Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 523
  • 1 388
  •   2
Отговори
# 210
... и не смятам маймуните за мои прародители.
....

Примерите са хиляди.Така може да се спори до безкрай.

наистина, примерите за непроменени видове, като крокодила например, който не е мръднал през последните 65 милиона години могат да се дават. естествено, има и обяснение защо не е мръднал, но едва ли искаш да го чуеш.
този форум е характерен с избирателна четливост ( слушаемост).

здраве на всички през новата година!  bouquet

# 211
50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога
автор:
Тихомир Димитров 

"Книгата 50 НОБЕЛОВИ ЛАУРЕАТИ И ДРУГИ ВЕЛИКИ УЧЕНИ ЗА ВЯРАТА СИ В БОГА е една невероятно интересна и уместна антология, която съдържа мненията на първокласни учени!"
Чарлз ТАУНС, Нобелов лауреат за физика, изобретател на лазера

"Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли."
Алберт АЙНЩАЙН, Нобелов лауреат за физика

"Колкото повече изучавам природата, толкова повече се удивлявам от творенията на Бога. Науката отвежда хората по-близо до Бога."
Луи ПАСТЬОР, основател на микробиологията

"Невъзможността да си представя, че тази величествена и удивителна Вселена и нашите съзнателни души са възникнали по случайност, е за мен главното доказателство за съществуването на Бога."
Чарлз ДАРВИН, създател на еволюционната теория

"Аз не мисля, че съм просто продукт на случайността, че съм само една частица прах във Вселената; аз чувствам, че съм някой, който е бил очакван, създаден, планиран. Накратко, аз съм едно същество, което само един Творец би могъл да постави тук; и тази идея за творческа ръка се отнася до Бога."
Жан-Пол САРТР, Нобелов лауреат за литература

"Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог."
Вернер ХАЙЗЕНБЕРГ, Нобелов лауреат за физика, създател на квантовата механика

"Нима е случайно това, че лявата половина и дясната половина на всички птици, животни и хора са оформени симетрично? Нима е възможно тази подреденост и закономерност да възникне без замисъла и изобретателността на един Всемогъщ Творец?"
Исак Нютон

# 212
gerik
и аз ти благодаря Simple Smile Това , което написа е много интересно .
За първи път попадам на дискусия /особено на тази тема/в която повечето хора проявяват мисъл ... благодаря на всички ви.

# 213
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На мен пък точно факта на еволюцията ми дава вярата, че Бог съществува, че ние сме част от целия този разум, така както и всяко живо същество около нас.....не вярвам да имате толкова елементарна представа за сътворението ни- че сме сглобени от разни чаркове и спуснати.....това ми разбива всяка една вяра, надежда ...и както сме тръгнали любов........
.....гледах за едни дървета в Китай, които в течение на 30- тина години са променили вкуса на листата си от сладък в кисел и даже горчив, за да не ги ядат маймуните..........Това, че ние сме се пръкнали толкова елементарен вид,че ни е страх да си произнаем, че сме част от всичко останало, че сме част от тази съвършенна система, наречена природа......и за съжаление сме лошото звено........ни прави смешни ......и далеч от Бог....... а това, че се пишем за най- умни и се опитваме да подчиняваме и убиваме всичко около нас, пък ни прави дори негови врагове.......

# 214
..........Това, че ние сме се пръкнали толкова елементарен вид,че ни е страх да си произнаем, че сме част от всичко останало, че сме част от тази съвършенна система, наречена природа......и за съжаление сме лошото звено........ни прави смешни ......и далеч от Бог....... а това, че се пишем за най- умни и се опитваме да подчиняваме и убиваме всичко около нас, пък ни прави дори негови врагове.......

Ха, това ми хареса, и ми напомня на разказът "Най-низшето животно" на Марк Твен, където казва: "Аз се заех да изучавам способностите и наклонностите на тъй наречените "низши животни" и да ги сравнявам с особеностите и наклонностите на човека. И струва ми се резултатът от това сравнение е крайно унизителен за мен. Той ме принуждава да се отметна от Дарвиновата теория за произхода на човека от низшите животни, защото за мен сега е ясно, че тази теория трябва да бъде изоставена в полза на друга - по-нова и по-близка до истината, - която се нарича Теория за произхода на човека от висшите животни." И така в този хумористичен дух той сравнява постъпките на животните с тези на човека и се оказва, че животните са много по-благородни, великодушни и пр. от човека. Всъщност Марк Твен е еретик, но тази негова творба ми беше много забавна и има много истина в нея.

# 215
  • Linz
Точно мен не можеш да изненадаш с подобни цитати. Ако ще задълбаваме в геологията ще трябва да отворим нова тема Laughing
Не съм сигурна, че изказванията на нобеловите лауреати могат да се възприемат буквално. Все пак ми беше много интересно да ги прочета Peace

# 216
да добавя, че не виждам пречка някой да е учен и да вярва в Бог.  newsm78
разбира се, едва ли някой учен си представя Бог седящ на облак в небесата... или нещо такова Joy

# 217
Точно мен не можеш да изненадаш с подобни цитати. Ако ще задълбаваме в геологията ще трябва да отворим нова тема Laughing
Не съм сигурна, че изказванията на нобеловите лауреати могат да се възприемат буквално. Все пак ми беше много интересно да ги прочета Peace
Разсмя ме Simple Smile Всичките ли са се изказали небуквално? Не знаех ,че 'небуквализма" е така естествено разпространен Simple Smile Мислех ,че буквализма преобладава ..особено като говорим за физици и математици

# 218
  • Linz
Мислех ,че буквализма преобладава ..особено като говорим за физици и математици
Значи не мислим еднакво  Wink

# 219
 Темата е интересна, но нямам време да я прочета цялата, извинявам се ако повтярам някой..
Препоръчвам тази книга "The selfish gene" Richard Dawkins, не зная дали я има издадена на български.
Лени, ако вече не си я пречела ти я препоръчвам горещо!  Laughing

# 220
..........Това, че ние сме се пръкнали толкова елементарен вид,че ни е страх да си произнаем, че сме част от всичко останало, че сме част от тази съвършенна система, наречена природа......и за съжаление сме лошото звено........ни прави смешни ......и далеч от Бог....... а това, че се пишем за най- умни и се опитваме да подчиняваме и убиваме всичко около нас, пък ни прави дори негови врагове.......

Ха, това ми хареса, и ми напомня на разказът "Най-низшето животно" на Марк Твен, където казва: "Аз се заех да изучавам способностите и наклонностите на тъй наречените "низши животни" и да ги сравнявам с особеностите и наклонностите на човека. И струва ми се резултатът от това сравнение е крайно унизителен за мен. Той ме принуждава да се отметна от Дарвиновата теория за произхода на човека от низшите животни, защото за мен сега е ясно, че тази теория трябва да бъде изоставена в полза на друга - по-нова и по-близка до истината, - която се нарича Теория за произхода на човека от висшите животни." И така в този хумористичен дух той сравнява постъпките на животните с тези на човека и се оказва, че животните са много по-благородни, великодушни и пр. от човека. Всъщност Марк Твен е еретик, но тази негова творба ми беше много забавна и има много истина в нея.
Simple Smile всъщност точно атеистите подкрепят теорията за произход на висшите от низшите Simple Smile Вярващите произлизат от най-висшето "същество" и следователно няма как да се имат за най-висши същества .  Wink

# 221
Simple Smile всъщност точно атеистите подкрепят теорията за произход на висшите от низшите Simple Smile Вярващите произлизат от най-висшето "същество" и следователно няма как да се имат за най-висши същества .  Wink

всъщност, ти откъде го разбра това newsm78

# 222
Цитат
Извинявай, но е потресаващо неумел опитът ти да убедиш тези, които не вярват в съществуването на Бог, с помощта на интервю с някакъв псевдоучен (и то публикувано в сайт за исляма #Crazy).
   Ив, това по повод мнимия учен не беше за теб , а защото откритията подкрепящи Библията обикновено се приписват на мними и псевдоучени.
   А за тези, които не си чешат само езиците , а им е интересно препоръчвам:
 - "НАУЧЕН КРЕАЦИОНИЗЪМ" на Хенри Морис, над която са работили екип от 23 учени от различни раздели.Издателство Нов човек от '95г.
 - "ЕВОЛЮЦИЯТА-яйце без кокошка" на Бен Хобринк, магистър по математика.

После пак ще си говорим за маймуни, крокодили и изкопаеми.
   Да отбележа за протокола, че едва ли има вярващ, който да си представя Бог седнал на облак и дявола с вила и опашка Joy.Ако се заслушат какво има да им кажем, атеистите ще бъдат доста изненадани от това колко погрешно е било мисленето им за вярващите "коне с капаци".
   Искам също така да поздравя участниците в този  интересен диспут  bouquet- и от двете страни, че все още спазват добрия тон.На такива спорове съм попадала в др. сайтове от които могат да ви  #Crazy очите-меко казано и то.

# 223
герик, и на мен ми стана интересна дискусията.
креационизмът е една от 'псевдо науките'
поради простата причина, че не разчита на научен подход.
като цяло креационизмът се занимава основно с това да оборва съществуващи теории , интерпретирайки слабости в тях,  но не и да доказва сътворението в библейския смисъл.
основния минус на второто е , че няма как, освен с интерпретации от общ характер, което не е наука.

и спрете да ме цитирате, като представител на атеистите. няма такова нещо.

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 21:31 от Lennie

# 224
  • Ямбол
Хайде и аз изрових няколко мисли, ето тези, които ме впечатляват повече:

„Ако Бог съществува, то атеизмът би трябвало да е по-малко обиден за него, отколкото религията.“ — Гонкур
„Ако можеше Бог да ми даде ясен знак! Например, голям депозит на мое име в швейцарска банка.“ — Уди Алън
 „Бог е за мъжете, а религията — за жените.“ — Джоузеф Конрад
 „Бог е комедиант, играещ пред публика, която е твърде уплашена, за да се смее.“ — Волтер
„Бог обича всички нас, но от никого не е във възторг.“ — Айзък Азимов
„Бог ще ми прости — това му е работата.“ — Хайнрих Хайне
„Вярвате ли в Бог? Аз не вярвам, аз знам.“ — Карл Густав Юнг  Thinking
„Както Бог, така и хората малко си дават сметка за постъпките си.“ — Еврипид
„Първо бог създал мъжа, после създал жената. А след това на бог му станало жал за мъжете и той им дал тютюна.“ — Марк Твен Shocked
„Човек е създал Бог, за да може Бог да го спаси.“ — Емил Зола Peace
„Ще кажа направо: ненавиждам всички богове.“ — Есхил
 „Слава богу, все още съм атеист.“ - Луис Бунюел  Rolling Eyes
„Той загуби вярата си. Защото придоби увереност.“ — Доминик Ополски

Общи условия

Активация на акаунт