроса какво е съэнанието на човека,а не да търсим виновни за поведението на българина в определени етапи от историята.По време на турското робство хората не предадоха вярата си-въпреки нечовешките изтезания и кланета! Crossing Arms

# 1 231
ето това хубавото на истината....4е независимо кой вярва в нея или не вярва...тя се слу4ва.  божиите не6та се слу4ват,никой не може да спре това...най малко неверието и заблудатата на хората.
  след много мислене....относно тези идни времена си дадох сметка 4е най доброто което мога да направя е да мисля за сега,за този момент.....как стоя пред Бог,и изоб6то стоя ли...или ве4но падаме и ставаме....и изоб6то мислим ли, 4е целта е като паднем ,4е има как да станем или идеята е да се нау4им изоб6то да не падаме/според божиите принципи,не според 4ове6ките/....и колкото пове4е приближаваме тези интересни времена толкова пове4е аз ли4но се убеждавам 4е християните трябва да запо4нат да молят Бог не  за поредната про6ка.../или грях/за6тото мисля 4е вълната 6те ги помете.усилните времена са то4но затова усилни...трябва да се нау4им да стоим без да падаме.вълните не могат да разбият канарата,напротив канарата 6те разбие вълните....дано ме разбрахте правилно  Peace

# 1 232
  • Linz
Убедена съм, че комунизмът няма връзка с наличието или липсата на вяра.
Аз искам да повярвам, но не ми идва отвътре. Интуитивно усещам, че това не е истината (поне не е моята истина).

# 1 233
  • по пътя на светлината
Разбрахте Никол,но непрекъснато си противоречиш-следиш ли какво пишеш? Laughing

# 1 234
Не смятам,че комунизма е главната причина да вярват хората,че няма Бог,който си е носил вярата в сърцето никой и нищо не е в състояние да промени начина на мислене на даден индивид. PeaceПо добре е да си зададем въпроса какво е съэнанието на човека,а не да търсим виновни за поведението на българина в определени етапи от историята.По време на турското робство хората не предадоха вярата си-въпреки нечовешките изтезания и кланета! Crossing Arms

и ти си права Simple Smile....като цяло никой не би трябвало да е пре4ка за убеждението и вярата на  4овек..но комунизма като цяло наистина е бил създаден така 4е да измести Бог от живота им..и 4е не им е нужен бог  за да просперират а държавни вода4и и вождове които са над вси4ко.
това е мое разбиране и не карам никой да се съгласява с него Wink

# 1 235
Аз искам да повярвам, но не ми идва отвътре. Интуитивно усещам, че това не е истината (поне не е моята истина).

Не се напъвай да вярваш, ако сърцето ти не е в тая работа. Дори ако ти размахват пръст или те заплашват с "к'во ще стане, ако ти не..." - това е манипулация, въпреки че е чистосърдечна...  Нима носиш обувките, които ти стискат?
Не се притеснявай от интуиция или чувствата си - те са ти дадени за да ти помагат а не да пречат.  И пак от Него. 

# 1 236

Не се напъвай да вярваш, ако сърцето ти не е в тая работа. Дори ако ти размахват пръст или те заплашват с "к'во ще стане, ако ти не..." - това е манипулация, въпреки че е чистосърдечна...  Нима носиш обувките, които ти стискат?
Не се притеснявай от интуиция или чувствата си - те са ти дадени за да ти помагат а не да пречат.  И пак от Него. 
В библията пише,че сатана/дявола/ се преправя на светъл ангел.Също така пише , че той/сатана/ дойде да убие,да заколи и да погуби. Неговата цел не е да помогне на хората , а да разруши техния живот.Да се противопостави на Божиите принципи.Да се противопостави на Словото на Бог. Така,че това че нашите чувства , интуиция ни водят нанякъде не означава , че това е правилната посока. Много често те са подлъгващи , инспирирани точно от сатана.
Това, да предадеш живота си на Бог/Исус Христос/ е решение.Решение , което пак идва от вътре, но то е подбудено от Самия Бог. И не е някакво чувство или прищявка.
В библията се казва , че ВСЕКИ , който призове името Господне ще се спаси.Бог не е само за определени хора, а за всички които искат да предадат живота си на Него.

" Защото ако изповядаш с устата си , че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си , че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш"
Римляни 10 глава 9 стих

# 1 237
  Мммм-да-а-а-...  Вярно е , че така пише в Библията...
Но с  тенденциозно употребени цитати можеш да кажеш дори, че няма Бог, щото и това го има като текст там.  Laughing
 кое те кара да мислиш, че чувствата ти са от дявола??  Дали не обиждаш Създателя си с такива твърдения.?

А търговийката от типа на "Исус умря за теб, затуй му предай живота си" е абсолютно опошляване на Христовото Учение.  Самият Той, ако и да Е Бог, пак не се е самопредлагал така нагло .  Вие кои сте??

Drross, не ме разбирай погрешно, нямам нищо против Библията, но когато се притискат хората с цитати в смисъл на "-Ти си грешен, трябва да се спасиш" най-естествената им реакция  ще е да избягат...което и правят,повечето.  Е , за чия кауза работиш тогава ??

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 19:27 от babba

# 1 238
...Наистина ли не виждаш, че "онези времена" превърнаха хората в духовни инвалиди?
Ще ти отговарям друг път, SilIli.

Засега ще ти дам само небрежни отпратки да се аргументираш още по-добре, докато ми разказваш за „жестокостите” на „комунистите” от 1985-89 г. и ценностната система на „изтезаваните” от тях в посочения период „духовни инвалиди” като мен, дето ме „инвалидизираха” в „комунистическите” си училища по онова време с разни „извращения”.

Представяш ли си, имаше дори такова! - да си показваме носна кърпичка и изрязани чисти нокти на входа на нашата гимназия (това май е за другата ти тема – „нечистолътността”).

Друг зловещ спомен – как ни учеха да помагаме на „другарчето си”, да не му се подиграваме, ако нещо е болно, внушаваха ни внушения от рода „уважавай възрастните хора”, колко е лошо да се краде, да не говорим как не трябваше да се убива дори куче или пък да се измъчва дори котка (за това специално ни промиваха мозъците с някакви поучителни приказки, в които нарочно изкарваха, че лошият герой прави такива неща).
С две думи – проповядваха някакви си 10 заповеди и клеймяха поне 7 много лоши човешки порока, преписани от някоя Библия сигурно.
Не знам дали „ранният” „комунизъм” се е преструвал успешно на Инквизиция – обичам да говоря единствено за неща, които лично аз виждам и чувам.
Затова ме извини, че вместо да ме разтърсиш с описаните от теб „издевателства” на вашите даскали, дето ви иронизирали, че приличате на невежи бабички, щом надничате по църквите, аз взех, че си спомних как на мен никой не ми пречеше да го правя.

Айде, че стана дълго.
Виж сега отпратките за това как вчера 5-годишно момиченце е било изнасилено от двама ученици на 13 г. и 11 г. (кой ли от тях е "комунистът"?); как „онзи ден” 17-годишно момче беше разфасовано от свой съученик (прибрал част от органите в хладилник, а останалите заровил в гората над някакъв стадион); как „завчера” друго дете от столично училище беше бито без никакъв повод от свои съученици, докато му се откачи далакът...

Защо ги изреждам ли?
Щото за това очевидно „комунистите” са виновни – всички тези деца, родени десеттина години след падането на „комунизма” от кого друг да гледат, а?
И защото пак „комунистите” им попречиха да влизат откак са се родили в българските църкви (някои от които – без камбани и без икони все, щото българските „комунисти” им ги предадоха я на вторични суровини, я на някой антиквар – за по пет лева всяка...)

http://dnes.dir.bg/2007/05/14/news1674213.html
http://novini.dir.bg/2006/11/19/news963184.html
http://www.pernikinfo.com/news.php?id=428&stat=1

Понеже не мисля да се връщам на тази „подтема” и за да не ме разбереш погрешно, да уточня:

... Не понасям партии.
Партийното "мислене" е цветно, а цветното е условнен рефлекс, а не мислене (като с лампичките при кучето на Павлов, сещаш ли се?).

Не може ли да минем без „цветно мислене”, SilIli?

ПП Аз взех, че ти отговорих.

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 19:34 от Холограма

# 1 239
Разбрахте Никол,но непрекъснато си противоречиш-следиш ли какво пишеш? Laughing

би ли ми помогнала тука 4е не те разбрах изоб6то newsm78

# 1 240
Аз също отдавна не симпатизирам на никоя партия, понеже все по-ясно проличават алчността и безхаберието на нашенските политици!
 Но фактите са си факти! Комунистите са все още на власт в някой държави като Китай например! И кое му е хубавото на комунизма не разбрах Холограма? Хубаво ли е да живееш в Китай, без право на свободен глас, без право на личен живот? Но това е най-малкото. Там все още, в съвременния 21 век, хора са измъчвани в затворите заради вярата си като най-долни престъпници. Има една книга "Небесният мъж"! Там човекът описва животът си и страданията си! И на кого се дължи всичко това?

Белите якички - добре, флшивия морал - добре, но не мисля, че комунизмът е допринасял за  привидно доброто поведение на народа! Просто светът тогава беше по-друг!
Сега всичко е опорочено! Времето на Ной! Насилие, алчност - похотта на плътта, пожеланието на очите и тшеславието на живота - ето кое е на мода!
И резултатът е явен - статиите, за които става въпрос!
Но не съм съгласна, че комунизмът е бил нещо хубаво пък макар и привидно да са се старали да бъдат такива! Много от българските филми са доста показателни по отношение на "комунистическия морал"! Управниците живееха на гърба на народа, промивайки мозъка ни от деца с разни стихчета, песнички, манифестацийки, а те същевременно живееха като царе!
Избиха интелектуалците и гониха и измъчваха вярващите хора!
 Е ако това е добре според теб  newsm78 , аз няма какво да добавя!
А църквите трябва да се стремят да се върнат към истината, към Евангелието, а не чрез езически обичаи и съмнителни практики да се опитват да привлекът без друго изтерзания народ! Фалша прозира и хората естествено не искат да вярват на тези които едно говорят, а друго вършат!

# 1 241

В библията пише,че сатана/дявола/ се преправя на светъл ангел.Също така пише , че той/сатана/ дойде да убие,да заколи и да погуби. Неговата цел не е да помогне на хората , а да разруши техния живот.Да се противопостави на Божиите принципи.Да се противопостави на Словото на Бог. Така,че това че нашите чувства , интуиция ни водят нанякъде не означава , че това е правилната посока. Много често те са подлъгващи , инспирирани точно от сатана.
Това, да предадеш живота си на Бог/Исус Христос/ е решение.Решение , което пак идва от вътре, но то е подбудено от Самия Бог. И не е някакво чувство или прищявка.
В библията се казва , че ВСЕКИ , който призове името Господне ще се спаси.Бог не е само за определени хора, а за всички които искат да предадат живота си на Него.

" Защото ако изповядаш с устата си , че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си , че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш"
Римляни 10 глава 9 стих

Между другото, малко по-надолу от това, което цитираш, пише:
  "...намериха Ме ония, които не Ме търсеха, открих Се на ония, които не питаха за Мене"
      /Римляни 10 глава 20 стих/
Явно не е толкова просто... но обичаме да ограничаваме Бог в действията му като си имаме някой и друг любим стих + схемата "- Прави 1 , прави 2  и хоп - спасен си"  newsm78

# 1 242
www.fallofislam.com

слу4айно намерих това.

# 1 243
по въпроса за тълкуванието на Откровение,кликнете на първото място където пи6е-''please click here''

# 1 244
Холограма, притеснявах се точно от този налкон, който придобиват нашите диспути в темата. Аз не отричам хубавите неща от времето преди 1989. И въобще не съм в еуфория от царуващата анархия в момента, на всяко едно ниво. За съжаление, положението става неконтролируемо дори в училищата! genu6 много добре го е казала.
Сигурна съм, че ще ме разбереш! Писах, че по времето на "комунизма" имаше извращения отностно вярата на хората  и това съм го виждала с очите си. Нима ще отречеш, че тогава вярващите се криеха и едва ли не беше срамно да си такъв (не че и сега не забелязвам известен свян тук-таме).
А теб не те смятам за "духовен инвалид", защо реши, че точно теб визирам? Напротив, виждам, че имаш искрено търсене и не си обременена от този строй, по начина, по който, обаче много други са.
Искам да уточня, че не смятам единствено "комунизма" виновен за ширещата се в момента духовната нищета и аморал.  В момента положението е не по-малко трагично, но аз не възприемам нещата такива, поради "демокрацията" или липсата на "комунизъм"... Аз също нямам "цветно мислене".
За линковете, които ми даде.... какво да кажа...? Страшно е! И всичко си има причина...жалко, че дечицата страдат! И аз съм родител и всеки ден се моля на Господ да пази сина ми, защото злото взима връх и само Той може да ни опази!

Общи условия

Активация на акаунт