Обаче, само за миг да допуснем, че Бог има и Библията е Неговото Слово, и вземе да излезе, че не е фалшификат на това отгоре...Питам ви аз , драги атеисти и всички, които без да се замислят се лигавят с Бог, вярват в себе си и пр.- що ще чините вий тогас???
Аз съм била и на вашето място, повярвайте ми, знам какво "губя" , защото имам поглед и от двете страни.
Но, всеки сам избира как да скочи от самолета

И защо мислиш, че е лошо човек да вярва в себе си. Тогава ти ще заклеймиш и Ботев, който казва "не ти, що си в небесата, а ти що си в мене, Боже, в мен, в сърцето и душата" Ботев е гениален и е достигнал до големи прозрения, но не е вярвал сляпо, за разлика от някои.
Тази Сила ни е дала неподозирани способности, и ако при тебе те се отключват при успокоителен разговор със свещеник, при мене нещата стоят на друго ниво, за друг- друга е пътечката към мира и душевното равновесие.
И ако говорим за грях- вярващите постоянно са в грях, смятайки, че тези, които не споделят вижданията им са с двата крака в катрана. Понякога се държите, все едно всеки ден говорите с Всевишния по телефона. А когато ви запитат нещо да разясните, почвате да цитирате. Ама и ние можем да четем. До сега не съм чула никой ортодоксален християнин да обясни нещо като хората.
Това, че не вярваме на всичко в Библията, не означава, че се стремим към доброто по-малко от теб.