Добре, всички християни тук говорим за приемане на Исус в сърцето и изповядване на греховете. Но ако аз кажа, че съм добра християнка, защото постя, изповядвам се и вземам причастие, всички ли ще се съгласите с мен, че това е начина. Едни ще кажат, че трябва в последните си дни да извикам свещеник, други- че е достатъчно пред Исус в сърцето си да се изповядам и пак няма да има съгласие.
Мисля, че между самите християнски църкви има различия, как искаме друговерците да чуят за Исус и да го приемат. Много е сложно и колконо повече мисля, по се обърквам.
Основите на християнството са едни. Човек се нуждае от спасение, Бог идва да го спаси, чрез синът си, който вярва ще бъде спасен...Това го вярват и католици и православни и протестанти, а това, че има разлика в начина на богослуженията, какво от това, ако нещата които правиш ги правиш от цялото си сърце и ги правиш не заради ритуала, а за прослава на Бога и, за да му се поклониш...Какво значение каква е музиката, текста на месата, литургията, богослужението...когато с това се прекланяш пред Бога.
Единственото важно нещо е спасителното дело на кръста и нашето покаяние и живот.