Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 632
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 300
  • Linz
Ч. Н. Г!

Рени, това да не ти е две чинии с ядене и от двете да обереш месото.
Нали Господ  вижда всичко, включително и такива „тарикати” като нас.  Peace И нали знаеш, че няма къде да му избягаме на Всевишния?  Naughty Къде отива смисълът на твоето обвинение тогава?! newsm78
Разсмя ме право да ти кажа! Grinning
И ти ме разсмя с този пример с месото- вегетарианка съм Laughing
А какъв е смисълът да не се спазват църковните канони от всички вярващи в Него?

# 301
Ч. Н. Г!

Рени, това да не ти е две чинии с ядене и от двете да обереш месото.
Нали Господ  вижда всичко, включително и такива „тарикати” като нас.  Peace И нали знаеш, че няма къде да му избягаме на Всевишния?  Naughty Къде отива смисълът на твоето обвинение тогава?! newsm78
Разсмя ме право да ти кажа! Grinning
И ти ме разсмя с този пример с месото- вегетарианка съм Laughing
А какъв е смисълът да не се спазват църковните канони от всички вярващи в Него?
То няма канони , каноните са човешка измислица ... след Исус единственото от което имаш нужда е Исус

# 302
Вярвам,че всеки има своята карма,че има свой ангел пазител и че има някаква сила.Често хората си казват''Щом има бог как допуска да се случват толкова жестоки неща'',но това са последствията от нашите действия и постъпки.

# 303
  • Linz
Въпросът е, че хората не възприемат вярата по един и същи начин. Особено тези, които се определят като вярващи, но не и религиозни.

Сега гледам една научно-популярна поредица- за обяснението на някои "чудеса". Прави впечатление колко лесно хората вярват на това, в което искат да вярват. Дори когато отговърт е пред тях, някои предпочитат да вярват в свръхестественото.

# 304
Религията е свързана не само с вярата, но и с бита на хората, със сезоните.
Ако проследиш религиозните празници ще видиш, че повечето са през зимата, когато имало повече свободно време.  Днес нещата са по различни, начина на живот е различен и да искаш трудно би могло да се придържаш стриктно към религиозните правила.
Друго нещо - венчавката е едно от тайнствата на църквата. Преди по-малко от 100 години развода не е бил това, което е днес. Как ти звучи ако си вярващ и даваш обет пред бога и след време забравяш по ред обективни причини. Тук се получава обратното - религиозни, но невярващи.
Просто религията е създадена от хората за хората, претърпяла е промени, била е обединена с властта и мн.др., но определено не е това, което е било в началото, което е напълно нормално. 
Някъде беше написано - ходенето на църква и спазването на религиозните норми не те прави вярващ, защо да не важи и обратното?!

# 305
Религиозни празници има през цялата година, не само през зимата.Друг е въпросът, че в българския календар има много голямо смесване на християнски и езически обичаи. Ясно е, че до Димитровден са приключвали по полето, разплащали са се, а после на Гергьовден са започвали отново. Празниците са служили за разселяне на времето и задълженията, ако мога така да се изразя.
Освен това има разлика между вяра (в случая говорим за християнска) и вярвания. Последните са много силно застъпени при отбелязването на църковните празници. И това е исторически обусловено за България.
Колкото за венчавката в църквата - колко хора се венчават, защото вярват, а колко защото е модно или просто защото така трябва.
Иначе съм съгласна, че се получава, меко казано, парадокс - обещаваш нещо пред Някого, в когото не вярваш.

# 306
Ще се включа и аз с моето иявление:
Вярвам че:
БОГ  е Дух, единствен, вечен, безначален и безкраен, невидим, всесилен, всеприсъстващ, всезнаещ, Който съществува в три лица: Бог Отец, Бог Син и Бог Святий Дух.
ИСУС ХРИСТОС е Божият Син, второто лице на Святата Троица, вечен, несътворен, безгрешен, въплътен в човешки образ чрез девица, разпънат на кръст, умрял, възкръснал, възнесен в слава на небето, идващ втори път на земята като Съдия на света и Цар за вечността.
ЦЪРКВАТА  представлява Христовото тяло на земята образувана от всички новородени и кръстени християни по целия свят, без разлика на пол, раса, националност, възраст, имотно състояние и т.н., които приемат Библията за ръководно начало на своя духовен живот.

# 307
А аз уважавам... Ричард Докинс. Ей това книжле например:
http://www.amazon.co.uk/God-Delusion-Richard-Dawkins/dp/18465703 … =UTF8&s=books
на който му се мисли поне малко по темата, може би ще е интересно.
Опасявам се, че аз съм дете на развитото социалистическо общество в тази насока.

# 308
А аз уважавам... Ричард Докинс. Ей това книжле например:
http://www.amazon.co.uk/God-Delusion-Richard-Dawkins/dp/18465703 … =UTF8&s=books
на който му се мисли поне малко по темата, може би ще е интересно.
Опасявам се, че аз съм дете на развитото социалистическо общество в тази насока.

интересно - книгата е писана за читатели които са израстнали в църква, които са вярващи и не познават живот без Бога. хубаво, че я четеш, но ми се струва че не е такова предизвикателство за теб, детето на развитото социалистическо общество да четеш книга, опровергаваща постулатите и догмите на християнството. предизвикателство ще е да прочетеш книга за вярата в Господа. като библията например.

# 309
Има БОГ , вярвам в него и винаги уповавам в него в трудни моменти и моменти на щастие...поредното негово проявление е чудото наречено нов живот:  Иван....а пък за църквата и религиитеми е жсе едно....важное Бог да е в сърцата ни Grinning

# 310
Вярвам в Бог и уповавам в него в трудни моменти и моменти на щастие....поредното негово проявление е чудото нов живот: Иван....за църквите и религията ми е все едно...важно е Тои да е в сърцата ни

# 311
Вярвам в Бог и уповавам в него в трудни моменти и моменти на щастие....поредното негово проявление е чудото нов живот: Иван....за църквите и религията ми е все едно...важно е Тои да е в сърцата ни

# 312
Уриел, не прави заключения от корицата и не давaй съвети изпод тезгяха.
А Библията съм я прочела.  И какво от това? А иначе, освен ако не си на 17 години, ти на кое общество мислиш, че си дете?

Между другото, тази книга не опровергава догмите на християнството, а е една интелигентна дискусия за религията/религиите въобще и за логиката (или липса на такава) при различните аргументи/теории и догми.

Иначе на ниво "аз вярвам/не вярвам" няма какво много да се каже, защото на това ниво няма нито логика, нито мисъл, нито доказателства. Освен да префразирам един умен човек, който за себе си казваше, че имайки предвид, че различни хора вярват в различни богове, не вярвайки в боговете на другите религии, той за себе си просто е довел процеса да естествения му край и е "отметнал" един бог повече.

# 313
Уриел, не прави заключения от корицата и не давaй съвети изпод тезгяха.
А Библията съм я прочела.  И какво от това? А иначе, освен ако не си на 17 години, ти на кое общество мислиш, че си дете?

хубаво е все пак да знаеш че социализма заимства идеите си от библията и от първите християнски комуни от І и ІІ век сл. Христа

# 314
Уф, де да беше.

Общи условия

Активация на акаунт