Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 108
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Ямбол
Холограма, ако цялото ти притеснение е заради грешките, то сега стават също грешки и дори повече, заради бумащините и бюрокрацията.
За тотото съм съгласна с теб, защото познавам начина на програмиране, но за личните данни, не виждам за какво да се притеснявам. Какво толкова, че някой ще ми знае кода, никой не може да ми отнеме гена, защото при едно изследване аз мога да си докажа самоличността.
Или пак нещо не съм разбрала Rolling Eyes?
А сега не се ли спекулира с лични данни, не се ли дават ЕГН-та за щяло и не щяло? ...

# 1 216
Чипът е най-малкият ни проблем.....

Големият проблем на човека е ...самият той!

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 11:57 от Мама Цоцоланка

# 1 217
SilIli

Естествено, че има начин да ти се влияе не само с хим.в-ва, хайде да не влизаме и за психотронните методи /оръжия/, за които се писа.

Въпроса опира до това, че подчинявайки ме на някакви правила, чрез които трябва да живея на физическо ниво, ще подчинят мислите ми до там, че да повярвам, да приема и да се поклоня /доброволно/ на антихриста.
Не мога да се отърся от мисълта, че първо се подчиняват мислите, промиват се мозъци и чак тогава, се подчиняваш /приемаш знака и всичкото с него/. Всъщност в пророчеството това е казано - доброволно ще се поклонят, защото са заблудени.

Чипа е най-малкият ни проблем.....

Големият проблем на човека е ...самият той!

Peace

# 1 218
А какво ще стане, когато можеш да пазаруваш единствено и само чрез чипа? Когато можеш да разполагаш с пари единствено, ако са ти инплантирали въпросния чип?
Естествено, че ще могат да те управляват, ставаш напълно зависим! Ако не спазваш определени закони и правила, постановени от световното управление, ще има сериозни последствия!
Дори и да няма психотропно влияние, ще бъдем напълно икономически зависими!
А и факта, че ще разполагат с лична и подробна информация за всеки отделен човек е доста показателен - манипулацията ще бъде значително по-лесна!
Може би чрез чипа, ще знаят и местонахождението на всеки човек във всеки момент! Пълна и абсолютна власт без право на избор!?
Но естествено, до там ще се стигне по-възможно най-заобиколните пътища, чрез лозунги за световен мир, толерантност, единство на религиите и докато  човечеството се усети, вече ще е паднало в капана на контрола, от където няма да има изход!
Това са мои размисли на базата на световните събития и статиите, които четохме заедно!  Peace

# 1 219
Но естествено, до там ще се стигне по-възможно най-заобиколните пътища, чрез лозунги за световен мир, толерантност, единство на религиите и докато  човечеството се усети, вече ще е паднало в капана на контрола, от където няма да има изход!
miqito ми даде един филм "Left behind", в него се разказва за Голямата скръб, точно така беше представена ситуацията и точно такива бяха призивите на Антихрист. Гледали ли сте го? Препоръчвам го.
И аз мисля, че момента ще е такъв, че ще трябва да се избира между собствения (мним) комфорт и вярата, за тези, които нямат такава, няма да е проблем, да изберат първото.

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 12:28 от SilIli

# 1 220
http://www.leftbehind.com/

Това е сайта на филма. С български субтитри може да се изтегли от zamumda.net

Точно тези дни четох Откровение и отново си задавах въпроса, колко сила ще е необходима на човек, ако гледа децата му да умират от глад, да няма къде да се подслони през зимата, да те убиват само ако чуят, че християнин, а ако използват децата ти като примка и те изнудват да се поклониш на Антихриста..... Ще ни трябва твърда вяра и свръхестествена сила от Бога, но на нивото което съм в момента направо не ми се мисли бих ли издържала.... Но Бог е верен!

# 1 221
http://www.leftbehind.com/

Това е сайта на филма. С български субтитри може да се изтегли от zamumda.net

Точно тези дни четох Откровение и отново си задавах въпроса, колко сила ще е необходима на човек, ако гледа децата му да умират от глад, да няма къде да се подслони през зимата, да те убиват само ако чуят, че християнин, а ако използват децата ти като примка и те изнудват да се поклониш на Антихриста..... Ще ни трябва твърда вяра и свръхестествена сила от Бога, но на нивото което съм в момента направо не ми се мисли бих ли издържала.... Но Бог е верен!
И аз за същото се притеснявах тия дни-децата.Обаче един приятел ми напомни думи на Исус и ми разказа една истинска случка.Ако обичаш нещо/някой/ по-силно от Него, нямаш шанс.
През комунизма  заплашили вярващо семейство, че ако не се отрекат от Христос, ще им отнемат малкото момченце.Родителите  се помолили, след което  казали, че не се отричат и...отнели им детето неизвестно къде.Те продължили да вярват и да се молят за детето, а междувременно...То било настанено в приют.Постоянно му промивали мозъка, как родителите му предпочели Биг пред сина си.Колко го мразят щом са го оставили и пр.Там, като юноша вече направило някакъв си золум, за което го натикали в изправително училище.Обаче там пък направил нещо по-лошо и хоп в затвора.Станал абсолютен изверг. Човек без съвест с огромна присъда.Но един ден в същия затвор пристига брат Илия/който гопознава да каже: "Слава на Бога , за този човек!  bouquet"/ и му проповядва евангелието.Жестокият бандит е докоснат, плаче, покайва се и  сам започва да проповядва в затвора на останалите, докато си излежава присъдата.Прощава на родителите си и накрая се среща с тях.Извода е- каквото Бог е  намислил, ние не сме  си го и представяли.Неговите пътища не са като човешките и Той може да обърне/отмести, разруши/ всяко оръжие , насочено към нас и да ни избави.
   Затова, да не мислим, а да се молим за сила.Когато денят дойде ,и ако сме още тук да устоим.Защото Бог никога не допуска изпитание свръх силите ни Peace

# 1 222
gerik,
Кви са тия съчинения, бе, gerik!

"Комунистите" това, "соца" (това пък от SilIli) онова...
Пък се страхувате да не ви промиели мозъците.
Ми те вече са ви ги промили. Какво знаеш за "комунистите", gerik.
(И най вече - за "комунистите" от 85-89-а, които ги знам аз).
Явно нищо, щото тази твойта "история" вече я е писал един комунист (не точно същата, де, ама много си тичат твойта и неговата), сещашли се: "... А във затвора попаднал на хора. И станал... Човек."
Мога да ти напиша веднага и без грешка "Песен за човека" и накрая да ти кажа как "една моя позната" дама ми я е разказала. За това как "комунистите" "промили мозъка" на главния герой. По тази причина той взел, че "баща си затрил". Как след месец, след седмица само, властта го открила и... съд. А в съда не потупват по рамото, а го осъждат на смърт... Нататък е ясно... (следва твоята история)... а именно - как в затвора попаднал на хора и станал човек.
Ще се получи много комична измишльотина (макар че, темата е сериозна).

Мисълта ми е - стига с тия "комунисти", бе, хора.
И тука ли "комунистите" са виновни.
Не, че аз съм комунист, ама вече наистина драйфам от този примитивизъм в причинно-следствената аргументация за свършека на света на всеки аматьор-"демократ"...

Нищо лично, gerik, винаги ми е било приятно да си бъбря с теб.
Ама туй ми е болна тема направо - щом без чип толкоз успяха да промият мозъците на децата с разни думи-плашила (като тази - "комунист"), представям си какво ще е в една гигантска електронна месомелачка.
Тогава със "сатанинската" думичка "комунист" ще се означава най-вероятно пионерската възраст на Антихриста...

Язък, а тъкмо щях да отговарям съвсем сериозно на Лили, на Mama_Nana, да казвам на genu6 как мисля точно като нея в #1218 неделя, 13 май 2007, 12:08 ...

(На Лили ще й отговоря, де, особено за индивидуалния геном, ама като ми мине)

Последна редакция: пн, 14 май 2007, 00:27 от Холограма

# 1 223
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Попаднах случайно на нещо и реших да ви го пусна...в помощ на дискусията

http://search.club.bg/117/

# 1 224
Холограма

Искам си отговора, без да ми обясняваш времето преди 1989г. Аз го познавам добре. genu6 го е написала много добре, но то си е днешното време. Да, липсва чипа, но си имам карти и личната ми информация не е в една база, а в четири.
В крайна сметка за себе си стигам до въпроса кое определя живота на човека, кое  го кара да постъпва правилно  - битието или съзнанието, кое е водещо, а може би и двете, като в различни ситуации си сменят "лидерството".
Как ще подходи антихриста със силата на властта или силата на убеждението?

И не на последно място - човека е повече егоист, филантропията не му е присъща.

# 1 225
Холограма, много внимателно чета всички твои постинги в тази тема, защото определено ми е интересно виждането ти по въпроса. Сега ме изненада, че така лично приемаш нашите "нападки" към соц-а и "комунистите". В никакъв случай не искам темата да придобие политически уклон, но искам да ти кажа защо съм настроена негативно и виждам лошите последствия от онези времена, даже и днес. Предварително искам да уточня, че вече съм аполитична. Учила съм в 7-ма гимназия, много близо до нея беше църквата "Св. Седмочисленици". През голямото междучасие, група калпазани, вкл. и аз от любопитство на няколко пъти пробвахме да влезем в църквата(не сме били вярващи, просто ей така), но там дежурно седеше по един даскал, който вардеше, да не би някой да вземе да се промуши и да опетни името "Г.Димитров" на елитното училище. Е, един ден се промушихме (пропуск от страна на уч.настоятелство) и влязохме. Аз не видях нещо, което да ме изненада, но затова пък, по-късно се разбра за нашата "беля". Последваха привиквания на родители, мъмрене пред класа, последни предупреждения. Иначе бях "отличничка" и от "кротките". Лично проведохме разговор с класния, който се опита да ни обясни, че това е било едва ли не най-глупавата постъпка в живота ни и само "прости бабички" могат да "вярват на подобни измишльотини". Е, това го бях чувала и преди...(Оставам настрана помията, с която се опитваха да ни заливат в час по философия, като ни караха даучим наизуст Марксистко-Лениниските идеологии, в които знаеш какво пише по темата...)
Няма да забравя, как в апартамента до нас имаше едно възрастно семейство-прекрасни хора. Един ден, дошли от милицията и насред стаята-в центъра на хола им, запалили библиите и литературата, която  имали по тази тематика, като огъня бил спретнат от собствения им паркет.
Мога да продължа. Има какво да кажа още много. Особено, неща, свързани с моя живот и този на родителите ми...Но ще спра, защото усещам, че пак започвам да се гневя за минали работи, а не е хубаво.
Та, Холограма, знам за "комунистите", слагам ги в кавички, защото комунизъм никога не е имало и не може да има...
Но, това е друга тема.
Най-големия грях, обаче на "комунизма" ще остане този, че излъга хората, че няма Бог!

Имам въпрос към теб, отговори ми само, ако искаш: Наистина ли не виждаш, че "онези времена" превърнаха хората в духовни инвалиди?

# 1 226
и аз снощи четох Откровение. няколко глави преди печата на антихриста пише за подпечатването на слугите Господни. защо никой не пише за този печат ами само за тези чипове и т.н.?!?!
в темата на холограма за зодиите бях дала една препратка към книга в която е дадено едно доста по различно тълкуване на откровение. не би ли било хубаво вместо да тръпнем от страх с тези чипове, кредитни карти и ЕГН-та вкарани в компютри да прочетем и някакъв друг поглед върху откровение?

# 1 227

babba

Не се оповавай само на Стария завет има и Нов.

Mamо_Nana,  никога не бих си и помислила да уповавам на Стария Завет... твърде, късно е , а не съм и еврейка....
Цитатите ги употребих само за да напомня, че няма смисъл да се афишират определени заповеди от Ст. З. без да си изпълнил всички останали.

# 1 228
Здравейте! Отдавна не съм се вясвала насам. Искам да се включа по въпроса за Грабването- аз твърдо вярвам, че ще бъде преди Голямата скръб. Споменатият филм не съм го гледала, но ще го изтегля. Чела съм една поредица от 4 тома- Оставените. Много е интересна.
Благословена седмица на всички!

# 1 229

Най-големия грях, обаче на "комунизма" ще остане този, че излъга хората, че няма Бог!

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт