Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 560
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 360
айде стига бе - 18 страници и сега намери да го кажеш това?!?! Grinning
Дори и не се сещам за това време, въпреки че е оставило трайни следи в мен. Макар и много, много рядко ме обхваща болезнена носталгия и се опитвам да не мисля за този пансион... Между другото точно по това време се сблъсках със злобата и алчността на една уж примерна християнка- г-жа М. Цанкова от Русе... много се разочаровах.
Писала съм в Клюкарника, в една друга религиозна тема за това време... Като ученичка посещавах и евангелистки църкви- Рама и Истина от Сион. Тогава четох и Библията.

doh doh doh

# 361
  • Linz
Аз за това се разписвам във всички религиозни теми  Laughing Била съм и вярваща, и атеистка. В университета пък (завърших география) се запознах с теориите за произхода на Земята и на живота. Отделно съм изчела много литература и всичко това формира мирогледа ми. Никога мнението ми по темата не е било категорично, но все пак мисля, че сега е по-обосновано отвсякога.

# 362
Определено не знам дали има Господ и вярвам само на очите си Twisted Evil
На чудеса не съм присъствала и ако има някой неземен маниак - ебати хаоса и безсмислиците, които е измайсторил Twisted Evil

# 363
  • Linz
айде стига бе - 18 страници и сега намери да го кажеш това?!?! Grinning
аз като бях на 10 години като четох "птиците умират сами" многооо исках да стана католичка, пък в пансион как исках да ида, ама не знаех как стават тия работи тогава

С тия думи ме накара да се замисля и ме върна назад (както и Шифъра на Леонардо, както писах- гледах го тази седмица)... и чак сега осъзнах ooooh! Мислех, че съм попаднала случайно там, но не... била съм идеална мишена за Опус дей (както и другите момичета с които бях там). Ей, много са хитри гадовете! И манипулатори от класа #Crazy За малко да ме зарибят Crazy Играят много пари там, ама много! А ако не се лъжа са признати от Ватикана Sick

# 364
Мислех, че съм попаднала случайно там, но не... била съм идеална мишена за Опус дей (както и другите момичета с които бях там). Ей, много са хитри гадовете! И манипулатори от класа #Crazy За малко да ме зарибят Crazy Играят много пари там, ама много! А ако не се лъжа са признати от Ватикана Sick

много интересно ми стана за какво точно могат да те зарибят? много бих искала да ми отговориш /може и на лични/  Simple Smile не познавам нито един католик /освен няколко станали протестанти  и ми е страшно интересно Laughing/
за парите то е ясно - католическата църква има огромни богатства и влияние.

# 365
  • Linz
Условията, при които бях там бяха повече от идеални- самостоятелна добре обзаведена стая; осигурена отлична храна 4 пъти на ден; осигурен курс по немски език; свещеник, който ни въведе в католическата вяра; 3000 шилинга месечно джобни; всяка неделя развлечения- обикаляне по музеи и дворци, посещения на Пратера, разходка с велосипеди край Дунава, водиха ни и извън Виена... в Карлс кирхе ни вкараха там, където е забранено за жени и свещеника ни подари броеници, които си ги пазя и до днес. Осигуриха ни литература- книги на Опус дей. Преди да се върна в България (направих го по свое желание) две от момичетата (бяха от Пловдив) ги изпратиха в Барселона (там е "централата" на Опус дей). Омайваха ни с разни обещания- какво ще имаме ако положим усърдие и се обучаваме.
Много бих искала да се свържа по някакъв начин с другите момичета с които заминах, но им изгубих дирите. Освен от София и Пловдив имаше и от Варна.

# 366
За Опус Деи са много противоречиви мненията - едни ги смятат едва ли не за секта вътре в църквата, официално призната, а други - че са традиционалисти. Аз лично не съм имала близък контакт с тях, не съм ги и търсила сама де, нямам такава потребност. Но ще ми е интересно, ако разкажеш нещо повече за тях "от кухнята"- ако искаш, разбира се. Може и на лични, защото не всеки може да го интересува. Като католичка са ми интересни твоите преживявания в католическата църква.
Колкото до парите в католическата църква - издържа се от даренията на вярващите. Свещениците нямат заплати както в православната църква. Дори църкви се строят по този начин, а не с пари от бюджета.
Рени, навсякде може да се срещне недобър християнин. За съжаление, не е изолирана практика. Но хората сме си само хора - с всички наши слабости. Аз затова казвам, че е много важен личният пример сред християните - защото чрез личния пример много лесно можеш да обърнеш някого във вярата, а също и да го разочароваш - разбира се, доста опростено казано.

# 367
  • Ямбол
Аз затова казвам, че е много важен личният пример сред християните - защото чрез личния пример много лесно можеш да обърнеш някого във вярата, а също и да го разочароваш - разбира се, доста опростено казано.
Много точно. И затова имам чувството, че свещениците и поповете и въобще служителите на църквата, като че нарочно с личен пример гледат да те отблъснат.
Не говоря на изуст. Сблъсквала съм се с такива "праведни" до степен да се отвратя.
Влизам в църква и на входа пише: "Нямате право да палите свещи не закупени от храма" - защо?

# 368
  • София, в полите на Витоша
Има и преди дни се убедих в това!!! Praynig Praynig Praynig

# 369
  • Linz
mamaG, ще ти пиша на лични каквото знам, не че е много.
Там не афишираха, че са последователи на Опус дей, разбрах го от книгите, които ми дадоха да чета.
Името на пансиона е Веринг, ако на някой случайно нещо му говори- пишете ми.

# 370
Четох, четох и...ще си напиша моята версия.
Мисля, че има някаква висша сила, но не съм сигурна. Но тя съвсем не е това, на което вярващите се надяват. И Библията не е достоверен източник, защото си я тълкуваме всеки по своему.
Господ, ако го има, нито ни закриля, нито ни пречи. Според мен лесно ни е да повярваме, ако случайно успеем да постигнем желаното, че Господ е чул молитвите ни.
Но ако ни се случат неприятности- кого обвиняваме- Господ ли? И как много лесно решиха някои, че Господ някой наказал, на някой въздал справедливост, на някого отнел детето, щото бил грешен явно. Хора, ако го има, той ще ни съди после. Сега ни е дал съвест и се е оттеглил.
Останалото са случайности или последици от нечии постъпки- наши или чужди.Разболяват се невинни хора, ами така ще е - в природата няма виновни-невинни, малшанс, но и последица от опустошената околна среда. Ами какво ядем и пием?
Лесно е да се радваш, че Господ помага, но е отвратително някой болен човек да смята, че Господ го е наказал несправедливо, че се е отвърнал от него, че има сила, която помага на други, а него подминава. И за това не харесвам религиите, защото МАНИПУЛИРАТ, и то жестоко!

# 371
# 372
Четох, четох и...ще си напиша моята версия.
Мисля, че има някаква висша сила, но не съм сигурна. Но тя съвсем не е това, на което вярващите се надяват. И Библията не е достоверен източник, защото си я тълкуваме всеки по своему.
Господ, ако го има, нито ни закриля, нито ни пречи. Според мен лесно ни е да повярваме, ако случайно успеем да постигнем желаното, че Господ е чул молитвите ни.
Но ако ни се случат неприятности- кого обвиняваме- Господ ли? И как много лесно решиха някои, че Господ някой наказал, на някой въздал справедливост, на някого отнел детето, щото бил грешен явно. Хора, ако го има, той ще ни съди после. Сега ни е дал съвест и се е оттеглил.
Останалото са случайности или последици от нечии постъпки- наши или чужди.Разболяват се невинни хора, ами така ще е - в природата няма виновни-невинни, малшанс, но и последица от опустошената околна среда. Ами какво ядем и пием?
Лесно е да се радваш, че Господ помага, но е отвратително някой болен човек да смята, че Господ го е наказал несправедливо, че се е отвърнал от него, че има сила, която помага на други, а него подминава. И за това не харесвам религиите, защото МАНИПУЛИРАТ, и то жестоко!
Абсолютно съм съгласна  Peace. Спести ми писането  Wink  bouquet

# 373
  • Linz
И аз съм съгласна с Black diamond  Peace

# 374
   То си има една приказка:"Пилците се броят на есен".Ако ние сме се заблудили и живеем и се съобразяваме с Бог, когато един ден умрем и се окаже , че такъв няма или е просто СИЛА НЯКАКВА СИ ,какво толкова-нищо не губим.

Обаче, само за миг да допуснем, че Бог има и Библията е Неговото Слово, и вземе да излезе, че не е фалшификат на това отгоре...Питам ви аз , драги атеисти и всички, които без да се замислят се лигавят с Бог, вярват в себе си и пр.- що ще чините вий тогас???

Аз съм била и на вашето място, повярвайте ми, знам  какво "губя" , защото имам поглед и от двете страни.

Но, всеки сам избира как да скочи от самолета Wink,нали?

Общи условия

Активация на акаунт